Je ok požadovať 300 eur výživné na 3,5 ročné dieťa?
No, konecne som si spisala vydavky za cely rok, aj to len z internetbankingu priblizne a ulozene faktury na mailoch, kedze blocky odkladam len za posledne tri mesiace. Platim najom 148e/mesiac, elektrina 20e/mesiac, telefon wifi 27e/mesiac, škôlka + strava 64e/mesiac, strava doma 120e/mesiac, ošatenie/odev/hračky/drogeria/lieky 250e/mesiac, doprava (návšteva rodiny, nákupy v SE/BA+ bibiana, detské ihrisko) 20e/mesiac, sporenie 50e/mesiac. Na hračky knihy dam viac ako 150e mesacne (niektore mesiace mi vysli 200-300e, no skresala som), drogeria 50e, oblečenie 60e/mesačne. Je to vela na hračky a knihy podla vas?
No na knihy si potrpim, a z hraciek sa to navysilo hlavne kvoli vybaveniu do izby, kupujem take kvalitnejsie multifunkcne, co mu aj vydrzi, nie blbosti blikajuce hukave (stolik multifunkcny, stolicku jedalensku, tabulu na kreslenie pisanie 60e, teepe stan, bazen, matador stavebnice miluje tak som mu nakupila sady, sportove). Suma sumarum, ked naklady na byvanie na polovicu, vychadza mi daco cez 600e, je vela pytat 300e vyzivne?
Doteraz platil 200e, bolo na ustnej dohode, no ako som si vsetko zratala tak teda ovela viac su vydavky. Mala som informaciu, ze si zarobi 1000-1200e v pohode.
áno je, vsak platia byvanie, plyn, elektriku, vodu ale aj ine vydavky, to je snad kazdemu jasné, aka draha je strava, vylety, sport, dovolenka, knihy, 350 je nič, ale 30% z platu to tusim moze byt, zas Ty minies viac ovela ako muz na dieta
@afrodizi pozrela som si tvoju predchadzajúcu diskusiu s rovnakou otázkou spred mesiaca, kde si chcela žiadať 200€ a argumentuješ tam lyžovačkami a letenkami na Mallorcu 🤦🏻♀️ či nejakými výletmi a poplatkami v MŠ (zabudla si, že bol lockdown a prísne opatrenia a na žiadne výlety sa nechodilo? nechodili ani divadielka do škôl, ani hasiči a na súde o tom určite vedia 🙃 a zatvorené boli aj kúpaliska - na margo toho, ze s ním vraj chodíš plávať) + kdesi v komentoch si spomenula, že nemíňaš peniaze na hračky.. teraz dávaš za hračky aj 150€ mesačne.. vykrúcaš sa, špekuluješ, nadávaš ľuďom, ktorí ti tu radia z vlastnej skúsenosti.. už sa stopni a popremýšľaj.
Som rozvedená 8 rokov, ex posielal dcére 40/50€ mesačne. Teraz som si vydobila 130€ a to je deviatačka (!). Nikdy raz som od neho nepýtala peniaze na dovolenku. Chcela som tam ísť, chcela som vziať aj dcéru, tak som to zaplatila a nechápem, prečo by mi na to mal prispieť. Prečo by ti mal ex financovať benzín na výlety do BA? Ty nepracuješ a chodíš na dovolenku každý mesiac (?) a chceš, aby ti na to prispel? Veď aj ty budeš dokladovať svoj príjem a výdavky, nie iba on. Ako chceš vysvetliť, že nemáš príjem, ale kúpiš drobcovi letenku za 300€ ? To, že ťa financujú rodičia radšej ani nepovedz. Otočí sa to proti tebe.
@matullienka rodicia MNE nic neplatia! Robis sa mudra ze vies o inom mojom prispevku, ale len komentariky nechapajucich si citkala. Keby si normalne objektivne s porozumenim citala, sa dozvies, ze rodicia platia malemu, lebo chcu, nie mne. Ine veci kupuju tak, ako aj kopec inych normalnych milujucich starych rodicov. Jak vam tak zaaavidim zeny, ze mate cas citat kazdy prispevok, chekovat si cloveka, este cakam kedy sa kto vyjadri k tomu co predavam 🙈🤣mna ty neurazis, nemas tu moc dievca
@afrodizi teba sa už viac uraziť ani nedá ty sa tu urážaš a zhadzujes sama svojími príspevkami
@afrodizi ale výdavky milujúcich starých rodičov a ich bločky nemajú čo robiť v tvojej žiadosti o zvýšenie výživného. Chápeš? a práveže čítam a podľa reakcií ostatných vidím, že tvoje slová vnímam rovnako.
Každopádne je to tvoja vec, tvoj život. Snažili sme sa ti poradiť, aby si na súde nevyzerala hlupaňa. Rob ako uznáš za vhodné 🙃
@afrodizi prosím ťa ty keď chces klamať a podvádzať tak sa to najskôr nauč, lebo na súdoch robia pomerne inteligentný ľudia a tieto tvoje priehľadné klamstvá ti tam nikto nezozerie a iba sama seba zhovadis
@nikaeli je to snad jej vec, za to ze Ty si si nepytala, tak ja neviem jedine závidiš a nedopraješ
@dagmarovita závidím hej 🤦🏻♀️ taká som
@matullienka na súdoch ti inteligentni ludia vedia presne co stojí život ake su naklady, 350 eur je nič. Aj ty co si taka neprajná. Ved tebe muz nedava ani 350 na deti a zivot?
@dagmarovita dobré veci podporím veľmi rada ale prizivnikov a pijavice určite nie.
@matullienka teba do nej nic neni, iba zavidis, ona chce pre svoje dieta dobre, ako kazda matka, si taka zavistlivá a ohovaraš druhych alebo o nich aj klames. To je prizivnik, ze pyta peniaze pre svoje dieta o ktore sa sama stara a vychovava ho?
@dagmarovita a v čom o kom klamem? Si prečítaj jej komenty aj v iných diskusiách čo tu založila a potom tu mudruj. Aké ako sa hovorí vrana k vrane sadá tak ty budeš rovnaká prizivnicka ako ona. A čo jej máme akože závidieť ten mozog, ktorý jej chýba?
@dagmarovita a vieš čo áno je lebo sama je nezamestnaná tak asi nie je schopná sa sama o dieťa postarať
@matullienka tak na taketo vyjadrenia si daj bacha, ja tebe nenadavam do hlupakov a bez mozgovych, sa uvedom, ty si matka??? Ja som zamestnana btw asi by som nemala na take vydavky vsak? Vidim ze vies hovno, len sa chytas "jeden povedal", hus
@afrodizi nejak si nás tými tvojimi príspevkami nepresvedčila musíš sa naučiť lepšie klamať
Haha tebe uz tak budem nieco vysvetlovat, si sa s konom zrazila asik...si mysli co chces, nac teda si robis namahu a prispievas neustale k diskusii ked klamem 🤦♀️radsej idem spinkat.
@afrodizi
Ked pracujes - preco nepoberas danovy bonus?
Len pokracuj a vychovas z neho cloveka, ktory bude v zivote hladat sponzora, nie partnera. Nieco na sposob jeho matky.
@afrodizi pripominas mi jednu známu, ktorá žiadala od svojho ex 400€ z 800€ platu, pretože chcela dieťaťu (hlavne sebe) "udržať štandard", na ktorý boli zvyknutí, pritom ona nepohla ani prstom. Dieťa vekovo takmer rovnako ako tvoje. Zo súdu odišla s odklepnutou ani nie polovicou z toho. Ak nechceš byť za hlupanu, podobne ako ona, tak si ešte raz zvaz, čo si tam zaratas a koľko vypytas.
@k0l0b3zka Pri 1200eur plate je 300eur adekvatne vyzivne. Zalezi vsak od nakladov, ktore dieta ma. Pri aktivnych pubertalnych detoch bohuzial tie vydavky su take vysoke 🤷♀️. Sama mam dve take deti a viem, co stoja..rozvod/rozchod vzdy poznaci financne rodinu, uroven klesne aj otcovi aj matke, ale deti by sa ta malo dotknut co najmenej :(
@veronikaszabova pretoze moj rocny zarobok neni na uplatnenie danoveho bonusu.
@lady_hurts to su moje realne vydavky, netusim ake su vase, slusne som sa na nich opytala, ale vidim ze radsej sa poradim s advokatom, lebo je mi spatne z tychto komentarov, hejtovat cloveka za to kolko minie na svoje dieta, to je snad moja vec nie?! Je mi i zadku co si o mne myslis, koho zivotnu uroven zvysujem, viem ze na neho minam vela, ale za to sa obuvat a zhadzovat cloveka fakt nemusite...na grc..
Veľa závisí od príjmu otca dieťaťa, ak má otec príjem 10000 mesačne môžeš kľudne aj 1000€ na dieťa pýtať, keďže dieťa musí mať rovnaký štandard ako rodič. Najlepšie je s právnikom sa poradiť
Podľa mňa je to veľa 300€ na také malé dieťa kvôli knihám a hračkám. Aké hračky kupuješ?

@afrodizi hlavne keď chces míňať tak miňaj zo svojho a nie ako pijavica z cudzieho. Dovolenky ti platia rodičia, veci pre dieťa ti z časti kupujú tiež rodičia sama si to písala tak sa začni správať ako dospelá sebestačná žena a nie ako prizivnicka a nikto ťa nebude urážať.