icon

Rozvod alebo trpezlivosť? Ako sa rozhodnúť?

15. júl 2026

Caute,uz som tu pisala a potrebujem radu. Chlap urobil pred nasim vztahom vela chyb,pocas vztahu tiez,z ktorych som vyvodila,ze financie budem viest ja. Avsak pred casom som zistila,ze si bral zalohy (nie velke) v praci. Kupuje si pivo,cigarety,ma plne brucho,chodi obleceny,chodi na pivo s kamosmi atd. Po poslednom klamstve som vyvodila,naj si vyberie na tyzden nejake peniaze (ano,ako chlapcisku vreckove),pricom po 2 dnoch ich uz nema a pyta dalsie. Neviem,kde dava tie peniaze,netusim,ale uz ma to bytostne doslova serie,ze ja som ten muz vo vztahu,vsetko riesim,vybavujem,platim (on nema ani sajn,ze kde co odchadza a kolko),ja sa staram o deti,ja varim,upratujem a on este doslova rozflakava peniaze. On sa stara primarne o deti (tie ho zboznuju),auto a nosi financie domov (plat mam vyssi). Snazim sa usetrit,dopriat,ale toto ma uz vazne zacina hnevat,ze velke mnozstvo prachov ide na neho,pricom ja nechodim nikde,nechodim na manikuru,kozmeticke,fitko,lebo momentalne beham paca-deti. Uz aj ten cit k nemu po poslednom klamstve isiel do kvitek. Proste,zacina mi byt az nechutny,neviem sa uz premoct,uz ho mam ako dalsie decko,ktore mi je na obtiaz. Co ma brzdi pred rozchodom je,ze deti su na nom extremne naviazane a ostala by som sama ako prst,kedze nemam nikoho. Dakujem za vypisanie,kludne ma zhodte pod ciernu zem,ze som si vybrala chlapa debila,uz to bohuzial viem,ze som proste zila na ruzovom oblaciku.

Strana
z2
anonym_bd3d13
15. júl 2026

Zjavne sa finančnej gramotnosti nemal kde naučiť a keďže ty si to zobrala celé na seba a dávaš mu vreckové jak decku, tak sa nemusel ani teraz... dala by som tomu posledný rozhovor, o tom, že sa cítiš takto a takto a jediná možnosť ako to záchraniť je, že sadneme si ku tomu, poriešime tie financie, aké máme príjmy, aké máme výdaje, čo bude jeho starosť, čo tvoja alebo s ním proste nedokážeš ďalej fungovať... deťom môže byť dobrým otcom, aj bez toho aby ste spolu žili, určite lepším ako keď sa doma bude hádať

anonym_5f6602
15. júl 2026

@anonym_autor S deťmi sama to nebudeš mať ľahké. Ale, chceš takto žiť celý život, vystresovana co zase vyvedie? Chceš aby deti mali toto za vzor? Ľudia sa vekom menia iba k horšiemu.

anonym_1dbd2f
15. júl 2026

Akurat som si predstavila, ako davam muzovi "vreckove". Vtipna predstava🤣😃

anonym_2a7f8d
15. júl 2026

nestávkuje? zmeny v správaní žeby niečo bral? aby si po čase neprišla nato že máte dlhy narobené ...

autor
15. júl 2026
@anonym_1dbd2f

@anonym_1dbd2f vies ako sa citim? Ako totalna pi...,ale nemame platy milionarov,mame deti,povinnosti a on rozhajdakava vydrate peniaze,skor som odisla do decka do prace (po 8-mesiacoch),aby sme vyzili a on takto?nekopla by si ho do guli,seriozne?

autor
15. júl 2026
@anonym_2a7f8d

nestávkuje? zmeny v správaní žeby niečo bral? aby si po čase neprišla nato že máte dlhy narobené ...

@anonym_2a7f8d netusim,ze ci stavkuje ci nie,nezistim to,dostal upozornenie 2-3 mesiace dozadu,pridem na dlhy,leti z bytu

anonym_28dbb6
15. júl 2026

ja by som sa rozviedla. nielen kvôli odporu, ktorý voči nemu prechovávaš, ale aj kvôli BSM a možný dlhom... Môžte zatiaľ bývať spolu, ak ti je ľúto detí. Určite je rozvod menšie zlo ako henten neschopák..

autor
15. júl 2026
@anonym_bd3d13

Zjavne sa finančnej gramotnosti nemal kde naučiť a keďže ty si to zobrala celé na seba a dávaš mu vreckové jak decku, tak sa nemusel ani teraz... dala by som tomu posledný rozhovor, o tom, že sa cítiš takto a takto a jediná možnosť ako to záchraniť je, že sadneme si ku tomu, poriešime tie financie, aké máme príjmy, aké máme výdaje, čo bude jeho starosť, čo tvoja alebo s ním proste nedokážeš ďalej fungovať... deťom môže byť dobrým otcom, aj bez toho aby ste spolu žili, určite lepším ako keď sa doma bude hádať

@anonym_bd3d13 nemal sa to kde naucit,kvazi vychovany ulicou,ale uz som mu to X-krat vysvetlovala,vravela,ukazala prijem/vydaj. A nehadame sa pred detmi,ja sa uz nehadam,ja len zdvihnem hlas,poviem svoj nazor a ostanem doslova nasrata s bolestou na hrudniku. I teraz som neskutocne vytocena,zeby som ho vyhodila z bytu.

autor
15. júl 2026
@anonym_28dbb6

ja by som sa rozviedla. nielen kvôli odporu, ktorý voči nemu prechovávaš, ale aj kvôli BSM a možný dlhom... Môžte zatiaľ bývať spolu, ak ti je ľúto detí. Určite je rozvod menšie zlo ako henten neschopák..

@anonym_28dbb6 odpor zacal po poslednom klamatve,nenavidim,ked mi niekto klame a zistila som,ze mu nemozem v nicom verit,ze vo vela veciach klame,snazim sa to spracovat,ale je to tazke.

anonym_28dbb6
15. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_28dbb6 odpor zacal po poslednom klamatve,nenavidim,ked mi niekto klame a zistila som,ze mu nemozem v nicom verit,ze vo vela veciach klame,snazim sa to spracovat,ale je to tazke.

@anonym_autor no a tak chceš žiť? stále rozmýšľať, čím ťa prekvapí? viem, že to nie je ľahké,. tiež som odišla s 2 deťmi. bez rodiny, bez nejakej podpory, kúpila byt a zaťala sa, že neurobím nikomu radosť, tým, že ma uvidí na kolenách...

anonym_542a89
15. júl 2026

@anonym_autor a keď pýta ďalšie peniaze, tak mu dáš? Veď keď minul, tak minul. Sa ho spýtaj, či mu máš dať peniaze, alebo zostane do konca mesiaca bez jedla. Asi by si sa nemala rozčuľovať, ale pokojne ho konfrontuj. Aj keď ja by som o takéhoto chlapa ani nezakopla, takto musel fungovať aj keď ste spolu chodili

anonym_62b35b
15. júl 2026
@anonym_1dbd2f

aj moja mama dáva otcovi peniaze len nevyhnutné ak niečo ide kupiť.. Nuž, alkoholikovi len tak peniaze a kartu nezveríš 🙂 Takže až take vtipne to nie je..
@anonym_1dbd2f

anonym_542a89
15. júl 2026
@anonym_62b35b

aj moja mama dáva otcovi peniaze len nevyhnutné ak niečo ide kupiť.. Nuž, alkoholikovi len tak peniaze a kartu nezveríš 🙂 Takže až take vtipne to nie je..
@anonym_1dbd2f

@anonym_62b35b ale je to vtipné tým ženám, ktoré naozaj nemajú kapacitu porozumieť, ako si jedna žena priviaže dobrovoľne na krk alkoholika/gamblera/neschopáka a robí mu mamičku. Lebo takto by normálny vzťah naozaj nemal vyzerať. Niekto by mal učiť ženy vážiť si same seba a nedávať sa dokopy s takýmito nezrelými jedincami. Toto nie je kvalitný partnerský vzťah.

anonym_c35650
15. júl 2026

@anonym_autor ako dlho ste spolu?aj pivo a cigarety niečo stoja.Nepises kolko asi minul, ale asi stavkuje ved realne, ked porozmýšľas mohol ich minúť?Ešte, keď si pýtal zálohu.Cely život ho budeš mať ako nezodpovedné decko na krku.Chlap má byť opora nie niekto kvôli komu dostaneš infarkt.Koho je byt kde bývate?asi vie, že iba povieš a prehrmi to a ide sa ďalej.Nie, ja by som s ním nebola, keď si nemohla byt doma ani s dieťaťom, keď to potrebovalo.Dala by som mu na nutné a nič viac možno má aj dlhy.Pozri mu do mobilu či nemá appku na stávkovanie

patrike
15. júl 2026

Ak nepije, tak gambluje alebo chce byt za dobreho pred kamosmi a objednava im rundu v krcme.

anonym_a2ebe0
15. júl 2026

Takže muž pracuje a nemôže si z vydretých peňazí kúpiť ani cigarety ani nič? Tak potom o čom je život? len práca, deti a žena? Nechápem. Zarába, tak si dopraje. A ty so dopraj tiež, nezakazuje ti míňať peniaze na seba, či áno? Podľa mňa ťa skôr on nechá, ako ty jeho, lebo taký život žiť ho dlho baviť nebude.

anonym_1dbd2f
15. júl 2026
@anonym_542a89

@anonym_62b35b ale je to vtipné tým ženám, ktoré naozaj nemajú kapacitu porozumieť, ako si jedna žena priviaže dobrovoľne na krk alkoholika/gamblera/neschopáka a robí mu mamičku. Lebo takto by normálny vzťah naozaj nemal vyzerať. Niekto by mal učiť ženy vážiť si same seba a nedávať sa dokopy s takýmito nezrelými jedincami. Toto nie je kvalitný partnerský vzťah.

@anonym_542a89 My sme tie blbe, ze to nechapeme😃 no ano, nechapem to, lebo naco by mi bol zivot pretrpeny s nesvojpravnym alkacom?

anonym_ede512
15. júl 2026

O akych simach sa bavime?Tyzdenne,mesacne,ze ma a nevies na co odchadzaju?

pralinka25
15. júl 2026
@anonym_a2ebe0

Takže muž pracuje a nemôže si z vydretých peňazí kúpiť ani cigarety ani nič? Tak potom o čom je život? len práca, deti a žena? Nechápem. Zarába, tak si dopraje. A ty so dopraj tiež, nezakazuje ti míňať peniaze na seba, či áno? Podľa mňa ťa skôr on nechá, ako ty jeho, lebo taký život žiť ho dlho baviť nebude.

@anonym_a2ebe0 a úcty a deťom skoly poplatky budú platiť z coho. Asi prachy potrebujú na to a nie na pivka cigaretky. Nech sa vzmuzi a zarába viac ako žena.

Autorka divím sa ze si vôbec do vzrltahu s takým išla ale čo už. Rozved sa lebo ak máte BSM môžu prísť ešte ďaleko vážnejšie problemy

autor
15. júl 2026
@anonym_a2ebe0

@anonym_a2ebe0 ze chudacisko velky. Mina na alkohol+cigy,chodi von s kamosmi a my niekedy ideme do povoleneho precerpania,lebo nieco vyskoci ale on je chudacisko a este ja si mam dopriat z toho mala co mame. Ja sa snazim robit rezervy,dopriat detom,sebe uberam! A on to stale nechape! A on je ten urazeny/chudacisko? Tak nech pali do prdele! Moja zla volba,bala som sa samoty, bala som sa v mladom veku,ze nikoho nenajdem a dosla som do takehoto kruhu. Ako sa vravi,neskoro bit rit,ked sa poserie.

anonym_cdfa82
15. júl 2026

No žije si život zábava
Ja by som to ukončila

anonym_a2ebe0
15. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_a2ebe0 ze chudacisko velky. Mina na alkohol+cigy,chodi von s kamosmi a my niekedy ideme do povoleneho precerpania,lebo nieco vyskoci ale on je chudacisko a este ja si mam dopriat z toho mala co mame. Ja sa snazim robit rezervy,dopriat detom,sebe uberam! A on to stale nechape! A on je ten urazeny/chudacisko? Tak nech pali do prdele! Moja zla volba,bala som sa samoty, bala som sa v mladom veku,ze nikoho nenajdem a dosla som do takehoto kruhu. Ako sa vravi,neskoro bit rit,ked sa poserie.

@anonym_autor načo vyplakávaš, keď ho aj tak nenecháš?

autor
15. júl 2026
@anonym_a2ebe0

@anonym_autor načo vyplakávaš, keď ho aj tak nenecháš?

@anonym_a2ebe0 vyplakavam? Som akurat nasrata a ty tu pises,ze chudacik muz. Neviem,ty sa nikomu nestazujes? Na nic nemas nervy,ze potrebujes vypustit paru? Ked ta nieco nahneva,si kludna? A nie,pozeram na deti,zatial neopustim,ale ako pisem,jedna negativna info,pali z bytu.

simca06022011
15. júl 2026

Ono som niekde citala, cim viac starosti vo vztahu ma na krku zena, tym viac je zena z chlapa znechutena.
Netreba cakat na negativnu info, negativne to alebo ono. Nech sa stane chlapom, daj mu povinnosti ktore bude on robit, co bude mat na starosti, co platit, a ty chod do toho fitka a manikuru. Ked mu nebude vychadzat, nech zacne zarabat viac. neda to? vypnu elektrinu, telefony? je proste neschopny, tak nech zije na ubytovni. Ako tiez som toto orbila vo vztahu, starat sa, lietat a chlap si ide svoje, plati svoje, tam ryby, tam pivo, zabudol to a zabudol hento.A vies koho chyba to bola? moja.. lebo ked som videla ze je nemozny, nemala som to brat na seba = on sa to mal naucit. Ja ked daco pokazim, nieco neviem (nechcem), niekto to pride za mna urobit? Nepride ;)

katkazatka
15. júl 2026

Co si mame predstavit, ze o deti sa primarne stara muz? Lebo castokrat to znanena, ze sa s nimi hodinku pojaši, vyblazni a to je vsetko. Uci sa s nimi, da im jest, zanesie do skoly, pomaha, oblieka? Co robi v domacnosti? Citis od neho lasku, oporu? Mate sex? Lebo ak nic z toho nerobi a zaujima ho len to pivo, kamosi a cigy, tak by som sa s nim rozlucila.

luccija
15. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_a2ebe0 vyplakavam? Som akurat nasrata a ty tu pises,ze chudacik muz. Neviem,ty sa nikomu nestazujes? Na nic nemas nervy,ze potrebujes vypustit paru? Ked ta nieco nahneva,si kludna? A nie,pozeram na deti,zatial neopustim,ale ako pisem,jedna negativna info,pali z bytu.

@anonym_autor ale ty musíš myslieť aj na seba nie iba, že deťom robí šaša.Deti ešte nemajú rozum a nevedia, že je nezodpovedný flakac.Pytas sa či rozvod, alebo trpezlivosť ja navrhujem veľký rozhovor a zmenu od neho, ak nie, tak rozvod.
Píšeš, že zarábas viac..ja viem, že nie je jednoduché a deťmi začať nanovo, klame a asi bude klamať vždy.

anonym_a2ebe0
15. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Samozrejme, výhovorky klasické - deti. Veď normálne uznaj, že kebyže sa rozvedieš, tak finančne nezvládneš deti, seba, domácnosť. Lebo áno, len vyplakávaš, haníš vlastného muža verejne na socialnej sieti, ale v noci si k nemu ľahneš do postele. Klasika na MK.

earlgrey
15. júl 2026
@simca06022011

Ono som niekde citala, cim viac starosti vo vztahu ma na krku zena, tym viac je zena z chlapa znechutena.
Netreba cakat na negativnu info, negativne to alebo ono. Nech sa stane chlapom, daj mu povinnosti ktore bude on robit, co bude mat na starosti, co platit, a ty chod do toho fitka a manikuru. Ked mu nebude vychadzat, nech zacne zarabat viac. neda to? vypnu elektrinu, telefony? je proste neschopny, tak nech zije na ubytovni. Ako tiez som toto orbila vo vztahu, starat sa, lietat a chlap si ide svoje, plati svoje, tam ryby, tam pivo, zabudol to a zabudol hento.A vies koho chyba to bola? moja.. lebo ked som videla ze je nemozny, nemala som to brat na seba = on sa to mal naucit. Ja ked daco pokazim, nieco neviem (nechcem), niekto to pride za mna urobit? Nepride ;)

@simca06022011 Múdro napísané.

anonym_0ab30d
15. júl 2026

máme to veľmi podobne.
Keďže ako slobodný a pracujúci 10 rokov - bez detí a manželky si nedokázal ušetriť ani na väčší nákup, financie som do rúk zobrala ja.
Ten luxus rozvodu mu predsa nedoprajem, radšej beriem tú trpezlivosť.

anonym_1dbd2f
15. júl 2026
@anonym_0ab30d

máme to veľmi podobne.
Keďže ako slobodný a pracujúci 10 rokov - bez detí a manželky si nedokázal ušetriť ani na väčší nákup, financie som do rúk zobrala ja.
Ten luxus rozvodu mu predsa nedoprajem, radšej beriem tú trpezlivosť.

@anonym_0ab30d Ach, tieto Samaritanky🙄 cloveku by aj slza vypadla.

Strana
z2