icon

Ako riešiť žiadosť bývalej manželky o zvýšenie výživného?

17. sep 2025

Dobrý deň, chcel by som vás v tejto skupine poprosiť o radu.
Som s bývalou manželkou rozvedený už 6 rokov a mame spolu 8 ročného syna. Pracujem v zahraničí kde aj žijem a prišlo mi od exmanželky predvolanie na súd o zvýšenie výživného.
Momentálne posielam na syna 350€, aj keď súdom mám nariadené menej, plus platím nečakane výdaje ako napr zubár, škola v prírode a tak ďalej.
S exmanželkou som sa spojil a zistil som, že očakáva odomňa výživné ešte zvýšiť o 200€ čo by bolo zhruba tých 550€ mesačne. Neviem si predstaviť koľko vyjdú mesačne výdaje na dieťa ale táto suma sa mi zda už prehnaná, nemám najmenší problém na syna platiť keď mám z čoho, ale bol by som nerád keby som posielal zbytočne veľa peňazí, ktoré by išli do vačku exmanželke a teda radšej by som posielal synovi na sporenie.
Čo si o tom myslíte vy?

maciatkolulu
20. sep 2025

Akože normálne neverim,že čo má či stačiť a čo nie. Dieťa je stále aj otcove. Ak zarába nadštandardne,tak je aj nadštandardné výživné nikoho nezaujíma koľko zarába matka. Dieťa sa podieľa na životnej úrovni rodiča. A verím tomu že všetky,čo tvrdíte,že je to ok,350 a mohli by ste mať viac tak nieeeeee,nežiadali by ste. Preto je tu kopec tém kde chcú ženské na xy prkotin z platu 1500 (chlapa) tých 350 a ešte sa kopia rady ako čo vydokladovať a tu má žena držať hubu a krok a byť rada,lebo polka koná nemá šancu získať vyššie výživné👍. Vravím,súd rozhodne,podané je,tak uvidia.

mk22
20. sep 2025
@maciatkolulu

Akože normálne neverim,že čo má či stačiť a čo nie. Dieťa je stále aj otcove. Ak zarába nadštandardne,tak je aj nadštandardné výživné nikoho nezaujíma koľko zarába matka. Dieťa sa podieľa na životnej úrovni rodiča. A verím tomu že všetky,čo tvrdíte,že je to ok,350 a mohli by ste mať viac tak nieeeeee,nežiadali by ste. Preto je tu kopec tém kde chcú ženské na xy prkotin z platu 1500 (chlapa) tých 350 a ešte sa kopia rady ako čo vydokladovať a tu má žena držať hubu a krok a byť rada,lebo polka koná nemá šancu získať vyššie výživné👍. Vravím,súd rozhodne,podané je,tak uvidia.

@maciatkolulu ako som písala, vďaka bohu ze o výške rozhoduje súd.
Moja známa bola pozvaná na súd,ex žiadal znížiť.. vytreli s nim dlážku.. dostal 5 otázok,koľko času venuje dieťaťu, voľno, choroby, lek prehliadky, cokolvek..na všetky odpovedal ze nie, nemá čas a bla bla..ho vysmiali..ze co by sa stalo keby takto odpovedala aj matka..

anonym_247c46
20. sep 2025
@kristiii

@anonym_247c46 "Taktiež co sa tyka nákladov na bývanie, mala by ich tak ci tak. Zvalovať to na dieta je ubohe."
S týmto tvrdením celkom nesúhlasím. Ja som napríklad hlavne kvôli synovi kupovala väčší byt, aby mal s nástupom do školy svoju izbu. Predtým sme bývali na garsónke a úplne nám stačila a mne samej by stačila doteraz, no školák už potrebuje nejaké to súkromie.
Ale teda osobne si myslím, že výživné 350 je na 8 rokov fajn, pokiaľ je dieťa zdravé. Len by malo byť aj na papieri, keď už túto výšku autor uvádza.

@kristiii mas pravda, ale skôr som to myslela tak, že niektoré tu delia náklady na bývanie presne na polovicu. To pravda nie je.

lacibo
21. sep 2025
@anonym_autor

@lenka_da nie, syn nemá ani krúžky, žiadne zdravotné problémy ani žiadne extra výdavky navyše

@anonym_eeae10 Ďakujem za typ, návrh na zvýšenie výživného mi už prišiel do schránky tak snáď sa s ňou bude dať nejako dohodnúť

@anonym_autor tak ja mam tiez doma 9 ročnú dceru, ma vela kruzkov, rychlo rastie ( meni velkosti oblecenia), cez vikendy ideme vzdy na bicykle, maly vylet, do kina , ma silny ekzem, pomaha jedine more, vydavky mam aj na maste, lieky, ma svoj tablet aj notbook, v restauracii si da normalnu porciu, nie detsku / no ono vsetko nieco stoji, ked si s dietatom kazdy den, tak znacnu sumu z vyplaty nanho vydas a samozrejme to nepocitas, ale ked s nim nezijes, mal by si ciastocne kompenzovat aj osobnu starostlivost. Peniaze tiez nie su vsetko a s detmi je kopec inych starosti ako financnych…navyse chlapec bez otca sa velmi tazko vychováva.. Ale ked to mam porovnat - 550 eur by bola primerana suma, ak by mal tvoj syn financne narocny sport, alebo ine hobby, ZUŠ, zdravotne obmedzenie, dietu a pod. Súd vzdy prihliada na moznosti rodica pri sume vyzivneho, ale na oboch stranach, manzelka ma rovnako povinnost ho vyzivovat. Bude urcite prihliadat na to, ze roky platis nad ramec urcenej povinnosti, to je tvoje obrovske plus v tomto celom, podla mna musi teraz manzelka vydokladovat sudu realne vydavky aby upravil vysku vyzivneho, ona musi mat argumenty, nie ty .Zatial pockaj, co vydokladuje a podla toho sa zariad, ak ma skutocne vydavky, tak sa budes spolupodielat aj ty, ale teraz je to hlavne na nej, ona to musi sudu dokazat. Ty si podla mna v konecnom dosledku slusny a zodpovedny otec, ktory sa postara o svoje dieta, ak to bude potrebne, takze moralnu dilemu nemas.

gerrwie_girl
21. sep 2025
@anonym_f7bc2b

@tiezjedna no pockaj, na vasu 9rocnu by nepokrylo 700 euro mesacne? Lebo 350 otec, 350 matka. Hadam nechces napisat, ze minies na jedno decko 700 eur mesacne.

@anonym_f7bc2b však kludne moze ak si to môžu dovoliť. Neboli ny jediný na svete. Lenze dieťaťu treba prispôsobiť kruzky podľa toho kolko rodiča zarábajú cize ak nezarabam nadštandardne, tak logicky ne udem na dieta míňať 700 mesačne. Takze zbytočný príspevok od dotyčnej 🙂.

vanilka83
21. sep 2025

@anonym_autor no podľa mňa bývanie,kde býva s ex manželkou neplatis asi...teda nájom, alebo energie plus správu. Neviem kde bývajú, podľa toho. Plus strava a potraviny išli strašne hore,asi mu tak isto nechodis varit každý deň obed večeru a nekupujes raňajky a drobnosti. Ja mam 8 ročného syna a chodí napríklad na futbal to platíme 500 eur na rok plus samozrejme dres kopačky a vozime ho hore dole-to máš zasa benzín,teraz strašne rýchlo rastie kúpila som mu topánky a môžem mu zasa nové,lebo sú mu proste malé. A to by chcel chodiť ešte na plávanie, ale to už časovo proste nedáme. Ide zima bude treba nakúpiť zas zimné topánky bundu,nové oteplovaky, plus v zime chcem aby chodil lyžovať. Do školy,ktorá je platená štátom, som teraz v septembri zaplatila za obedy "zadarmo" 30 eur zálohu na celý rok,30 eur režijné náklady, 20 eur platím za školský klub mesačne, triedny fond 15 eur,25 eur ZRPS,10 eur este do školského klubu na vyse na pomocky ci vstupné, knihu na náboženstvo tiež platím ja,samozrejme nové papuče trebalo kúpiť a každý podľa seba čo mu trebalo dokúpiť my nové ceruzky a pero pravitko z pomocok,nové tenisky na telocvik.Kazdy den nieco stoji aj ta desiata do skoly.A to nechodí ani do jazykovej školy. Tak iba zhruba aby si mal predstavu co všetko stojí 8 ročné dieťa.

stevvvka
21. sep 2025

350 je relatívna suma, aj tu vidno, pre niekoho malo, pre niekoho dosť.
A ešte na súde to berú tak, že keď sa mama stará, tak ocovi sa dávajú 2/3 z celkových nákladov na dieťa ako výživné, mama platí "len" 1/3 lebo nepomer peňazí nahrádza starostlivosťou. Takže nie 350 plus 350 ale 350 plus 175.
Ak platí otec nad stanovené výživné, možno chce mama mat na papieri oficiálnu sumu, a ak ma výmerane napr. 280 možno len chce mať na papieri istotu 480 eur.

Ešte je dôležité, ze otec platí mimoriadne výdavky, zubára, školu v prírode... Tým pádom na bežný chod je 35o iná suma keď z toho nejdu väčšie položky.
Ak zvýšiť, tak 400 k rukám matky a nejakú 100vku na sporenie.

linki90
21. sep 2025

@anonym_autor a rodiný prídavok na syna berieš ty z Nemecka tých 250€? Tak to sú synove peniaze nie tvoje tak ty kolko dávaš potom 100€ ? Ja som toho názoru že máš dať viac presne ako píšu ženy strava jedlo škôlke oblečenie choroby veď to je veľmi veľa výdavkov na dieťa

anonym_074763
21. sep 2025

@anonym_autor autork ako si pokrocil

katarinamiskovova
21. sep 2025

@anonym_autor - môže žiadať navyše je výživného a súd to bude posudzovať na základe vášho príjmu lebo dieťa má právo mať takú životnú úroveň Kao jeho rodičia či tak nejak je to odôvodnené, ale žiadať od matky rozpis výdavkov na dieťa ktoré má, - iná má hradiť polovicu čiže mi príde nereálne že náklady na dieťa má 1100e - proste by to mala vydokladovať, alebo nejak.odovodnit, vy si odložte všetky potvrdenia o Tom koľko peňazí ste jej zasielali aj pomimo výživného - resp. Ak nemáte problém platiť na dieťa viac - ale nie pre manželku - dobrý nápad je to sporenie - napr. Na štúdium a pod - tiež to viete navrhnúť súdu

lessiie
21. sep 2025

@anonym_autor na 3 deti... dostávam 300e spolu... 🙂 10,9 a 6 r... 🙂

lessiie
21. sep 2025

@anonym_autor nechcel by si byt moj exmanzel? 😂😂🤣🤣🤣

reela
21. sep 2025

Autor zamerne dal otazku bez toho, aby napisal svoj plat v cistom.
A) Lebo ak posiela na syna 350 eur a zaraba 1300, tak posiela stedro.
B) Ak posiela 350 a zaraba 2000, tak posiela standardne.
C) Ak posiela 350 a zaraba 10000, tak posiela biedne.

anonym_13f94f
21. sep 2025

Ak otec zarába viac ako 7-8 tisíc, rieši sa to percentuálnym podielom jeho zárobku.
Tých 550 je úplne reálna suma.
Ak Zarába otec 8000 v čistom, je úplne reálne výživné do 1200 eur.

zirafkasaska
21. sep 2025

@anonym_autor Je celkom smutné čítať väčšinu názorov. Neuviedol si koľko času tráviš so synom, ako často si ho berieš na víkendy a koľko času sa mu venuješ cez prázdniny. 350€ je pri všetkej úcte málo (aj s ohľadom na mimoriadne výdavky, ktoré platíš nad rámec). 550€ je ok, pokryje to pravidelné výdavky aj rezervu. A áno, otec by sa mal podieľať aj na platení nákladov na bývanie a pod. Pravdepodobne budem riešiť niečo podobné v najbližšej dobe a budem chcieť vyššie výživné na dieťa. Nie kvôli tomu, aby som mala peniaze do vačku, ale kvôli tomu, aby boli moje deti zabezpečené do budúcnosti a aby sa ich otec podieľal na ich štandarde. 8 rokov som ťahala náklady na domácnosť viacmenej sama, aj dovolenky a všetko ostatné. A to napriek tomu, že môj manžel zarába 3x viac ako ja. Pri každej príležitosti som si vypočula, že chcem od neho iba peniaze, peniaze, peniaze, a ak prispel aspoň 1500€ raz za rok, mala som byť neskutočne vďačná. Pracovala som na polovičný úväzok, a keď mi to financne nevychádzalo, odporučil mi, aby som sa prestala hrať na panicku a isla pracovať na 8h. Starala som sa o všetko sama zatiaľ čo on bol stále ten, ktorý sa staral iba sam o seba. Pred pár mesiacmi odišiel, lebo to vraj už doma nemohol vydržať. Prispieva iba vtedy keď mu zavolám a "dovolí ' mi vybrať 500€ z ATM. Už toho mam po krk a budem to riešiť cez súd. A budem chcieť na 2 deti minimálne 1500€. Môj mesačný príjem je 3 tis.€ a nechápem prečo by som sa mala starať o všetko a aj všetko platiť, pričom on si užíva život slobodného muža bez akýchkoľvek povinností. Ešte sa cíti obmedzovaný, keď od neho chcem, aby sa venoval svojím dcéram aspoň 2 víkendy v mesiaci. Cez prázdniny sa im venoval AŽ 10 dní.

anonym_e3f02f
21. sep 2025
@anjelicek26

Zavisi aky mas prijem, dieta ma mat zivotny standard rodicov. Ja na kazde dieta davam mesacne vyssiu sumu o hodne, maju kruzky, doucko, trening, obliekam ich "normalne" a teda rastu neskutocne uz len zrataj tenisky na sport do skoly na telesnu, na hadzanu ine, na tenis ine, normalne tenisky potrebuje tiez na von a prechodne topanky teraz na jesen a to mas minimalne v dvoch velkostiach rocne...nesrandujem... a stravujem zdravo..tych 550e nie je ziadna nad suma, ze by ma s toho vykotit islo... na druhej strane - rodicia ste dvaja, na nakladoch na dieta sa mate podielat rovnako...

@anjelicek26 ty sa tu neporovnávaj s niekým kto žije na Slovensku, kde sú ceny služieb úplne na inej úrovni. Na Slovensku je yvzivmé 550€ krásne pre dieťa, ktoré nechodí na krúžky a je zdravé

evkatk
21. sep 2025

Väčšina výživného na Slovensku sa pohybuje od 60 do 200 Eur. Skutočné náklady pre 8 ročné dieťa, pokiaľ nie je ťažko zdravotne postihnuté nie sú vysoké. Ak počítame, že matka by mala prispievať v tej istej sume, potom spolu 700 Eur mesačne na zdravé 8 ročné dieťa je prehnaná suma,ktorá je tu celomesačným príjmom mnohých rodín, z ktorých musia vyžiť aj s viacerými deťmi. Požiadavka bývalej je prehnaná, iba ak sa rozhodla nepracovať a z tej sumy aj žiť. Treba nechať na súd, neponúkať viac, súdy vedia, koľko z príjmu môžu prisúdiť. Navyše sa dá prifinancovať, ale nezaväzovať sa rozsudkom s vysokou sumou. Neskôr bude pýtať viac. Ono to funguje tak, že "dáš prst, bude chcieť celú ruku."

maciatkolulu
21. sep 2025
@evkatk

Väčšina výživného na Slovensku sa pohybuje od 60 do 200 Eur. Skutočné náklady pre 8 ročné dieťa, pokiaľ nie je ťažko zdravotne postihnuté nie sú vysoké. Ak počítame, že matka by mala prispievať v tej istej sume, potom spolu 700 Eur mesačne na zdravé 8 ročné dieťa je prehnaná suma,ktorá je tu celomesačným príjmom mnohých rodín, z ktorých musia vyžiť aj s viacerými deťmi. Požiadavka bývalej je prehnaná, iba ak sa rozhodla nepracovať a z tej sumy aj žiť. Treba nechať na súd, neponúkať viac, súdy vedia, koľko z príjmu môžu prisúdiť. Navyše sa dá prifinancovať, ale nezaväzovať sa rozsudkom s vysokou sumou. Neskôr bude pýtať viac. Ono to funguje tak, že "dáš prst, bude chcieť celú ruku."

@evkatk alemtyvasi nerozumieš tej veci,že sa výživné počíta aj podľa príjmu otca....podľa jeho štandardy života. Predsa otec ktorý má príjem v čistom 3000 a otec,čo má 1500 ,nebudú platiť rovnako na osemročné dieťa s bežnými nákladmi. A môže exmanželka aj sedieť doma na riti. Je priam smiešne toto čo sa tu píše,čo je bežné a čo nie. Pokiaľ otec ma,jednoducho musí prispievať. Ako naozaj je ťažko pochopiť,že veľa závisí od príjmu? Nie sú to všetko len náklady a tie debiliny ohľadom bločkov a dokladovania,čo polka koná falšuje. Príjem a basta. Je vysoký,dovidenia platí sa. Či už na sporenie,či zvýšenie výživného. Je to stále rovnako otcove dieťa. A naozaj veľmi silno pochybujem,že zo zahraničia zbehne s deckom k dr,na vystúpenie,na krúžky,na rodicko,v noci na pohotovosť. A ver tomu,že súd na to prihliada. A nie tie otrepané frázy,že všetko na pol.

sasa1983
21. sep 2025

@anonym_autor vôbec to nie je veľa. 550 eur preboha , čo to je dnes za sumu. Pokiaľ sa o neho stará mama , tak je v tom aj čas, ktorý s ním strávi. Od Teba sa očakáva, že najmä posleš peniaze . To snáď nie je tak veľa, či?

gerrwie_girl
21. sep 2025
@sasa1983

@anonym_autor vôbec to nie je veľa. 550 eur preboha , čo to je dnes za sumu. Pokiaľ sa o neho stará mama , tak je v tom aj čas, ktorý s ním strávi. Od Teba sa očakáva, že najmä posleš peniaze . To snáď nie je tak veľa, či?

@sasa1983 no ak zaraba 900 tak je to sakra veľa 🙂

sasa1983
21. sep 2025
@gerrwie_girl

@sasa1983 no ak zaraba 900 tak je to sakra veľa 🙂

@gerrwie_girl áno vtedy áno. Neviem. Pracuje v zahraničí, tak snáď nemá pod 2500-3000 čistého

anonym_247c46
21. sep 2025
@maciatkolulu

@evkatk alemtyvasi nerozumieš tej veci,že sa výživné počíta aj podľa príjmu otca....podľa jeho štandardy života. Predsa otec ktorý má príjem v čistom 3000 a otec,čo má 1500 ,nebudú platiť rovnako na osemročné dieťa s bežnými nákladmi. A môže exmanželka aj sedieť doma na riti. Je priam smiešne toto čo sa tu píše,čo je bežné a čo nie. Pokiaľ otec ma,jednoducho musí prispievať. Ako naozaj je ťažko pochopiť,že veľa závisí od príjmu? Nie sú to všetko len náklady a tie debiliny ohľadom bločkov a dokladovania,čo polka koná falšuje. Príjem a basta. Je vysoký,dovidenia platí sa. Či už na sporenie,či zvýšenie výživného. Je to stále rovnako otcove dieťa. A naozaj veľmi silno pochybujem,že zo zahraničia zbehne s deckom k dr,na vystúpenie,na krúžky,na rodicko,v noci na pohotovosť. A ver tomu,že súd na to prihliada. A nie tie otrepané frázy,že všetko na pol.

@maciatkolulu prijem je jedna vec ale realne náklady na dieta vec druha. Ano, pokial ma nadštandardný prijem, nech samozrejme platí viac, ale stále ide o náklady na dieta. Cize co ja viem 350€ na vyzivne a 200+ na sporenie.
Ono jednoducho sa dá vyskakovať iba do výšky prijmu, v tomto prípade matky. Lebo mi netvrdím, že pokiaľ máš prijem 1000 netto, tak 500 eur das v pohode na dieta. Asi velmi ťažko. Co maju o napr.takych krúžkoch alebo dovolenkách hovoriť deti, ktorých rodicia na to nemajú? Tak jednoducho tam nechodia. A toto si niektoré nechcu uvedomiť. Ze situácia sa jednoducho zmenila.

maciatkolulu
21. sep 2025
@anonym_247c46

@maciatkolulu prijem je jedna vec ale realne náklady na dieta vec druha. Ano, pokial ma nadštandardný prijem, nech samozrejme platí viac, ale stále ide o náklady na dieta. Cize co ja viem 350€ na vyzivne a 200+ na sporenie.
Ono jednoducho sa dá vyskakovať iba do výšky prijmu, v tomto prípade matky. Lebo mi netvrdím, že pokiaľ máš prijem 1000 netto, tak 500 eur das v pohode na dieta. Asi velmi ťažko. Co maju o napr.takych krúžkoch alebo dovolenkách hovoriť deti, ktorých rodicia na to nemajú? Tak jednoducho tam nechodia. A toto si niektoré nechcu uvedomiť. Ze situácia sa jednoducho zmenila.

@anonym_247c46 nerozumiem celkom o čom píšeš. Jasne som napísala,že pokiaľ je príjem 3000 je výživné iné ako pri príjme 1500. Predpokladám,že pani ex vie aké má zárobky autor a prečo podala návrh na zvýšenie.

evkatk
21. sep 2025

Od príjmu závisí, ale zaratávajú sa aj náklady na životné potreby oboch rodičov. Náklady otca žijúceho v zahraničí sú neporovnateľne vyššie ako u nás. Napr. na bývanie,...Závisí aj od toho, či tam má rodinu, koľko detí, atď. Príjem u nás sa nedá porovnávať s príjmom v zahraničí, ale ani výdavky. To však súdy vedia. 3000 v zahraničí je možno aj menej ako 1500 u nás. Rovnako to berú iba tí, čo nikdy nežili v zahraničí a za celý byt neplatili nájom 2400 aj viac Eur. Aj poistky sú v zahraničí neporovnateľne vyššie ako u nás. Suma ešte neznamená bohatstvo na rozdávanie.

abbey1
21. sep 2025
@evkatk

@evkatk 700 eur je prehnaná suma, píšeš. Tak potom príjem 2800 pre člennú rodinu je tiež prehnaný. Zaujímavé. Áno, je to vyššia suma než majú mnohé rodiny. Ale napísať, že je to prehnaná suma?
Čiže keď rodičia zarobia viac, majú peniaze darovať na charitu či spáliť? Lebo však na dieťa ich minút je prehnane.
Asi ti trosku unikla podstatná info, že otec dieťaťa nepracuje za minimálnu mzdu na Slovensku.

abbey1
21. sep 2025
@evkatk

Od príjmu závisí, ale zaratávajú sa aj náklady na životné potreby oboch rodičov. Náklady otca žijúceho v zahraničí sú neporovnateľne vyššie ako u nás. Napr. na bývanie,...Závisí aj od toho, či tam má rodinu, koľko detí, atď. Príjem u nás sa nedá porovnávať s príjmom v zahraničí, ale ani výdavky. To však súdy vedia. 3000 v zahraničí je možno aj menej ako 1500 u nás. Rovnako to berú iba tí, čo nikdy nežili v zahraničí a za celý byt neplatili nájom 2400 aj viac Eur. Aj poistky sú v zahraničí neporovnateľne vyššie ako u nás. Suma ešte neznamená bohatstvo na rozdávanie.

@evkatk Teraz čítam tvoj príspevok vyššie. Čiže otec si zaplatí nadštandard byt v zahraničí, urobí ďalšie deti a matka je hnusná potvora, lebo chce dopriať svojmu dieťaťu z komfortu otca. Zaujímavé.

anonym_247c46
21. sep 2025
@maciatkolulu

@anonym_247c46 nerozumiem celkom o čom píšeš. Jasne som napísala,že pokiaľ je príjem 3000 je výživné iné ako pri príjme 1500. Predpokladám,že pani ex vie aké má zárobky autor a prečo podala návrh na zvýšenie.

@maciatkolulu tak este raz a po lopate. Aj keby ex zarábal 10000, to neznamená, že súd jej priklepne vyzivne 2000. Prečo? Lebo toľko reálne náklady na dieta jednoducho NEMÁ. môže dostať 400+ sporenie.

anonym_b6550d
21. sep 2025

Vy ste niektore dost pribrzdene. Ze ked chce aby platil 550, ze sa jej nechce pracovat? Alebo je leniva? Wtf? 😂😂 kokos akoze priblizne tolko na nase deti urcite minieme, ak nie viac. Venuju sa sportom, jazykom, musia jest, satit sa, drogeriu pouzivat, musi sa platit aj miesto kde byvaju, benzin ked ich vozime na kruzky, musi mat clovek auto aby ich tam mohol vozit.. organizujem im oslavy, kupujeme darceky, sporime im. Chodime k lekarom, kupujeme lieky, doplnky vyzivy. A co ked ma dieta strojcek, chodi zo skoly na vylety, svp, tabory, lyziarske, zahranicne pobyty… Navyse ak ma otec vysoky standard, alebo vyssi, preco by ho nemalo mat dieta. Navyse… rodic ktory ma vyhradnu starostlivost nema volny cas, cas na konicky, cas na dalsiu pracu, na vzdelavanie, budovanie neviemakej kariery. Ozaj si tie zeny zasluzia ovela ovela viac, ako to tu niekto pise ze 200 eur, ci 300 eur dostavaju poniektore. To su drobne.

anonym_247c46
21. sep 2025
@anonym_b6550d

Vy ste niektore dost pribrzdene. Ze ked chce aby platil 550, ze sa jej nechce pracovat? Alebo je leniva? Wtf? 😂😂 kokos akoze priblizne tolko na nase deti urcite minieme, ak nie viac. Venuju sa sportom, jazykom, musia jest, satit sa, drogeriu pouzivat, musi sa platit aj miesto kde byvaju, benzin ked ich vozime na kruzky, musi mat clovek auto aby ich tam mohol vozit.. organizujem im oslavy, kupujeme darceky, sporime im. Chodime k lekarom, kupujeme lieky, doplnky vyzivy. A co ked ma dieta strojcek, chodi zo skoly na vylety, svp, tabory, lyziarske, zahranicne pobyty… Navyse ak ma otec vysoky standard, alebo vyssi, preco by ho nemalo mat dieta. Navyse… rodic ktory ma vyhradnu starostlivost nema volny cas, cas na konicky, cas na dalsiu pracu, na vzdelavanie, budovanie neviemakej kariery. Ozaj si tie zeny zasluzia ovela ovela viac, ako to tu niekto pise ze 200 eur, ci 300 eur dostavaju poniektore. To su drobne.

@anonym_b6550d ano samozrejme. Pokial je v domácnosti prijem 1000+1000 euro, tak 1100 len miniem na deti (2x550). No to urcite. Pribrzdeny tu bude niekto iný. Ale OK

anonym_b6550d
21. sep 2025
@anonym_247c46

@anonym_b6550d ano samozrejme. Pokial je v domácnosti prijem 1000+1000 euro, tak 1100 len miniem na deti (2x550). No to urcite. Pribrzdeny tu bude niekto iný. Ale OK

@evkatk pre 8rocne dieta nie su vysoke naklady vtedy, ak mu nedoprajes. Vtedy, ak nerobi ziadne kruzky, nedavas mu jest pestru stravu, nosi oblecenie po rodinnych prislusnikoch a nic poriadne mu za ten rok nekupis. Tak ano, potom to dieta nevyjde vela 🤦‍♀️. A co matka co sa o to dieta stara ked je male 24/7 a neskor po praci? Preco by druhy rodic nemal zaplatit aj za tu starostlivost a nie len za skutocne naklady? Ked odidu chlapi s druhymi zenami, maju volnost. Uplnu volnost. A co matky? O mensie deti sa staraju 24/7, pri vacsich chodia do roboty, domov, ucit sa s detmi, varit, upratovat, vychovavat, nemali by mat narok na ovela viac? Nielen na tie “ubohe” vydavky?
@anonym_247c46 Kazdy minie tolko, na co ma. Ale tvrdit, ze jedna zena si bude valat sunky za to, ze dostane od ex 550 eur, je viac ako pribrzdene