icon

Má sa každý rodič podieľať na výdavkoch rovnako?

26. máj 2024

Dobrý deň. Chcem počuť nazor.. žena, s prvym muzom 3 deti, s druhým muzom 1 dieta.. jej muž chodi robiť do zahranicia.. ale od ex stale ziada penaize, pri tom výživné ma 410€ na tie tri deti.. do roboty odmieta, lebo ma vyhovorky, čo s deťmi.. nemal by sa každý rodič podieľať rovnakým dielom? Ja viem, že ju nikto nedonuti ist do roboty, ale to bude celý život uz len zvyšovať výživné, bez toho aby pracovala?

Strana
z2
babovka2321
26. máj 2024

Ake stare deti? A su v striedavej starostlivosti? Ked uz sa chcu rodicia podielat rovnakym dielom, tak hadam nemyslis len financne...

zuzana9393
26. máj 2024

A ty si jej muž c. 1? Vieš si predstaviť starať sa o 4 deti a pritom chodiť do roboty ? Veď stále musí byť niektoré choré. Nemyslím, že je to také jednoduché. Bez ohľadu na to, či pracuje, alebo nie otec je povinný platiť.

sense
26. máj 2024

Celý život nie nakoľko deti vyrastú.... Ako sa podieľa otec deti inak na výchove svojich 3 deti okrem toho ze pošle raz za mesiac na každé dieťa 135 eur? Ako staré sú tie 3 deti?... Ak sa to zdá otcovi veľa, môže žiadať striedavku starostlivosť alebo deti do svojej starostlivosti a matka bude nútená platiť vyzivne

zuzanockamt
26. máj 2024

Ty si určite partnerka/manželka toho ex. 410€ na tri deti nič moc. Ako pomáha otec detí okrem toho,že pošle výživné. To, že žene sa do práce nechce, tak to neschvľujem. Ale nepoznáme všetky info.

dadis
26. máj 2024

Poziadajte o striedavu. Ta zena sa stara o tie deti viac, nez ich otec, aj casovo, financne, fyzicky. To je urcite viac nez tych 410 eur. Este len uvidis v striedavej, co je "spravodlivost" 😅 Tak budes od neho utekat, ze sa len zaprasi 🤣🤣

autor
26. máj 2024

Nie som partnerka ani manzelka .. som sestra .. asi. Tomto pripade nechapava sestra ... ale to ako keby ste schvalovali, že šak žena si môže robit deti kazdy rok aby nemusela ísť do roboty? 🤷‍♀️ ja mam 2 deti tiež som rozvedená, no do roboty chodim, a tiez nebolo pre mna lahke v obdobi chripok ked ma vyhodoili z roboty, lebo mi nemal byt kto pri detoch, ale teraz do prace chodim.. a tiez mavam deti chore ...
Mama jej ponukla aj pomoc, ktoru odmietla, preto mame pocit, že sa nechava vydržiavať a je jej dobre doma na zadku

nevenka
26. máj 2024

Aha...A co konkretne Ti na tom vadi? Je to vec jej, jej partnera a exmanzela.
Starat sa o 4 deti nie je "sediet doma na zadku".
Kolko ma to najmladsie? Daj vek deti.
Ako si predstavujete pomoc? Ze mama bude 10 hodin kazdy den so 4 detmi a nech sestra ide do roboty? Aj ked budu chore a vsetko? Len tak, zadarmo to mama bude robit? Nema co na dochodku? Vladze?
Lebo ak ma viac vymeskavat v robote ako tam chodit alebo riesit polovicne uvazky, ani sa jej necudujem.
A Teba skrie konkretne co? Ze mas nizsie vyzivne? Lebo tak mi to pripada, ze jej kus zavidis, prepac.

domka222
26. máj 2024

Ale však keď to nevadí jej terajšiemu mužovi, tak je to ich vec. Len sestra by mala uvažovať aj o budúcnosti.

matullienka
26. máj 2024

Tak na 3 deti 410 eur nie je žiadna výhra výživné. A keď to nevadí jej terajšiemu mužovi čo to škrie teba? Je to jej život tak nech si ho žije. Tiež mi to príde ako závisť z tvojej strany, že ona do robotu zjavne nemusí a ty áno

0silvia0
26. máj 2024

V tychto temach, ak niekto napise, ze je to vec zucastnenych partnerov, si niektori myslia, ze toto je schvalovanie konania.
My tu nemame co schvalovat ci neschvalovat konanie 4detnej matky, my nepozname suvislosti. Preco takto zije, ci jej to vyhovuje a ci to vyhovuje jej partnerovi nevieme. Ale vieme, ze jej konanie neovplyvnine. Skor mi to pripada, ze ty ako sestra to povazujes za vychcane spravanie a kole ti to oci. Toto tiez nevieme ovplyvnit, s tym sa musis vysporiadat sama.

lb1984
26. máj 2024

410€ na 3 deti? 🙄 jeminku... ved len jeden nakup 50€ a v košíku prázdno 😒 co oblečenie, obuv, poplatky skola/škôlka, lieky .... ak má malé deti je pochopiteľné ze pri 4 sa do práce nezenie. Už len ta logistika ..... Ja osobne si neviem ani predstaviť mať 8 hod prac dobu a 4 malé deti. A 410€ .... na 3 .... smutné. To ze tvoja mamina chce pomôcť je úplne super ale zasa predpokladám ze tvoja mamina by poskytla pomoc obcasne a nie nonstop. 8 hod prac čas a 4 deti ...., nedajbože potom jedno ochorie .... o hubu toto. Ja sa jej ani nečudujem.

anjelicek26
26. máj 2024

Tvoje zmýšľanie je divne. Sama vies,ze je to ťažké sama už s dvoma deťmi,co bývajú choré atp. A ona ma doma štyri (partner v práci v zahranici), na všetko sama a ty riesis výživné,co stačí maximálne na potraviny a ani to pravdepodobne nie. To ma ist do prace,ked to finančné nepotrebujú - rozvázať a vyberať sama štyri deti skolka škola kruzky, riesit ocrky nákupy domácnosť popri full time praci,len aby bola sestrička spokojna.. omg niekedy,co s ľudí vypadne... mrzí ma,ze ty partnera nemáš a si na to sama s dvoma.. ale nemusí automaticky každý driet a makať ako ty, aby si sa cítila, že je živoť fér.

sissy27
26. máj 2024

Ved ziadat moze co chce, druha vec, kolko sa jej ex necha zmykat 🤷‍♀️ ak to jemu nevadi, tak nie je co riesit.
Sice suhlasim s tym, ze starat sa o 4 deti nie je sranda a ani vyzivne 410€ na tri deti nie je nic extra, na druhej strane tie deti si hadam spravila dobrovolne, nepridelili jej ich v ramci nejakeho socialneho experimentu, tak holt sa musi zariadit. A teda 4 deti nie su pre mna akceptovatelnou vyhovorkou preco nepracovat. Ved starsi traja su uz isto skolaci, zadky im uz utierat netreba.

dadis
26. máj 2024

Nemaj strach, urcite sa nenechava vydrziavat od tvojho brata. Tych 400 eur ledva pokryje to, co tie 3 deti pojedia. Ostatne nie je nikoho starost.

majka99999
26. máj 2024

Ved napis vek. Ak maju 17, 15, 13 a 9 , jasne, mala by ist do prace, ak tam nie je ina objektivna pricina. Ak maju 7, 5, 4 a 2, logicky je na rodicaku a uplne v poriadku, ze je doma.

h2
26. máj 2024

Ja nerozumiem otázke. Aký vplyv má na výživné na jej deti to, či ona pracuje? Myslíš, že keby chodila do roboty, tvoj brat by nemusel platiť? Alebo by platil menej? Veď už tých 410 € na tie tri deti je bieda.

sense
26. máj 2024

Autorka tyas deti v akom veku, aké výživné na dve deti ono dve deti a 4 je rozdiel a predpokladám ze tvoj brat bol pri plodeni tých troch detí... A ako rozvedená a sama na deti vieš predsa veľmi dobre ze to nie je len výživné... To je aj starostlivosť o tie deti, rovnako vieš aj to ako klesne príjem keď si PN alebo OCR... Najprv s jedným a potom s druhým dieťaťom... V prípade ex svagrinej by sa tie deti mohli pre striedať všetky...
Alebo ta tak trochu škrie ze kým ty si sama na dve deti musíš chodiť do práce, a ona do tej prace nechodí?

egonsk
26. máj 2024

niektore zeny maju deti ako ATM, s tym uz nic nenarobis.

dadis
26. máj 2024

@sense Ja to nechapem. Ja pokladam za svoje stastie, ze som mala umoznene popri detoch pracovat (jednom z toho ztp). Nie vzdy to je mozne, zalezi, ake su moznosti tej zeny si najst pracu s vhodnym pracovnym casom, v rozumnej vzdialenosti, dalej ale su moznosti skolky, ci ma kto deti vyzdvihnut, strazit pocas choroby, prazdnin a pod. U mna osobne, ak by sme si s exmanzelom nemohli rozdelit vyzdvihovanie/odovzdavanie deti v skolke/1.stupni, velku pomoc starych rodicov, tak by som do prace na plny uvazok chodit nemohla. Zeny, co pracuju ich muzi v zahranici, to bud nedaju, alebo sa musia riadne obracat. A to som mala deti len 2, tato zena ma deti 4. Ludia budu zavidiet aj toto :(

dadis
26. máj 2024

@egonsk Muzi pri tom nie su 🙄

tramtada31
26. máj 2024

Ja si počítam, koľko má stoji dieťa, len 220eur mesačne kruzky, a to som ešte nezapocitala 120 eur náklady na skolku a k tomu anglictina v skolke 50 eur trimester, rôzne kurzy v škôlke 65 eur inline korčuľovanie, 50 eur trampolíny, 60 ľadové korčuľovanie 80eur/polrok do fondu skolky a pod. To ešte neratam stravu, oblecenie. Veď 410 eur ledva pokryje náklady na skolku pre tie deti

dadis
26. máj 2024

@tramtada31 No uplna zlatokopka, ze ta zena 🤣🤣🤣🙈

ptvw
26. máj 2024

Ved nech si brat vezme 3 deti na 2 týždne k sebe ani na záchod nebude mať čas sadnúť keď je to také leharo ...410 na 3deti je nic v dnešnej dobe

sense
26. máj 2024

@dadis ved to moja sesternica ma deti 3 a tiež do prace nechodí keďže ma nadané deti každé do inej školy potom následne šport ktorý majú.... Pre ňu s mužom je to momentálne priorita a pre nich dvoch je to ôk, len okolie furt rieši prečo nechodí do prace, keď ma 3 zdravé deti....

dadis
26. máj 2024

@sense No presne, kazdy pozera druhemu do hrncov 🙄. Kazdy nech si riesi vlastnu rodinu.

danica2711
26. máj 2024

nechcela by som žiť ako tvoja sestra, ale nakoniec je to jej život, nie môj a ani tvoj. Veď to výživné jej neplatíš ty, tak čo ťa to tak s.rie?

minenkak
26. máj 2024

Aké staré sú tie deti

damian85
26. máj 2024

Rodičia nás vychovali 5 ks. Obaja pracovali ( prirodzene mimo rodičovskú dovolenku ). Mama sa nikdy nevyhovárala a - nesťažovala. Toho času je na dôchodku a neľutuje že je nás toľko. 😅. Pracovala až do svojho dôchodku - vychovala nás tak , že sme si ako deti vzájomne pomáhali. Sú ženy a potom sú ženy. Každopádne 410 eur v dnešnej dobe nie je veľká suma na 3 deti a keď ona nechce , aby jej deti mali viac - vypovedá to niečo len o nej. Buď jej partner dotuje aj deti bývalého , alebo 1 dieťa má viac a 3 majú menej. Je to jej rozhodnutie a hlúposť súčastného muža že to akceptuje. Aj zo súčastného sa môže stať ex a z 600 eur výživného na 4 deti , veľa vody v živote nenamúti.. Pri každom jednom zvýšení výživného by mala predkladať náklady na dieťa a muž by nemal pokrývať 100% výdavkov na dieťa - tak to je aj pred súdom.

zuzuliatko18
26. máj 2024

Nemyslim si, ze starostlivost o deti sa da specifikovat Len financne, je to okrem.penazi aj velmi casovo organizacne, osobnostne ... narocna cinnosti. Peniaze su podstatne,ale z celkoveho toho balika to nie je jedina podstatna cast.
Velmi zalezi, z alebo dovodu Zena nepracuje. A pri 4 detoch SA.ma.iste co obracat, pokial ide.o.male.deti, ktore.nozu byt casto chore, AK chodia do skolky,. treba I'm pomoct s ucenim, AK su skolkari, venovat cas... Takze z prispevku sa vyjadrit o tejto konkretnej situacii neda. a k sume - na jedno dieta je to 130 EUR, tolko platime mesacne za skolky a stravu v skolke, takze napr. U Nas by to nebola ani polovica mesacnych nakladov na dieta.

slafi6996
27. máj 2024

„že šak žena si môže robit deti kazdy rok..." - a muž pri tom robení detí nie je 🤦🏽‍♀️?

Strana
z2