icon

Ako riešiť vzdanie sa dieťaťa otcom?

27. sep 2024

Ahojte žienky, mamičky 🙏🏻❤️
Súrne vás žiadam o radu existuje niečo také ako dokument na vzdanie sa dieťaťa otcom? Otehotnela som a dotyčný nechce byť v živote dieťaťa vôbec a nebudem riskovať, že mu o pár rokov prdne v bedni a začne sa zaujímať..posiela ma na potrat, hovorí aby som ho neuvadzala ako otca dieťaťa ani nič, tak ak mi viete poradiť či niečo takéto existuje budem rada. Ešte by som sa chcela spýtať či sa dá takýto dokument podpísať ešte pred pôrodom, alebo až po pôrode, že sa musia určiť DNA testy? Ďakujem

Strana
z2
minenkak
27. sep 2024

To sa nedá,ak o pár rokov bude chcieť riešiť otcovstvo nič mu nezabráni

deti95060810
27. sep 2024

však stačí ak otca neuvedieš na rodný list dieťaťa....
on nebude mať právo na dieťa , ale nebude ani prispievať na dieťa...

anjelicek26
27. sep 2024

Bohuzial si myslim, ze taky dokument neobstoji, pretoze je tam pravo dietata poznat svoj povod a teda ak otec zacne riesit, otcovstvo si vybavi aj neskor... skus sa poradit s dobrym pravnikom.

kitycat
27. sep 2024

Neuvadzat v RL a odstahovat sa, zmenit cislo, email?
Ako daleko vies zajst?

ibrunova
27. sep 2024

Neriešiš nič, nejdete na matriku, kde by sa prihlásil k otcovstvu. V rodnom liste uvedený nebude. Ale nikto ti nezaručí, že o 10 rokov sa začne zaujímať.
Teda za predpokladu, že to nie je manžel.

minenkak
27. sep 2024

@deti95060810 ale po rokoch to môže chcieť začať riešiť a tomu chce iná zabrániť

kulumulu123
27. sep 2024

@kitycat veľmi krátkozraké ak mu predné v tej bedni o pár rokov tak si ju lhko nájde aj keby to mal riesit súdnou cestou...

anjelicek26
27. sep 2024

Kamoska inak dala za otca svojho bratranca, aby to miesto neostalo prazdne... ze vraj po 3 rokoch to tak uz ostane natrvalo ale co je na tom pravdy... odratavala kazdy den, aby sa bio otec neozval...

minenkak
27. sep 2024

@anjelicek26 v rodnom liste môže byť zapísaný iný muž, ak mu to neprekáža ,ale akonáhle príde bio otec a dokáže to ,otec sa v rodnom liste zmení

autor
27. sep 2024

@minenkak No a presne toto nechcem..preto som dúfala, že existuje nejaké tlačivo na vzdanie sa otcovstva aby na to dieťa nemal NIKDY NÁROK..

anjelicek26
27. sep 2024

@minenkak neviem ona to riesila velmi s tymi troma rokmi, ja som nasla len toto

Odpoveď: Zmena biologického otca v rodnom liste

Je potrebné tak urobiť v zákonnej lehote, ktorá je stanovená na 3 roky od určenia otcovstva, t.j. od jeho určenia súhlasným vyhlásením rodičov na matričnom úrade. Do troch rokov musí podať návrh na súd.

svetlonos
27. sep 2024

Jedného známeho na základe adoptoval miz jeho mamy. Jeho bio otec sa ho pred týmto musel dobrovolne vzdať. Tiez jedna z možností. A do toho RL uveď teda tiež bratranca, aj keď za mňa to je čistý incest. Aj keď len papierovo...

minenkak
27. sep 2024

@svetlonos bratranec a sesternica už nie je incest ,iba priami príbuzní

eliska13
27. sep 2024

Taký dokument neexistuje, ak bude chcieť byť otcom da si spraviť testy.Zatial ho nedaj na RL a dufaj, že zmizne z vášho zivota

kiki68
27. sep 2024

@svetlonos incest to nie je, teda ofiko nie a robila to roky cela slachta, tak co 😀 pozerali GOT a tak ich to napadlo, ze sak ked tam mozu 😀 Uradom to bude jedno

svetlonos
27. sep 2024

@minenkak
to je fakt legálne mat nepoškodené deti?? Ja si neviem predstaviť mat dieta so synom mojej mamy sestry. Ved tam sú veľmi podobné gény a veľká pravdepodobnosť retardacie ci iných nedohodli. Stačí pozrieť rodokmeň Habsburgovcov, co za chodenie z toho vyšli.

svetlonos
27. sep 2024

@kiki68
áno pozerala som ten rod Hansburgovcov, katastrofa čistá.

minenkak
27. sep 2024

@svetlonos raz som čítala že najsilnejšia sexuálna príťažlivosť je medzi príbuznými

lluciiiii
27. sep 2024

Ja som tiež si toto hľadala a teda docitala som sa že otec sa môže súdne len do 3r dieťaťa potom už je premlčacia doba alebo ako sa volá ale reálne skúsenosť nemám potvrdenu od žiadneho právnika

janickacrazy
27. sep 2024

@anjelicek26 ono tie 3 roky platia len vtedy, ak mu narodenie dieťaťa oznámila písomne, inak on môže hocikedy požiadať o testy otcovstva, aj po 10 rokoch

svetlonos
27. sep 2024

@minenkak
tak ten kto to písal ešte poriadnu sexuálnu príťažlivosť nezažil 😁 Akebo sa jedna o chorých jedincov.

zanny93
27. sep 2024

Môj bratranec mal zapísaného v rodnom liste ako otca manžela svojej mamy (bolo to automaticky, keďže boli manželia už dlho a tiež vedel že nieje jeho syn ale vychoval ho ako vlastného) ale po 17 rokoch a po testoch DNA bol do RL zapísaný jeho bio otec a aj po nom dedil a tiež mu musel doplatiť výživné za 17 rokov. Takže ak tam aj dáš niekoho iného zapísať, budeš zbytočne odrátavať 3 roky. to o 3 rokoch sa vzťahuje len na súhlasné vyhalsenie rodičov po narodení, a teda že si može rozmyslieť do 3 rokov od súhlasného vyhlásenia a zmeniť to ale len, ak vie dokázať, že to tak nieje a to testom DNA ...teda že domnelý otec, ktorý sa dobrovoľne podpísal do RL nieje v skutočnosti sploditeľom a vtedy sa dáva žiadosť na súd..nemôžeš to len tak tralala meniť..a pritomnosť bio otca, ktory sa da dokázať testom DNA je úplne nad všetky vyhlásenia

minenkak
27. sep 2024

@svetlonos a však v podstate nech si sexuje každý s kým chce

sevrin
27. sep 2024

@minenkak ale fuj!!

minenkak
27. sep 2024

@sevrin čo fuj,však pre každého je dobré niečo iné,veď ty tam nemusíš byť,keď bude mama si synom niečo skúšať 😭😂

biba_18
27. sep 2024

@anjelicek26 otec by mohol žiadať o test otcovstva. ak by vyšiel ako otec mohol by žiadať o zmenu v rodnom liste…

damian85
27. sep 2024

@zanny93 Tak to by som chcel vidieť to rozhodnutie súdu o doplatení výživného za 17 rokov. 😅

lluciiiii
27. sep 2024

@damian85 tiež mi to je divne toto som ešte nepočula že by musel doplácať niekto

beata_k
27. sep 2024

@anjelicek26 Kamoska to zle pochopila. Zmeny sa mozu vykonat v rodnom liste do 3 rokov od urcenia otcovstva. To znamena, ze ak urcia otcovstvo tak o zmenu musia poziadat do 3 rokov. Bio otec vsak o otcovstvo moze poziadat kedykolvek. Ak o to poziada a uznaju ho za otca, tak ma 3 roky na to aby poziadal aj o zmenu v rodnom liste.

Strana
z2