Rozvod a výživné
Ani neviem ako začať.Som vydatá 8 rokov.Za celé manželstvo neviem koľko moj manžel zarobil, pretože robil u svojho otca, alebo teraz cca 2 roky ma živnost a podniká.Stále ked sme sa ohladne toho hádali mi povedal, že však šey sú poplatené a nehladujeme.To bola síce pravda, ale nebolo to ružové.Minulý rok do toho ešte prišl nevera z mužovej strany, chcel začt žit s inou ženou no nakoniec sa rozhodol že ostane s nami.Medzi tým prebehla jednorázová nevera aj z mojej strany však iba ako skrat a z trucu.Nič vážne to nebolo.
Tieto všetky problemy sa stale stupnovali a kedze manzel mi nepomahla so starostlivostou o deti , aurat vyplatil byt a nakupil stravu o ine sa nestaral usudila som ze takyto vztah nechcem a odisla som od neho.Situacia je dost vazna kedze som bez roboty, docsne musim byvat u rodiny pkial sa nejako nepostavím na vlastne nohy.Mame dve deti.Nevieme sa dohodnut ani na vyzivnom ani o starostlivosti o deti nakolko ja si myslim, ze 300 e o kt. ho ja ziadam ma a len nechce dat on tvrdí, ze nemoze ze proste to by nezvladal finančne.Tak sa budeme súdiť.
Chcem sa spýtat na vaše skúsenosti ako to bolo pri Vašich rozvodoch- rozchodoch a na čo všetko by som mala mat narok od neho, pripadne od statu , ci do rozvodu alebo po nom.Za rady vopred ´dakujem.
@klucka42 Ak mas pocit, ze tvoj muz iba vymysla, urob si prehlad do tabulky, nieco podla tohto https://www.modrykonik.sk/forum/tema/mate-zozna..., sprav to na dve sumy (ročne a mesačne) a zahrn tam vsetko co doteraz platil a co deti mali. Vydavky si prispôsob podla svojich skutocnych nakladov, pripadne dopln ak mate nieco ine. Daj do toho aj dovolenky, tabory...Na sude s touto tabulkou mozes argumentovat, ze doteraz na vsetky tieto vydavky peniaze boli a zrazu to nevie utiahnut???
Ak ti vyjde vyssia suma, tak si pytaj viac ako je tych 300eur
Sisaha dik za link skusim to popocitat,
mummy01 budem byvat u rodicov ale budem deti nosit 30 km do ksoly skolky, lebo si musim u nas v meste najst robotu a potom vlastne aj tam meste chcem byvat a robit takze nebudem na dedinu deti hlasit do ksoly skolky.

@klucka42 Vyska vyzivneho sa urcuje na rozvodovom konani.Myslim si ze 300e na 2 deti je akurat,ale o konecnej vyske vyzivneho rozhodne sudca,ty pises iba navrh.Na co dalsie mas narok neviem,od statu jedine davky ak by si bola v hmotnej nudzi.