Spadajú úspory v treťom pilieri do BSM?
Budem sa rozvádzať a zaujíma ma, či aj úspory v 3. pilieri (doplnkove dôchodkové sporenie) nadobudnuté počas manželstva spadajú do BSM, a teda či sa budú deliť medzi exmanželov 50:50. Manžel má 3. pilier, kam mu zamestnávateľ prispieva 3% z príjmu a on ďalšie 3%. Má tam nasporených asi 40000 EUR, všetko počas manželstva. Ďakujem.
@anonym_b8f3ee tebe čítanie s porozumením moc nejde že? 🙈😀
@anonym_b8f3ee tebe čítanie s porozumením moc nejde že? 🙈😀
@zuzanka.zuzu veru nie 🙂 niekedy citam len nadpisy lebo tie vylevy autoriek sa nedaju citat, ale necham prispevok nezmazany mozno niekomu pomoze
@zuzanka.zuzu veru nie 🙂 niekedy citam len nadpisy lebo tie vylevy autoriek sa nedaju citat, ale necham prispevok nezmazany mozno niekomu pomoze
@anonym_b8f3ee škoda že si ho zmazala lebo bol úplne správny 🤷 len teda nie k veci (pre ostatné - týkal sa dedenia tretieho piliera)
@anonym_b8f3ee škoda že si ho zmazala lebo bol úplne správny 🤷 len teda nie k veci (pre ostatné - týkal sa dedenia tretieho piliera)
@zuzanka.zuzu chcela som sa vyhnut tomu ze mi dalsich 30 zien napise ze nie som k veci....
@anonym_23e7de Ďakujem. Takže manžel by mi mal z tejto položky vyplatiť cca 20000 EUR.
@anonym_autor podla tej odpovede ti ma vratit len polku toho co tam vlozil, co nevieme kolko je.
Ak tam ma teraz 40 tisic = jeho(vase) uspory + zamestnavatel + zhodnotenie. Tam moze byt aj 15 tisic napriklad zhodnotenie, cize ciste vklady su napr. len 25 tisic, z coho polku dal on to je 12 tisic a na pol mas narok, co je 6 tisic.
Musis zistit kolko tam vlozil, ono to vidno vo vypise z toho sporenia, presne cislo by tam malo byt.
@anonym_466974 3. pilier je absolútne dobrovoľný na rozdiel od 2. piliera a úspory v ňom sa dajú predčasne vybrať.
@anonym_autor Do 3. piliera ti prispieva aj TVOJ zamestnávateľ. Aký nárok na toto dôchodkové šporenie môže asi tak mať tvoj (ex) manžel???
@anonym_autor Do 3. piliera ti prispieva aj TVOJ zamestnávateľ. Aký nárok na toto dôchodkové šporenie môže asi tak mať tvoj (ex) manžel???
@komir63 Moj zamestnavatel mi neprispieva na 3.pilier, preto ho nemam