Aké výživné môžem žiadať na 13-ročné dieťa?
Aké vysoké výživné môžem požadovať od ex manžela ak ma asi 1200€ výplatu v čistom máme spoločné jedno 13 ročne dieťa, ale on ma ďalšie s novou ženou?
1. Tvoj zdroj prijmu má byť práca a nie dieťa.
2. Aby si dostala 300 eur od exa potrebuješ zdokladovať, že ťa decko stojí 600 eur mesačne. Čiže šupito ho prihlásiť na xy krúžkov a ešte mu aspoň ucho odtrhni aby si mohla zdokladovať horší zdrav.stav nech ti to vyjde.
3. Dieťa nemá nárok na viac za to že je prvorodené.
@anonym_de991d no tak mi povedz na rovinu. Tebe by stačilo keď raz za čas ex kúpi oblečenie topánky zaplatí výlet a pošle ti 150€? Reálne... Stačí to na 13 ročnú?
@anonym_autor ja mám 12r. dieťa, exmanžel platí 150€ niekoľko rokov a nekúpi nič naviac čo to dieťa potrebuje, žiadne oblečenie či obuv alebo potreby/poplatky do školy a fungujeme 🙃 a to som tiež na RD 🤪
@anonym_autor ja mám 12r. dieťa, exmanžel platí 150€ niekoľko rokov a nekúpi nič naviac čo to dieťa potrebuje, žiadne oblečenie či obuv alebo potreby/poplatky do školy a fungujeme 🙃 a to som tiež na RD 🤪
@anonym_759db3 a prečo nepýtas viac?
bozeee, tie ta tu zvalcovali.. realne 150 vyzivne je nic na dnesne ceny.. to je totalna bieda a skromnost.. ale z platu 1200 a pri dvoch detoch mi ozaj 300 pride nerealne.. pochybujem, ze by ti to sudca odklepol.. ale tak skus sa dohodnut aspon na 200, to by ti fakt mohol dat a ak ma extra este prijem tak kludne aj 250 by mohol.. sa cudujem, ze pri tej sume sa az teraz ozyvas.. to uz by som davno bojovala s nim o navysenie.. tak good luck, aby si bola spokojna
@anonym_759db3 akoze ja mam 6 rocneho a zrovna mu kukam na nete kozene topanky na zimu a ceny cca70-80 eur a potom otecko si hodi vyzivne 150.. to fakt hanba takym oteckom.. nastastie nie moj pripad vyzivneho
@anonym_759db3 akoze ja mam 6 rocneho a zrovna mu kukam na nete kozene topanky na zimu a ceny cca70-80 eur a potom otecko si hodi vyzivne 150.. to fakt hanba takym oteckom.. nastastie nie moj pripad vyzivneho
@mamasrnka1984 tak ale 6 ročnému decku 80 eurové kožené topánky ozaj netreba
@mamasrnka1984 otecko jej všetko kúpi čo treba.
Ešte je tu jedna podstatná vec pri týchto živnostníkoch.A to, že mnohí živnostníci účtujú zákaznikom bez faktúry.Je to bežná prax že sa zákaznikov pýtajú či chcú faktúru alebo nie.Zákaznik prikývne, lebo to bude mať lacnejšie.Živnostník nemusí príjem zdaňovať.Maliari, stolári, rôzny opravári ( hodinový manžel ) atď. A hlavne, ego nepustí, treba sa mstiť.Keď vidia že vzťah krachuje, zníži celoročný príjem na smiešnu sumu.Bežná prax s ďaňovými priznaniami.A dokonca keď vidia že rozvod/rozpad vzťahu je nenavratný tak dlhodobo neplatia odvody. Lebo vedia že súd si bude overovať aj ich zadlženosť, len aby sa urobili chudáci ako malo zarábajú.Aby sa ex pomstili že bez chlapa bude nula, nevyžije.Na deti nehladia.Autorkin ex určite zarába viac. Veď z príjmu 1200€ keď jeho súčastná partnerka nepracuje a dokonca si dopraje kaderníčku a nechty, zamyslite sa.Rozmýšlajte logicky.Išli by ste dať urobiť nechty alebo radšej by ste nakúpili potraviny pri zárobku 1200€, keď pracuje len jeden? Ale tým že jej ex dcére okrem výzivneho dopraje a kúpi aj niečo navyše, tak je to na vek ich dcéry postačujúce.Ja len hovorím že mnohí chlapi, živnostníci nepriznajú svoj realný príjem z pomsty.Mnohí živnostníci majú dlhoročných zákaznikov ktorí sú s nimi spokojní a faktúru ani nepýtajú.A v budúcom roku, pri ešte vyšších odvodoch živnostníkoch to bude ešte horšie.
@anonym_autor toto je čisto z vypocitavosti. Nemala si si robiť ďalšie dieťa s novým partnerom, keď nemáš dosť na jedno. Chápeš, on ma 1200e, ona si je doma, lebo zrejme si to môže dovoliť, že majú luxusný dom, je ich šikovnosť. Tiež si si mohla zarábať na nechty, kaderníčku, Wellness, nie otehotnieť a potom závidieť exovej partnerke. Nezabúdaj, že aj on má novú rodinu, tak ako ty. Tvoj novy partner by sa mal postarať o vás, píšeš, že máte všetko, si spokojná, tak buď spokojná a dopraj aj iným. 150e je celkom slušne výživné z 1200e, nakoľko ma ešte ďalšiu vyzivovaciu povinnosť. Nezabúdaj že aj ty si povinná dať dieťaťu 150e. Čiže má 300e jedno dieťa. To je slušné, ak nemá žiadne krúžky, záujmy, ani zdravotné na tom nie je zle.
@kavasmliekom tvoj komentár je úplne mimo a nevhodný, ani nie je presný. len si si prišla kopnúť
@mamasrnka1984 tak ale 6 ročnému decku 80 eurové kožené topánky ozaj netreba
@anonym_073647 a za kolko sa kupuju topanky zimne pre 6 rocneho?? ja mu kupujem iba kozene topanky a tie proste stoja.. ja po cinskych obchodoch nechodim aj ked nemam vela penazi
Myslim, že dava dosť. Ale ak ma vysoke prijmy, tak mu sud može dať platiť viac. ale nie tebe, ale na učet dieťaťa, na ktorý nemožete ani jeden šahnuť. Ak je opodystatnený vyšší výdavok , tak sud povolí z toho učtu vybrať danu sumu na konkretnu vec, inak sa mu len sporí a v dospelosti bude mať.
Myslim, že dava dosť. Ale ak ma vysoke prijmy, tak mu sud može dať platiť viac. ale nie tebe, ale na učet dieťaťa, na ktorý nemožete ani jeden šahnuť. Ak je opodystatnený vyšší výdavok , tak sud povolí z toho učtu vybrať danu sumu na konkretnu vec, inak sa mu len sporí a v dospelosti bude mať.
@najjulinka ale 150 preboha neni vysoke vyzivne.. to ako nemyslite vazne, ze keby jej navysil sud na 250 bude davat cast na sporiaci ucet.. ved vsetko je drahe.. ja 6 rocnemu idem doplnat zimne oblecenie a obuv, kedze vyrastol a v skromnosti ozaj 150 len nato miniem..
@najjulinka ozaj uz ma az vytaca ako vsetci tu pisu, ze 150 je ake super vyzivne.. je to zobracenka vyzivne, ale tak k tomu platu ok.. ale inak je 150 vysmech
@najjulinka ale 150 preboha neni vysoke vyzivne.. to ako nemyslite vazne, ze keby jej navysil sud na 250 bude davat cast na sporiaci ucet.. ved vsetko je drahe.. ja 6 rocnemu idem doplnat zimne oblecenie a obuv, kedze vyrastol a v skromnosti ozaj 150 len nato miniem..
@mamasrnka1984 na plat aký udala autorka ,že ma bývalý je to vyzivne adekvatne
Ja neprispejem a nepomozem nijak, ale 150… to je fakt almuzna 🙄
@mamasrnka1984 na plat aký udala autorka ,že ma bývalý je to vyzivne adekvatne
@minenkaa ano ved to aj pisem.. na ten plat ok.. ale zeny sa tu tvaria ako by jej platil 1000ku.. ja tiez dostavam vyzivne na dieta a utiahnut sama byt a vsetko je narocne
@minenkaa ano ved to aj pisem.. na ten plat ok.. ale zeny sa tu tvaria ako by jej platil 1000ku.. ja tiez dostavam vyzivne na dieta a utiahnut sama byt a vsetko je narocne
@mamasrnka1984 možno pre dôvody čo udáva autorka ,prečo chce vyššie vyzivne
@najjulinka ozaj uz ma az vytaca ako vsetci tu pisu, ze 150 je ake super vyzivne.. je to zobracenka vyzivne, ale tak k tomu platu ok.. ale inak je 150 vysmech
@mamasrnka1984 300€ na dieta je OK. Jasne, že ak otec zaraba miliony tak 150je malo. Ale v takom pripade sa to robieva tak, aby to bolo len pre dieťa. Zvlašť na učet
@mamasrnka1984 150€ otec výživné a 150€ matka keďže obaja majú vyživovaciu povinnosť. 300€ na dieťa bez krúžkov a bez zdr.znevýhodnenia sa ti zdá málo? Lebo jej dcera nebude čitat použite knihy z knižnice a mália sa jej 2 knihy mesacne čo kupi otec? Môj kamoš zarába daleko viac ako 1200€ a platí na 2 deti po 300€ s tým, že 200€ ide matke na deti a 100 na sporiaci účet lebo matka bola presne ako autorka. Zabúdala, že v ďalšej rodine je aj matka, nie len otec.
@mamasrnka1984 150€ otec výživné a 150€ matka keďže obaja majú vyživovaciu povinnosť. 300€ na dieťa bez krúžkov a bez zdr.znevýhodnenia sa ti zdá málo? Lebo jej dcera nebude čitat použite knihy z knižnice a mália sa jej 2 knihy mesacne čo kupi otec? Môj kamoš zarába daleko viac ako 1200€ a platí na 2 deti po 300€ s tým, že 200€ ide matke na deti a 100 na sporiaci účet lebo matka bola presne ako autorka. Zabúdala, že v ďalšej rodine je aj matka, nie len otec.
@anonym_de991d nie ze malo.. je to extremne malo.. dieta potrebuje predsa niekde byvat, cize poplatky na byvanie sa pocitaju aj na dieta, strava je teda riadna polozka v dnesnej dobe, oblecenie, obuv, obcas hracka, papiernictvo, nejaky vylet, kruzky, lieky, zubar, obcas doplatky nejake vysetrenie.. takze ano 150 je vysmech.. z 300 dieta nevyzije.. ved mam dieta, tak viem, co ma stoji.. ale chapem, ze z platu 1200 lepsie nedostane, kazdopadne lutujem ju, lebo malo dostava..
@anonym_de991d nie ze malo.. je to extremne malo.. dieta potrebuje predsa niekde byvat, cize poplatky na byvanie sa pocitaju aj na dieta, strava je teda riadna polozka v dnesnej dobe, oblecenie, obuv, obcas hracka, papiernictvo, nejaky vylet, kruzky, lieky, zubar, obcas doplatky nejake vysetrenie.. takze ano 150 je vysmech.. z 300 dieta nevyzije.. ved mam dieta, tak viem, co ma stoji.. ale chapem, ze z platu 1200 lepsie nedostane, kazdopadne lutujem ju, lebo malo dostava..
@mamasrnka1984 Nie je to málo, k 300 počítaj ešte daňový bonus a rodinné prídavky. To je 460 Eur na mesiac
@mamasrnka1984 dieťa autorky na krúžky nechodí aby nebolo premotivované, 13 ročná už hracky nepotrebuje, jediné, čo dcera autorky robí je, že čita knihy, otec jej kupi 2 knihy mesačne, ale autorke sa to máli a knižnica je pod jej úroveň, jej dcera nebude citat pouzite knihy....jej dcera bude potrebovat strojcek na zuby, ten jej mimo vyzivneho zaplati otec. Asi ti unikla pointa celej diskusie autorka tie peniaze chce lebo zavidi novej rodine jej ex
Mnohí rodičia odkladajú daňový bonus a šetria dieťaťu do budúcnosti.
@kavasmliekom tu nejde o vypočítavosť ale férovosť. Môj nový partner sa o nás stará, ale aj biologicky otec by sa mal starať. Dobre naše spoločné dieťa na krúžky nechodí ale ich chodí kukala som na nete mesačne za to zaplatia možno aj 180€ čo ani nie je výživné ktoré dostávam ja na naše dieťa! Tak si myslím že aj naše dieťa ktoré je mimochodom prvorodené si zaslúži viac. Akože dobre občas jej čosi kúpia ale zas pretrhnúť sa nejdú
@anonym_autor ahoj.Aj môj je taký.Dava mi 130 z 3000 a vyššie, čo má výplatu v Rakusku,má tri deti, jedného vysokoškoláka, môjho autistu,a tretiu dcéru,na tú platí 440 sudom určeného výživného.Ja mám súdom ešte,ked bol nezamestnaný, určenú sumu cca 30 eur,takto to zostalo,no platí mi 130.A tiež mam druhé dieťa s inym mužom, čo sa o nás stará,no ledva prežijeme.Sme v drahom podnájme,a strava, oblečenie, škola, krúžky nemajú.No je to na hlavu celé.A tiez by som chcela podať o zvýšenie výživného ma 300,no on tvrdí,ze to na z čoho platiť.
Mnohí rodičia odkladajú daňový bonus a šetria dieťaťu do budúcnosti.
@mamadievcatiek je jedno, čo s nim robíš. Ale mas ho. Naša suseda z neho napr.v lete plati tábory.
@anonym_autor ahoj.Aj môj je taký.Dava mi 130 z 3000 a vyššie, čo má výplatu v Rakusku,má tri deti, jedného vysokoškoláka, môjho autistu,a tretiu dcéru,na tú platí 440 sudom určeného výživného.Ja mám súdom ešte,ked bol nezamestnaný, určenú sumu cca 30 eur,takto to zostalo,no platí mi 130.A tiež mam druhé dieťa s inym mužom, čo sa o nás stará,no ledva prežijeme.Sme v drahom podnájme,a strava, oblečenie, škola, krúžky nemajú.No je to na hlavu celé.A tiez by som chcela podať o zvýšenie výživného ma 300,no on tvrdí,ze to na z čoho platiť.
@miriam29 lenže tvoj ex nema nic spoločne s tym, ze ste v drahom prenájme, zrejme by vám stačil aj menší byt keby ste iba ty so synom, ani nemá nic spoločne s tym, ze vy ledva vychadzate s terajším mužom.Hdama nebude živiť aj tvoju novú rodinu
Ako to beriete keď chlap ma takýto maly príjem a mávajú aj menšie ,že chcete viac aby platil ,veď keby ste žili spolu ,tak aj tak dáva z tej výplaty na to dieta tak malo
@mamasrnka1984 dieťa autorky na krúžky nechodí aby nebolo premotivované, 13 ročná už hracky nepotrebuje, jediné, čo dcera autorky robí je, že čita knihy, otec jej kupi 2 knihy mesačne, ale autorke sa to máli a knižnica je pod jej úroveň, jej dcera nebude citat pouzite knihy....jej dcera bude potrebovat strojcek na zuby, ten jej mimo vyzivneho zaplati otec. Asi ti unikla pointa celej diskusie autorka tie peniaze chce lebo zavidi novej rodine jej ex
@anonym_de991d neunika mi pointa.. mne to proste pride malo a to je cele.. viem, ake mam ja vydavky na predskolaka a na 13 rocnu tiez nebudu male..
@anonym_de991d neunika mi pointa.. mne to proste pride malo a to je cele.. viem, ake mam ja vydavky na predskolaka a na 13 rocnu tiez nebudu male..
@mamasrnka1984 a ako by si to riesila teda,keď nie je z čoho dávať

@anonym_autor Vies aku ma firmu, ako sa vola? Vies ze si na orsr.sk si vies vyhladat vsetky fiirmy co ma? Vies ze na Finstat si vies pozriet ich financne udaje? To len tak, chapem ta. Ale tiez si myslim, ze argumentuje to tak, akoby zavidis tej jeho novej rodine. Skus sa na to naozaj pozriet objektivne a sama pred sebou si priznaj, co je tvoja vlastna motivacia - nie nahodou to, ze si momentalne na rodicaku, ako pises a maz zrazu menej penazi a nemozes dietatu dopriat to co by si mohla predtym?