Manžel ma už neľúbi. Čo mám robiť?
Ahojte, poraďte mi prosím. Manžel mi po 16 rokoch spoločného života povedal, že ma už neľúbi, že to trvá už dlhšie (prvý krát mi to povedal asi pred dvoma rokmi), že sa aj pokúšal ľúbiť ma, ale nejde to. Dodal, že za všetko môžem ja, moje správanie. Boli hádky, v poslednú dobu už veľa. Žiadna neha z jeho strany, stále kritizovanie. Bol stále nervózny. On je vybusna povaha. Keď bolo po jeho, bolo dobre, akonáhle som mu povedala niečo čo sa mu nepáčilo, alebo ho len tak koľkokrát podpichla, už bolo zle. Vybuchol a nahneval sa, nerozprával sa so mnou aj keď som sa ospravedlnila. Toto ma ale hrozne zranilo lebo boli aj pekne chvíle. Ale tušila som, že z jeho strany niečo nie je v poriadku. Najhoršie na tom, že ho stále ľúbim a je to ťažké zahodiť len tak. Aj keď som si svoje chyby pred ním priznala, ale on si nechce, že aj on mal chyby. Stále len vo mne vidí problém, že ma prestal ľúbiť. Odišla som od neho, aj ma volal naspäť, mame aj deti. Ale mam byt s nim ,keď tam nie je láska z jeho strany a za všetko môžem len ja?
@leennkaaa ak ho lubis navehni poradnu skus si spomenut preco ste si tak rozumeli kedy ste sa smiali urobte si cas len pre seba ale to musi aj on chciet odid na par dni mozno si vela veci uvedomi ak nie ,niekedy je dobre zmierit sa s tym ze je koniec
Čize on ťa už neľúbi a ty sa odtrepeš aj s deťmi z ich domova a začínaš odznova. A to už akože prečo? Nech ide on do riti. Keď si myslí, že u suseda je trvá zelenšia.
@leennkaaa od urciteho obdobia povazujem tieto reci starsich chlapov o tom koho lubia a nelubia za totalne nepodstatne pre svoj zivot. Nelubia a nelubia a ked sa zena spakuje tak revu ako dementni. Potom zrazu lubia, potom nelubia.. a ak aj natrafia na novu,tak tak velka laska casto trva.. chvilu, potom nelubia a idu dalej. Proste fakt niektorym kvapka na karbit. Uplne citim aj posledne roky so starsimi zenami v mojom okoli, ktore si ziju svoj zivot a muza beru s rezervou, nie bez lasky bez vztahu, ale s rezervou. Vela ludi ani nevie co je to laska, mylia si to s tym pocitom zalubenosti na zaciatku. A kto vie ci vobec niekto skutocnu lasku dnes najde len tak.
Poviem tak, moj toto skusil raz takuto debatu aj s tym, ze ako to dlho trva uz a za vsetko mozem ja, sme spolu 20rokov, poslala som ho do riti. Nech sa spamata s pubertalnymi kravinami, ja ho tiez "nelubim", smrdi, otravny je, bordel robi viac ako dieta, 500x ho musi clovek ziadat o nieco, 505x to neurobi a robim si sama, naladovy je viac ako ja pocas celeho cyklu mesacneho, vybuchuje tu za bezne otazky ako pubertak a je mi tym padom na figu. Ak sa zle spravam, je to pochopitelne a v ramci jeho pristupu nic ine cakat nemoze. Ak sa mu nepaci, tam su dvere, nareky pocuvat nebudem. A cuduj sa svete, nepocula som to od neho odvtedy a takato debata uz tiez nebola, vybuchy mava, ignorujem. Ano v prvom momente to bola pre mna facka, nechapala som co a ako, a v podsate ma sklamal takymito recami (a hlavne ked to pohnal do minulosti.. keby povedal, ze teraz si dva mesiace ako krava a nelubim ta a chod... tak poviem ok.. ale povie trva to x rokov, tak na co zabijame cas??). Povazujem to iba za reci, ako niekomu ublizit, vyburit si svoje hormony/flustracie/mozno nejakebo obavy/pocity, mozno chyba medzi tou 40-50 tym chlapom pocit cerstvej zamilovanosti.. alebo neviem. Povazujem to za neuctu, chrapunstvo a drzost taketo nieco zene povedat, a bez nasledkov, riesenia. Od pana tvorstva, racionalneho, strategickeho, NAJROZUMNEJSIEHO, by som automaticky chcela pocut : a odchadzam zajtra, lebo ta nelubim, takto to bude, tolko to budem posielat na deti, alebo takto delime majetok (spravodlivo), ano je to moja vina .. a viac o nom nepocut. ALe tieto pod spat, alebo dokonca ospravedlnenia a sluby = to co ma byt? Ako ja sa tym nebudem zaoberat. Ak niekto chce odist, proste odide a nebude ublizovat slovne recami (a duplom ak sa to opakuje). Alebo proste skusa, kym ta druha strana odide, a aspon je to na koho hodit. Ze ved ona odisla.
Ja osobne ak si odisla, by som sa uz asi nevracala, najma ak nema v sebe ani kusok pokory a neprizna si chybu v nicom a ty si ta zla. Bez toho a bez nejakej mozno poradne/pomoci to moze tak dopadnut, ze este budes zla lebo si kedysi odisla do neho (lebo ano, po par rokoch sa aj mne toto vratilo.. ze ved vtedy a vtedy si ma opustilaaa.. to ze on bol ten co to vyvolal, neprizna). Poradna/psycholog by mozno ukazalo ci sa da na tom vztahu pracovat,a lebo je uz koniec a nestoji to za to ??
pozn: nezovseobecnujem, samozrejme nie vsetci muz si taki :DD nie je to bezne chovanie, dufam.
@leennkaaa a koľko máte obaja rokov a koľko ste spolu , proste sú obdobia keď to chlapi nezvládajú ale potom sa opäť vrátia a často pomôže že sú od seba aspoň chvíľu a vermi je to skvelý reštart
@leennkaaa a koľko máte obaja rokov a koľko ste spolu , proste sú obdobia keď to chlapi nezvládajú ale potom sa opäť vrátia a často pomôže že sú od seba aspoň chvíľu a vermi je to skvelý reštart
@andrejka1974 40 a 16 rokov sme spolu 🤷
@andrejka1974 40 a 16 rokov sme spolu 🤷
@leennkaaa tak u muža začína druha alebo tretia puberta neboj sa všetko sa zmení chvíľu buďte od seba alebo jednoducho mu povedz dráhy však kto by tá iný chcel okrem mňa a vermi funguje to môj keď presiahol 40 tak začal si robiť prvé tetovania videl sa ako naj chlap , že všetky ženy idú po ňom ha ha len ja a vermi prešlo to a teraz ma 58 a sme stále spolu už 33 rokov a ustali sme toho veľa chce to len čas
@leennkaaa dalsi narcis a ty mas iba nedoriesene detstvo a tak si myslis ze ho lubis. Ako mala si nedostala zdravu ukazku lasky. Youtube : Jan Dvorak - poznejte sveho psychopata
@maca1984 aj my dom mame, záhradu.. všetko len tak nechať, už kde som bola zvyknutá taky cas. A najhoršie jeho opustiť, pri ktorom som si myslela ze zostarnem a umriem. Veľmi mi zlomil srdce, ale možno ani on za to nemôže.. Prestal ľúbiť... Len robil v zahraničí nejaký čas a stále mi vravel, že rodina je pre neho na prvom mieste, miluje deti. Keď odchádzal preč, plakali sme. Písal mi, že nás nikdy neopustí, že sme prvoradi. Ako prišiel na Slovensko, išlo to dolu vodou až to takto dopadlo...
@leennkaaa nie ste prví,ktorým sa to stalo. Jednoducho ste si zvykli žiť bez seba a teraz ste boli nútení "vrátiť" sa k sebe. Očividne to jeden z vás nezvládol.
podla mna ta ani nikdy skutocne nelubil.. laska nemoze len tak zmiznut, ze zrazu mi na druhom uz vsetko len vadi a za vsetko moze on.. a ty ho sice mozno mas rada, ale mala by si mat radsej seba a nevracat sa k niekomu, kto nema v laske teba..
ver si.. ver, ze vsetko zvladnes, aj ked to bude mozno tazke a ze ta este caka pekny zivot..
@reanda jasné že môže len tak zmiznúť láska. Stalo sa mi to tiež a v niekoľkých vztahoch, proste som prestala ľúbiť a to už späť nevrátis. Predtým som ich milovala neskutočne.
Som presvedčená o to, že sa toto deje vo väčšine vzťahov
Na vzťah su potrebni dvaja. On zjavne nechce na "oprave" pokračovať. Načo teda? Bud chcem so vsetkym. Ale teda nechcem nič.
Toto by u mňa neprešlo. Aj keď su deti... maju vidieť ako sa obchádzate?
Zrejme on má nejaku kde idu city.... ty si teraz ta "horsia" od nej....
@leennkaaa podala by som mu ruku a rozlucila by som sa s nim
Ak to nefunguje, tak to nema zmysel 🤷♀️
@reanda jasné že môže len tak zmiznúť láska. Stalo sa mi to tiež a v niekoľkých vztahoch, proste som prestala ľúbiť a to už späť nevrátis. Predtým som ich milovala neskutočne.
Som presvedčená o to, že sa toto deje vo väčšine vzťahov
@anonym_6c50c5 tiez zrejme nevies, co je laska.. uz len podla opisu, ze si 'milovala neskutocne' .. skutocna laska je ticha a pokojna.. ano, moze sa obcas prejavit aj 'neskutocne intezivne', ale to je len prejav.. ktory sa zas vrati do kludneho normalu.. kde laska nie je, nemas sa k comu vratit, ked 'neskutocny' osial pominie
Jáj tak robil v zahraničí... Možno tam má druhu ženu a rodinu čo ty vieš.. Nechces terapeuta?
@leennkaaa a odrazu ta uz lubi? ked ta vola naspät.. No ja si myslim,ze mal, bokovku,,Toto poznam ,,az po niekolkych rokoch som prisla na to,,ze mal stetky, ja som tiez od neho odisla,a urobila dobre,,,mojbol aj strasne surovy ,zurivy,,Nedaj sa nicit
Keď tvoj muž nie je prepnutý narcis, ktorý vždy riešil iné, zjem záchodovú kefu. Teraz tomu ešte neveríš, ale onedlho sa Ti otvoria oči a budeš prešťastná, že sa Ti otvorila sloboda.
Vzťahy sa začínajú a končia, ale psychicky zdravý človek nebude kydať len na partnera. A dávať len jemu všetko za vinu a zároveň ho manipulovať sa vrátiť/kvôli servisu/.
Si silná, nevracaj sa nikdy...ublížiš len sebe a deťom.
@reanda aj ja mam taky pocit, že ma nikdy tak neľúbil ako som si myslela, neviem 🤷
@leennkaaa to nie je pravda, že ťa neľúbil. My ľudia ale aj zvieratká sme také bytosti, že city nemáme každý deň rovnaké. Ak nepracujeme na ich udržiavaní, vychladnú. A na tom musia pracovať obaja. Aj ty si možno urobila nejaké chyby. Ale aj on. Asi ho to trápi, že vychladol ale nechce si priznať svoj podiel viny. Furt chce zmeniť teba. U vás sa už dá hovoriť o dlhodobom vzťahu. Je to iný vzťah ako ten do siedmych alebo desiatich rokov. Muž sa rád vracia tam, kde nachádza teplo domova, kde ho nečakajú výčitky, kde má nehu a pohladenie od ženy, kde mu žena aspoň raz za mesiac sama od seba nevyžiadane povie, že ho má rada a váži si, čo robí pre rodinu, že ho obdivuje takého aký je. A rád sa vracia tam, kde žena sama iniciuje sex. Alebo aspoň skoro nikdy neodmietne jeho iniciovanie a pokračuje iniciatívne. On nadhodí a ona kontruje. Toto platí keď je muž normálny nemá problém s vlastným egom. Nebojuje s vlastnou ženou kto z koho. Ty si sa pýtala čo môžeš urobiť ty. Zatiaľ si urobila dobre. Dala si mu jasne najavo, že takto to ďalej nejde. Nečítal som celú diskusiu, ale ako dlho si už preč? Nie je dobré to naťahovať. Problémy treba riešiť spolu a pri sebe. Obnoviť spoločné city sa nedá na diaľku. Odlúčenie len pomôže si upratať priority a pomôže hlavne jemu. Ak on stále túži ľúbiť, len mu to nejde, tak je to veľmi dobrý stav a dá sa to obnoviť. Zažil som to a viem o čom hovorím. Daj mu šancu znovu ľúbiť. No nie tak ako si mu ju dávala doteraz. Ty urob to čo som písal vyššie. Výtvor teplo domova. On musí ale robiť to isté pre teba. Musí ti začať dávať lásku aj keď ju necíti. Vychádzam z overenej pravdy, že láska nezanikne, len ju necíti. A ten pocit sa dá vrátiť len to nejde hneď a treba trošku trpieť. A nie vždy to ide. Nie každý vzťah sa dá takto zachrániť. No treba sa pokúsiť. Keďže on stále che, tak si myslím že by to u vás mohlo ísť. Minimálne vyhľadajte odbornika. Už to by bola iskra nádeje, že sa zhodnete v tom, že chcete opraviť pokazené.
@anonym_6c50c5 tiez zrejme nevies, co je laska.. uz len podla opisu, ze si 'milovala neskutocne' .. skutocna laska je ticha a pokojna.. ano, moze sa obcas prejavit aj 'neskutocne intezivne', ale to je len prejav.. ktory sa zas vrati do kludneho normalu.. kde laska nie je, nemas sa k comu vratit, ked 'neskutocny' osial pominie
@reanda môžeš si byť istá, že v mojich skoro 50 ticho rokoch veľmi dobre viem, čo je skutočná láska. Skor len ty máš trošku viac ružové okuliare, ako je bežné a zdravé.
@leennkaaa vo máš robiť?! Buď rada, že ti povedal, min. pred dvomi rokmi si mohla spozornieť... môže mať milenku?...
Ty ho po tom všetkom chceš...on teba na "určité" veci...ak to chceš riešiť nájdite riešenie...
Mediátor...? ....ty chceš zachraňovať manželstvo, lebo ho máš rada, on má akú predstavu.....že to to povedal a čo čakal...
Definitíva, vysporiadanie majetku, rozdelenie si detí?.... veď komunikuj s ním.
Opýtaj sa detí, aký majú na to názor .. možno to
ťa to prekvapí.... Nebuď iba podriadená vo vzťahu....maj sa rada a maj svoju hrdosť....
@leennkaaa na co ta volal spat?
Ani ty ho uz nelibis , je to len zvyk
Clovek co ti ublizuje neustale- preco by si ho mala lubit? Preco ta volal? Aby mal do koho zase rypat?
Bud skuste poradnu alebo pozbieraj poslednu uctu k sebe a detom a proste ho nechaj, nech si rpbi co chce
Ked ta nelubi naco s nim mas zit a spat v jednej posteli? A este sa k tebe sprava ako k psovi?
On ťa nelubil vôbec zrejme na tieto pocity nemá zariadenie. Lubil ta asi tak ako ty lubis kávovar. Len si ešte poskytovala servis a výhody možno už ma náhradu tak by bol rád keby si sa vyparila a naj aby si bola za tú zlú čo to ukončila a nemusel to urobiť on a bol za pekného a náhrada ho mohla ľutovať a pomojkat tak ťa takto motivuje aby si konečne zdvihla kotvy. Keď náhrada vybuchne nebude vhodná vie že teba má omotanu bude stačiť nejake tie lepkavé reči čo vie že na teba fungujú zase bude začas servis a tak dokola kým sa ti nevráti rozum a dôstojnosť a posles ho konečne definitívne dočerta ale to je vie že nedokážeš urobiť. Či ho prekvapis? No ano mužovi niekedy stačí aby si žena myslela že ju ľúbi a servis je zabezpečený. A tu láska fakt bola len predstavy v tvojej hlave a jemu to vyhovovalo
@leennkaaa mňa zaujíma kvôli čomu ho ľúbiš ty? A nevracaj sa, ak sa necítiš ako handra. Ak sa cítiš, tak chod, ja by som nebola s niekým kto mi povie že ma nemá ani rád a len mu chýba aby som mu navarila a upratala a sem tam si zasunul. Pre nič iné ťa naspäť nevola.

@leennkaaa koľko rokov pracoval v zahraničí?asi ste sa odcudzili.Ked si už odišla nevracaj sa, ale nerozumiem prečo si odišla?Neľúbi tá, tak mal odísť on, alebo sa snažiť napraviť krízu