Náhradné výživné, prídavky, výhody, bonusy

menasuobsadene
14. jan 2022

Dobrý deň,
dcéra má 2,5r., len nedávno sa mi podarilo ukončiť súdne konanie, konečne mám na papieri výšku výživného, čo mi je tak na dve veci…:( keďže jej otec doteraz nezaplatil a ani sa nechystá. Vybavujem náhradné výživné, o to nejde, keď už budem na UPSVaR, chcem žiadať, ako osamelý rodič (lepšie ak tak znie - slobodná matka ;)) o nejaké bonusy, výhody, etc… Prosím Vás o skúsenosti a rady.
Veľká vďaka 🌞🤞

dadulamamula
14. jan 2022

@menasuobsadene myslím si ze okrem ma hradného výživného nedostanete nič ani ako slobodná matka.. Môžte ísť do roboty pracovať.

alenah31
14. jan 2022

@menasuobsadene nemáš žiadne - stačí ak nebývaš sama a ideš žiadať o príspevok na bývanie - už nie si považovaná za osamelú matku, treba dokladovať príjmy všetkých členov domácnosti, rovnako je to pri hmotnej núdzi, ak napr. poberáš RP - jeho suma spolu s PnD je vyššia ako suma, ktorú nesmieš presiahnuť, aby si o nejaké dávky vôbec mohla žiadať. U teba je výhodou iba to, že ti štát bude vyplácať náhradné výživné, ostatné by si mala dieťaťu zabezpečiť ty - štát nesupluje úlohu rodiča.

menasuobsadene
autor
14. jan 2022

@dadulamamula pracujem ;)

menasuobsadene
autor
14. jan 2022

@alenah31 myslela som si, dakujem z čas a info, pekne dni ;)

sofia1
14. jan 2022

@menasuobsadene tak treba smer súdny exekútor prve

menasuobsadene
autor
14. jan 2022

@sofia1 áno, tento týždeň sa podával návrh