icon

Priateľ mi nechce dať 3-mesačné dieťa

add1998
2. mar 2026

Môj priateľ mi nechce dať dieťa
Ahojte môžte mi prosím vás niekto poradiť ? Ďakujem

Strana
z2
anonym_552bbd
2. mar 2026

@add1998 bud rada budeš mat pokoj

doriiis
2. mar 2026

Choď spať a zajtra si nezabudni úlohy spraviť. V pondelok skola

petamich
2. mar 2026

A ako presne ti mame poradit?

janinah
2. mar 2026

Načo dieťa od priateľa.? Najdi si seriozneho chlapa,pre ktorého bude cťou si ťa zobrať za manželku a radosťou mať s tebou dieťa. Ešte takú nehrali,aby som sa musela doprosovať " priateľovi" ,že chcem dieťa. Máš na viac...

anonym_c13776
2. mar 2026

@add1998 Tak si nájdi iného priateľa, ktorý ti to dieťa spraví.

anonym_c13776
2. mar 2026
@janinah

Načo dieťa od priateľa.? Najdi si seriozneho chlapa,pre ktorého bude cťou si ťa zobrať za manželku a radosťou mať s tebou dieťa. Ešte takú nehrali,aby som sa musela doprosovať " priateľovi" ,že chcem dieťa. Máš na viac...

@janinah "Máš na viac..."

A možno aj nemá..... podľa zadanej témy.

enmery
3. mar 2026

Bože udri.

anonym_febd04
3. mar 2026
@janinah

@janinah ako vies, ze ma na viac?

anonym_f37b0a
3. mar 2026

@add1998 A čo presne robí, aby ti nedal dieťa? Lebo skoro všetka antikoncepcia je na strane ženy. Muž má vlastné len 2 spôsoby antikoncepcie, kondóm a vazektomiu. Predpokladám, že ste mladí a tak vazektomiu nebude mať (možno sa mýlim, lebo teraz je už trend bezdetných dvadsiatnikov, ktori si ju dávajú robiť). Ak má vazektomiu, tak smola a len rozchod. Druhou možnosťou je kondóm. Ten môže prasknúť. Kúp mu kondómy (teda, ak to používate), a urob do jedného spendlikom dierku. Samozrejme použite ho počas tvojich plodných dní. Alternatívou by bolo kondóm po sexe zobliecť a povedať mu, že ho ides vyhodiť do koša a zaviesť si spermie do tela sama. A ešte možno používate prerušovanu. Tu sa netreba bát, lebo predejakulacna tekutina (precum) obsahuje spermie, takže tá môže oplodniť. Úplne najlepšie by bolo mu povedať, že chceš tabletky a že sa nemá čoho báť (a samozrejme nič nepoužívat). Osobne poznám takúto ženu, čo toto spravila a má 8 rovného syna. Takže veľa šťastia pri plodeni.

luccys
3. mar 2026
@enmery

Bože udri.

@enmery Uz by fakt mal.

13uzivatelka11
Autor odpoveď zmazal
anonym_724034
3. mar 2026
@anonym_f37b0a

@add1998 A čo presne robí, aby ti nedal dieťa? Lebo skoro všetka antikoncepcia je na strane ženy. Muž má vlastné len 2 spôsoby antikoncepcie, kondóm a vazektomiu. Predpokladám, že ste mladí a tak vazektomiu nebude mať (možno sa mýlim, lebo teraz je už trend bezdetných dvadsiatnikov, ktori si ju dávajú robiť). Ak má vazektomiu, tak smola a len rozchod. Druhou možnosťou je kondóm. Ten môže prasknúť. Kúp mu kondómy (teda, ak to používate), a urob do jedného spendlikom dierku. Samozrejme použite ho počas tvojich plodných dní. Alternatívou by bolo kondóm po sexe zobliecť a povedať mu, že ho ides vyhodiť do koša a zaviesť si spermie do tela sama. A ešte možno používate prerušovanu. Tu sa netreba bát, lebo predejakulacna tekutina (precum) obsahuje spermie, takže tá môže oplodniť. Úplne najlepšie by bolo mu povedať, že chceš tabletky a že sa nemá čoho báť (a samozrejme nič nepoužívat). Osobne poznám takúto ženu, čo toto spravila a má 8 rovného syna. Takže veľa šťastia pri plodeni.

@anonym_f37b0a dno ma dnes dosiahnute a to nie je ani 8 hodin

anonym_b6bfa7
3. mar 2026

Je rozumný dieťa by mal dať iba manželke. S priateľkou neplánuje žiť do konca svojho života.

gejb
3. mar 2026
@janinah

@janinah ja som pochopila ze ide o uz narodené dieťa a priateľ jej ho vzal.
Milá autorka, skus napísať viac ako jednu vetu pokiaľ chceš poradiť. Nikto ti nevidí do hlavy

add1998
autor
3. mar 2026

Ahojte vy ma asi nerozumiete myslím to tým že mi nechce dať 3 mesačne bábätko chcem si podať návrh na stredavu starostlivosť ale bojím sa toho že mi to súd nepeideli lebo bývam skromne a on má vhodné podmienky musela som od neho odísť lebo ma byl atď ..

anonym_43c4ec
3. mar 2026
@add1998

Ahojte vy ma asi nerozumiete myslím to tým že mi nechce dať 3 mesačne bábätko chcem si podať návrh na stredavu starostlivosť ale bojím sa toho že mi to súd nepeideli lebo bývam skromne a on má vhodné podmienky musela som od neho odísť lebo ma byl atď ..

@add1998 vzal ti ho a ty si teraz sama

add1998
autor
3. mar 2026
@anonym_43c4ec

@add1998 vzal ti ho a ty si teraz sama

@anonym_43c4ec áno prišla som ku mame neviem čo mám robiť chcem si získať malú len mi ju on nechce dať

xxxxxnnnnn
Autor odpoveď zmazal
anonym_43c4ec
3. mar 2026
@add1998

@anonym_43c4ec áno prišla som ku mame neviem čo mám robiť chcem si získať malú len mi ju on nechce dať

@add1998 akoze ti vzal dieťa uplne, nechodis za dieťaťom,nekrmiš ty dieťa.......smer socialka

add1998
autor
3. mar 2026
@anonym_43c4ec

@add1998 akoze ti vzal dieťa uplne, nechodis za dieťaťom,nekrmiš ty dieťa.......smer socialka

@anonym_43c4ec kojila som ju a dal ju teraz na Sunar

anonym_c4b152
3. mar 2026

Tak maličké dieťa by malo byť s matkou. On je akej národnosti? Hneď to rieš. Ty si šla k mame bez malej ? Prečo si neodišla s dieťaťom.

add1998
autor
3. mar 2026
@anonym_c4b152

Tak maličké dieťa by malo byť s matkou. On je akej národnosti? Hneď to rieš. Ty si šla k mame bez malej ? Prečo si neodišla s dieťaťom.

@anonym_c4b152 lebo mi ju nechcel dať a vyhráža sa mi že mi dá zobrať deti preto sa bojím lebo teraz bývam u mami a ona býva skromne a on na to v hodne podmienky má on má byt aja dom

anonym_28efe8
3. mar 2026

Paneboze, tu je viac deti. Amen tma.

add1998
autor
3. mar 2026

Ja mám tri deti jedno mám 7 ročne druhé 3 ročne ale tie sú somnov a to troj mesačne mi nechce dať

anonym_e2ba48
3. mar 2026

Preboha! Ihneď kontaktovať nejaké sociálno-právne centrum, možno aj políciu. Snáď niekto poradí.

kamlicek
3. mar 2026

Podaj to na sud, neznamena, ze ked zijes skromne, nemas narok na svoje dieta. Druha vec je, ze ide o velmi male babatko, ktore potrebuje hlavne mamu. Pokial si mu neublizovala a normalne sa starala, priatel moze dufat, ze mu sud prideli vobec nejake navstevy, ty by si bez dietata nemala byt.

anonym_c13776
3. mar 2026

Normálne verím tomu, že raz príde doba, kedy na to, aby človek mohol mať deti, bude treba nejaké povolenie alebo osvedčenie. Niečo ako vodičský preukaz, tak bude rodičovský preukaz. Lebo čo vidím, ako sú ľudia nespôsobilí mať deti, je až zarážajúce.

@add1998 Ale k zadávateľke - tvoja situácia je komplikovaná. Zo zadania nie je úplne jasné, či ste len naozaj priatelia, alebo či nie ste náhodou manželia. Máte už spolu 3 deti? Aj tie 2 staršie sú jeho?

Keďže aj on je jeho rodič, tak má rovnaké právo ho mať u seba, ako ty. Rodinu si opustila ty. Píšeš, že ťa bil. Bola si to nahlásiť na polícii? Mohla by si požiadať políciu o asistenciu pri návšteve dieťaťa, môžeš tvrdiť, že máš obavy o jeho starostlivosť. Možno ti pomôžu preveriť situáciu u neho, ale nemyslím, že by mali právo nasilu mu zobrať dieťa bez súdneho príkazu, pokiaľ sa tvoje tvrdenia nepreukážu a dieťa má u neho riadnu starostlivosť.

Ty by si mala hlavne kontaktovať a najať si nejakú právnu kanceláriu, ktorá ťa bude zastupovať, lebo sama to asi nedokážeš. Poradia ti, aké kroky urobiť. Prvé čo bude, ťa nasmerujú asi na súd a podáte návrh na nejaké predbežné opatrenie na zverenie dieťaťa dočasne do tvojej starostlivosti, kým neprebehne riadny súd. Môžeš skúsiť aj sama podať ten návrh, ale na súde ti asi nepomôžu ho spísať. Ak nemáš na právnika, tak môžeš skúsiť využiť bezplatnú právnu pomoc, pokiaľ máš na ňu nárok (ak máš nízky príjem). Tu si pozri, či by si mala na bezplatnú právnu pomoc nárok:

https://bbonline.sk/bezplatna-pravna-pomoc-pre-...

Ak áno, môžeš kontaktovať centrum právnej pomoci:

https://www.centrumpravnejpomoci.sk/kontakt/6-k...

Prípadne skús kontaktovať priamo niektorého právnika, ktorý poskytuje právnu pomoc prostredníctvom centra právnej pomoci. Nejaká advokátka je aj priamo v Badíne:

https://www.sak.sk/web/sk/cms/lawyer/bpp/proxy/...

alebo zbehni do BB:

https://www.sak.sk/web/sk/cms/lawyer/bpp/proxy/...

Na tvojom mieste by som ale išiel do BB, do toho centra právnej pomoci, aspoň ťa ďalej nasmerujú.

Príbeh poznáme len z tvojej strany, takže nebudem hneď očierňovať tvojho priateľa. Možno naozaj je kompetentnejší a vhodnejší na výchovu vášho dieťaťa, ale to musí posúdiť súd. V každom prípade ti však nemôže brániť styku s dieťaťom.

add1998
autor
3. mar 2026

Dve deti mám. Bývalom priateľom ako som písala len toto 3 mesačne bábätko mám snim

anonym_eb0582
3. mar 2026
@add1998

@add1998 Čo znamená, mám skromné podmienky? Žiješ v chatrči, bez vody, v osade? Načo máš tri deti, keď nemáš vlastnú strechu nad hlavou?

anonym_e9c045
3. mar 2026

Prečo?prečo? prečo?ľudia čo by chceli deti a vedia sa postarať ,tak nemôžu a takýto jednoduchí,nevzdelani ľudia čo nevedia dať dokopy ani jednu súvislú vetu sa množia, ako na bežiacom páse

Strana
z2