Striedavá starostlivosť po rozvode. Aké sú moje šance?
Ahojte.Som milujúci ocino.Mam 3 deti.Dcera 9,syn 7 a dcéra 3 roky.Cely život počas manželstva chodím len do práce a zbytok času venujem deťom.Ideme sa rozvádzať,pretože manželka si našla iného.Posledne víkendy s ním trávi čas a ja som doma s deťmi.Viem sa o nich postarať vo všetkom,dokonca 9 z 10 návštev u lekára som tam s deťmi iba ja.Chcem sa spýtať,myslíte ,že mám šancu na striedavu starostlivosť ?Aj u tej najmenšej 3 ročnej?Žijem už len pre deti a nechcem sa ich vzdať za žiadnych okolností.Keby bolo na mne tak si ich zoberiem do opatery na stalo.Ale viem,že majú radi aj svoju maminu.
@31mato923 podľa mňa by súd, ak má byť spravodlivý pri rozvodoch mal prihliadať na to, ak niekto bol v manželstve cudzoloznik.
Proste kto rozbil manželstvo takýmto spôsobom, mal by mať pri rozvode menšie práva a nároky. Či sa jedná o muža alebo ženu. V niektorých krajinách sa takéto správanie dodnes trestá (od fyzického cez peňažné tresty), tu u nás by mohli aspoň dať menej majetku a práv na deti tomu, kto podvádzal počas manželstva.
@lenkakravcova choré.
@zuzanapjat čo je choré? To, že niekto nemá ani kus morálky v sebe, žeby sa najprv rozviedol a tak riešil iný vzťah?
Keď ťa bude takto manžel podvádzať, tiež ti pride choré, ak by mal menej práv na majetok pri rozvode? Alebo by si sklopila uši a nechala mu polovicu a striedavku na deti?
@lenkakravcova Menej práv na majetok? Takže chceš tvrdiť, že v moslimskom svete keď chlap podvádza manželku, tak má menej práv na majetok a dostane nakladačku? Alebo tam trieskajú len ženy, ktoré aj tak ešte nedávno nemali ani právo na majetok a ktorým rodičia vyberajú ženícha?
@31mato923 samozrejme, že máš šancu na striedavku.Teraz nerieš majetok k tomu príde až neskôr.Rozvod je veľky stresor neboj sa navštíviť odborníka žena o tom nebude vedieť a neviem prečo sa bojíš, že by to použila proti tebe.Nebol by si prvý ani posledný čo sa zrúti pri takejto situácii.
Práveže by ti psychicky pomohol a utriedil by si si myšlienky a možno nespravil iné chyby
@letfenixa Svokra vie o tomto čo sa deje.Na moje prekvapenie mi povedala,že sa výpoveď a postaráme sa o deti.Ale viem,že žena sa ich nevzdá a viem,že súd dáva deti matkám.Nepije ,nefajčí,nefetuje a to súdu úplne stači.Ona vie,že ja sa nechcem rozviesť.Chcela odomna čas,aby sme boli od seba nejakú dobu a nechala si čas na rozmyslenie...Vravím ok ale s ním sa zatiaľ nestretávajú.Ona na to že sa bude lebo je jej s ním dobre.Vravim jej a čo čakáš že ja budem všetko financovať,starať sa o deti o domácnosť upokojovať deti keď budú za tebou plakať a ty budeš chodiť za ním?Veď to je choré aj keď ego dávam bokom...Najstaršia dcéra mi včera povedala,že mamina jej vravela,že ešte chvíľu tu vydržime a potom bude dobre že budú spolu už.Takze viem,že si pomalinky zariaduje život poza môj chrbat.Tak sme si dali pár dní nech dá každý nejaký návrh ako to poriesime a hotovo.
@31mato923 odborníka sa neboj navštíviť. A pamätaj si, toto raz bude všetko minulosť. Všetko prejde. Nezlomí ťa to. Zvládneš to. Hlavu hore.
Striedavka je najhoršia vec pre deti stačí sa spýtať odborníkov na to, ale aj ako neodbornik to viem, pozerala by som predovšetkým na tie deti, chodia ako také handry týždeň tam týždeň tak, nevedia kde kedy budú, totálny chaos v živote, musí to byť strašne, nespravila by som to vlastným deťom, ešte ten každý druhý víkend, že vedia pôjdu k ockovi ale takto nie, odporúčam návštevu odborníka, nieje to také lažo plážo, keď zistíš čo to obnáša všetko hneď ťa prejde striedavka, ako zistíš ejha dieťa choré týždeň doma, o dva ochorie ďalšie znova doma a dookola kopa veci, krúžky, varenie, desiaty, program ,bez všetkého nemyslím si, že toto dá muž len tak pri troch detoch
@zuzanapjat áno, presne tak. Ak niekto podvádza manželku, tak dostane pár po chrbte a má menší nárok na majetok, resp musí vyplácať veno pri rozvode a tiež má menší nárok na získanie deti do opatery.
https://svet.sme.sk/c/20680947/indonezia-saria-...
@lenkakravcova resp. musi vyplacat veno pri rozvode :D to znamena, že vrati manzelke len to, co do manzelstva priniesla, presne tak, ako v krestanskej Europe v 14-15 storoci. To snad ani normalny vyrovnany clovek nemoze mysliet vazne, obhajovat verejne bičovanie. Nadherna ukazka toho, kde by chceli dostat moslimovia Europu, vyvojovo dozadu o 500 rokov. Nechcem tu martinovi spamovat jeho diskusiu. Za mna vsetko.
@31mato923 chapem ta, bohuzial toto je udel rozvodu vsetkeho bude menej . My sme museli dat do predaja byt v ktorom sme zili, nikto nechcel/nemal peniaze na vyplatenie toho druheho a potom za polovicu penazi z predaja sa byt novy kupit neda... jednemu sa to zle taha...pre toto je podla mna vela manzelov este spolu v nestastnom vztahu
@31mato923 určite máš šancu. Aj pri 3 ročnom, lebo toho by súd nerozdelil od starších súrodencov. Ale čo súd chce aby ste pri rozhodovaní o striedavke už nebývali spolu. Teraz to riešil známy a bývali v jednej domácnosti, tak na predbežnom stretnutí na súde pred psychologičkou a súdnym úradníkom, dostal takúto info. Na tvojom mieste by som dala na súd v prvom kroku zverenie deti tebe neodkladným opatrením, kedže ona odchádza z domácnosti za frajerom, styk po dohode a v riadnom návrhu by som žiadala striedavku. Choď na UPSVaR alebo za právnikom, vysvetlia ti postup.
Ako, ja nechcem byť zlá, ale o autorovi tiež nič nevieme. Nevieme, aké mali manželstvo. Veď v milujúcom manželstve sa žena asi len tak ľahko nepoblázni za niekým iným, najmä, ak má 3 deti.
Možno autorova žena aj mala nejaké návrhy na zlepšenie manželstva a autor ich ignoroval. Nič nevieme, ale už sú tu návrhy, nech vezme deti k sebe od ženy, lebo to žena odchádza. Ale na to má asi nejaký dôvod.
Tým netvrdím, že autor klame. Ale v tom nefungujúcom manželstve sú dvaja.
@31mato923 ak ti ide o deti, a tvoja žena bola doposiaľ príkladná matka čo sa starostlivosti o deti týka a deti ju milujú, striedavka je najväčšie zlo pre deti! Ona sa nezamilovala z noci do rana, to aby matka 3 deti otvorila pokec chce roky chladu a samoty pri deťoch. A teda to, že si na prášky a nechceš ísť k psychológovi aby ti to neuškodilo je extrémne sebecké. Ako chceš v takomto stave vychovávať 3 deti? Už je sk vie byt niekedy náročné. A ďalšia vec, že deti placu za mamou a ty ich nemienia utešovať. Ako nehnevaj sa, v prvom rade majú byt oni v klude. Už vidim ako ich huckas a rozprávaš že maminka odišla za druhým. Je mi fakt ľúto tých deti! Ty návštiv odborníka. Začni cvičiť, staraj sa o seba. Tvoj život je tvoja zodpovednosť, vyskladaj si ho ako najlepšie Vies ale bez toho, aby si tým niekomu ublížil. Ver mi, dobre ti bude. Len to dnes vyzerá ako katastrofa. Ale bude to dobre
@janka27101988 tak to sa mýliš.Nikoho nehuckam a ani nemám o to záujem.Ale najstaršia dcéra to už nejak chápe a pýta sa naňho,že prečo si snim neustále piše.Ze veľakrát keď spala pri mamine sa v noci zobudila a videla,ako si posielajú srdiečka a pusinky.A ako jej to mám vysvetliť ?Pokiaľ si toto niekto nezažije,nevie.Kludne ma ukamenujte aký som sebecký a neviem aký,ale ja som sa len snažil nejak zachrániť našu rodinu...
@31mato923 otázka je - prečo by si im to mal vysvetľovať ty? Toto je zodpovednosť tvojej ženy. Dcére povedz, že mamina jej to všetko vysvetli, že ani ty tomu poriadne nerozumieš a tak je to v poriadku. Žene povedz, že to treba dcére komunikovať, nech si sadnú. Ak majú nezodpovedané otázky, posaďte si ich a vysvetlite im celú situaciu. Deti sa potrebujú cítiť v bezpečí a obavám sa, že pri Vás to bezpečie mometalne nemajú. Ak to žene bude robiť problém, upozorní ju že ak si to nevypovedajú, budeš jej to musieť vysvetliť ty , ale teda veľmi opatrne. Tie deti to poznačí na celý život. Toto je nesmierne citlivá situácia. A písal si že deti placu a zrazu píšeš že len staršia. Pozri, ja Ta chápem, chápem ta úplne. Len z opačnej strany. Nehraj sa na obeť. To že si sa snažil zachrániť manželstvo je pekne, otázka je že ako ta snaha vyzerala a čo sa dialo roky predtým. Manželstvo sa dá zachrániť aj teraz. Ale musel by si sa vzmuzit. Nie vzmuzit ego, ale dozrieť. Nechcem ti nakladať, musíš to mať beztak náročné, ale posledne čo teraz potrebuješ je sa stiahnuť do role obete. Zvládneš to. Nájdi si pomoc. Nikto o tom nemusí vedieť
@janka27101988 áno,plaču všetky 3.Ale keďže tie dve mladšie v momente zoberiem a ideme sa bláznivý tak ich viem nejak ukľudniť Ale ťa najstaršia to už chápe a berie to najhoršie.Ked si myslíš,že ja sa hrám na obeť ok,ja ti tvoj názor neberiem.A ja mám dozrieť? Vidím,že takúto situáciu si nezažila,a dúfam,že ani nezazijes...Ja som každú chvíľku môjho života venoval rodine.Uz aj v robote sa mi smiali,že prečo si nejdem raz za čas s nimi sadnúť.Ani na vianočné posedenie,nikde.Som sa vždy tešil na deti a pomoc manželke v domácnosti.Urcite mám aj ja chyby,som ties len človek a nikto není dokonalý ale ja nemám pocit,že som niekde zlyhal...Áno,je to možno len môj pocit pretože druhá strana si myslí asi niečo iné....
@31mato923 prosim ta, ja som rozvedena niekoľko mesiacov. Svet sa mi zrútil zo dňa na deň, som na RD s dvomi malými deťmi. Som 6 rokov doma, všetko som venovala svojej rodine. Takže viem o tom veľa. Píšeš že si sa tešil na deti, a pomôcť žene doma. A na ženu si sa tešil? Vystiskam si ju? Kupoval si jej kvety? Aka pomoc doma? Domov je Váš. Ona ak už chodí rado roboty tak po robote ju opäť čakajú deti a domácnosť. To neni pomoc. Proste matka 3 deti v šťastnom manželstve asi nezdrhne len tak za druhým a opustí bezpečie a stabilitu. To neni že sa beznádejne zamilovala do kolegu alebo suseda. Ona pre niečo na ten pokec išla. A tebe to uniká, o to smutnejšie že si jej trápenie a samotu evidentne vôbec nevnímal
@janka27101988 no predstav si,že síce nedostávala kvety každý mesiac ale dostávala Či to bol Valentín,či robili meniny,narodeniny.A pomoc v domácnosti? Doma som robil všetko,od upratovania po varenie,nákupy kŕmenie detí,kúpanie,uspavanie skrátka všetko...(Teda žehliť som v živote nezehlil to je pravda) Áno,chyba bola odísť zo spálne ale keďže tam do teraz spávajú 2 deti +manželka nevedel som sa tam vyspať keďže vstávam cca 3:20 do práce.Uvedomujem si,že toto je asi hlavný dôvod toho,že sme sa oddialili od seba.
@zuzanapjat čo?
V islame nenosí veno do manželstva žena ale muž. Kus plesies hrušky s jablkami. Napr kamarátke dal veno muž pri sobáši cca 50.000€. Ona ho použila na kúpu ich nehnuteľnosti. Ak by sa rozviedli, znamenalo by to že jej tá nehnuteľnosť ostáva.
Píšem ti to ako odpoveď len aby tu neostala nesprávna informácia, tiež to tu nechcem spamovat.
@31mato923 ak ti naozaj ide o deti, tak striedavka je najhorsie čo môze pre ne byť. Tie deti nemaju domov, žijú s kuform v ruke. Tyzden u otca, tyzden u matky. Jedina striedavka ktorú akceptujem je taká, kde deti ostanu doma a striedaju sa pri nich rodičia. Ak sa viete dohodnut a rozpravať, radsej si dohodnite neobmedzeny styk detí s otcom a ty normalne plat výzivne. Ale uprimne, tiež mi príde, že ti ide hlavne o to vyživné neplatit. Robíš taký dojem.
@31mato923 čiže mimo sviatky si jej nejakú extra pozornosť nevenoval a ona ju evidentne potrebovala. Niečo u vás nefungovalo a buď to nechceš priznať alebo to nepovieš. Môj ex tiež odišiel zo spálne, lebo deti boli v posteli. Ale to problém nebol. Tiež robil “všetko”. Znelo by to presne tak isto 🙂
@janka27101988 tiez máme v posteli dve deti a muž nikam neodišiel. Ale poznám presne takéto manželstvo, ako píse autor. Osobné krivdy vyhrali a obeťou sa stali nevinne deti. Bohužial....
@janka27101988 extra pozornosť? Uvedom si ,že doma sú 3 malé deti. Nemálinsme nikoho,kto by nám zobral deti aby sme sami mohli ísť do kina,na večeru,wellnes.Chyba bola,že sme trávili všetok času len s deťmi a áno, kvôli tomu nám padol vzťah...
@lucia147852 a vstával muž po cca 3,5 -4 hodinovom spánku 3:20 rozbitý,dolamany do roboty?Áno,fungovali sme ako stroje,nemali sme čas na seba ale to je jedno,už je aj tak neskoro
Tému som zakladal s tým,že chcem info o možnosti striedavej starostlivosti.Uz to moc rozvijate...Prečítal som si o fyzických trestoch,o tom ako som jej nevenoval pozornosť,a nakoniec mi vsuvate ako je to moja chyba..ok končím ďakujem za názory.tema bude zmazana

@autor veľa rád si dostal v predchádzajucej diskusii. V nej si písal, že kvôli práci by si nemohol mať deti pri sebe. Zmenila sa tvoja prac.situacia, keď už aj o striedavke uvažuješ?