Ako prinútiť partnera k testu otcovstva?
Ahojte, známa ma taký problém, že mala nechránený sex s náhodnou hodinovou známosťou a ostala tehotná. Snažila sa toho muža kontaktovať, ale on ju odbil s tým, že ju nepozná a nech mu dá pokoj. Keď ho opakovane kontaktovala, vyhážal sa jej, že na ňu podá trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu vydierania a nebezpečného elektronického obťažovania a zablokoval ju a vymazal si profily zo sociálnych sietí. Známa nemá dôkaz, že spolu niečo mali, ani svedkov, ktorí ich spolu videli. Pozná však jeho identitu. Dieťa si chce nechať.
Otázka znie, ako môže prinútiť toho muža ísť na test otcovstva po narodení potomka, ak nemá dôkaz, že sa poznali a stretli? Môže to nariadiť súd len tak, že žena ukáže na nejakého muža prstom, ze "to je on"?
@leo2019 ona prevezme zodpovednost narozdiel od neho. Ak ona je slapka, on je kurevnik nemas to jedno? Dieta nezabije, da mu zivot, to je ooovela viac ako vysvetlovat, ze ju velmi pritahoval a tak sa to stalo, primerane veku.. Ona je tu ta, ktora bude nosit pod srdcom to dieta 9 mesiacov a vychovavat cely zivot. A ze kazdy kto to dieta ma vie ake je to sakra narocne.
Takze z pohladu moralky je tu stale o 100% popredu. A ano, je to uboziak. Nech radsej nesexuje ked to nevie a nevie za to prevziat zodpovednost
A ešte jedna vec… Poznám podobný prípad.. Žiadny záujem, no narodil sa chlapec. A po xy rokoch si otecko zmyslel, že by bolo fajn mať syna. Keď bol vypiplaný, vyrastený. A mamičke zostali oči pre plač, lebo 15 ročný chlapec si zvolil život s pánom, ktorý je na papieri otec. 🤦🏻♀️
@beatinka panie zo socialky maju odkial vediet ze to bolo z 30minutovej znamosti? 😁 ak vyzivne platit nebude, pojde na sud, a niektori kvoli tomu uz aj vo vazeni boli. Zeny vtedy dostanu vyzivne od statu a ten to od neho potom vymaha. To vobec nie je take jednoduche, “neplatiť”. Ale suhlasim s tym, ze ak by zena mala dostatok financii, mala by sa na to vypuknut, i ked teda dieta si i tak za kazdych okolnosti zasluzi vediet kto je jeho otec
@beatinka si myslis ze ak nie je na papieri tak co. Ten otec si to nemoze rozmysliet aj tak? 15rocnemu uz nerozkazes vacsinou. A podla mna lepsie neskor ako nikdy, ak sa rodic zaujima uprimne, je to vzdy viac ako mat dieta silou mocou pri sebe. Matka nemusi bxt vzdy lepsia, preco by dieta nemohlo byt u toho rodica, kde mu je lepsie. Deti neporodime aby sme ich vlastnili
@liv1 ale v akej vyske plati srat vyzivne... a kolko je takych "otcov" co si vybavia minimalne vyzivne.
@liv1 vážne mi chceš povedať, že keby si v takej situácii a máš dieťa s chlapom, s ktorým si bola raz v živote, všade ťa blokuje, tvári sa, že sa ho to netýka, že keby ti po 15 rokoch zazvonil, pobalíš mu dieťa a povieš “ahoj synu, maj sa pekne!”??? To si robíš srandu!
To, čo si spomínala o výživnom, áno, tak by to malo byť. Ale, máš pocit že tu po slovensku behá kopec šťastných slobodných matiek, ktorým štát supluje otca dieťaťa? Nemyslím si.
A áno, pani kolízne budú presne po súde vedieť, ako bolo dieťa splodené. Pokiaľ ide o deti/výživné, vedia čo a ako.
@liv1 no a ďalšia vec je ze pani zo soc to budú skúmať! Či dieťa chcene ci nechcené veď oni budu aj na súde...pretože budú zastupovať už narodené dieťa...on tam tiež bude nepríde jeden krát druhý už bude aj s eskortou a putami... otázke kde a ako a prečo to tvrdí....budú sa pýtať kde došlo k styku q sud sa bude dokonca pýtať ci mala iba v tom obdoby iba jeho...a ak sa tam chce na hanbu vykreslovat ak slapka pre neviem koľko eur tak to už stojí za mentálne posúdenie danej matky.
Takže k vyzivnemu,naozaj sú lepšie aj nejaké peniaze ako nijake,sama žena musí vedieť,do čoho ide.
@beatinka nuž,ono je to veeeelmi diskutabilné.moj ex sa rozhodol pre život s inou,s radosťou a bez chrbtovej kosti nechal dve deti a veeeelmi dlhý čas nejako pozabudol na to že žijú,výživné tiež pozabudla platiť a vždy ho kilo upozornil exekútor a doplatil,mal rád svoj vodičák. Napríklad. Nuž a čo sa nestalo,dievčatá veľké,pubertacky a zrazu bol ocko ten najlepší. A zbalili sa a išli,ono tým pubertákom sa zbytočne dohovora a zakazuje. To som sa len cítila. A nie,vôbec som nebola rada,že ten s kým sú,že ho poznám. Aj to tak dopadlo.... Žiaľ,zabrániť som nevedela. To len taký príklad k tomu,že aj v "bežnej"rodine sa veľa stane. Takže vedieť,čo bude i 15.rokov,či dotyčný otec nedozrie atď....myslím nevieme. A odsudzovať niekoho za toto,je také zvláštne. Stalo sa,ona prebrala zodpovednosť,chce,aby aj on. Čo bude ,nevieme. A o cestovaní,sa dobre smejem. Sama som zástanca,že treba mať potvrdenie,kde ho pýtajú. Nepýtajú všade. A útok na mňa,že čo píšem za kraviny. 🤷,tak si človeče výber. Každopádne kopec podpisov nikde nevyžadujú,som rozvedená,dievcata majú skončené školy a nikde nikto odomna nič nechcel. Ani školy,ani tábory,ani krúžky,ani lekári,jedine tel aviv🤣
@damian85 ono,tá žena asi vie do čoho by šla a áno pracovníci súdu sa červenať tiež nebudú...
Inak zvláštne každý deň pribúdajú témy,ako manžel je lakomec,manžel nemá záujem o nás,manžel nechce sex,manžel nechodí domov atď,atď. Potom,že som ho vôbec nepoznala,že sa zmenil a sme spolu 15rokov a blabla,zaujímavé,možno by tento tipek bol nakoniec lepši😉,ako vidieť,nestačí sa poznať. A verte tomu,že dieťaťu je tiež extra ťažké vysvetliť,prečo ocko,ktorý bol doma,hrával sa s nimi,čítal.rizpravky,chodil na výlety,ma zrazu inú tetu a chodí na výlety s jej deckom a ako bonus ich aj náhodne vidieť,keďže ich vláčik na naše obľúbené miesta...takže všetko ide,keď sa chce
@leo2019 mentalne posudenie matky? Ty si presne z tych pokrytcov, ze len aby hanba nebola. Zijes na dedine vsak? Ponechanie zivota je ovela viac ako nejaka hanba. To ze mu da zivot, ze mu da seba, to je milionkrat viac. Ona ho bude mat neskutocne narocny, ale obetuje sa pren. A ked ho dobre vychova, alebo ju, nikoho nebude trapit ako to dieta vzniklo. Su deti aj zo znasilneni a to je omnoho omnoho horsie.
@tttbb vyzivne na dieta 400-600€? kde? v rakusku ci nemecku? mozno. na slovensku ani vo sne. tu je beznym standardom vyzivne do 200€ a aj to na vacsie dieta/stredoskolaka, na mensie 130-150€ a aj to su zeny radi, ze ho vobec dostanu. a z takeho vyzivneho fakt nevies, ci ist na maledivy, ci si kupit novu Q8 ci aspon chanel kabelku (ironia). na slovensku zeny z vyzivneho urcite hypoteky nesplacaju.
@maciatkolulu Pracovníci súd nie , ona možno áno. Ako som písal sú také čo je to pre nich bežná rutina , vták sem vták tam , hádam sa z toho nepokakám. A potom sú také čo nie. Áno tebe sa stalo čo sa stalo , tak si tým ovplyvnená , len sa treba pozrieť na to , že tý muži podvádzajú so ženami , možno niektoré prispievajú aj na MK , a kde nie je ponuka nie je dopyt - takže svet nie je čiernobiely - jedno biele , ženy a jedno čierne muži. To že ty si to nepotrebovala , podpis atď je tvoj fakt. Za tie roky sa ale toho veľa pomenilo. Nie len v starostlivosti o dieťa , čím ďalej tým viac detí končí u mužoch , v striedavkách spoločných starostlivostiach , ale aj tým čo môžeš a čo nemôžeš bez súhlasu druhého rodiča. Toho času ako som postoval zákon , je to tak. Ja by som sa rozhodol , ak by som bol žena a mal takú skúsenosť že mi pár eúr nestojí za to , naťahovať sa s niekym. Jednoducho život nie je čierno - biely. Tu je to ale dopredu jasné , že jeden z nich záujem nemá a skôr tu vidím viac problémov , ako úžitku.
Tak takto. Pán ak sa určí ako otec a nebude platiť výživné, ide exekútor....a potom môže ísť kľudne aj väzenie....
A existuje aj náhradné výživné....
Len ho pekne urči ako otca....
@liv1 tu nejde o žiadne pokrytectvo. Ja na jej mieste pokiaľ viem ze nemá záujem tak sa na neho vykašlem a dieťa výchovam podľa seba a nájdem mu plnohodnotnú rodinu. A prosím ta nepíš tu nejaké taraniny o tom ze ona sa obetuje...ved to je samozrejme co iné ma robiť?to není voľba to bude jej psia povinnosť. To ja keď čítam jak matka musí sa obetovať atď a ja neviem co všetko...ved to není voľba ani výber za to sa nedáva ocenenie...chcel/a tak proste musíš sa starať musíš obetovať atď....ale ak si nechcel/a nemusíš nič preto sú aj hniezda aj adopcia.
@leo2019 no je to volba, lebo dieta by si nemusela nechat, tak ako tak urobilo x zien pred nou. Pises psia povinnost? 😁 aha, zrazu. A otecko nema psiu povinnost sa postarat? Toto je ciste pokrytectvo co ty tu pises. Na jednej strane moralka matky, vsetko co matka ma, nema, co by mala co o nej budu hovorit a podobne, preco nespominas nikde otca? Aj on pri tom plodeni bol, predstav si 😁. On ma tiez psiu povinnost, nie zduchnut ako taky paprda zbabely.
@maciatkolulu mňa po dlhodobom vzťahu nechal chlap tehotnú. Zostala som s dieťaťom sama 12 rokov. Sprostá som sa dala nín ukecať, nech dá jeho priezvisko. Keď išlo dievča do školy, menila som priezvisko na moje, lebo boli s tým problemy všade. A je dosť nepríjemne v škole, u doktora, na krúžkoch vysvetlovať, že ja nie som pani xy, keď dieťa je xy. Viem, že ona nechce priezvisko po ňom, ale vravím, čo všetko to obnáša. Je trochu rozdiel, keď sa bavíme o rozvedenej rodine a o slobodnej matke. Kde v autorkinom príbehu chlap NECHCE mať s ňou ani dieťaťom nič spoločné. To musíš uznať, že ty si muža poznala, ja som chlapa poznala a oni deti nezapierali, to je zásadný rozdiel. Alebo snáď niekto verí, že keď súd chlapovi odklepne výživné, zázračne sa zamiluje a bude vzorný partner a otec? No asi nie. Bude nenávidieť ešte viac, lebo mu robí problemy.
Áno, nepotrebovala si podpisy, súhlasy. Ale aj preto, že ex ti nerobil problémy. Ona toho chlapa nepozná, odíde s deckom na dovolenku a týpek sa jej pomstí, že mu uniesla decko. Zrovna asi veľa charakteru nepobral, keď sa správa ako chrapúň. V dnešnej dobe sa nedá veriť nikomu. A vôbec nie týpkovi, ktorého pozná polhodinu. Veď to vidieť na diskusiách aj tu. Ľudia, ktorí sa kedysi milovali až za hrob, si ubližujú cez deti. A ako kedysi slobodná matka, by som ho do rodného listu nedávala. Môj názor.
A nebolo by jednoduchšie ísť na potrat? Lebo toto je naozaj strašná hanba..
@matkahelka Moja ex ma 2 deti s 2 otcami a pobera na ne 1000 euro mesacne ked zaratam bonusy a pridavky od obidvoch chlapov. Takze celkom radost mat dieta so spravnym chlapom a ano, zabezpecila sa celkom slusne. Nehovorim, ze ja nie som zabezpeceny ale asi takto to funguje. Realne sa k tym detom nedostane ani polovica penazi ktore na ne pobera. A to ani nehovorim o tom ,ze po dieta si chodim ja a u mna tiez jedava co platim ja. Keby som nemakal za mladi a nemal dobru pracu tak mat 1dieta s nespravnou zenou je celkom masaker pre obycajneho chlapa.
@tttbb tak sud hadam vypocitava vyzivne podla platu. cize obycajny chlap plati obycajne vyzivne. plus sud prihliada na to, ze dieta ma narok na rovnaky/podobny standard ako ma rodic. a danovy bonus 😀 ten je podstatne zvyseny len druhy rok a pravdepodobne takyto nezostane. vies kolko bol db predtym? a pridavky?
@chillibubble Ano viem kolko bol DB a pridavky. A presne to je na tom to chore, ze ja ked som v zivote makal a mam dobry prijem, som potrestany tym, ze mi sud zoberie viac ako ten "obycajny chlap" :D Co to je za nezmysel ze ja by som mal dajme tomu davat na dieta xy percent vyplaty len preto ze mam :D Nehovoriac o tom, ze do formy zabezpecenia ani do vyzivneho sa nerata nic a keby som mu napriklad chcel kupit pozemok do buducna sud a ani nikoho to nezaujima, proste matke odklepnu xy percent z vyplaty a to ze tie peniaze vyuziva absolutne neefektivne a dieta z toho nic nema nikoho netrapi. Uvediem priklad keby sme mali normalne zakony dieta moze dostavat 200 euro mesacne na vychovu a dalsich 200 euro sa otec zaviaze kupit a splacat mu pozemok ako forma investicie. V 24 rokoch by bolo dieta slusne vychovane a vstupilo by do zivota s peknym pozemkom na stavbu RD. Takto bude sice mozno slusne vychovane a ako bonus si matka bude uzivat za peniaze otca a v 24 dieta nebude mat nic (teda bude mat ak otec zas nieco zabezpeci). Cize takyto mame pravny system a vsetci sa tvaria, ze je to v poriadku ;) Ale riesit sa mi to nechce, ver tomu ze su zeny ktore sa svojimi detmi pekne zabezpecili a nie tie kollarove.
@leo2019 ake nechcel? kondom mal nasadeny, prerusil suloz ked bolo treba? ak nie, tak potom nespravil nic preto, aby dieta nemal, ake nechcel... biologia zakladna skola.
@tttbb dobre som sa pobavila. ked zaratas bonusy a pridavky? vsak pridavky boli do minuleho roku 30€ a ty ich neplatis, plati ich stat. danovy bonus je schvaleny na 2 roky a ty ho tiez neplatis, tiez to plati stat. takze mimo bonusov a pridavkov kolko platis vyzivne na jedno dieta? 200€? no panecky, to je fakt na tu Q8 aj na maledivy 3x rocne. preco si nevezmes dieta do SS, ked je pre teba 200€ taka brutalna suma? sklamem ta, ale tvoja ex si zdaleka nevybrala spravnych chlapov na oplodnenie. lebo 200€ mesacne na dieta je smiesne a z toho zena zdaleka nezbohatne. ale ano, ukrivdeni rozvedeni chlapi zijuci mimo realitu maju vzdy taketo chore predstavy, ze z par stovak mesacne zeny ziju luxusny zivot.
@tttbb a keby zijete spolu v laske v jednej domacnosti tak tomu dietatu kupujes menej kvalitne potraviny? neberies ho do restauracie, do kutikov, na vylety? ma horsie zariadenu detsku izbu, menej hraciek? nevozis ho do skoly autom ale poslal by si busom? na dovolenku by slo len na nejaku lacnu a ty by si siel sam/s matkou na drahsiu? zil by si naschval v malom byte a nie v rodinnom dome so zahradou, psom, bazenom? keby ma to dieta normalnu rodinu a dobre zarabajuceho otca, tak by zilo prirodzene z vyhod jeho lepsieho platu. o tomto pisem.
s tou druhou castou suhlasim, ale kedze ludia volia ako volia, tak tu asi nikdy nic take fungovat nebude. zachvilu budeme radi, ze vobec mame sudy...
@matkahelka Kde si prisla na to ze platim 200E ? A to ze pridavky a bonus plati stat je snad uplne jedno, to su peniaze na vychovu dietata ktore dostavaju od statu obidvaja rodicia. Na zaklade coho ich ma len niekto kto ma deti v starostlivosti? Nesranduj prosimta . Cize ked si zaratame tak vychova dietata stoji 200E mesacne (bonus + pridavky) , vyzivne v pripadne lepsieho prijmu kludne 400-700 E na 4 rocne dieta, a k tomu este otec musi za dietatom cestovat a ked je s nim platit mu dalsie veci a ako bonus ho vidi kazdy druhy vikend a ma nulovy vplyv na vychovu. A tomuto sudy tlieskaju a povazuju to za normalne. Suma sumarum mesacne naklady na vychovu asi tak 700-800E. :D To je realita zivota chlapa ktory ma dieta s nespravnou zenou a pokial nezaraba aspon 4-5 tisic mesacne je to pre neho znicujuce a ostane za paka , dieta vidi kazdy druhy vikend a na vychovu ma nulovy vplyv. Nehovorim, ze nie su opacne pripady kedy chlapi zatajuju svoje prijmy a platia na deti par eur a tahaju to vylucne matky. Ja hovorim , ze obidva extremy su chore. Ma byt urcene nejake standardne vyzivne v ramci SR a vsetko navyse ma urcovat otec ktory sa kludne zaviaze sudu, ze takto a takto zabezpeci svoje dieta nad ramec a sud len skontroluje ci je to v poriadku. Nie ze ako otec mas nulovy vplyv na to co nejaku sudca a matka robi s tvojimi peniazmi :D
@tttbb prosim ta, prestuduj si, kto ma zakonny narok na DB. ty zjavne DB poberas neopravnene, kedze s dietatom nezijes. a este raz, co ti brani poziadat o stiedavku a podielat sa na vychove dietata rovnym dielom ako matka? uzivat si 2-3x do mesiaca sople, kasle, vysoke teploty, grcanice, ocr-ky, 5 a 6.choroby, kiahne, ine lahodky. ucit sa s dietatom, vozievat ho na kruzky. v dnesnej dobe su sudy striedavkam naklonene, takze vobec nemusis dieta vidiet 2 vikendy do mesiaca.
@matkahelka Ja nic nepoberam neopravnene o to sa bat nemusis.

Tiež som názoru, že @damian85 má vo väčšine pravdu. Ok, prebehne súd, dokážu mu otcovstvo.. NIKDE nie je záruka, že to výživné bude platiť. Takých nám tu behá… Ak ho dá do rodného listu, problémy na každom kroku. Vycestovať mimo - nemožné. Milión súhlasov kade tade. To sa bude každú chvíľu vláčiť po súdoch, aby mu to prikázal? Ak bude mať peniaze na všetky tieto handrkovačky, tak sa môže vykašlať na nejaké možnovýživné. A áno, doba je taká. Chlap si môže užívať, a je to normálne. Na ženu, ktorá otehotnie po 30 minútovej známosti, sa budú pozerať ako na ….! Je jedno, v akom sme storočí. Na Slovensku je to tak. Panie zo sociálky vedia byť pekne uštipačné.