icon

Otec nechce priznať otcovstvo

jana1712
19. sep 2022

Ahojte žienky. Nikdy by som nepovedala, ze sa dostanem do takejto situacie, nadych,vydych podme na to.Koncim 8.mesiac tehotenstva a moj zlaty priatel sa rozhodol, ze to somnou konci. Zufalo som sa mu prosila, ale nepomohlo. Na otazku kedy pojdeme na matriku podpisat list otcovstva mi odpovedal , ze on nema cas tam ist a ze si mam dat priezvisko po sebe. Ze aj tak sa mi nikdy nepacilo aby sme mali kazdy ine priezvisko… prosim vas pekne. Ako to funguje ked ho tam naozaj nedostanem a nepodpíše mi list otcovstva ? Porod sa mi uz blizi , kedze psychika hra velku rolu a maly sa uz pomaly pyta von a ja stale neviem co mam dalej robit aby mi ten hajzel aspon výživné platil. 😞 ako mam dalej postupovať? Dakujem 😑

Strana
z3
malinoismum
25. sep 2022

@topanocka15 No v tomto nevieš, pretože slobodná matka ktorá otca do RL neuvedie, nedostane od štátu nič.
Nešír, prosím, neoverené dezinformacie…
Známa ta buď oklamala, alebo si si to zmýlila….

topanocka15
25. sep 2022

@malinoismum nezmylila a nesirim bludy

malinoismum
25. sep 2022

@topanocka15 Veru áno. A to tvrdím aj ako matka dieťaťa bez otca v RL a aj ako vyštudovaný právnik. Pekný vecer…

topanocka15
25. sep 2022

@malinoismum Ja si tu nechodím dokazovať neviem čo na MK. Môžeš písať čo chceš. Tak ako som napísala tak to je či sa to paci alebo nie

topanocka15
25. sep 2022

@malinoismum Áno ano

malinoismum
25. sep 2022

@topanocka15 😂😂👍🏼
Prosím ta, opri to o niečo, buď o legislatívu ale nie o”nejakú ženu”…
Veď to je blbosť jak Brno….

betulinka1
25. sep 2022

@topanocka15 nebudedostavat nic. Sice som to riesila pred 8 rokmi ale neverim, ze sa nieco zmenilo. Nedostala som ani €. Max, ze moze dostat prispevok na byvanie ale to nesúvisí s otcovstvom ale s príjmom v domacnosti.

malinoismum
25. sep 2022

@betulinka1 Presne tak. Tiež som dostala od štátu prd.
Ale mame, našli sme si, teda on nás - naj tatina, to je na nezaplatenie. A o tom BIO somárovi ani srnky netušia…. Prajem veľa lásky 🤍

betulinka1
25. sep 2022

@malinoismum aj u nas tak 😉 od troch rokov mame aj tatina aj ďalšieho nie pokrvneho súrodenca z priatelovej strany. Maly vsak vie, ze priatel nie je jeho bio otec. Bio ani netusim co je s nim ani ci zije. Ale chapem, ze pre autorku je to strašný sok. Este v 8 mesiaci, ked uz hormony hore dole ovládajú emocie.

lea_2
15. okt 2022

@ninakajka môžem sa spytat kolko mesiacov má babo? Riesim podobnu situáciu. Otec potom uz nechcel aby malo jeho priezvisko?

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3