icon

Ako riešiť poplatky za rozvodové konanie?

23. apr 2025

Ahojte, chcela by som sa spýtať v kamoškynom mene. Kamarátka je vydatá ale Odkedy sa im narodil syn spolu nežijú otec sa nestará. Neplatí skoro vôbec sem tam sa zaujíma že prinesie plienky a podobne ale finančné ich nejak nepodporuje ona žije u rodičov, podala návrh na súd o rozvod a úpravu rodičovských povinností aby platil výživné. Všade sa dá dočítať že súdne konanie trvá aj 3 mesiace kým sa dostane k reálnemu súdu a papiere posielala začiatkom mesiaca a už jej prišiel aj šek na zaplatenie tých súdnych trov ktoré musí zaplatiť do 10 dní od doručenia Inak bude súdne konanie pozastavené. písala svojmu manželovi či by bol ochotný to zatiaľ zaplatiť že mu to potom vráti na materskú s čím on nesúhlasí. Jediná možnosť je tu teda že by to zaplatila až na materskú ale to už je po tých 10 dňoch od doručenia čiže je možné že to pozadtavia. Vedeli by ste poradiť čo má robiť v tomto prípade prosím?

0silvia0
23. apr 2025

požičať si od rodičov?

nynia
23. apr 2025

Ty by si jej nevedela pozicat?

lenka.25
23. apr 2025

Keby to bola tvoja kamarátka , tak by si to zatiaľ za ňu zaplatila . VeĎ to nemôže byť neviem aká položka

domkakvet
23. apr 2025

Ona ho da na sud, aby platil vyzivne, ktore on platit nechce a este sa ho pyta, ci jej na to pozicia peniaze, no tak v prvom rade treba zacat realne uvazovat. A nech si pozicia od rodicov.

patka06
23. apr 2025

Nie je to náhodou tak, že matka na RD môže požiadať o oslobodenie od poplatku

galganka
23. apr 2025

Stovku by som kamoške požičala sama.

maranco
23. apr 2025
krasneleto
23. apr 2025

hlavne si mohla precitat, ze rozvod je 100 eur kolok...
v druhom rade pred podanim na sud, mala ist na upsvar a poziadat o predbezne zverenie maloleteho a urcenie vyzivneho do momentu sudu... pred samotnym podanim by dostavala aspon nieco a z toho by sudny poplatok zaplatila... v opacnom pripade, nech si pozicia od rodicov, alebo ked si kamaratka a 100€ ta nepolozi, tak jej ich pozicaj

galganka
23. apr 2025
@maranco

@maranco rozvod je za 100, 50 ak to podáš elektronicky. O oslobodenie od poplatku zjavne nežiadala.

patka06
23. apr 2025

https://www.centrumpravnejpomoci.sk/files/Občan...
Poplatok je už aktuálne 100 Eur, ostatné platí

galganka
23. apr 2025
@patka06

@patka06 neaktuálne. Od 1. apríla sú iné sumy.

patka06
23. apr 2025
@galganka

@patka06 neaktuálne. Od 1. apríla sú iné sumy.

@galganka áno, zabudla som dopísať - už som opravila

krasneleto
23. apr 2025
@patka06

@patka06 rozvod je 100€ od 1/4/2024

deti95060810
23. apr 2025
@krasneleto

@patka06 rozvod je 100€ od 1/4/2024

@krasneleto všetci? ak sa jednalo o výživné na deti tak to bolo od poplatkov oslobodené.

krasneleto
23. apr 2025
@deti95060810

@krasneleto všetci? ak sa jednalo o výživné na deti tak to bolo od poplatkov oslobodené.

@deti95060810 podava sa to v jednom navrhu... rozvod manzelstva a navrh na UPP. kolko kvoli rozvodu 100€

krasneleto
23. apr 2025
@deti95060810

@deti95060810 moze podat navrh na odpustenie, ale ona ide komplet od konca...

nynia
23. apr 2025
@maranco

@maranco ale ona podala navrh aj o rozvod nie len na urcenie vyzivneho

maranco
23. apr 2025
@nynia

@maranco ale ona podala navrh aj o rozvod nie len na urcenie vyzivneho

@nynia vyzerá to, že doteraz mala dosť peňazí ak sa nezaujímala a nechýbalo jej výživné
a ak to nie je pravda najprv mala riešiť výživné oslobodené od poplatku a potom rozvod elektronicky za 50€

betulinka1
23. apr 2025

Moze požiadať o oslobodenie od súdneho poplatku. Na nete je tlacivo. Nech da doklad o materskej.

nynia
23. apr 2025
@maranco

@nynia vyzerá to, že doteraz mala dosť peňazí ak sa nezaujímala a nechýbalo jej výživné
a ak to nie je pravda najprv mala riešiť výživné oslobodené od poplatku a potom rozvod elektronicky za 50€

@maranco to by bolo najidealnejsie ale pravidelne su tu temy o tom ako zena je na RD a muz jej nedava ziadne peniaze takze vacsina zien ani nevie, ze vobec maju narok na vyzivne pocas manzelstva bez toho aby sa rozvadzali. Preto tento jej postup ma nijak neprekvapuje.

kavasmliekom
23. apr 2025

Poplatok za rozvodové konanie je 100e. Toľko jej hádam vieš požičať. Drzé je od nej pýtať od muža, ktorého chce postaviť pred súd. 🫣

autor
23. apr 2025

Samozrejme ak by mi to teraz moja situácia dovolila tak nerozmýšlam a dám jej. Rovnako som matka samoživitelka a moje prímy su tak aby som sa postarala o svoje vlastné. To sa dúfam dá pochopiť, 100€ nieje extremna suma ale nemožem si dovoliť dať tolko preč s tým že mi bude chýbať pre moje deti potom a to moja kamarátka plne chápe a rešpektuje. Volali sme na okresný súd že má dodatočne požiadať o oslobodenie od právnych poplatkov. Tak to ide podať a uvidíme. Ďakujem za rady zatial