icon

Po rozvode mi hrozí prázdny byt: Čo robiť?

1. júl 2026

Dobrý deň. Potrebujem poradiť. Po rozvode sme sa dohodli, že s deťmi zostanem bývať v byte. Teraz však bývalý manžel hovorí, že si vezme väčšinu nábytku, lebo ho vraj kupoval zo svojich peňazí. Neviem, čo je v takejto situácii férové. Riešili ste delenie zariadenia domácnosti? Ako ste sa nakoniec dohodli?

Strana
z2
sara07
2. júl 2026
@beata_k

@sara07 Vysporiadat znamena dohodnut, nie rozdelit. Z jej prispevku som pochopila, ze jej ho nechava.

@beata_k vysporiadanie chápem , ohodnoti sa, vyplati sa alebo sa dohodnu ako, pripadne čast sa napíše na deti

sara07
2. júl 2026
@anonym_a03b1a

@sara07 tak potom on má právo pýtať polovicu ceny z bytu? Čo je lepšie: dať mu nábytok, alebo vyplácať?

@anonym_a03b1a ako píše sissy

mimaapeto
2. júl 2026

určite pred vysporiadaním by som mu nábytok ani nič z bytu nedávala, potom si určíte kto čo bude mať, a kto koho bude vyplácať...

anonym_1e7d25
2. júl 2026

Aspon sa zbavis stareho nabytku a zariadis si ho novym, peknym ...

monro
2. júl 2026

Nikde tu nečítam, že by byt nechal autorke, ako tu niektoré píšete. Ona píše, že je predmetom vyporiadania. Vyporiadavať sa bude všetko, čo patrí do BSM a je to záležitosť dohody a vôbec to nemusí byť 50:50. Ak nábytok nadobudol za peniaze, ktoré mal ešte pred uzatvorením manželstva, považuje sa za jeho výlučné vlastníctvo. Ak nie, potom patrí do BSM rovnako ako byt. Ak Ti na nábytku záleží, povedz mu, že si ho len tak zobrať nemôže a nech Ťa z nábytku vyplatí.

anonym_dd310b
2. júl 2026
@anonym_db9279

Kto dal do toho bytu viac peňazí?

@anonym_db9279 v manzelstve su vsetky peniaze spolocne, bez ohladu na to kto zaraba viac a z koho uctu sa splaca hypoteka.

Strana
z2