Ako postupovať pri rozvode s deťmi?
Oznámil som manželke že sa chcem rozvádzať,už viackrát sme o tom hovorili. Naše manželstvo je nenapraviteľné,už niekoľko rokov to nefunguje a ja chcem byt šťastný a nie stále len ten zlý a neschopný atd ako to ona hovorí. Pri rozhovore o rozvode som sa chcel dohodnúť ohľadom deti lebo je lepšie aby sme dohodu mali pred urobenú lenže ona mi povedala že to s deťmi poženie tak ďaleko ako to len pôjde. Ako teraz postupovať ?
@damian85 prečo by mal dieťaťu chýbať vzor muža alebo ženy? môj ex sa o dcéru nezaujíma už 10 rokov, vždy má milión výhovoriek, prečo nemôže prísť. Mám druhého manžela a je to typ otca, ako je ten môj. Stará sa nielen o naše spoločné dieťa, ale aj o moju dcéru. Dokáže ma 100% zastúpiť, nakúpi, navarí, dá vyprať, povysáva, urobí s deťmi úlohy. Napriek tomu, že je dcéra v mojej starostlivosti a že za ňou vlastný otec nechodí, má mužský vzor denno.denne na očiach a ja som pred rokmi nemohla urobiť lepšie.
Už vo viacerých diskusiách som ti napísala, že nie každý muž je takým otcom ako ty a mnohí sa striedavky dožadujú len aby ďalej ubližovali. Dieťa je počas týždňa u babky a ocko má na saláme. Ako učiteľka MŠ by som ti vedela porozprávať, akí
sú tí drobci nadšení.....
@damian85 pozri to, ze ty si svetlý prípad este neznamená, že je to tak vždy a u všetkých. Chlapi chcú striedavku najmä preto, aby nemuseli platiť ani to smiešne vyzivne (mam vo svojom okolí 3 prípady a všetky sú zial rovnake). Samozrejme všetky OCRky sú na žene, lebo chlap sa proste "nevie" o chore dieťa postarat. A ďalšia vec je je, že ina domácnosť, iné "pravidla". Vidím toto presne aj u kolegyni. Otecko je dobrý, lebo nič nemusia, mama je ta zla, lebo musia upratovať, učiť sa a pod. S tatinkom je zábava, matka ich len buzeruje. To je co? A samozrejme, za zlé známky môže matka, lebo sa im malo venuje...
Ono smutné je to, ze ked sa 2 rozidu, hľadia najmä na svoje záujmy a nie na záujmy deti.
Za mňa dobrý rodic nie je ten, čo dieta splodil/porodila, ale ten, čo sa o neho aj realne stara a zaujíma sa o jeho potreby 24/7, nielen vo vyhradený čas.
Tak jej ukáž že slaboch nie si a chod na súd. V tomto veku už bude brány v úvahu aj názor deti
@sense ano to aj jej ukážem že neni som slaboch že nebude so mnou točiť
@liv1
@lienka.7 rozvod sam o sebe je a bude vždy záťaž na dieta, rovnako ako je záťaž na dieta nefunkčný vzťah, tak je úplne jasné, že aj striedava starostlivosť bude tlak na dieta. Lenze iný systém nie je a prinútiť dospelých ľudí aby sa sťahovali a deti nemenili svoj domov je nemožné. Takže fakt keď už ideme nadávať na striedavu starostlivosť mali by sme nadávať na rozvody, na nefunkčné vzťahy, na zlu starostlivosť atd atd.
Ja som dieta rozvedených rodičov co otca skoro vôbec nestretavalo a to malo tiež svoje následky. Takže aj keď som si striedavku ako dieta nikdy nezažila, ako dieta som vždy ľutovala, ze sa nemôžem stretávať s otcom.
@autor čím viac jej ukazuješ slabé miesta, tým viac bude útočiť a zaháňať ťa do kúta. To je prirodzený obranný mechanizmus. Ona si je vedomá, že jediné, čím ťa môže manipulovať, sú deti. Bohužiaľ. Osobne ju absolútne nechápem... Ako žena by som sa nikdy k takémuto správaniu neznížila.
@tiezjedna ona keď si niečo raz zaumieni tak si pôjde za tým a vôbec ju nezaujíma či sú v tom deti, dnes ešte to skúsim s ňou prebrať po dobrom a keď nie zajtra sa to bude už ináč riešiť
Veď jej povedz,že vy dvaja idete od seba, nech to nehrotí cez deti. Aj moja kamoška sa tak správala, že mužovi kričala, že dcéru neuvidí. Jej muž mi volal, čo má robiť, že jej mám dohovoriť. Tak som si s ňou sadla a vravela jej, že nech nerobí somariny, nech mu ju dáva, že to je len a len veľké plus. Lenže on už mal novú priateľku, vzal dcéru 2 x k sebe do bytu s priateľkou. Potom ju znova podľa dohody nachystala, ale ocko už po ňu nikdy viac neprišiel, aj keď vždy sľúbil, že príde. Až jej malá dcérka povedala, že už má nechystaj, aj tak nepríde. Neprišiel, mala vadila novej priateľke. Dcéra vyrastlá, vyštudovala, ale len vďaka mamke. Ocko často ani neplatil. Pri rozvode bojoval o dcéru ako lev. Snáď to tak nedopadne aj u teba. Popros niekoho, nech jej dohovorí, možno to zaberie.
13r spava s nou? Preboha! Ani sa nečudujem že sa rozvadzate. Nastahovala si synov do postele a teba vykopla ako maleho nechceneho fagana mimo! Dostal si sa do pozicie "syna" a ona "sťaby prisna mamička" ta cepuje. Uz len Tvoj postoj,že sa bojiš pomaly prist domov hovori za všetko. Vy uz mate choru dynamiku vzťahu davno. Uz Ste mali davno sediet u psychologa obaja. Prepač ,ze som Ti to tak kruto napisala. Ale tak to vidim ako nezaujata tretia strana!
Ja osobne by som momentálne neriešila, ako bude reagovať, ak podám žiadosť o rozvod. Urob to, ak si presvedčený, že inej cesty niet a ostatné budeš riešiť, ako budú veci prichádzať. Čo bude, či nebude nie je podstatné.
Rozvodu sa neboj,podaj.Ja to vidím na striedavku,deti sú obe školopovinné a ty budeš bývať neďaleko.Žene vyhovuje tento stav teraz si k dispozícii, postaráš sa o deti keď treba,pomôžeš v domácnosti,peniaze zarobíš,čo viac si môže priať.Ale rozvodom prijde o veľa,preto ti vyhadzuje na oči, že prijdeš o deti.Zrazu bude na všetko sama a to sa jej nepáči.Najhoršie na tom je,že jej je jedno ako ublíži deťom a tebe.Preto sa už nenechaj vydierať a čím skôr rieš rozvod s pomocou právnika.
Držím palce všetkým mužom, ktorí napriek tomu, že už nedokážu žiť so svojimi manželkami, majú stále záujem o svoje deti a chcú byť súčasťou ich života.
@margotka17 to je to že ona nebude nikoho počúvať lebo ona je dokonala a my všetci sme nič … určite ja sa na svoje deti nikdy nevykaslem kvôli inej
@romiada ja som za každý názor rad a úplne s tebou v tomto súhlasím. To že som roky bol “slepý” je moja chyba len ale musím urobiť rázny krok
Držím ti palce a určite sa nedaj zastrašiť a podaj návrh na súd. To, či je lepšie striedavá starostlivosť alebo nie, je individuálne. Chápem, že niektoré deti môžu mat zmätok, ale v tomto prípade si myslím, že by to šlo - deti sú dosť veľké, máte pekný vzťah, vzdialanosť je pár ulíc, čiže ostáva rovnaká škola, krúžky, kamaráti. Resp. keď vychladnete, môžete byt flexibilní s deťmi v striedačke podľa aktuálnych zapujmov dieťaťa.
@daniela1911 určite sa pôda návrh hneď ako to s prsvnickou spíšem, včera ešte som sa pokúšal s ňou dohodnúť ale ide si svoje stále a naznačila mi aj že už niečo deťom zle rozpráva
Dohoda ti je nanič. Aj tak sa musíte vy dvaja dohodnúť a potlačiť svoje ego a brat ohľad na deti. Súd, dohoda,výživné to je jedna vec. Najdôležitejšie je ako budete vy dvaja sa k sebe po rozvode správať. Ako budete viesť deti jeden voči druhému. Tu musí ísť ego bokom. Inak tým celým trpia deti. Snažte sa nájsť spoločnú reč, dohodu. Nie kvôli súdu ci socialke. Tým je to jedno. Kvôli vašim deťom obmedzte hádky, prieky, dokazovacky. Sú v citlivom veku. Bude na nich odlúčenie od rodiča zle vplývať. Takže z osobnej skúsenosti ti radím. Ak sa vy dvaja nedokážete dohodnúť na výchove a uctivom vzájomnom vychadzani,tak do rozvodu nechoď. Vyhnes sa traume u detí. Držím palce,aby ste našli spoločnú (aj keď oddelenu) cestu.
Tak ti právnička musela povedať že ak deťom neubližuje, máš príjem, zaujimas sa o deti je jedno čo žena narozprava, riešim akurat to iste
@no_a_co tak ano ono išlo sa nato tou lepšiu cestou a ľahšou

@liv1 a ty by si vedela , ak by si sa v tom reálne pohybovala že dieťa nie je viazané na miesto ale osoby. Viazanosť na miesto sa mení vekom , preto malé deti kojené , potrebujú matku a ich cicek kdekoľvek to ich ukľudňuje vačšie deti otca / matku , neskor socializáciu ....a tak by sme mohli pokračovať. Pred tým ako začnes rozprávať rozprávky kde sa pohybuješ , doštuduj , porozprávaj sa s ľuďmi čo robia reálnu prax ( napríklad taký súdny znalec ) a zapoj rozum v tom , že ak by to bolo tak ako ty tvrdíš , striedavá starostlivosť by bola zamietnutá pri každom znaleckom dokazovaní. Teoretičky od stola 😂. Rozhodnutie súdu / znalca kde by bolo odporúčané jedno bydlisko dieťata som ešte nečítal. Ale v tvojom kakatýmnom myslení určite také existuje.