icon

Máme rešpektovať názory detí?

atka3
13. feb 2013

Zaujíma ma váš názor, či rodič by mal prijať názor dieťaťa,ak nechce navštevovať druhého rodiča/bojí sa ho,je tam psychoteror,apd,aktivity detí /.a od kollkých rokov? či názor povedzme 14r. detí by mali rodičia akceptovať?Podotýkam,matka nebráni styku .môže sa dieťa rozhodnúť samo? a či je normálne aby si jeden z rodičov doslova vynucoval lásku , aby ho deti ľúbili?
Hľadám názory,skúsennosti k seminárnej práci/

sissy27
13. feb 2013

@atka3 láska sa vynútiť nedá, to by mohol snáď každý jeden hoc aj polonormálny jedinec vedieť... a rešpektovala by som názor dieťaťa, ale otázka je, či ho budú rešpektovať aj súdy, lebo žiaľ, ak dieťa nechce ísť k druhému rodičovi podľa nariadenia súdu, tak naháňajú toho prvého... len vo veľmi výnimočných prípadoch súd zamedzí kontakt s druhým rodičom...

didi44
13. feb 2013

....ako rodic dietata / deti si nazory za kazdych okolnosti vypocujem...ale nakolko som zodpovedny nielen za seba, ale aj za rodinu ako taku, tak budu akceptovat moj nazor...a ak nesuhlasia..prosim..maju moznost sa rozhodnut... 🙂

sisaha
13. feb 2013

@didi44 kokos, teba by som za otca nechcela...to je co za argument, vypocujem, ale musia pocuvat mna a ked nie, tak co? mozu ist? ci ako si to myslel?

atka3
autor
13. feb 2013

@didi44 ako nepochopila som to.to máš názor taký,že dieťa si vypočuješ,ale aj anpriek tomu ho donútiš aby ťa navštevovalo,či už vyhrážkami alebo násilím?názor je taký,že vypočujem ťa,ale ja som tu pán tak drž ústa a krok?predsa dieťa je živý tvor a jeho názor si vypočujem ked bude mať 5,15,alebo 30r.lenže predsa ho nebudem nútiť do niečoho čo samé nechce.ako rodič ho usmerniť môžem,ale ak ho mám vychovávať v režime diktatúry,tak potom kde sú jeho pocity,ako si v buducnosti samé vybuduje citové väzby k svojim deťom.

sisaha
13. feb 2013

@didi44 nastuduj si nieco o demokratickej vychove...

anos18
13. feb 2013

@didi44 No ked tak, ako ku detom pristupujes i k svojej partnerke, tak sa necudujem, ze sa buri 🙂

miskax2
13. feb 2013

@atka3 no 14 rocne dieta je uz dost stare na to aby vedelo objektivne zhodnotit ci k druhému rodičovi ísť chce či nie a ako sa tam cíti. a ak sú na strane druhého rodiča vážne problémy a prestredie je pre deti nevyhovujúce treba to riešiť cez súd kde vypočuju dieta priamo alebo poskytnú sprostredkovanú výpoveď od kolíznej opatrovničky alebo psychologičky. predsa ako milujúci rodič nebudem vedome posielať či dokonca nútit svoje dieta ist niekam kde sa neciti bezpečne a dobre. keby to bol len neaky "rozmar pubertiaka " ze tam nechce ist koli tomu ze nemože pozerat TV do polnoci alebo ma zakazene PC tak to je ine. ale v tomto pripade ako popisujes by som bola na strane svojho dietata a nenutila by som ho. vzniknutu situaciu by som hned právne ošetrila aby druhy rodič nemohol povedať že je dietatu bránene v styku....

vefi89
14. feb 2013

samozrejme, vypočuť a akceptovať v istej miere. ak by išlo o povedzme diskotéku, tak nie, ale pokiaľ ide o druhého rodiča a ono tam chce ísť, nemalo by sa zakazovať

martinka254
22. feb 2013

Dobrý deň, som študentkou posledného ročníka na UPJŠ v Košiciach a chcela by som Vás poprosiť o vyplnenie môjho dotazníka k diplomovej práci. Dotazník je určený pre rozvedených, je anonymný. Veľmi by mi to pomohlo. Ďakujem, tu je link: https://docs.google.com/forms/d/1zBtxoq4BzrrnOu...