Môže biologický otec zaprieť dieťa z rodného listu?
Dobrý večer chcem sa opýtať môže biologický otec zapreť dieťa rodného listu? Aby nefiguroval ako jeho otec?aj keď mu vyndú testy DNA že je otcom? ďakujem
@jankasalagova nie keď vyjdú testy aj tak to súd potvrdí a alimenty bude musieť platiť. Na Slovensku sa nedá zaprieť otcovstvo len pokiaľ to odsúhlasí súd
Tzn. pokiaľ si si istá že je otcom preukáže sa to na súde a bude zapísaný ako otec maloletého a bude mať vyživovaciu povinnosť
@jankasalagova nie keď vyjdú testy aj tak to súd potvrdí a alimenty bude musieť platiť. Na Slovensku sa nedá zaprieť otcovstvo len pokiaľ to odsúhlasí súd
@nin12345 a ked je otec z ČR? a jeho syn narodený na SK?
Tzn. pokiaľ si si istá že je otcom preukáže sa to na súde a bude zapísaný ako otec maloletého a bude mať vyživovaciu povinnosť
@nin12345 takže bude zapísany v RL aj keď to odmieta?
@jankasalagova jasne, že áno, ale musíš o to požiadať sud
Áno bude. A povedz mu rovno že zbytočne bude platiť právnikov lebo však načo.. aj tak sa to dokáže. Ak si si naozaj istá že je to on tak bude zapísaný. Len teda súdne. Pred pôrodom sa podpisuje vyhlásenie o otcovstve a ak to nepodpíše dobrovoľne musíš ho dať na súd
@jankasalagova takže nakoniec je otcom tvoj manžel a nie milenec? 😂🤦🏻♀️ Ty si jasna
https://www.modrykonik.sk/forum/rozvod-a-sudy/ako-sud-vymaha-ucast-na-test-dna/
@jankasalagova teda to sa podpisuje v prípade že nie ste manželia čo predpokladam že nie ste. Keby ste boli manželia dieťa ho má automaticky v rodnom liste aj keby bolo kohokoľvek
@jankasalagova takže nakoniec je otcom tvoj manžel a nie milenec? 😂🤦🏻♀️ Ty si jasna
@anonym_edf16c nie manzel nie je otcom,ved mame uz predvolanie na zapretie
@jankasalagova a este raz mi napises ze som jasna viem asi s kym spim krista
@jankasalagova no to sme nemali odkiaľ vedieť ale. Prečítala som si pôvodný príspevok. No s manželom musíte podpísať to zapretie inak je automaticky otcom tvoj manžel. Následne musíš dať na súd toho týpka z Čiech aby mu bolo dokázané otcovstvo. Tym že je z Česka neviem ako to funguje. Nájdi si advokáta ak máš peniaze lebo toto je zložité
@jankasalagova inak nič v zlom ale čo ťa vedie k tomu že máš tri deti rozvádzaš sa takže na ne budeš sama a spravíš si štvrté s chlapom zo zahraničia ktorý sa k nemu nechce ani priznať? Ja to nemyslím ani vyryvacne len mne to hlava neberie
@jankasalagova no to sme nemali odkiaľ vedieť ale. Prečítala som si pôvodný príspevok. No s manželom musíte podpísať to zapretie inak je automaticky otcom tvoj manžel. Následne musíš dať na súd toho týpka z Čiech aby mu bolo dokázané otcovstvo. Tym že je z Česka neviem ako to funguje. Nájdi si advokáta ak máš peniaze lebo toto je zložité
@nin12345 viem ako postupovat bola som uz aj na matrike a tam mi povedali ze ked budem mat rozhodnutie so sudu zapretie a kedze jeho syn je narodeny na SK tak sud musi byt v mieste bydluska dietata a otec sa mysi vrsj dostavit na sud a ked nie tak doprovodom polucajtov
@jankasalagova fakt sa máš s čím chváliť.
@nin12345 viem ako postupovat bola som uz aj na matrike a tam mi povedali ze ked budem mat rozhodnutie so sudu zapretie a kedze jeho syn je narodeny na SK tak sud musi byt v mieste bydluska dietata a otec sa mysi vrsj dostavit na sud a ked nie tak doprovodom polucajtov
@jankasalagova no tak si bola na matrike a všetko ti povedali tak sa nemusíš pýtať. Tu ti nik neodpovie lepšie ako matrikarka
@jankasalagova si po sebe prečítaj,čomsi napísala: Aby nefiguroval ako jeho otec?aj keď mu vyndú testy DNA že je otcom
@jankasalagova fakt sa máš s čím chváliť.
@tetapetra ja ta neurazam tak sa neser do mna ano? ja sa tu iba pytam a ziadam len odpovede a ty mi povies ze som jasna? nepoznas ma tak sklapni
@jankasalagova ja som ti napísals,že sa máš s čím chváliť. Videla som tu diskusiu keď si bola tehotna.
@jankasalagova ja som ti napísals,že sa máš s čím chváliť. Videla som tu diskusiu keď si bola tehotna.
@tetapetra a čo tým chcel básnik povedať?
@tetapetra a čo tým chcel básnik povedať?
@jankasalagova to čo som napísala.
Na matrike ti poradili, tak neviem co chceš ešte vedieť. Ale pochybujem, že slovenskí policajti pôjdu do Čiech ťahať tvojho chlapa na súd.
Hlavne si už nasad antiku a nevyvadzaj, lebo toto je horšie ako telenovela…chúďatká deti
📌
Ak sud zistí že je otcom dieťaťa tak posiela rozhodnutie aj nariadenie príslušnej matrike. Otca do RL zapíšu aj bez jeho (aj keby si ty nechcela) súhlasu. Urobia nový RL ktorý si vyzdvihnes. Uz ci to podpise alebo nepodpíše je jedno.A platí to aj ked je otec inej krajiny takže aj CR.
@jankasalagova daj vedieť priebežne ako si dopadla. Mám kamarátku, ktorá má dieťa s holandanom. Ani za svet ho nevie k ničomu prinútiť. Ani cez slovenské, holandské ani iné úrady. A nikdy ho nikto nepriviedol nikam a už vôbec nie polícia. A nikdy sa o dieťa nezaujímal a nič nezaplatil. Dievčatko má uz asi 7-8 rokov. Skôr začali uvažovať, že si ju osvojí jej nový partner.
@jankasalagova daj vedieť priebežne ako si dopadla. Mám kamarátku, ktorá má dieťa s holandanom. Ani za svet ho nevie k ničomu prinútiť. Ani cez slovenské, holandské ani iné úrady. A nikdy ho nikto nepriviedol nikam a už vôbec nie polícia. A nikdy sa o dieťa nezaujímal a nič nezaplatil. Dievčatko má uz asi 7-8 rokov. Skôr začali uvažovať, že si ju osvojí jej nový partner.
@dota6 holandan holandan🤣alebo arabska ci ina naplavenina?
@dota6 to je trošku iný prípad. Ona je vydatá. S manželom má dve deti. Trošku sa spustila a spravila si decko s iným. Nakoľko dieťa bolo počaté počas manželstva je automaticky vedené, že jeho otcom je manžel. Príspevok je napísaný zvláštne, ale vyššie je link, kde to už riešila,keď ostala tehotná
@jankasalagova no asi nevieš keď to tu riešiš už v niekoľkej X téme😏
@anonym_edf16c veru hneď mi bola povedomá že už sme písala
Je z CZ a tam to bude tazsie, pozor na toto zapisovanie, lebo ked to prizna, bude platit ma povinnosti, ale aj prava. Teda dieta si napr moze brat na stretnutia, mat kontakt on a tiez jeho rodina. Toto si velmi rozmysli. Nech nemas nocnu moru

@jankasalagova ano,ale môžeš sa domáhať zapisania na sude