Tipy na vycestovanie, keď máte dieťa v starostlivosti
Dobrý deň prajem .Potrebujem poradiť,som rozvedená a máme s ex manželom dieťa v spoločnej starostlivosti.Bývame v jedinom dome.Ma priateľku,ktorá žije len niekoľko kilometrov od nás,ja partnera ,ktorý žije v zahraničí.Chcela by som vycestovať na tri týždne za ním,len žiaľ môj ex s tým nesúhlasí .Vraj nebude tak dlho bez novej partnerky(pričom s ňou je častejšie -každý deň ,koľkokrát u nej prespáva.Nieje s ňou len keď ide do prace na 24 hodinovú smenu).Chcem poprosiť o radu,čo urobiť aby som mohla vycestovať a bolo dieťa zabezpečené,.Zabudla som spomenúť,že býva u mňa i môj otec a máme ešte takmer 20rocneho syna.Ďakujem za každú radu.
O aké stare sieta sa jedna?
Nechala by som ho s tym 20 rocnym synom ak by s tym suhlasi...a muza by som neriesila
@skeblicka777 a napíš jeden dôvod, prečo by sa oňho nemohol postarať brať?
@hipuska brat nie je rodic, preco by mal byt za dieta zodpovedny tri tyzdne? Za to ze rodicia sa nevedia dohodnut lebo kazdy chce byt s novym partnerom.
@hipuska pretože brat nie je rodič?? 20rocny väčšinou má už aj nejaký svoj život, prečo sa ma prispôsobiť rodičom, ktorí sa nevedia -nechcú dohodnúť
@michaelam2
@skeblicka777 ved je sucastou rodiny nie? Stale byva u mami. Nenapisali ste jeden dovod, preco nie. A co ked ma nejaky zivot? Napisala som, ak bude suhlasit. Zase, 20 rocni uz nie je ziadne decko. Niektori v jeho veku uz maju 2 deti...
@hipuska napisala som - nie je to rodic, nemusi sa starat o dieta. Jasne ze pomoct ano, ale nie byt za neho tri tyzdne zodpovedny. To dieta ma v prvom rade rodicov. Oni sa nevedia dohidnut kto bude s dietatom lebo vsak treba travit cas s frajerom/frajerkou, tak sa ma starat brat??
Akože nechať dieta 3 tyzdne samé a ist sexovat za frajerom no to je skvele planovanie.. ze ta to ako matku vôbec napadne... to nie je den ci víkend, to sú tri tyzdne, den-noc, pre malé dieta vecnost.
Baby ale veď počkajte, možno sa jedna o 12 ročnú kocku, nebude sama doma, je tam brat a aj otec.
Zas otec tiež nemôže len tak povedať, nebudem sa starať.
Zahraničie? Však to môže byt hodina - dve letu
@michaelam2 a to je dôvod, že nie je rodič? Starý rodič tiež nie je rodič a iného nechať dieťa by bolo ok?
@hipuska a kto tu hovori o starom rodicovi? To som nejako nepochopila….ja vravim ze sa maju starat rodicia, bud jeden alebo druhy
@hipuska 😱no a a čo, že má svoj život? Napríklad môj 20rocny syn má frajerku, pracuje 12ky a býva s nami v domácnosti, určite by som toto od neho nežiadala, občas pomôže s malými deťmi, aby sme si rozumeli 2-3hodiny. A keď sme pri starých rodičoch, tí majú skúsenosti, stať sa môže kadečo, choroba, úraz...
A vek dieťaťa? A možnosti:
Zobrať dieťa so sebou a spraviť si voľno spolu
Dohodnúť sa s otcom dieťaťa a ísť na kratšiu dobu.
Dať dieťa do tábora a ísť v tej dobe
Skrátiť dovolenku a poprosiť staršieho surodenca, otca (čiže starého otca)
Nech príde priateľ sem
@hipuska Ak by mama skoncila na 3 tyzdne v nemocnici, tak by som ocakavala, ze starsi brat pomoze a ze sa vlastne zapoji cela mozna rodina, aby to zvladli. Ale prehodit na neho starostlivost a zodpovednost na 3 tyzdne, aby si mama mohla ist uzivat s novym partnerom? Tak to uz nie je uplne ok.
@anuska28 Ja len ze chuda male dieta 🫤. Matka otec v jednej domacnosti s rozlicnymi partnermi a matka nema problem vycestovat na 3 tyzdne za frajerom.
Najprv by bolo vhodne upratat si rodinne vztahy, az potom riesit vylety do zahranicia, ako zena bez zavazkov.
Mňa udivuje, že očakávate od brata toho dieťaťa, že sa bude starať. Chudák brat. On si dieťa nespravil. Autorka - to dieťa má otca a je na vás, aby ste sa dohodli, ako to vyriešite. Choď na kratšiu dobu a trebárs tak, že pôjdeš na týždeň, vrátiš sa a o týždeň zase na týždeň, nech nie si vkuse tri týždne preč. Proste akokoľvek sa s otcom dieťaťa dohodnes. A presne záleží aj od veku dieťaťa, ak má 14, tak situácia je iná, ako keď má dieťa 2 roky. Ale preboha neťahaj do toho brata, iba ak sa sám ponúkne, tak samozrejme pomôcť môže.

@anuska28 Nájsť si partnera z okolia. 😝 Síce si neviem predstaviť 3 týždne bez rodiny , ale ok. Predposlednú vetu si napísala pravdepodobne preto , aby si sa utvrdila v tom že môžeš odísť. Ak máš doma otca , syna tak asi dieťa neumrie od hladu , ale nik z nás nevie , či to zvládnu alebo nie. Ja by som na 3 týždne neodišiel od rodiny ani za Wonder Woman......a to už je čo povedať.....