icon

Musím nechať exmanžela telefonovať s deťmi neustále?

cucoriedka33
15. apr 2025

Dobrý deň, som povinná umožniť exmanželovi telefonovať s deťmi vždy keď si to on zmysli? Môžem si urobiť nejaký problém s tým ak nebudem dvíhať? Odpisovať?... Výživné už rok nezaplatil, riešim trestné oznámenie a exekúciu. S deťmi sa ma stretávať každý druhý víkend, no zbalil kufor a odišiel do zahraničia..

Strana
z2
biba_18
15. apr 2025

@leo2019 ako sudca by si mal vedieť že ak nezabraňuje styku v prepísanom čase, tak nemáš prečo na ňu zle pozerať… on môže volať vtedy keď by mal prísť, čo ty na to? nie uprostred domácich úloh alebo pripravy na spanie… nehovoriac o tom, že sám by mal problém - pretože on má nie iba práva - ale aj povinnosti, ktoré zanedbáva…

rejka7
15. apr 2025

@leo2019 mozno nepoznám úpravu styku, ale zato viem čítať, a každý kto vie čítať rozumie, čo mu súd napíše v rozhodnutí. Inak úprava styku neznamená že mater je zodpovedná za dieťa a ešte aj za oteckov vzťah ku dieťaťu. Otecko nie je zbavený spôsobilosti na právne úkony, tak asi rozumie tomu, že keď chce mať vzťah s dieťaťom, tak si ho má vytvoriť a vybudovať !!! a nie sa Chartami a koliznymi a súdmi oháňať. V konečnom dôsledku tak aj tak dieťa všetko vníma a vytvorí si nazor.

leo2019
15. apr 2025

@kaja0210 po prvé príbehy ma nezaujímajú...to nepoznáš pravdu ani ty ani ja...to ze tu maminka alebo otecko napíše ako sú na tom zle je mi fuk lebo jeden aj druhý môžu si pravdu prikaslovat alebo ohýbať na svoju stranu...tu už by sme mali byt na toľko dospelí aby sme to mohli vedieť. Ja ti píšem na základe tisíce rozhodnutí KS ktoré som si prešiel. Sam som si prešiel veľa vecami.Takze prosím nepoucuj ma. Ďakujem

leo2019
15. apr 2025

@biba_18 poznáš význam zmena pomerov? Niesom sudca... to ze vola uprostred úloh stačí iba...volaj vtedy a vtedy lebo mame úlohy alebo zavolaj na par minút. Bodka

sasa1310
15. apr 2025

@luliu možno netuším. Asi až taký zlý otec nebol, keďže dieťa nie je len jedno

biba_18
15. apr 2025

@leo2019 zmena pomerov, isteže. nech to má na papieri a bude aj styk…

leo2019
15. apr 2025

@rejka7 mýliš sa je súdmi jasne stanovené ze matka má podporovať vzťah s otcom. Všeobecne rodicia majú podporovať vzťahy medzi sebou po rozvode. Al jeden z rodičov blokuje vzťah s deťmi bez racionálneho a rozumného dôvodu...sud musí skúmať tento pôvod. Pokiaľ sa ukáže ze takéto počínanie rodiča komu je dieta zverené je neopodstatnené tak sud ma pravo zmeniť (a to robia) rozhodnutie respektíve určite iné usporiadanie výchovy detí. Výživné je jedna vec môže to.mat dopad na budúce rozhodnutie. Ale to tiež záleží od ozajstných podkladov. Nie co kto napíše na MK.Matka nemá právo obmedziť styk alebo kontakt s dieťaťom na základe neplatenia výživného!!!!

luliu
15. apr 2025

@leo2019 ten kto obmedzil styk je otec, keďže nemá záujem o stretávanie s deťmi, nemá záujem o to, či matka má dať deťom čo jesť, nemá záujem o nič. Len hrať divadielko v telefóne a o to nestoja ani deti, ani matka. A žiaden súd nebude v tomto prípade na strane otca

luliu
15. apr 2025

@leo2019 a to, že matka nebude dennodenne každú minútu na telefóne, keď si otecko zmyslí, neznamená, že bráni styku. Môže si ich brať, ako mu určil súd a udržovať vztahy

rejka7
15. apr 2025

@leo2019 v tom máš pravdu, keď dieťa chce nech ide, keď mu je s otcom dobre a chce s ním tráviť čas, nech trávi. No realita je často taká, že tí oteckovia sú vselijakí a teraz je taký trend, že keď decko nechce k otcovi môže za to mater, lebo
" nepodporuje". Ešte ja aby som vykreslovala debila ako najlepšieho otecka, keď mi decko reve, že samé k otcovi nejde, tak to teda nie.

leo2019
15. apr 2025

@luliu poznáš dokazovanie? Ci len MK tvrdenie?

leo2019
15. apr 2025

@luliu už som k tomu dal vyjadrenie. Vie dat každý deň alebo každý druhý deň na par minút telefón....nevidím problém.

luliu
15. apr 2025

@leo2019 môže, ale absolútne nemusí, byť na drote, kedy to otcovi vyhovuje

petulda333
15. apr 2025

@leo2019 ak to deti nechcu,nutit ich nemusi

kaja0210
15. apr 2025

@leo2019 súhlasím s tebou v tom, že nevieme ako to naozaj je! My tu však komunikujeme s autorkou a na základe toho, čo uviedla sa môžeme vyjadriť. A ona uviedla,, že otecko rok neplatí výživné. A to je fakt, ktorý na súde závaží. Plus styk majú uvedený každý druhý víkend, takže síce je fajn ak má o deti záujem, ale ten nie je úprimný, keďže si ako otec neplní vyživovaciu povinnosť.

leo2019
15. apr 2025

@kaja0210 takto ak rok neplatí to znamená dve veci. Ak keď sme na Slovensku takéto veci sa berú vážne. Ty môžeš žiadať exekúciu už rok ak od otca nevynohli nič pravdepodobne nema od kial...druhý prípad ké ze otec neplatí požadované výživné čo sa môže natiahnuť...no v žiadnom z oboch prípadoch nedáva matke právo matke na obmedzovanie kontaktu...výživné je zvlášť a styk je zvlášť...

evcagabi
15. apr 2025

@leo2019 trapne, pubertalne spravanie je spakovany pan ex neplatiaci rok vyzivne, ty trapko. Tema je o tebe? 🤣

luliu
15. apr 2025

@leo2019 vieš čo je obmedzovanie kontaktu? To keby chodil za deťmi ako určil súd a ona mu v tom bráni. On nemá záujem o kontakt a ona určite nemusí zdvihnúť každý jeho telefón, plus navyše ak o to deti nemajú zaujem

leo2019
15. apr 2025

@evcagabi nie není dieťa mam v SS 🙂

leo2019
15. apr 2025

@luliu neviem ako ti to mam vysvetliť. Zmeny sa dejú v týždňoch...mesiacoch...rodicia vzhľadom k deťom musia na takéto zmeny reagovať a prispôsobiť sa....no nemôžu sa staviat do opozície...vzťah rodiča s dieťaťom je daný vo všetkých smeroch od morálneho po zákonné. Zmena životnej situácie nemôže rodiča diskvalifikoval z jeho práv a práv jeho dieťaťa...ja dúfam ze som to dosť jasne vyjadril. A ak matke robí problém byť na telefone aby hondeti počuli...je zjavne ze nemá záujem aby jej deti boli v kontakte s ocom. Samozrejme neschvalujem aby bola pohotova ale stačí jak napríklad my s ex...povieme si zavolaj za hodinu alebo zavoláme si jak ti prezvoním. Ale čuduj sa svete vieme to...a máme SS...tak aký je problém?

luliu
15. apr 2025

@leo2019 neporovnavaj seba, ktorý máš zjavne o dieťa záujem, s niekým kto to dieťa nenavstevuje, neprispieva na jeho výživu a jediné čo vie, je vynucovať si telefonáty kedykoľvek ho napadne. Nesud podľa seba.....

lenka.25
16. apr 2025

Neexistuje . Napísala by som mu , že telefonát s deťmi môže výhradne v vaše od do , aj to iba v tie dni , kedy si ich ma bravat a neberie si ich a viac by som mu nezdvíhal . A keďže neplati výživné a deri s ním telefonovať nechcú , tak ani vtedy možno nie . Ale to by som deťom dohovorila, nech mu par minút venujú a vybavené . Akože nestará sa , neprispieva a ešte ma tu drzosť ti otravovať život

Strana
z2