Má otec platiť výživné ak je dieťa mesiac u neho?
Chcela by som sa opytat, co si myslite, ci ma rodic (v tomto pripade otec) platit vyzivne na dieta, ked je dieta cely jul u neho. Teda jedna sa o vyzivne, kedy matka dieta cely mesiac nevidi. Ako to mate zariadene vy, zaujmal by ma vas nazor.
dakujem
ja som zatiaľ pre malého vybavovala len zmenu trvalého bydliska (na pasovom som sa bola len informovať) a teta odomňa chcela rodný list a druhého rodiča pri prehlasovaní, alebo jeho súhlas. keď som jej vysvetlila, že dieťa je v mojej opatere, až vtedy pýtala rozsudok, kde je to uvedené. takže odvtedy nosím kópiu zo sebou stále.
Colnici to teoreticky uz neriesia, ten suhlas a doklady potrebuje, keby ho zastavili policajti.. Ale uprimne, uz som zazila, ze aj ked ide bez dokladov a bez suhlasu, policajti toho vela nespravia, maximalne zavolaju, ci sa planuje vratit, povie ano, a hotovo..
Malý je moje všetko!!! A som si vedomá toho, že je jeho otec...musím mu ho dať aj keď budem plakať...☹ Len ma zaujímajú tieto veci..Človek sa predsa bojí...!

Ja som im vôbec nič nepovedala. Malému som dala robiť pas druhý krát. Doniesla som iba starý pas! Takže to tam museli mať vyznačené..., že som rozvedená! Ale inač ďakujem za úvahy...🙂