icon

Urobila som dobre, keď som sa rozviedla?

Dnes o 12:29

Len tak uvazujem, ci som urobila dobre.

Podala som navrh o rozvod, myslim, ze to uz bolo na nevydrzanie. Manzel pred svadbou varil, pomahal v domacnosti (vysaval, povesal pradlo, vyniesol smeti), chodili sme po vyletoch, vzdy mi hovoril, ako ma miluje a postara sa o nas.
Po svadbe to bolo este ok, ale po narodeni syna sa uplne zmenil. Syn bol uplakany, ja som bola vycerpana, nedarilo sa mi kojit, syn mal koliky, ale on videl len seba, ze sa chudak nevyspi. Nepomohol, neprebalil, nesiel s nim von. Okolie mi hovorilo, ze sa mozno len boji, kedze ani na ruky ho velmi nebraval a casom budu partaci. Nestalo sa.
Podla muza som mala cas na upratovanie, varenie, staranie sa o syna, pretoze som bola doma a nechodila do prace. Lenze moj den zacal pred 6:00 a nekoncil ani vecer, pretoze ho ani neuspal, ani neokupal. V noci sa mi syn casto budil. To nevidel. Nevidel, ze sa mu venujem, ze sa staram o domacnost, ze seba som dala na poslednu kolaj. Nikdy s nim nebol u lekara, neviem ci vobec vie, kde chodi do skolky.
Za 2 roky, co som bola na materskej som sa od syna nepohla, pretoze moj uzasny manzel nevedel vydrzat s vlastnym synom hodinu. Rodicov uz nemam, takze som bola v podstate sama bez pomoci.
Muz cakal samozrejme full servis, ktory som casom prestala ponukat. Varila som len jedla, ktore mal rad len syn, ziadne osobitne varenie este aj pre manzela, neprala som jeho veci, nezehlila, neriesía uz vobec jeho existenciu.
Sla som do prace skor a muzovi ani potom nedoplo, ze teraz pracujem aj ja a mam vsetko na hlave, co aj predtym + pracu.
Nechcela som takto dalej fungovat, tak som sa vzala a odisla do bytu po rodicoch. Len som cakala, kym sa zamestnam a vypovedam zmluvu najomnikom.
Vobec som s nim odvtedy o tom nekomunikovala, aj ked mal rozne pokusy, komunikovala som s nim iba ohladom syna. On si myslel, ze asi robim len bubu a rozvod je len vyhrazka. Bol v tom, ze este pricupkam, mozno ho aj odprosim, lebo mi budu chybat jeho peniaze aj jeho uzasna spolocnost. Lenze ja som zistila ako nam je so synom super, nikto mi teraz nerobi neporiadok, nikto po mne nehuci, ze som neupratala a nenavarila, nikto mi nie je na pritaz.
Nechapem, ci bol predtym len dobry herec alebo mu preplo az casom. On ma teraz take snahy, posiela mi kvety, pise mi smsky, ze mu chybame, ako je tu prazdno ale so mnou to nic nerobi, uplne sa zo mna vytratilo vsetko, co tam kedysi bolo.
Co myslite, urobila som dobre? Bude syn spokojnejsi? On v podstate velmi neriesi, ani sa na neho nepyta. Ved preco aj, ked to je pre neho len nervozny spolubyvajuci, ktory si ho nevsima.

Strana
z2
anonym_8da03b
Dnes o 12:32

máš kde bývať, do práce chodíš , zarábaš, - spravila so dobre.
načo by ti bol somár v živote.

michaelam2
Dnes o 12:34

@anonym_autor urobila si dobre a klobuk dole pred tebou ako si to zvladla, drzim palce

alickapusinka
Dnes o 12:43

Urobila si najlepšie čo si mohla.Aspoň toto je dobre že máš kam ísť že si nešla do draheho prenájmu.Zarobok máš píšeš že zo synom TI je dobre.Aj dobre že si dla na rozvod. Zbytočne by si s avratila nemalo by to žiaden vyzna.Tvoj muž si zratal o čo prišiel lenže je neskoro.Dobre že nie si na ňom zavisla.Tak ži zo synom ako vám je dobre.

svetlonos
Dnes o 12:45

@anonym_autor
pankovy odisla sluzka a fackovaci panak, tak sa snazi. Aj nasi mali koliky, 3 mesiace som odsavala mlieko, v minime volneho casu by som najradsej cestou na wc sa najedla aj osprchovala sucasne a po wc isla spat! Keby mi muz este vlnieco vycita, no nazdar. On si to skusil s 2 detmi sam 4 dni a o 13:00 mi volal, ze sa este nestihol najest 😁. Tak som sa ho opytala, ci hodil do pracky, ved to je len minutka 😁 - obcas ma taku "vtipnu" poznamku. To si mala vidiet ten monolog 🤣. Tak hovorim, toto si zapamataj, ked budes chciet byt nabuduce vtipny!
Ano synovi bude lepsie lebo je tebe lepsie! On to citi. Pan ex moze byt dobry otec ale v tebe svojim kk-tizmom zabil lasku aj vsetko co k vztahu patri.
Urobila si najlepsiu vec vo svojom zivote, blahozelam a prajem uz len pekny harmonicky zivot 🙂.

anonym_fcb063
Dnes o 12:46

Mala som to podobne...pred synom najlepsi muz, moji rodicia nedali nanho dopustit. Po narodeni syna vsak akoby mentalne nedozrel...nepomohol s nicim, ved som doma 🙂 nakoniec som sa odstahovala a cakala na jeho zmenu. Stale som verila, ze budeme spolu. Dopadlo to tak, ze sme sa po 3rokoch od rozchodu rozviedli a ja som sama. Boli tam sluby z jeho strany, kvety, emaily, rozhovory...ale ked bol s nami, tak nedokazal byt "dospely". Postarat sa o dieta iba jeden den,potom uz bol unaveny ...😂 atd...je to na knihu... jedine , co lutujem, ze som sa mala rozviest skor.

klotildabazarik
Dnes o 12:49

@anonym_autor typicky slovensky priklad chlapa, 🤮

ivik4
Dnes o 12:51

Nezartuj pre boha , take hovädo lenive mat na krku. Otec aj muz roka...
Najlepsie si spravila !

anonym_fcb063
Dnes o 12:53
@anonym_fcb063

Mala som to podobne...pred synom najlepsi muz, moji rodicia nedali nanho dopustit. Po narodeni syna vsak akoby mentalne nedozrel...nepomohol s nicim, ved som doma 🙂 nakoniec som sa odstahovala a cakala na jeho zmenu. Stale som verila, ze budeme spolu. Dopadlo to tak, ze sme sa po 3rokoch od rozchodu rozviedli a ja som sama. Boli tam sluby z jeho strany, kvety, emaily, rozhovory...ale ked bol s nami, tak nedokazal byt "dospely". Postarat sa o dieta iba jeden den,potom uz bol unaveny ...😂 atd...je to na knihu... jedine , co lutujem, ze som sa mala rozviest skor.

@anonym_fcb063 este doplnim k nasmu pripadu. Rozpraval mi ako sa treba venovat detom, travit s nimi cas a ako sa on tesi na deti. Vysledok? Syna zoberie ,len ked ho donutim 😅 nemozem mat nahodou vplny cas, lebo by som si niekoho nasla 😂😂😂 raz dal synovi 5eur na desiatu a doteraz mi to vycita, preco mu VSETKY desiaty nerobim ja 😅

autor
Dnes o 13:02
@anonym_fcb063

@anonym_fcb063 este doplnim k nasmu pripadu. Rozpraval mi ako sa treba venovat detom, travit s nimi cas a ako sa on tesi na deti. Vysledok? Syna zoberie ,len ked ho donutim 😅 nemozem mat nahodou vplny cas, lebo by som si niekoho nasla 😂😂😂 raz dal synovi 5eur na desiatu a doteraz mi to vycita, preco mu VSETKY desiaty nerobim ja 😅

@alickapusinka my mame spolocny dom na hypoteku a byt som zdedila, ked rodicia zomreli. Je to starsi bytik, ale syn ma svoju izbu a je spokojny.

@anonym_fcb063 manzel mal tiez take reci, ako sa postara, ako budu hrat futbal, ako mu bude venovat vsetok cas..tym mal na mysli, asi to, ze pride z roboty, lahne na gauc a maly mu bude este aj ovladac podavat… teraz hraje divadielko, ze sa zaujima ale pochybujem, ze to mysli uprimne. 🙄

alickapusinka
Dnes o 13:04
@anonym_autor

@alickapusinka my mame spolocny dom na hypoteku a byt som zdedila, ked rodicia zomreli. Je to starsi bytik, ale syn ma svoju izbu a je spokojny.

@anonym_fcb063 manzel mal tiez take reci, ako sa postara, ako budu hrat futbal, ako mu bude venovat vsetok cas..tym mal na mysli, asi to, ze pride z roboty, lahne na gauc a maly mu bude este aj ovladac podavat… teraz hraje divadielko, ze sa zaujima ale pochybujem, ze to mysli uprimne. 🙄

@anonym_autor ved v spoločnom dome aspoň budeš mať uložene peniaze poprípade ťa môže po rozvode výplatiť a budeš mať aj peniaze.Urobila si dobre a najlepšie ako si mohla.

autor
Dnes o 13:04
@klotildabazarik

@anonym_autor typicky slovensky priklad chlapa, 🤮

@klotildabazarik ved prave, viac pomoze ani nie trojrocny syn 😁

simsalabim
Dnes o 13:29

@anonym_autor urobila si dobre. Mala som prve velmi narocne dieta a manzel sa vzdy zapajal, snazil sa ma odbremenit. Milujuci partner sa nesprava tak, ako tvoj.

klotildabazarik
Dnes o 13:29
@anonym_autor

@anonym_autor drzim palce, nezabudni si pytat vyzivne

mimi2018
Dnes o 14:26

@anonym_autor áno urobila si veľmi dobre ze si odišla a rozviedla sa. On len skúša, či sa chytis a keby ste znova boli spolu, tak po čase by to bolo v tých istých kolajach. Vtedy keď si chcela pomôcť a on nechcel tak vtedy sa ukázal jeho pravý charakter. Môžeš byť pokojna, takto ti bude najlepšie a si sebestačna a robíš všetko pre dieťa a seba, to je naj.

zabka79
Dnes o 15:33

@anonym_autor kiez by sa takymto typom muza zatocila kazda jedna zena. Len mnohe nemaju kam ist a nemaju na to odvahu. Ty mas vsetko, klobuk dole neboj sa urobila si dobre

anonym_37d4cf
Dnes o 17:32
@anonym_autor

@anonym_autor presne tak, typický úbohý slováčik. Slovák sa nežení, berie si slúžku do pracovného pomeru, a keď neslúži svojmu účelu, tak je chudáčik nasratý až hrôza. A tak sa snažil predviesť perfektne herecké výkony pred svadbou a nakoniec si sám trencle prať musí. Chudák. Bodaj by viac takých žien bolo ako ty, aby sa zasratý chlapy prebudili.

bluka2
Dnes o 17:47

Dobre si spravila, na co taka gula na nohe a jeho pokusy ta obalamutit su ble. Uz chyba iba jeho meno a fotka, aby sa mu aj ine zeny vyhli.

anonym_1e6b72
Dnes o 17:47

@anonym_autor to.jw dobre blbá otázka. Veď to musíš vedieť ty. Inak máš tam pár nezrovnalosti. A teda asi nie si úplne vyrovnaná keď sa takto pýtaš predkovia očami na fóre. Alebo teda,aby koník nezaspali takto na sviatky téma na rozprudenie

betulinka1
Dnes o 17:51

@anonym_autor ked ta chyti slaba chvíľka spomeň si ako si sa citila, ked ti vytkol, ze si nenavarila, neupratala a tak. Hned ta to prejde.

anonym_ef181d
Dnes o 17:52

mala som to podobné , pred narodením detí skvelý chlap ktorý keď sme boli dvaja upratoval, navaril , lakomý nebol , moji rodičia ho mali radi , boli sme spolu 6 rokov, zobrali sme sa , narodilo sa nám jedno dieťa a začalo to haprovať, nemalo ani 6 mesiacov , otehotnela som znova , tak že budeme mať odbité a rovno dvojičky. Mne osobne začal očistec, lebo keď sa pri prvom ešte ako tak zapájal , menej ako mal ale predsa len niečo porobil , pri narodení dvojičiek všetko vypustil . Mala som doma 15 mesačné dieťa a dvoch novorodencov. Už nepomohol s ničím okolo detí, absolutne s ničím , neustále ma kritizoval a porovnával so svojou matkou , ako ona všetko pri svojich troch deťoch stíhala a u nás je jediné len bordel , nenavarené ( teplé večere ) , neviem utíšiť deti , neviem ich uspať , vlastne nevedela som podľa neho už nič. Von som sa nedostala, lebo však s tromi deťmi sa nedalo , bola som odkázaná na moju sestru 15 ročnú , ktorá po škole vždy prišla a išla so mnou von na prechádzku a na nákup, lebo milostivý už ani na nákup nechodil , lebo však som doma a je to moja povinnosť. Postupne mi prestal dávať peniaze , lebo však platí hypo a réžiu. Prvé čo som vypustila bolo varenie a pranie pre neho , žehlenie košieľ . Bol to pre neho šok, nemal čisté prádlo do práce , nemal ožehlené košele na meetingy, ráno si chystal raňajky sám ak mal z čoho . Dva roky som sa od detí nepohla ani na kávu , všade som ich vláčila so sebou , pri 170 cm som vážila 53 kg . Keď deti išli do škôlky , u rodičov sa uvolnilo celé poschodie ( brat dostaval dom ) , zobrala som deti a odišla som . Zamestnala som sa a vtedy sa ukázalo že sme naozaj dobrá rodina. Vždy sa našiel niekto kto mi pomohol vybrať deti zo škôlky , postrážiť ak som mala prácu . Rozviedli sme sa , a teraz mi vykrikuje že si nemôže nikoho s tromi deťmi nájsť , že ho žiadna žena nechce, keď povie že má tri malé deti . A ani si ich nebráva , zaplatí výživné a koniec.

amdornik
Dnes o 18:13
@anonym_ef181d

mala som to podobné , pred narodením detí skvelý chlap ktorý keď sme boli dvaja upratoval, navaril , lakomý nebol , moji rodičia ho mali radi , boli sme spolu 6 rokov, zobrali sme sa , narodilo sa nám jedno dieťa a začalo to haprovať, nemalo ani 6 mesiacov , otehotnela som znova , tak že budeme mať odbité a rovno dvojičky. Mne osobne začal očistec, lebo keď sa pri prvom ešte ako tak zapájal , menej ako mal ale predsa len niečo porobil , pri narodení dvojičiek všetko vypustil . Mala som doma 15 mesačné dieťa a dvoch novorodencov. Už nepomohol s ničím okolo detí, absolutne s ničím , neustále ma kritizoval a porovnával so svojou matkou , ako ona všetko pri svojich troch deťoch stíhala a u nás je jediné len bordel , nenavarené ( teplé večere ) , neviem utíšiť deti , neviem ich uspať , vlastne nevedela som podľa neho už nič. Von som sa nedostala, lebo však s tromi deťmi sa nedalo , bola som odkázaná na moju sestru 15 ročnú , ktorá po škole vždy prišla a išla so mnou von na prechádzku a na nákup, lebo milostivý už ani na nákup nechodil , lebo však som doma a je to moja povinnosť. Postupne mi prestal dávať peniaze , lebo však platí hypo a réžiu. Prvé čo som vypustila bolo varenie a pranie pre neho , žehlenie košieľ . Bol to pre neho šok, nemal čisté prádlo do práce , nemal ožehlené košele na meetingy, ráno si chystal raňajky sám ak mal z čoho . Dva roky som sa od detí nepohla ani na kávu , všade som ich vláčila so sebou , pri 170 cm som vážila 53 kg . Keď deti išli do škôlky , u rodičov sa uvolnilo celé poschodie ( brat dostaval dom ) , zobrala som deti a odišla som . Zamestnala som sa a vtedy sa ukázalo že sme naozaj dobrá rodina. Vždy sa našiel niekto kto mi pomohol vybrať deti zo škôlky , postrážiť ak som mala prácu . Rozviedli sme sa , a teraz mi vykrikuje že si nemôže nikoho s tromi deťmi nájsť , že ho žiadna žena nechce, keď povie že má tri malé deti . A ani si ich nebráva , zaplatí výživné a koniec.

@anonym_ef181d hovädo sprosté....

@anonym_autor urobila si DOBRE. držím ti palce. ale vlastne, ani nemusím, podľa toho, čo uvádzaš, si to zvládla na jedničku a už bude len lepšie.

anonym_7fe780
Dnes o 18:17

Pre niečo podobné som odišla aj ja, .... A dodnes neoľutoval....už je to pár rokov

ankare
Dnes o 18:38

@anonym_autor Si silná žena, wau. Drž sa!

anonym_ee9fcd
Dnes o 18:52

@anonym_autor urobila som presne to isté, ale s dvoma malymi deťmi a žiadosť o rozvod som podala, ešte keď som bola na RD s druhym a počas RD som sa odsťahovala s deťmi do môjho malého bytu. Dôvod bola nevera. Jeho samozrejme.
Ex mi robil po rozvode zle, ale ustála som to.
Aby som prežila, chodila som upratovať.
Bolo to najlepšie rozhodnutie.
S exom vychádzame teraz dobre a prednedávnom mi povedal (potom ako sa rozišiel s priateľkou) že vlastne to so mnou bolo super. 😂

mira0611
Dnes o 19:17

@anonym_autor neviem autorka, ste spokojni ty aj syn.

Ja by som dala sancu este tomuto vztahu, syn si zasluzi zit v plnej rodine a ked vam to nebude klapat stale sa mas kam vratit.

Ja by som skusila manzelsku poradnu, ak tam najdete spolocny hlas tak skusit, ak nie tak nie je o com sa bavit.

Mozno 3.osoba mu lepsie vie vysvetlit tvoje pocity a potreby, aby to manzel konecne pochopil.

Ja som sa rozviedla po 12 rokoch, raz sme mali velku krizu vtedy sa polepsil na 2 roky, ale boli to najkrajsie 2 roky nasho vztahu, ale to je ine kafe, lebo on mal zavislosti.

kiki68
Dnes o 19:48

Dobre tak, jedna z tych, co dokazala z toho ist a stary utrel hubu, nevazil si rodiny, tak nema a mat nebude

autor
Dnes o 19:56
@mira0611

@anonym_autor neviem autorka, ste spokojni ty aj syn.

Ja by som dala sancu este tomuto vztahu, syn si zasluzi zit v plnej rodine a ked vam to nebude klapat stale sa mas kam vratit.

Ja by som skusila manzelsku poradnu, ak tam najdete spolocny hlas tak skusit, ak nie tak nie je o com sa bavit.

Mozno 3.osoba mu lepsie vie vysvetlit tvoje pocity a potreby, aby to manzel konecne pochopil.

Ja som sa rozviedla po 12 rokoch, raz sme mali velku krizu vtedy sa polepsil na 2 roky, ale boli to najkrajsie 2 roky nasho vztahu, ale to je ine kafe, lebo on mal zavislosti.

@anonym_ef181d s tromi detmi to muselo byt o dost tazsie, obdivujem ta. Ja som vela premyslala, ci tomu este dat sancu, ze sa mozno zmeni, ked zacnem pracovat, ale vsetko bolo rovnake. Cakal, ze budem behat do skolky, do prace, potom navarim, upracem a vecer si vysmiata k nemu lahnem. My sme spolu uz ani nespavali, lebo sa mi zhnusil a celkovo sa mi zdal skor ako balvan na nohe, nez opora. Peniaze mi tiez vyclenoval, ak som chcela malemu nieco kupit, tak len hucal, ze mam ist nakupovat do sekacov. Pritom zarobil nadpriemerne.
Vlastne posledna kvapka bola, ked som mala horucky a bolo mi priserne, tak mi so synom ani nepomohol, este sa smial, ze simulujem. O tyzden sa mu to vratilo ale dvojnasobne, mal 40tky teploty a ked ma prosikal o cajik, vyvarik, studeny obklad len som sa zasmiala, ze simuluje…

@mira0611 neviem si predstavit, ze by sa nieco zmenilo, do poradne by nikdy nesiel…A u mna aj tak vsetko ochladlo, uz si neviem ani predstavit, ze ma pobozka, alebo sa ma dotkne. No najviac ma aj tak cely cas stvalo, ze sa synovi nikdy poriadne nevenoval, nevzal ho ani na pieskovisko, nekupil mu ani jeden banan, nikdy ho nepomojkal, nepohladil a bolo mu jedno, ci je chory, ci ho nieco boli. Chcel mat pokoj a ticho, tak ho teraz ma.

Len clovek zvazuje, ci urobil spravne, ci by ho nieco neosvietilo, ale myslim, ze nie.

autor
Dnes o 19:58

Inak ten nadpis velmi nesedi k teme, neviem kto ho upravil, este nie sme rozvedeni, cakam na termin pojednavania.

bluka2
Dnes o 20:01
@anonym_ef181d

@anonym_ef181d 😳😳😳
Ale Tvoja rodina top

mira0611
Dnes o 20:29
@anonym_autor

@anonym_ef181d s tromi detmi to muselo byt o dost tazsie, obdivujem ta. Ja som vela premyslala, ci tomu este dat sancu, ze sa mozno zmeni, ked zacnem pracovat, ale vsetko bolo rovnake. Cakal, ze budem behat do skolky, do prace, potom navarim, upracem a vecer si vysmiata k nemu lahnem. My sme spolu uz ani nespavali, lebo sa mi zhnusil a celkovo sa mi zdal skor ako balvan na nohe, nez opora. Peniaze mi tiez vyclenoval, ak som chcela malemu nieco kupit, tak len hucal, ze mam ist nakupovat do sekacov. Pritom zarobil nadpriemerne.
Vlastne posledna kvapka bola, ked som mala horucky a bolo mi priserne, tak mi so synom ani nepomohol, este sa smial, ze simulujem. O tyzden sa mu to vratilo ale dvojnasobne, mal 40tky teploty a ked ma prosikal o cajik, vyvarik, studeny obklad len som sa zasmiala, ze simuluje…

@mira0611 neviem si predstavit, ze by sa nieco zmenilo, do poradne by nikdy nesiel…A u mna aj tak vsetko ochladlo, uz si neviem ani predstavit, ze ma pobozka, alebo sa ma dotkne. No najviac ma aj tak cely cas stvalo, ze sa synovi nikdy poriadne nevenoval, nevzal ho ani na pieskovisko, nekupil mu ani jeden banan, nikdy ho nepomojkal, nepohladil a bolo mu jedno, ci je chory, ci ho nieco boli. Chcel mat pokoj a ticho, tak ho teraz ma.

Len clovek zvazuje, ci urobil spravne, ci by ho nieco neosvietilo, ale myslim, ze nie.

@anonym_autor autorka, tym ze sa ti zhnusil si povedala vsetko. Vysmiet sa choremu je urcite cez ciaru, ani sa ti necudujem.
Kazdy clovek si zasluzi byt lubeny a zit v stastnom vztahu, tym ze si sa odstahovala si dala sebe sancu na stastny zivot!

Strana
z2