Má otec šancu získať na súde podiel z domu?
Moji rodičia sa pred časom rozviedli,. momentálne sa rieši majetkové vyrovnanie.. Môj otec hoc žije v novom vzťahu tvári sa ako veľké rozmaznané decko, ktoré chce mať všetko, ale k veci
Otec chce akýsi podiel s predaja rodičovského domu mojej mamy. Podal to už na súd. Odôvodňuje to tým že investoval do toho domu svoje peniaze za dvadsaťpäť rokov,čo tam býval.
Vec sa má tak, že mama otehotnela v maturitnom ročníku, obaja sú z mnohodetných rodín. Otec najstarší mama najmladšia, tak zostali bývať u mojej babky. Po smrti babky potrebovala mama vyplatiť súrodencov, dvoch bratov vyplatila na zvyšok nemala tak si vzala pôžičku.
Otec sa však na každom kroku mstil mame za rozvod, tak prišla mama o prácu, privodili sa jej ďalšie zdravotné problémy, bola rok PN, ID nedostala je na úrade práce.
Nevedela splacať pôžičku tak sa rozhodla rodičovsky dom predať , aj predala za slušnú cenu. Po zaplatení pôžičky zostalo mame iba na 1zb byt. Mame sa ďalej zhoršuje zdravotný stav, má nevyliečiteľnu chorobu,žije iba z dávok. Pritom sa predáva aj nás dom, na ktorú majú naši hypo. Ten sa však ťažko predáva lebo dodnes nie je dokončený. Otec má riadnu prácu a predsa je mu všetko málo.
Má podľa vás môj otec šancu ?
@citronove_koliesko a ty si myslíš že mama má na nejakého extra právnika?
@anonym_autor nie mama, otec si ho zaplati a mama bude platit otcovi.
@anonym_autor neboj sa, mama nebude nič vyplácať otcovi. Žil tam zadarmo a za 25 rokov nebol schopný zabezpečiť svojej rodine domov, keby musel platiť podnájom v byte, nemal by financie ani na rozostavanú stavbu...
@anonym_autor nie mama, otec si ho zaplati a mama bude platit otcovi.
@citronove_koliesko este prosím ťa napiš aj za koľko mama predala dom a koľko bude de musieť zaplatiť otcovi
Od ich svadby ma nárok na akýkoľvek majetok nadobudnutý počas manželstva, ak nespadá pod bzm. Ale aj na dlzoby. Ak ti je Maminy ľúto, skús sa s otcom porozprávať, aby nehrotil situáciu. Aj tak raz zdedis všetko ty po rodičoch.
A teda das aj info, kolko si za tieto stare rekonstrukcie stareho domu svokrovcov v zapadakove narokuje? Ci sa tym vobec stoji za to "zapodievat" alebo sa to da riesit aj inak ako tahanicami po sudoch, co asi mame velmi nepomoze...
(Inak ja som teda uplne nezainteresovany citatel ale precitala som vsetko, a naozaj reagujes na vsetkych trochu prehnane - vzhladom na fakt, ze niektore informacie si naozaj podala zmatocne, ale to len poznamka pod ciarou...)
Mama ak nema na pravnika, nech sa obrati na Centrum pravnej pomoci (pozor, nie na ten blud centrum spravnej pomoci - podobne nazvy).
Pises emotivne a chaoticky. Bolo by dobre, aby si mama pripravila vsetky podklady, ktore k veci ma. Ty to nevyriesis a ak by si mala mamu edajboze zastupovat na sude, tak jej viac uskodis ako pomozes. Nech sa obrati na to Centrum pravnej pomoci, ak je na tom financne zle. Ked preukaze, ze ma na to narok, bude jej poskutnuta pravna pomoc zadarmo, resp. len za minimalny poplatok.
pises naozaj zmatene a nahnevane,,,, cize su 2 domy ... mama jeden zdedila -ale hypo nan nemala - vyplatila surodencov z penazi az po rozvode? ak ano - otec ma narok len na peniaze kt do domu dal a ma na to dokaz .. musia to byt peniaze spred manzelstva alebo dedicstva ... ak nema a financoval to zo spolocnych penazi - ma smolu .. druhy dom a.. spolocny tam to ide pol na pol ... kedze je uz pocas manzelstva ..tam sa odpocitavaju len peniaze ktore nespadaju do bsm ... co ti viem povedat - ze sa v tom nevyznas a si vybusna.. chapem ze ta situacia mamy hneva .. ale tu ti poriadne nik neporadi..kedze naozaj pises zmatene ... je tu skupina pravnikov kde ti poradia .. alebo skus online free poradnu .. ale presne napis na aky dom a kedy bol brany uver a kolko spalaca a ci vobec otec

@anonym_autor s tym kolko co stoji nemaj starost, niekto to uz vypocita napr.dobry znalec. Mama nech sa pripravi na tahacky po sudoch. A ak sa do toho dobry pravnik zahryzne tak nech si pripravi aj penazenku.