icon

Nevrátenie detí otcom v stanovený čas

31. dec 2020

Chcem sa spýtať,či dakto riešil, keď otec nevrátil deti kedy mal. Že ich vráti o 3 dní neskôr. Volali ste políciu? Alebo ste ho nechali, nech si robí čo chce?

autor
31. dec 2020

@huxy naozaj mi nejde oňho. Nemá už nadomnou moc. Ale o deti. Proste, bolo by to takto: milovaný tatinko, chudák, chce s deťmi tráviť čo najviac času (aj keď pol roka není schopny prísť) a maminka naňho zato zavolala políciu. Takto to nastaví deťom v hlave. Bolo to veľa krát, pri iných príležitostiach.

huxy
31. dec 2020

Ja si myslim ze deti v tom veku uz pochopia aj same kde je pravda, ked sa s nimi o tom otvorene porozpravas. Pises ze sa ho boja. Tak potom nerozumiem co ta drzi, neist po ne. Nehnevaj sa, stale mam pocit ze ho "ochranujes" tymito ospravedlniami. Ak by ti slo o dobro deti, nnebudes chciet aby boli s psychickym tyranom nad ramec.
Ja nikde netvrdim ze tebe ide onho? Neviem odkial mas ten pocit. Ale in robi tebe nadalej peklo. A ty mu to vlastne dovolujes.

bluka2
31. dec 2020

Nemusís moc analyzovať čo si on vymyslí. Ty musíš konať za seba. Ty nemusis hrať jeho hru

nice202
31. dec 2020

Chceš deťom robiť traumu z polície? Aby videli cirkus? Odpovedz si a potom sa skús s ním dohodnúť. Deti sú veľké. Žiadne malé bábätká.

autor
31. dec 2020

@huxy nie. Toto je postup, ktorým ideme s našou psychologičkou, 3 roky k nej chodíme a ukázalo sa, že je to efektívny spôsob, ako sa deti s tým vyrovnaju. Síce pre deti a mňa bolestný ale inej cesty niet

deti95060810
31. dec 2020

mala som tĺka - to je pravda, ale takéto veci si nedovolil. Vedel že to len tak nenechám.... skúsil nezaplatiť mi pár krát dlžobu ..... nebiť mojich rodičov tak má na krku exekútora - rodičia ma od toho odhovorili, že mala by som mu napísať list o peniazoch ktoré mi dlhuje....
tak aj ty nedaj si skákať po hlave.... isto sa kamarátom vychvaľuje ako s tebou cvičí...😉

autor
31. dec 2020

@deti95060810 môj exekutora mal. Odvtedy platí ako hodinky

huxy
31. dec 2020

Tak potom co chces vlastne pocut? Ked rady odmietas?

autor
31. dec 2020

@huxy neodmietam rady. V prvom rade som sa pýtala, ako to reálne prebieha

huxy
31. dec 2020

Rady a argumenty neprijimas. Napisala som ti, co by som robila ja. Tiez totizto mam za sebou psychicke tyranie. A veru, uz som aj policajtov volala, ale nastastie to nebolo kvoli tomuto. Chcela som len poradit.

evyka
31. dec 2020

Ak to máš súdom určené a on ich nedonesie v súdom určenej hodine, má to váhu priestupku alebo trestného činu. Teda sa môžeš brániť aj políciou. Tak mi to povedal právnik.b

autor
31. dec 2020

@evyka ďakujem. Toto som nevedela. Keďže je vo i nemu vedené trestné, bude sa báť toto urobiť

jany149
31. dec 2020

@marca12 áno je to hrozné....a úbohé od toho rodiča, že kydá na druhého...alebo psychicky..citovo vydiera...chudá dieťa a ešte také male na to,aby to vedelo posúdit...
Ja som toto zažila ,ale z pozície dieťata....rodičia sa mi rozviedli,mala som 13 a moj otec totalne "zbrojil"proti mame...ja som mala už dosť rozumu,aby som ho "prekukla"...
Ach ..je mi ĺúto malého...takýchto zmrdov by som najradsej....budem vulgárna...obesila za gule do prievanu....ked su schopní taketo tlacit do takej malej hlávky....🤨

sofia1
31. dec 2020

Treba ísť hneď na políciu.oni mu zavolajú a deti vráti.Neboj.nedaj sa zastrašovať .Je to marenie súdneho rozhodnutia!Nebav sa s ním v rukavičkách!

autor
31. dec 2020

@jany149 si bola trošku staršia ako moji. Povedz mi, keď si otca prekukla...chodila si za ním?

autor
31. dec 2020

@sofia1 áno. Budem to tak riešiť

jany149
1. jan 2021

V prvom rade všetko dobre v novom roku vela zdravia a nech všetko ok dopadne...
Sud mojmu otcovi tiez urcil nejaký cas a kazdy druhy vikend ci ako....a bil sa do pŕs ako málo a nakoniec aj tak nechodil....málo..
Keď kydal na mamu to som si nepripúšťala,vedela som aká je..ide skor o to..ze ked sme ho potrebovali otocil sa nam chrbtom....napriklad....mama odcestovala na nejaké skolenie a ja ,vtedy 15 r s mojim bratom sme mali ist na noc starkej na dedinu -maminej mame 10km od nás spať....bratovi bolo zle a spal a my sme nestihli posledny bus na dedinu....sla som za otcom ci nas nemoze zaviest....on byval so svojimi rodicmi a mali auto....a okrem toho mal aj sluzobne doma..sice neviem ci v tej dobe sa dalo pouzivat na sukromny ucel....robil osobneho sofera riaditelovi podniku....a on ma poslal preč..ze nam nepomoze....tak som sa vrátila domov a prespali sme a sli sme ráno prvým busom....dlho som mu to nevedela odpustit ani som sa s nim nebavila....naco on hovoril ze som zmanipulovaná mamou,co nebola pravda...mala som uz len vlastny rozum a videla som..mama naňho kriveho slova nepovedala pred nami....
"Najkrajšie" sa vyfarbil po maminej smrti...ja som bola už dospelá 19 r ale brat mal mesiac pred 13 nar.....otec plné usta recí ako sa chce starať o brata....nakoniec nič....ostali sme byvať so starkou maminou mamou.....ja som sa s nim dlho nebavila ,asi az po 25ke som nejak obnovila kontakt....aj keď stretávanie len sem tam ale hlavne sme si vela telefonovali....uz som si povedala že kašlem to,je aký je....iný nebude....

jajka71
1. jan 2021

Závisí od rozsudku, ako je to postavené ci dohodou alebo deň a hodina, polícia si vypýta rozsudok, pozrú si meno ci je voči nemu niečo a prihorsi mu to.... Veľmi si je istý, že nezavolal, inak by tak neriskoval. Lebo mu to môže pri ťažiť. Otázka znie, aký postoj zvolí on, lebo na teba už zrejme pri my dosah nemá. Ale ak políciu nezavolal a nebudeš to hlásiť, tak si bude istý, že nezavolas a môže si dovoliť viac.... Časom napr. Požiadať o zverenie deti do starostlivosti a ty budeš chcieť dokázať, že deti nevracal na čas a ty si nijako nekonála....

sasesoe
1. jan 2021

Dufam, ze to nebude potrebne, upozorn ho vopred, ze v pripade potreby zavolas policiu, ale nasledne to slovö i dodrz. Pisala si, ze deti si raz mysleli, ze ich doma nechces, cize toto bude i jasny dokaz pre ne, ze ich chces, vzdy a si ochotna a schopna za ne zabojovat. Ked oni mu nevedia povedat, ze chcu ist domov, tak potrebuju prave tu oporu v Tebe. Ze to, co sa dohodlo plati. Ideal i detom povedat vopred co bude nasledovat, ak.... zial, neviem ako presne to prebieha, to fakt v tej skupinke Pravne poradenstvo vyzisti. Ale za mna by si to mala spravit prave kvoli detom, aby vedeli, ze pravidla platia pre vsetkych, vratane ich otca a Ty si na ich strane, ochotna sa i "pobit" za to, aby boli dodrzane. Odporucam tiez komunikovat s detmi pocas navstevy u otca. Hoci kratko al cez spravy. Mozno najst si nejaky signal, ak by sa nieco dialo (ci uz gesto al slovo). Drzim palce

zara1357
Autor odpoveď zmazal
basska_b
1. jan 2021

Určite policajti vedia deti dostať od neho, ale ty musíš byť tam. Osobne. Policajti nerobia rozvoz deti... musí si ho rodič prebrať. Takže najprv si prejdi tých 300 km, potom zavolaj políciu, s ktorými vstúpis do bytu/domu a vyriešite to. Čítala som v Litve bol taký škandál, že dieťa bolo súdom určené do starostlivosti matky, ktorá ale údajne dávala dieťa pedofilom, ten otec toho pedofila zabil a dostal sa do väzby, tak ono bolo zatiaľ u otcovej rodiny a potom prišli kukláči a dieťa za strašnej scény vydrapili z domu a dali ho matke, ktorá tam fyzicky bola. Z toho otca bol národný hrdina, bola jeho sestrou sudkynou založená aj politická strana 😂 a potom on záhadne zomrel "na zlyhanie srdca" vo väzení a sestru začali hľadať kvôli zneužívaniu právomocí sudkyne a utiekla do Ameriky. Proste to nevymyslíš 😀

prihlassa
1. jan 2021

Môj ex nevrátil deti na hodinu presne oneskoril sa zavolala som políciu a deti mu boli vziať ,ex na mol ako vždy ,deti pri opitej svokre groteska ako sa patrí ,odvtedy u neho deti neboli ,asi im stačil cirkus čo narobili príslušníci ,dovtedy samé vyhrážky samé osočovanie a už máme chvalabohu štyri roky pokoj

yukki
1. jan 2021

Ty si dohodni s deťmi kód, či už si budete písať, volať..... Dohodnite sa, že ak použije nejaké slovo..... "fantastický" alebo "coolovo" tak tam byť nechcú, a ty máš volať políciu.

dadis
6. jan 2021

Mozem sa spytat na dovod, preco si mala problem s tym, aby deti ostali s otcom o 3 dni dlhsie?

autor
6. jan 2021

Tak chlapcov vrátil na čas, teda dve hodiny po termíne, ale v deň kedy mal. Upozornila som ho, že ak ich nedovezie , budem to riešiť.

autor
6. jan 2021

@dadis pretože deti nechceli. Báli sa mu to povedať. Pol roka za nimi nebol, nezatelefonoval, nekupil darček na narodeniny. Dala som si na súd, žiadosť o zvýšenie výživného. Tak myslím, že na margo toho teraz prišiel. Do vyjadrenia pre súd uviedol: vzdy chcem stráviť čas s deťmi nad rámec ale matka nedovoli...teraz to má aj "dôkazovo"

huxy
6. jan 2021

A ty nemas ziadne dokazy o tom, ze pol roka za nimi nebol? Nemas smsky alebo komunikaciu z jeho strany, ze nemal zaujem?

kubkovamama
6. jan 2021

Ahoj,nedávno sa mi stalo podobné,lenže už som bola x rokov pod takým tlakom z exa,že už som to nedala,rupli mi nervy a políciu zavolala.Resp.isla som sama na oddelenie.Syn bol do večera doma.Samozrejme tých blbych kecov okolo..ale ako čítam,to je ako cez kopirák u nás aj u vás,pol roka nič,sviatky,narodky nič,problém v škole tak mŕtvy chrobák,mama je zlá,mama nedovolí atď, atď.U nás to trvá už 10r,polícia,sociálka,nič nepomaha.Ako bonus otravuje viac mňa ako syna.

autor
6. jan 2021

@huxy ale áno. Ja som pripravená a nebojím sa. Ja mu pravidelne zasielam info ohľadom deti. Bez odozvy z jeho strany.
@kubkovamama no a to ho priviezli policajti? Alebo on? Lebo keď u nás to bolo cca 300 km. Tak to neviem. Alebo ho oni upozornia a musí doviesť on?

kubkovamama
6. jan 2021

No my sme v jednom meste,15min autom.Oni mu volali,najprv im nedvíhal,potom zatajil,že je vôbec tam.Tak chceli vyhlásiť pátranie,to už som sa zlakla-no a ten debil im volal naspäť,že teda je unho.Policajti sa v tom nechceli moc vŕtať(ja už som na ex podala kedysi dve oznámenia),že si to máme vyriešiť medzi sebou,tak som potom išla preňho ja aj s terajším manželom.Keby idem bez manžela,asi by bol problem.Odkedy som sa vydala trochu sa krotí,ale na syna má veľmi veľmi zlý vplyv.Tiez chodím s ním k psychologicke-no efekt nula