Striedavá starostlivosť pre recidivistu
Dobrý večer prajem. Chcela by som sa spýtať na vaše názory a slušnosti či je možné aby súd odklepol striedavú starostlivosť otcovi ktorý od narodenia s dcérou nežil nakoľko ho počas môjho tehotenstva zatvorili do väzenia za drogy. Za tento skutok už bol trestaný druhý krat a momentálne čelím vyhrážkam že do roka bude mať malú v striedavej starostlivosť a ja od neho neuvidím ani halier. Je to človek ktorý ma pred 4 ročnou dcérou uráža a podobne. Viem že styku nemôžem brániť ale snáď striedavú starostlivosť nedajú recidivistovi. On to chce čisto nie kvôli malej ale kvôli sebe aby uskofil mne ako to robil aj počas vzťahu. Nakoľko som osthotnela nechcela som rozbiť rodinu ale nakoniec ju rozbil on svojim protiprávnym konaním. Bojím sa iba o dcérku nakoľko 4 roky som sa o ňu starala sama, bez akejkoľvek finančnej pomocí a bez výživného. Som z toho zúfalá a bojím sa. Právnik hovorí že striedavú teraz nedosiahne ale čo a o ten tok naozaj o to požiada ? Ďakujem pekne za vaše odpovede.
Myslim ze ak bude ziadat kludne dostane SS …
Nemusis sa bat. V prvom rade musi mat vztah s dcérou. SS sa nedava niekomu co 4 roky nevidel dieta. Striedavku nedostane ani vtedy, ked ma dieta kazdy druhy vikend, co su realne 4 dni v mesiaci. A potom hned striedavka. Tam sa postupne rozširujú dni. Plus sa robi aj znalecky posudok, ak budes radikálne odmietať striedavku, ci ma dieta vobec k rodicovi vztah. To kym sa niekam na SS dostanete, to uz bude opat v base. Odkladaj si spravy, vsetko hlas kolíznej opatrovnicke.
Ak máš právnika, opýtaj sa ho na jeho skúsenosti. Dnes sú súdy striedavkam veľmi naklonené. Ak otec o SS požiada, vo veľkej väčšine ju súd schváli a to, ci matka súhlasí, nie je podstatné, prihliada sa na záujem dieťaťa a pod tým sa myslí to, ze dieťa má právo na styk s otcom a matkou v rovnakom pomerne. Vás prípad je špecifický, otec dieťa 4 roky nekontaktoval. Právnik ma pravdu, aktuálne otcovi SS neschválila. Ak mu súd schváli napr. víkendové stretávanie a on bude napr. rok dobrým a starostlivým víkendovým otcom, je vysoká šanca, ze mu o rok schvália striedavku. Píšem zo skúseností, pracujem na súde.
@pribinak presne to vysvetlila a popisala @milovnickakvetov
@milovnickakvetov prosim ta,ktory pricetny sudca da do striedavky dieta cloveku,ktory bol odsudeny dva krat za drogy a sedel v base?To mi chces povedat,ze na Slovensku sa niekto taky najde?Styri roky dieta nevidel,nezaujimal sa a teraz zahorel laskou,ale k peniazom,to je kazdemu jasne.
Urcite striedavu nedostane neboj...ak budes potrebovat s niecim poradit kludne napis
@betulinka1 hovorí mi o nejakej psychologicke, že to bude cez ňu riešiť a neviem čo. Proste ma ten človek chce úplne psychicky zdeptať. Chce aby som ho posluchala a neviem čo. Trepe sa mi do bytu aj keď ja nesúhlasím pretože mám súkromie. Bojím sa veľmi toho že mu to môžu dať. On nie je úplne psychicky v poriadku. Nechcem sa zložiť kvôli malej ale cele dni ma to sužuje. :/ povedal že výživné zaplatí ak budem súhlasiť s jeho sumou. Lenže výdavky na dieťa v dnešnej dobe nie sú malé keď len škôlka stojí 100€. Hovorí že som chorá keď si žiadam 200€, do retardivanycj mi nadáva, pred malou hovorí že mama je zlá… Ach. Stále si opakujem vetu “garantujem ti že do roja mám malú v striedavke a nedostaneš ako halier”, ako keby šli tie € na mňa. Choré proste… jemu nedám pocítiť že si z toho niečo robím ale zožiera ma to.
Pozri sudcovia nie su zase blbi, uplatnení mozu byt ale blbi nie. Akoze ty ho do bytu nemusis púšťať a ked chce vidiet malu, tak vonku pred barakom. Ak nerešpektuje, treba ist ba kuratelu a vsetko hlasit aj nadávky, sms a podobne. Ak sa vyhraza, volaj policiu. Urcite ma este podmienku nejaku po prepustení. On moze riesit co chce s psychologickou. Znalca určí sud a ma to svoje pravidla. Znalec hodnoti aj rodicov. Cize tvoj pravnik moze dat kludne otazky, ci netrpí nejakou poruchov atd. je toho milion moznosti ale Ved pravnik ti povie. Ano znalec stoji to peniaze ale niekedy nemas inu moznost. Myslim, ze ak mas nizky prijem vies požiadať aj o odpustenie platenia za znalca ale nie som si ista. To sa pytaj pravnika .Ja na tvojom mieste by som mu povedala, ze ziadne vyzivne mi nemusis platit ale nech ta nevidíme cely zivot. Mozno mu vazne ide iba o to aby neplatil. A ak je to velmi velmi zle, mas moznosti sa aj poradit v roznych OZ, kde riesia týrané zeny. Hlavne sa nedaj oblbnúť jeho rečami, treba len vydrzat. On zase skonci v base.

Ak nemá vplyvy na vysokých miestach a náš štát nie je úplne skorumpovaný tak bez šance. Nemusíš sa báť.