Rozvod verzus záchrana manželstva
Chcela by som sa opytat ze ak rozmyslam nad rozvodom a deti maju dobry vztah s oboma rodicmi tak co robit? S manzelom si nerozumieme uz min 7 rokov. Mame 2 deti chlapcov 13 r a 7 r. Co mam robit?
Tak bud budete dalej “zit spolu” a nebudete si dalej rozumiet alebo sa rozvediete a na starostlivosti sa dohodnete v rozumnej miere
A po rozvode si už deti s rodičmi nebudú rozumieť či ako to myslíš?
ešte to zopár rokov potiahni kým vyrastú deti... neviem čo si mám pod pojmom "nerozumieme" predstaviť...
@daina1 nerozumiete si ako? Nemáte sa o čom rozprávať, nudíte sa spolu,alebo žiadne spoločné aktivity? Či je tam trebárs násilie, alkohol,a podobne?
Lebo v prvom prípade to je možné (bolo možné) tu riešiť otvorenou komunikáciou,aj pomocou odborníka, poradňa, psychológ.
V druhom prípade je možné sa rozviesť a dohodnúť si výživné, stretávanie s deťmi,veď rodičmi ostanete aj naďalej,hoci budete už vyod seba.
A dala si veľmi málo informácií,aby sa tí dalo niečo viac poradiť
u nas dvoch je problem v komunikacii. obaja sme v podstate tvrdohlavi a ked aj chcem nieco zacat riesit s manzelom tak to je ako keby som sa rozopravala so stenou bez odozvy. manzel je velmi urazlivy a kazdym rokom je to horsie samozrejme sme vynny obaja. mna trapi ako nas vnimaju deti ked vidia dvoch rodicov ktorych maju radi s oboma si rozumeju ale neviidia u nich ziadnu lasku ziadne objetie a pekne slovo jeden na druheho. bojim sa co im ukazujeme a co si do dospelosti od nas odnesu ako sa budu potom spravat ku svojim partnerkam. byvame v dome máme este byt takze mam kam odist. manzel je da sa povedat drzgros nicim ma nepotesi nikdy mi neda ani peniaze ak nieco kupujem detom fungujem takto roky vadi mi to ale ja peniaze pytat nebudem nikdy. manzel kupuje v podstate potraviny tak na 80 % ostatné ako sipo, oblecko kurzky skolne platim ja zo svojho. mna trapi co robit ci ostavat v taktomto manzelstve alebo odist. neviem ako by deti prijali to ze ideme od seba a hlavne ako budeme fungovat dalej. ci ked sa oddelime a deti budu pendlovat hore dole ci to nebude pre nich horsie ako zostat takto v takomto vztahu v akom sme. je tazko sa zblizit neviem ci je to mozne lebo nejaka konfrontacia u nas nehrozi manzel je tazka povaha a nikto s nim nepohne. deti ma rad rozumie si s nimi akurat si myslim ze sa ku mne nesprava ani ako k zene ani ako k manzelke ani ako k matke svojich deti. ja som bola vychovavana chladne tiez som doma nevidela nejaku lasku medzi mojimi rodicmi ale moji rodicia su stale spolu aj ked sme my deti uz prec z domu a tiez vnimam na sebe ze nejaky vzorec spravania chladneho som si z domu odniesla. preto sa pytam ako sa da odist ked deti maju radi oboch rodicov a ci im to neublizi a neviem si predstavit naozaj ako by sme boli ze jeden tyzden deti u mna jeden u manzela. ja sa dusim aj trapim. my za 365 dni v roku 250 dni sme ticho a nerozpravame spolu lebo manzel sa urazi a tym padom je ticha domacnost. pokus o vyrozpravanie nikdy nevysiel neda sa. s tym som bojovala aj ked sme spolu chodili myslela som si ze sa to da casom zmenit ale neda sa clovek sa zmenit neda na to som prisla uz davno bohuzial neskoro. ak chcem is na vylet dovolenku tak to musim vymysliet a riesit ja. mna rodicia naucili ze sa musim o seba starat sama nikdy mi nepomohli na druhej strane ma manzel rodicov ktori vsetko robili za nho a takto to pokracovalo aj v nasom vztahu a aj zivote a ja uz nevladzem. chcem sa citit ako zena ktoru niekedy vie muz potesit prekvapit. viem ze to ma byt obojstranne a viem ze je chyba aj vo mne. snad som to trosku aspon pribilizila.
@daina1 ahoj, povedz toto iste manzelovi + ze rozmyalas nad rozvodom. Opytaj sa co chce on rozvod, alebo poradnu? Uvidis ako sa zachova a na zaklade toho sa rozhodni. Kludne mu povedz, nech si to premysli ak potrebuje tyzden alebo 2, tak mu rada das cas, ale ty takto zit dalej nechces!

@daina1 co znamena nerozumieme? A ako sa tych 7 rokov citis?