icon

Som Slovenka, manžel je Nemec a uniesol mi dieťa

ramona7
19. mar 2013

Ahojte, chcela by som sa spytat kde sa mam obratit na aky urad, kedze ja som slovenka, manzel je nemec, zijeme v spanielsku, mame 4 rocne dieta, narodene na slovensku. trvaly pobyt mam s dietatom na slovensku, manzel v nemecku. od mojho porodu mame komunikacne problemy, no stale na papieri sme manzelia. manzel siel s dietatom do nemecka navstivit rodinu na 2 tyzdne, neskor mi povedal, ze sa vrati so svojou starou mamou, lenze stara mama dosla sama bez mojho syna. odvtedy nemam takmer ziadny kontakt na dieta a manzela, neberie mi telefon, neodpoveda na sms, sem tam mi posle nejaky mail, no ked sa spytam kedy sa vrati dieta, nemam odpoved. uz je tomu takmer 6 tyzdnov co som nevidela svojho syna, som uplne v koncoch. kontaktovala som urad pre unos deti na slovensku, povedali mi aby som sa obratila na urady v nemecku, tam mi povedali, aby som sa obratila na slovenske urady. ma niekto skusenosti, kam by som sa mohla obratit? bojim sa, aby neodisli niekam do ameriky co manzel spominal predtym.

andrejka1983
19. mar 2013

😕 😕 takéto príbehy ma vždy vedia dostať, držím ti palce moja...je to strašne , čo to musí byť za chlapa-otca že toto dokáže spraviť svojmu dieťaťu aj manželke, ja by som od strachu zošalela....kontaktovala si tento ústredný orgán pre obč. veci(zaoberá sa únosmy) : môžeš tu podať návrh na začatie súdneho konania, aby si získala dieťa späť.

Bundesamt für Justiz
Zentrale Behörde
Adenauerallee 99 - 103
53113 Bonn
Tel.: +49 228 410 5212
Fax: +49 228 410 5401
E-Mail: int.sorgerecht@bfj.bund.de

ekinkala
19. mar 2013

@ramona7 ja by som ho isla udat na policiu v prvom rade ale ak ste manzelia tak neviem ako sa to riesi

nikolet_89
19. mar 2013

@ramona7 aj ja ti drzim palce toto by som nevydrzala 😠 😠 😠 😠

ramona7
autor
19. mar 2013

znami z nemecka mi povedali, by som sa obratila na "HAAGER ABKOMMEN", vrajze oni sa tym zaoberaju, lenze nemozem najst kontakt na nich. ak mi niekto moze pomoct, no musim konat rychlo, bojim sa, aby neodisli do strednej ameriky, co mi uz skor spominal, tak by som uz nemala nijaku sancu

ramona7
autor
19. mar 2013

andrejka1983 dakujem, este dnes poslem mail a zajtra volam tam

jfd
19. mar 2013

@ramona7 KLID!!! Do Améru potřebuje Slovák visa, to za prvé a ten tip tvojeho kamoša spíš vygůgli po d Háágskym protokolem. Nevim ,kolik je tvojemu děcku a jestli se to na nějh vztahuje, a nevim esi ste žili v ESP bo na SK bo v DE. A proč už dávno nejsi v tom Německu?

jfd
19. mar 2013

@jfd neni to instiutuce ale právní předpis o pobytu občanú EU

ramona7
autor
19. mar 2013

jfd, do strednej ameriky nepotrebuje visa, zije tam jeho brat, bola som tam a bez viz. Nemecko nie je male, keby som vedela kde sa moj syn nachadza, letim aj zajtra

sisaha
19. mar 2013

@ramona7 skus kontaktovat centrum pre pravnu ochranu deti Centrum pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže
JUDr. Andrea Císarová
Špitálska c. 8
P.O.Box 57
814 99 Bratislava

Tel.: +421/2/20 46 32 08
+421/2/20 46 32 48
Fax: +421/2/20 46 32 58
Kontaktná linka 00421 905 923 242 – v nevyhnutných prípadoch

Úradné hodiny v Centre pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže:
Pondelok – piatok 8:00 - 11:00 a 13:00 - 16:00

Všeobecný kontakt: cipc@cipc.gov.sk

sisaha
19. mar 2013

@ramona7 inak nerozumiem preco si nezacala konat uz po 2 tyzdnoch..co sa nevratil...Marnost sediva cakat 6 tyzdnov... 😕

blueberry21
19. mar 2013

@jfd precitaj si riadne uvodny prispevok , zakladatelka jasne pise , ze manzel je nemec a ziju spolu v Spanielsku

vadimka
20. mar 2013

@ramona7

VELA STASTIA .

terezocka
20. mar 2013

skus napisat na ministerstvo, vsetky mozne urady na SR aj v Nemecku, kontaktuj policiu!!! urob vsetko mozne i nemozne!!! uvidis kto pomoze, odpovie! drzim silno prsty!!

kikaba44
20. mar 2013

Pokiaľ ste manželia, žijete v spoločnej domácnosti a ty si súhlasila s tým, že manžel odišiel s dieťaťom-podotýkam rovnako so svojim ako tvojim (spoločným) dieťaťom navštíviť rodinu, tak sa o únos nejedná. Iné by bolo ak by ste boli rozvedení, nežili v spoločnej domácnosti a Vaše dieťa je zverené do tvojej opatery. V opačnom prípade sa môže stať, že sa nevyhneš trestnému stíhaniu s ohľadom na zákony krajiny v ktorej žijete.

janaesp
20. mar 2013

@kikaba44 jedna sa o unos, otec vzal dieta na 2 tyzdne, je prec skoro 6 tyzdnov, nekomunikuje s nou, ona nema moznost komunikovat s dietatom - manzel jej to neumoznuje. To, ze su este manzelmi nema s tymto nic spolocne. Tak bud taka dobra a nezastrasuj ju. Ma toho teraz dost

kikaba44
20. mar 2013

@janaesp ja ju zastrašujem? to určite, veď ak sa bude informovať na úrade, tak jej povedia to isté. Práve tu od niektorých dostáva milné informácie a hlavne zavádzajúce. Ja jej prajem, aby sa problém s manželom a dieťaťom vyriešil, ale niektoré keci a čičíkanie tu nie sú na mieste

hexena
20. mar 2013

neviem pomoct, ale drzim aspon palce

jfd
20. mar 2013

@ramona7 ty nevíš, kde žijou jeho rodiče když k nim jel? A co ti na to řekla ta cvokra, že se on nevrátil? Unos neunos, každopadně je dítě nezvěstný, čili když se nemůžeš proklikat přes únos, nahlas ho za nezvěstný s pravděpodobností pobytu kdesi...
@blueberry21
Právě že jsem ho četla -a důkladně - a mám v tom krapet hokej!!! Slovačisko s TP na SK zmizne z ESP do pravděpodobně DE a teta se diví, že ji Slováci nevědí pomoct... Nevim, žé, se mi to zdá krapet překombinovaný... A Od porodu maj komunikační problémy a stále jsou manželé... Kolik je vůbec tomu děcku???

ivetka2007
20. mar 2013

@jfd
vsetko mas vysvetlene uz v prvej vete!

Ahojte, chcela by som sa spytat kde sa mam obratit na aky urad, kedze ja som slovenka, manzel je nemec, zijeme v spanielsku, mame 4 rocne dieta, narodene na slovensku. trvaly pobyt mam s dietatom na slovensku, manzel v nemecku.

Dieta ma 4 a ziju v Spanielsku a nie v SR...
A posledna vec: v strednej amerike sa schovava nejeden zlocinec zo Slovenska, takze otec s dietatom v pohode splynu v dave i v krajine ☹ zial ☹

@ramona7
v kazdom pripade uz nestracaj cas a urychlene konaj... kazda minuta je dobra...

kikaba44
21. mar 2013

a nám ženám nešťastným zostávajú len oči pre plač, veď všetko čo robíme, robíme nasilu i keď z lásky a aj keď nevieme prečo to robíme, keď na to prídeme, budeme robiť to isté a čakať, že to za nás vyriešia na MK .