icon

Mám 2-ročného syna a dvojičky na ceste. Ako zvládnuť rozvod?

18. máj 2025

Ahojte baby,

Chcem sa rozviesť s mužom máme 2 ročného syna a dvojičky na ceste. Nechcem rozoberať dôvody ale neviem ako začať ani kam ísť v rodine veľmi pochopenie nemám a preto neviem čo mám robiť je tu niekto kto bol v podobnej situácii a vedel by mi dať nejakú rozumnú radu?

Ďakujem

Strana
z2
anketkarka
19. máj 2025

@autorka rozvádzala som sa s dvoma väčšími deťmi bez akejkoľvek pomoci a podpory a bolo to ťažké. Najrozumnejšia rada je, aby si sa snažila ešte vydržať, ak to je trocha možné. Viem, že si čakala iné, ale ja po svojom rozvode by som v Tvojom prípade rozvod nezvládla. Želám veľa síl.

pieksamaki
19. máj 2025

Pravdepodobne vas nerozvedu hned.z toho dovodu.....ze sa predpokladá, ze hormony robia svoje, doporucia manzelsku poradnu, mediatora .....skumat sa mozno budu podmienky..potrebujete rodne lsty det alebo dietata a sobášny list, plus rodičovskú dohodu- uprava rodicovskych prav....... .treba rátať so zvýšenou stresovou zatazou.......

autor
19. máj 2025
@anketkarka

@autorka rozvádzala som sa s dvoma väčšími deťmi bez akejkoľvek pomoci a podpory a bolo to ťažké. Najrozumnejšia rada je, aby si sa snažila ešte vydržať, ak to je trocha možné. Viem, že si čakala iné, ale ja po svojom rozvode by som v Tvojom prípade rozvod nezvládla. Želám veľa síl.

@anketkarka ako to vydržať kým sa mi ten človek hnusí? Nechcem aby si deti brali do života takýto príklad rodiny kde mama a otec sa na seba ani nepozrú neobijmu sa nedajú si pusu :( je mi zo všetkého na nič

autor
19. máj 2025
@pieksamaki

Pravdepodobne vas nerozvedu hned.z toho dovodu.....ze sa predpokladá, ze hormony robia svoje, doporucia manzelsku poradnu, mediatora .....skumat sa mozno budu podmienky..potrebujete rodne lsty det alebo dietata a sobášny list, plus rodičovskú dohodu- uprava rodicovskych prav....... .treba rátať so zvýšenou stresovou zatazou.......

@pieksamaki ďakujem za odpoved ;(

martul
19. máj 2025

Tak ja asi nechápem, hnusí sa ti, chceš sa rozviesť, ale pritom so tehotná. Znásilnil ťa?

3009
19. máj 2025

A deti ste si ako robili? Momentálne na rozvod nemysli ak nemáš našetrené peniaze a nemáš kde ísť bývať.

autor
19. máj 2025
@martul

Tak ja asi nechápem, hnusí sa ti, chceš sa rozviesť, ale pritom so tehotná. Znásilnil ťa?

@martul to som si vždy hovorila keď som čítala podobne príbehy ale za polroka sa toho dokáže veľa zmeniť a veľa veci vyplávať

pieksamaki
19. máj 2025

.bolo by dobre ist s kamoskou na kavu a postazovať sa...uľaví sa .....pomôže to prehodnotit situaciu, iny pohlad..na vec....ale so zrelou kamoskou.....ktorá nesudí....ale položí otvorene otázky aj tebe.....možno potrebuješ iba podporu ze to zvládneš.....niekedy to objímať ie od manzela sa neda vynucovat...nevieš vnútorné co manžel prežíva.....ci nemá tlak v praci......píšem ako príklad.....každá minca má dve strany a ja hovorím nespočetné vela strán.....komunikácia je taky zvast , ale aj na ten zvast musi byt priestor, energia a nalada

belllinka
19. máj 2025
@3009

A deti ste si ako robili? Momentálne na rozvod nemysli ak nemáš našetrené peniaze a nemáš kde ísť bývať.

@3009 nic si setrit nemoze, peniaze su predsa spolocne 🙂

martul
19. máj 2025

Terapia pre obidvoch, psychológ ?
Za posledného polroka čo sa stalo, zmenilo, že sa ti až hnusí? On je ok, vidí, vie že je problém?!

ivik4
19. máj 2025

No drzim palce

katkabg
19. máj 2025
@martul

Terapia pre obidvoch, psychológ ?
Za posledného polroka čo sa stalo, zmenilo, že sa ti až hnusí? On je ok, vidí, vie že je problém?!

@martul ved mi ze niekedy sa dokaze stat len 1 vec aby sa ti chlap sprotivil

katkabg
19. máj 2025

Ja sice neviem poradit,mozno len to ze aj ked mas dietatko a dve teraz cakas,pokial.nie s s muzom stastna ba dokonca sa ti sprotivil(poznam to) urcite snim neostavaj na silu...ja som tiez EX nechala uplne vsetko,triasol sa na domom,nad autom atd...dceru si striedame nakolko ona ma uz pomaly 16.r.Je to snim tazke obcas lebo rad pije a vtedy mi dokaze znejprijemnovat den aj vecer.Skus sa obratit na nisku blyzku osobku s pomocou alebo niake centrum pre slobodne maminky🩷

ika02
19. máj 2025

Ahoj, je to ťažké, keď nemáš, kam ísť. Nemáš niekde v okolí nejaké centrum pre týrané ženy? Viem, nenapísala si dôvod rýchleho odchodu, ale určite je vážny. Aspoň by Ti poradili, ako postupovať, príp. poskytli dočasné ubytovanie. Bola som v podobnej situácii, len som bola tehotná s 1 dieťaťom a druhé malo takmer 4 roky.

zuzana9393
19. máj 2025

Naozaj by si mala ísť niekam von s kamoškou, ak sa dá, nejak vydrzat. Si si istá, že to niesu tehotenské hormóny? So mnou to v tehu hádzalo kvalitne a to som čakala len jedno. Či teda ozaj niečo hrozne vyviedol, čím sa ti sprotivil, alebo je to len veľa malých veci, ktorými ťa vytaca.

jumama
19. máj 2025

Mozno keby si trosku povedala to s cim bojujes, co je ten dovod hnusenia, padla by tu ina rada. Viem, je to sturanie do tvojho sukromia. Ale poviem ti to co ostatne - s tak malickymi detmi a bez podpory rodiny to sama zvladnes tazko. To nie je odist, to je po zvysok zivota tak zit. Co by sa muselo stat, aby sa vas vztah zachranil?
Moja segra sa rozviedla s dvoma malickymi detmi - 2,5 r a 9 mes., nemala kam, vratila sa k nasim, ona dve prace, lebo pako jej neplatil, samozrejme nasi zapriahnuti do starania, kym ona bola dovecera v druhej praci. Ja nehovorim, aj tym vsetci nieco ziskali, nasi kvoli vnukom ozili, mali z nich radost, ale zaroven aj sa to nikdy nedokazalo zmenit. Tu radost by zazivali nasi urcite vacsiu, keby sa segre v zivote dari a vnucata im da obcas na prazdniny, vikendy.... Segra sa nedokazala osamostanit, kym decka chodili do skoly. Teraz su uz obaja dospeli, jeden dokoncuje este vysku, druhy uz pracuje, su to vydarene decka, no strasne im chyba muzsky vzor, segra nemala nikdy cas na novy vztah, len praca a deti.
Je vo vasom vztahu nieco z tohoto: nasilie, alkoholizmus, ina zavislost, ekonomicke nasilie...? Ak nie, prechadzate si tym co kazdy vztah, kde su malicke deti. Pravdepodobne muz sa obzera po inych - ci na internete ci v reale a doma s nicim nepomoze... Zda sa mu, ze si sa mu prestala venovat a pritom on by mal dospiet a venovat sa detom, domacnosti... Aky ma vztah k detom? K syncekovi, k dvojickam, ako nad tym premysla, ze bude mat tri deti...? Je problem niekde tam? Napis, zver sa, vyslov to, anonymna diskusia znesie... a mozno dostanes trosku lepsiu radu. Lebo ak e to len nieco vztahove, vztahy maju ako sinusovky aj dobre aj zle obdobia. Da sa to napavat, ak ludia chcu. Mozno existuje cesta, aby ste znova obidvaja chceli... Ak by tam boli zavislosti, alebo akekolvek nasilie, tak nie je o com.

mogaa
19. máj 2025

daj tomu čas...teraz to nerieš - tehotenské hormóny.....ak je to také zlé, kludne choď na čas k rodičom, ale nerob zásadné rozhodnutia....z čoho chceš po rozvode žiť? kde? ako? naozaj si myslíš že zvládneš dvojičky a k tomu tretie dieťa sama? z čoho chceš žiť a uživiť deti?

ika02
19. máj 2025

Si v 6. mesiaci tehotenstva? V rodine by si mala možno viac pochopenia, keby si im povedala pravdu. Nezahmlievať, na rovinu im vytmaviť, ako Ti strpčuje život. Keď sa dvojičky narodia, budeš nejakú pomoc potrebovať.

cecilia29
19. máj 2025

Odluka na nejaky čas a manželská terapia,,aspoň to skusiť.

veronicka1901
19. máj 2025

Kym budes na MD s dvojickami, neda sa ti ist byvat napriklad k rodicom? Len na nejaky cas, kym sa nepostavis na nohy, nezacnes pracovat a nebudes schopna si financovat vlastne byvanie. Kazdopadne tazka situacia, ale snad, ak dojde k rozvodu, muz sa postavi k situacii ako chlap a bude platit riadne na vsetky tri deti. Teraz mate ako poriesene byvanie?

beata_k
19. máj 2025

Bud sa otvorene porozpravas s rodinou a poprosis ich o pomoc.
Skus azylovy dom.
Alebo zatnes kvoli detom zuby a muza budes do casu trpiet. Nebudes prva ani posledna.

katkabg
19. máj 2025
@jumama

Mozno keby si trosku povedala to s cim bojujes, co je ten dovod hnusenia, padla by tu ina rada. Viem, je to sturanie do tvojho sukromia. Ale poviem ti to co ostatne - s tak malickymi detmi a bez podpory rodiny to sama zvladnes tazko. To nie je odist, to je po zvysok zivota tak zit. Co by sa muselo stat, aby sa vas vztah zachranil?
Moja segra sa rozviedla s dvoma malickymi detmi - 2,5 r a 9 mes., nemala kam, vratila sa k nasim, ona dve prace, lebo pako jej neplatil, samozrejme nasi zapriahnuti do starania, kym ona bola dovecera v druhej praci. Ja nehovorim, aj tym vsetci nieco ziskali, nasi kvoli vnukom ozili, mali z nich radost, ale zaroven aj sa to nikdy nedokazalo zmenit. Tu radost by zazivali nasi urcite vacsiu, keby sa segre v zivote dari a vnucata im da obcas na prazdniny, vikendy.... Segra sa nedokazala osamostanit, kym decka chodili do skoly. Teraz su uz obaja dospeli, jeden dokoncuje este vysku, druhy uz pracuje, su to vydarene decka, no strasne im chyba muzsky vzor, segra nemala nikdy cas na novy vztah, len praca a deti.
Je vo vasom vztahu nieco z tohoto: nasilie, alkoholizmus, ina zavislost, ekonomicke nasilie...? Ak nie, prechadzate si tym co kazdy vztah, kde su malicke deti. Pravdepodobne muz sa obzera po inych - ci na internete ci v reale a doma s nicim nepomoze... Zda sa mu, ze si sa mu prestala venovat a pritom on by mal dospiet a venovat sa detom, domacnosti... Aky ma vztah k detom? K syncekovi, k dvojickam, ako nad tym premysla, ze bude mat tri deti...? Je problem niekde tam? Napis, zver sa, vyslov to, anonymna diskusia znesie... a mozno dostanes trosku lepsiu radu. Lebo ak e to len nieco vztahove, vztahy maju ako sinusovky aj dobre aj zle obdobia. Da sa to napavat, ak ludia chcu. Mozno existuje cesta, aby ste znova obidvaja chceli... Ak by tam boli zavislosti, alebo akekolvek nasilie, tak nie je o com.

@jumama velmi velmi pekne a pravdivo napisane,asi naj kometar ktory som uz davno taky tu necitala

nyusika
19. máj 2025

tak minimalne dvakrat ste sa objali...druhykrat to az tak davno nebolo, ze ano.

kks, to nemoze niekto vymysliet uveritelnejsier temy ??

veronicka1901
19. máj 2025
@nyusika

@nyusika je v 6. mesiaci tehotenstva, za pol roka sa toho moze udiat vela

belllinka
19. máj 2025
@ika02

Ahoj, je to ťažké, keď nemáš, kam ísť. Nemáš niekde v okolí nejaké centrum pre týrané ženy? Viem, nenapísala si dôvod rýchleho odchodu, ale určite je vážny. Aspoň by Ti poradili, ako postupovať, príp. poskytli dočasné ubytovanie. Bola som v podobnej situácii, len som bola tehotná s 1 dieťaťom a druhé malo takmer 4 roky.

@ika02 píše snáď niekde, že je týraná?? Ako dôvod píše, že sa neobjímu, nepozr=ú na seba a nedajú pusu 🙂 A otehotnela ako panenka Mária

nyusika
19. máj 2025
@belllinka

@ika02 píše snáď niekde, že je týraná?? Ako dôvod píše, že sa neobjímu, nepozr=ú na seba a nedajú pusu 🙂 A otehotnela ako panenka Mária

@belllinka dvakrat !!

ika02
19. máj 2025
@belllinka

@belllinka to, že sa neobjímajú, je asi niečoho následkom, nemyslíš? Asi sa jej nezhnusil tým, že necháva otvorenú zubnú pastu na umývadle. Keď s malými deťmi, bez podpory rodiny, má potrebu sa rozviesť, určite to nie je len tak.

ayato
19. máj 2025
@belllinka

@belllinka ale však otehotnieť mohla normálne v " naoko" fungujúcom vzťahu. A keď bola dajme tomu v piatom mesiaci tak zistila , že manžel chrápe so susedovou 18 ročnou dcérou 😃, alebo predáva marišu, kradne . Vo vzťahu sa môže za krátky okamih toľko udiať... Jeden deň si líhaš k milovanému mužovi a na druhý deň ti chrstne do ksichtu, že má pomer s kolegyňou.

ika02
19. máj 2025
@nyusika

@nyusika nikde nepíše, že druhé tehotenstvo bolo plánované a ňou chcené.

nyusika
19. máj 2025
@ika02

@nyusika nikde nepíše, že druhé tehotenstvo bolo plánované a ňou chcené.

@ika02 vidis, dobra zapletka 😀

Strana
z2