Rozvod alebo trpezlivosť? Ako sa rozhodnúť?
Caute,uz som tu pisala a potrebujem radu. Chlap urobil pred nasim vztahom vela chyb,pocas vztahu tiez,z ktorych som vyvodila,ze financie budem viest ja. Avsak pred casom som zistila,ze si bral zalohy (nie velke) v praci. Kupuje si pivo,cigarety,ma plne brucho,chodi obleceny,chodi na pivo s kamosmi atd. Po poslednom klamstve som vyvodila,naj si vyberie na tyzden nejake peniaze (ano,ako chlapcisku vreckove),pricom po 2 dnoch ich uz nema a pyta dalsie. Neviem,kde dava tie peniaze,netusim,ale uz ma to bytostne doslova serie,ze ja som ten muz vo vztahu,vsetko riesim,vybavujem,platim (on nema ani sajn,ze kde co odchadza a kolko),ja sa staram o deti,ja varim,upratujem a on este doslova rozflakava peniaze. On sa stara primarne o deti (tie ho zboznuju),auto a nosi financie domov (plat mam vyssi). Snazim sa usetrit,dopriat,ale toto ma uz vazne zacina hnevat,ze velke mnozstvo prachov ide na neho,pricom ja nechodim nikde,nechodim na manikuru,kozmeticke,fitko,lebo momentalne beham paca-deti. Uz aj ten cit k nemu po poslednom klamstve isiel do kvitek. Proste,zacina mi byt az nechutny,neviem sa uz premoct,uz ho mam ako dalsie decko,ktore mi je na obtiaz. Co ma brzdi pred rozchodom je,ze deti su na nom extremne naviazane a ostala by som sama ako prst,kedze nemam nikoho. Dakujem za vypisanie,kludne ma zhodte pod ciernu zem,ze som si vybrala chlapa debila,uz to bohuzial viem,ze som proste zila na ruzovom oblaciku.
Chodi na preventivky? Vysli ho. Po tolkych metrakoch piv sa uz najde vyssi tlak, chol., glu., kys. Moc. Ci mu je treba sosat alko a odpalovat si pluca. Neresti idu do penazi. Kolko na ne strovi, 400€/mesacne? Takto si kupovat rakovinu, to uz mohla byt krasna Makarska... 🌴🌴🌴
Chodi na preventivky? Vysli ho. Po tolkych metrakoch piv sa uz najde vyssi tlak, chol., glu., kys. Moc. Ci mu je treba sosat alko a odpalovat si pluca. Neresti idu do penazi. Kolko na ne strovi, 400€/mesacne? Takto si kupovat rakovinu, to uz mohla byt krasna Makarska... 🌴🌴🌴
@anonym_40b842 He????
@anonym_40b842 He????
@anonym_1dbd2f Eh????
@anonym_1dbd2f Eh????
@anonym_40b842 Myslim, ze jeho tlak, cholesterol a imaginarna dovolenka na Makarskej je to posledne, co autorku trapi. Ona o hruskach, ty o jablkach😏 A ano, istotne prestane chlastat, ked mu to povie doktor. Nebud naivna. Okrem toho, on ma okrem chlastu aj ine zavady.
máme to veľmi podobne.
Keďže ako slobodný a pracujúci 10 rokov - bez detí a manželky si nedokázal ušetriť ani na väčší nákup, financie som do rúk zobrala ja.
Ten luxus rozvodu mu predsa nedoprajem, radšej beriem tú trpezlivosť.
@anonym_0ab30d žiť roky v manželstve kde to nie je dobré prinesie ženám choroby
Ako ťa pár krát sklamal? Ako ti klamal? V čom?
Čiže on miňa peniaze a potom vám chýbajú, alebo vyzijete do ďalšej výplaty?
Okrem toho že ty si nič nedoprajes tak chýba vám niečo?
Ja mám niečo podobné, lenže pár dní do výplaty je problém s peniazmi a požičiavame si.
Som z toho už unavená.
Vzťah máme pekný keby neboli finančné problémy a občas kôli tomu hádka.
@anonym_40b842 Myslim, ze jeho tlak, cholesterol a imaginarna dovolenka na Makarskej je to posledne, co autorku trapi. Ona o hruskach, ty o jablkach😏 A ano, istotne prestane chlastat, ked mu to povie doktor. Nebud naivna. Okrem toho, on ma okrem chlastu aj ine zavady.
@anonym_1dbd2f poznam podobne hoviadko, ako ma autorka, 65 r., 25. rokov cisty, ked syn nieco chcel, musel za nim do krcmy, aj tak mu koruny nedal a kupil kamosom dalsiu rundu. On ho teraz rozvaza po doktoroch, vsetky organy hapruju. Dcera mu povie-drz hubu, ozran.
@anonym_autor MOJ NAZOR Toto už nie je o pive a cigaretách, ale o tom, že jeden dospelý tají peniaze a druhý zaňho drží celý život pokope. Rodina nie je bankomat s nohami, kde jeden pípne kartou a druhý celý mesiac dopĺňa hotovosť. Vy nie ste „muž vo vzťahu“ — ste partnerka, účtovníčka, servis, matka a ešte aj finančná polícia v jednej osobe. On nosí peniaze domov, stará sa o deti a auto, takže nie je úplne nepoužiteľný, ale klamstvá, zálohy a miznúce peniaze sú červená kontrolka, nie drobná chlapská chyba. Vreckové problém nevyrieši, ak neviete, kam peniaze miznú. Deti môžu svojho otca milovať aj po rozchode; zostať v rozbitom vzťahu len preto, že sú naňho naviazané, z vás môže urobiť doživotnú pokladníčku s depresiou zdarma. Teraz nechýba ďalšia hádka, ale presný prehľad jeho záloh, dlhov, výberov, výdavkov a všetkých spoločných platieb za posledné mesiace. Zastavte dopĺňanie peňazí po dvoch dňoch, oddeľte domácnostný účet od jeho osobných výdavkov a dajte mu jasnú podmienku: úplná pravda o peniazoch, pevný rozpočet a konkrétna zmena správania v určenej lehote. Z chaosu treba spraviť tabuľku príjmov, výdavkov, klamstiev, sľubov a toho, čo reálne robí pre rodinu, aby ste nerozhodovali iba z hnevu alebo strachu zo samoty. Deti potrebujú otca, ale vy nepotrebujete štvrté dieťa s výplatou.
Deti potrebujú vidieť zdravý vzor fungovania muža a ženy. Momentálne sa učia, že žena má byť utrápená odpustová slúžka a muž nezodpovedný parazit. Ak sa rozvedieš, deti o otca neprídu...teda ak sa o ne doteraz staral, môže sa starať v striedavej starostlivosti, ale potom aspoň uvidia mamu, ktorá má opäť iskru a sebaúctu.
Ale veď ty si už teraz sama ako prst. Všetko ťaháš... finančne, manažérsky aj emocionálne sama. Rozdiel je len v tom, že momentálne sponzoruješ dospelého chlapa, kvôli ktorému si nemôžeš dovoliť ani fitko, či kozmetiku. A okrádaš aj deti. Vieš koľko stojí chlast a cigarety...Bez neho budeš mať paradoxne viac peňazí a bonus...menej domácej práce o jedného dospelého stravníka a upratovanie menej.
Uvidíš ako tebe a aj deťom bude lepšie... a budeš aj menej unavená a keď deti bude mať on, neopováž sa za neho niečo vybavovať. Alebo im vopred navariť... Deti to prežijú a on debilko sa naučí, keď ich nebude chcieť stratiť.

@anonym_bd3d13 nemal sa to kde naucit,kvazi vychovany ulicou,ale uz som mu to X-krat vysvetlovala,vravela,ukazala prijem/vydaj. A nehadame sa pred detmi,ja sa uz nehadam,ja len zdvihnem hlas,poviem svoj nazor a ostanem doslova nasrata s bolestou na hrudniku. I teraz som neskutocne vytocena,zeby som ho vyhodila z bytu.
@anonym_autor ani sa nikdy nenaučí pokiaľ budeš za neho vždy všetko "žehliť". Ja by so s takým mužom nebola. Neváži si Teba ani detí