icon

Aké výživné môžem žiadať na 13-ročné dieťa?

29. okt 2025

Aké vysoké výživné môžem požadovať od ex manžela ak ma asi 1200€ výplatu v čistom máme spoločné jedno 13 ročne dieťa, ale on ma ďalšie s novou ženou?

minenkaa
29. okt 2025
@anonym_autor

@minenkaa ale tak to je jeho oficiálny príjem. Ma firmu ale to neviem ako tam je. Isto zarába reálne viac vieš

@anonym_autor a ako by mal zarábať reálne viac ,to že ma firmu neznamena ,že sa topí v peniazoch a ešte si uvedom ,že ako zivnostnik musí platiť aj odvody

zuzubb007
Autor odpoveď zmazal
lenka.25
29. okt 2025

Ja mám dve deti . Jedna je aktívny športovec , tak logicky na ňu minam viac peňazí ako na tú druhu . A teraz čo , za to mám dať tej druhej 300€ mesačne na ruku nech to minie na kozmetiku a iné vrtochy ? Porovnávaš neporovnateľné . A to sa ti zdá malo , kupovať dve knizky mesačne ? Ty si ta ex , ktorý by nikdy nebola spokojná a vždy budeš cítiť krivdu . Veď podaj návrh a sud rozhodne .

anonym_de991d
29. okt 2025

Ako sorry, ale z teba ide taká závisť a nenávisť, že sa to až nedá čítať. Čo je teba do toho, že je ona doma a tvoj ex jej platí nechty, kaderníčku atď. Už si počula v roku 2025 o knižnici? Kupovať niekoľko knih mesačne je choré. Akú kozmetiku a módu potrebuje 13 ročné decko? V 15 budeš pýtať na nový iphone, 18 auto?
Ty chceš 300€ čiže aj ty dáš 300€ = 600€ na 13 ročnú?Bez krúžkov? To ako zdokladuješ pred súdom? Či tym, že jeho druhemu plati kruzok a zene nechty? Aj ty s novym mužom davate spolocnemu decku 600€ mesačne? Lebo ono má nárok na rovnaku sumu ako tvoje prvorodene. Čiže teba dve deti 13 ročne a dieta do 3 rokov keďze si na RD stoja 1200€ mesačne. Tolko u nas na vychode niekde maju 4 na mesiac ako spoločny prijem. Sa zobuď.

kavasmliekom
29. okt 2025
@anonym_autor

@kavasmliekom lenže to tak funguju len reči. V skutočnosti to tak nie je... Na dovolenky s nimi nechodí lebo nechce. Raz za čas kúpi knižku alebo tričko inak nič keď trebalo teraz do školy nakúpiť jeho žena to ofrflala
Proste reči sú jedna vec realita druhá

@anonym_autor že jeho priateľka pindá, nech pindá, on keď chce, kúpi, zoberie na dovolenku. Treba dcéru poslať. Len mne sa zdá, že ty tie peniaze chceš, lebo oni majú. Tebe netreba pre dcéru viac. Nech jej založí účet, dá jej keď bude mať 18r, alebo keď pôjde na vysokú, alebo sa bude chcieť osamostatniť.

anonym_f67d35
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_dbbc71 mam dve deti a skvelého partnera 🙂 ale pre svoje deti chcem rovnaký štandard na ktorý ma prispievať otec. A ten viac prispieva novej rodine ako svojmu prvému dieťaťu a to nie je fér

@anonym_autor závisť ťa môže pohltiť. Ries svoj život a nie ako ešte viac znepríjemniť život bývalému.

autor
30. okt 2025
@anonym_de991d

Ako sorry, ale z teba ide taká závisť a nenávisť, že sa to až nedá čítať. Čo je teba do toho, že je ona doma a tvoj ex jej platí nechty, kaderníčku atď. Už si počula v roku 2025 o knižnici? Kupovať niekoľko knih mesačne je choré. Akú kozmetiku a módu potrebuje 13 ročné decko? V 15 budeš pýtať na nový iphone, 18 auto?
Ty chceš 300€ čiže aj ty dáš 300€ = 600€ na 13 ročnú?Bez krúžkov? To ako zdokladuješ pred súdom? Či tym, že jeho druhemu plati kruzok a zene nechty? Aj ty s novym mužom davate spolocnemu decku 600€ mesačne? Lebo ono má nárok na rovnaku sumu ako tvoje prvorodene. Čiže teba dve deti 13 ročne a dieta do 3 rokov keďze si na RD stoja 1200€ mesačne. Tolko u nas na vychode niekde maju 4 na mesiac ako spoločny prijem. Sa zobuď.

@anonym_de991d no tak mi povedz na rovinu. Tebe by stačilo keď raz za čas ex kúpi oblečenie topánky zaplatí výlet a pošle ti 150€? Reálne... Stačí to na 13 ročnú?

minenkaa
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_de991d no tak mi povedz na rovinu. Tebe by stačilo keď raz za čas ex kúpi oblečenie topánky zaplatí výlet a pošle ti 150€? Reálne... Stačí to na 13 ročnú?

@anonym_autor samozrejme,že každý chce viac, ale ako chces z jeho príjmu viac
Ty nechápeš,že on nemá vyživovaciu povinnosť len na vaše dieta,ale aj na to druhé a na manželku

kulumulu123
30. okt 2025
@anonym_autor

@kavasmliekom ja som na rodičovskej výdavky aké ma on to neviem 🤷🏼‍♀️

@anonym_autor z 1200eur prijmu ak taha celu domacnost a vydavky mimo ine na 2 deti lebo jeho druha zena je matka v domacnosti asi taky nadstandartny zivot na sk nezije ci mi mieco uslo???

autor
30. okt 2025
@kulumulu123

@anonym_autor z 1200eur prijmu ak taha celu domacnost a vydavky mimo ine na 2 deti lebo jeho druha zena je matka v domacnosti asi taky nadstandartny zivot na sk nezije ci mi mieco uslo???

@kulumulu123 už som to tu spominala ma firmu. Neviem koľko krát to mám ešte napísať. Neviem ako je to s firmou či to ma na seba alebo na tu jeho novu. Ale určite nežijú z 1200€ ale táto suma je ofiko príjem z ktorého ak by došlo na súd budeme vychádzať si myslím ...

autor
30. okt 2025
@minenkaa

@anonym_autor samozrejme,že každý chce viac, ale ako chces z jeho príjmu viac
Ty nechápeš,že on nemá vyživovaciu povinnosť len na vaše dieta,ale aj na to druhé a na manželku

@minenkaa ja to chápem ale keď dám jednému toľko dám aj druhému chápeš?

minenkaa
30. okt 2025
@anonym_autor

@minenkaa ja to chápem ale keď dám jednému toľko dám aj druhému chápeš?

@anonym_autor ale tak to nedunguje a to ty nechápeš

anonym_e907f0
30. okt 2025
@anonym_autor

@kulumulu123 už som to tu spominala ma firmu. Neviem koľko krát to mám ešte napísať. Neviem ako je to s firmou či to ma na seba alebo na tu jeho novu. Ale určite nežijú z 1200€ ale táto suma je ofiko príjem z ktorého ak by došlo na súd budeme vychádzať si myslím ...

@anonym_autor tak tu prestaň omieľať firmu z ktorej aj tak nič nevytrieskaš 🤦🏻‍♀️

autor
30. okt 2025
@anonym_e907f0

@anonym_autor tak tu prestaň omieľať firmu z ktorej aj tak nič nevytrieskaš 🤦🏻‍♀️

@anonym_e907f0 a ak áno? Však aj to sú peniaze a majetok môjho dieťaťa rovnako ako ich dom, autá...

autor
30. okt 2025
@minenkaa

@anonym_autor ale tak to nedunguje a to ty nechápeš

@minenkaa nepríde mi fér aby môj nový partner dával viac ako jej bio otec s týmto sa proste nezmierim

anonym_e907f0
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_e907f0 a ak áno? Však aj to sú peniaze a majetok môjho dieťaťa rovnako ako ich dom, autá...

@anonym_autor odkiaľ si zobrala že to je majetok tvojho dieťaťa? Len aby si nebola prekvapená že všetko na manželku a tvoje dieťa neuvidí v konečnom dôsledku vôbec nič z toho

minenkaa
30. okt 2025
@anonym_autor

@minenkaa nepríde mi fér aby môj nový partner dával viac ako jej bio otec s týmto sa proste nezmierim

@anonym_autor hold si rozvedená,to inak nebude,mala si ostať bez druhého dieťaťa a nemakajú si takýto problém,koľko dávaš na to dieta ty z tvojho príjmu ,tiež aspoň 259€ keď chces tristo,treba sa prispôsobiť svojim možnostiam

autor
30. okt 2025
@anonym_e907f0

@anonym_autor odkiaľ si zobrala že to je majetok tvojho dieťaťa? Len aby si nebola prekvapená že všetko na manželku a tvoje dieťa neuvidí v konečnom dôsledku vôbec nič z toho

@anonym_e907f0 akože to si nemyslím on ma rád našu dcéru určite by ju nevydedil

autor
30. okt 2025
@minenkaa

@anonym_autor hold si rozvedená,to inak nebude,mala si ostať bez druhého dieťaťa a nemakajú si takýto problém,koľko dávaš na to dieta ty z tvojho príjmu ,tiež aspoň 259€ keď chces tristo,treba sa prispôsobiť svojim možnostiam

@minenkaa platime jej všetko čo chce a tak isto výlety ale vy ma nerozumiete proste

anonym_e907f0
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_e907f0 akože to si nemyslím on ma rád našu dcéru určite by ju nevydedil

@anonym_autor môže mat na sebe napísané manželka a tvoje dieťa nebude mat čo dediť. A prepáč ale tvoje dieťa ma len nárok na výživné nič viac nič menej dom a autá sú ich tak to sú blbe argumenty

autor
30. okt 2025
@anonym_e907f0

@anonym_autor môže mat na sebe napísané manželka a tvoje dieťa nebude mat čo dediť. A prepáč ale tvoje dieťa ma len nárok na výživné nič viac nič menej dom a autá sú ich tak to sú blbe argumenty

@anonym_e907f0 neviem no myslím že keď ma na to nárok jedno dieťa tak aj druhé o čo je horšie naše od ich? O nič dokonca je prvorodené

anonym_e907f0
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_e907f0 neviem no myslím že keď ma na to nárok jedno dieťa tak aj druhé o čo je horšie naše od ich? O nič dokonca je prvorodené

@anonym_autor naozaj podľa toho ako píšeš si závistlivá aby jeho žena nebola ešte horšia a všetko si nabrala pre seba ty vieš ako to majú ošetrené? Už si bola schopná mu povedať svoj návrh?

minenkaa
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ty ti stále nechápeš,je uplne jedno či je dieta prvorodené a neodpovedala si koľko dávaš ty zo svojho príjmu na to dieta
Ak tvoj terajší partner financuje tvoje dieta lebo ty si na materskej to už musíš ty vyriešiť a nie chcieť to vykryť od bývalého
Este raz nemá na to príjem a tých 30% je na obe deti

lenka.25
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja stále nechápem , prečo máš potrebu zdôrazňovať, že vaše spoločné dieťa je prvorodené . Čo vy ste z nejakého kráľovského rodu ? Dostaváš 150 € , kupuje jej 2 knižky mesačne , platí jej výlety , oblečenie , teraz jej ide zaplatiť strojček - čo je mimochodom pekná pálka a netreba zabudnúť , že zarába 1200€ !!! Neviem kde ty žiješ , ale z takého platu platí podľa mňa primerane + teda veci kupuje pomimo .
Ty sa trošku znormalizuj, knižnica ti je evidentne pod úroveň , decko nechce a ani nebude navštevovať ani krúžok, ani jazykovku, lebo sa mu nechce , ale na kozmetiku a handry by míňalo .

autor
30. okt 2025
@lenka.25

@anonym_autor ja stále nechápem , prečo máš potrebu zdôrazňovať, že vaše spoločné dieťa je prvorodené . Čo vy ste z nejakého kráľovského rodu ? Dostaváš 150 € , kupuje jej 2 knižky mesačne , platí jej výlety , oblečenie , teraz jej ide zaplatiť strojček - čo je mimochodom pekná pálka a netreba zabudnúť , že zarába 1200€ !!! Neviem kde ty žiješ , ale z takého platu platí podľa mňa primerane + teda veci kupuje pomimo .
Ty sa trošku znormalizuj, knižnica ti je evidentne pod úroveň , decko nechce a ani nebude navštevovať ani krúžok, ani jazykovku, lebo sa mu nechce , ale na kozmetiku a handry by míňalo .

@lenka.25 nebav sa takto so mnou! To či moje dieťa chce alebo nechce navštevovať krúžky je jej rozhodnutie a keď nechce byť premotivovana ako ich ďalšie dieťa tak nebude ale na peniaze svojho otca má rovnaký nárok a keď ma peniaze na dotovanie svojej lenivej ženy tak bude mať aj na naše dieťa

minenkaa
30. okt 2025
@anonym_autor

@lenka.25 nebav sa takto so mnou! To či moje dieťa chce alebo nechce navštevovať krúžky je jej rozhodnutie a keď nechce byť premotivovana ako ich ďalšie dieťa tak nebude ale na peniaze svojho otca má rovnaký nárok a keď ma peniaze na dotovanie svojej lenivej ženy tak bude mať aj na naše dieťa

@anonym_autor hlavne že ty pracuješ ,fakt sa už uprac,ty máš svoju rodinu a on svoju abtvoj muz ma povinnosť ta živiť

autor
30. okt 2025
@minenkaa

@anonym_autor hlavne že ty pracuješ ,fakt sa už uprac,ty máš svoju rodinu a on svoju abtvoj muz ma povinnosť ta živiť

@minenkaa akože to čo je toto? Keď som čítala iné príspevky išli ste sa všetky pokakat zo svojich ex a ich nových žien a zrazu otočka? Mne sa asi sniva

anonym_e907f0
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prestaň sa už starať do nich a staraj sa o seba a niekto sa s tebou už musí baviť napriamo lebo si hlúpa a nevieš pochopiť čo ti tu baby hovoria. Bola si schopná povedať mu svoj návrh? Už tu padla otázka koľko platíš ty na svoje dieťa? Hov* budeš mať a hov* bude dedičstvo len sa staraj

lenka.25
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor veď nemusí chodiť keď nechce, nech sedí doma a robí čo chce , ale ty stále nechápeš , že nemáš na dieťa žiadne zvýšené náklady a tvoj ex nezarába žiadne extrémne prachy . Strašne zle pôsobíš a keď budeš takto aj vystupovať na súde + tvoje argumenty , tak ťa aj sudca vysmeje . Toto čo tu ty predvádzaš , som ešte asi ani nezažila . Ty vôbec nepotrebuješ zvýšiť životnú úroveň svojho dieťaťa , ty len potrebuješ znepríjemňovať život svojmu ex a jeho novej rodine . Aj týmto tvojim správaním robíš len veľkú priepasť medzi dcérou a jej otcom. Myslíš, že ona to nevníma ? Ale tak rob ako myslíš

minenkaa
30. okt 2025
@anonym_autor

@minenkaa akože to čo je toto? Keď som čítala iné príspevky išli ste sa všetky pokakat zo svojich ex a ich nových žien a zrazu otočka? Mne sa asi sniva

@anonym_autor ty sa už fakt preber ,ty si myslis ,že bývali bude ticho,bude sa ta pytat presne toto čo my
Ešte stále si nenapísal koľko dávaš ty na svoje dieta