Výška vyživného, dokladanie bločkov

lu1812
5. okt 2018

Dobry den, akú výšku vyživného pýtať pri plate 2500 € v čistom?Mam si odkladat učty od plienok, stravy, kozmetiky, vitaminov atd? Berie súd ohlad aj nato, že ked budem byvat u rodičov, budem aj im platit nejaké najomne? či to sa nepočita medzi moje výdavky? dakujem pekne

juliana30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lu1812
autor
9. okt 2018

Dakujem pekne, ano tie bločky mi prídu také problematické, ved pri malom dietati stale niečo kupujem. Neviem si predstavit kolko by som toho mala.. To je hrozne ako si niektorí chlapi myslia, že matka chce tie peniaze na nové kabelky pre seba! každa normálna matka pozerá najprv nato dieťa a skôr na seba nemyslí ako myslí. Naštastie ma vyplatu na papieri. Ale asi ta právniča nie je zly napad. Nemam ani odhad kolko može stat taky pravnik.

janinque
9. okt 2018

@lu1812 Blocky su fajn ak mas napríklad od liekov a pod; ine nie su treba. Je potrebne spisat, ake mas priblizne mesacne vydavky na dieta - po kategoriach: potraviny, kozmetika, drogeria, lieky, plienky, oblecenie, hracky, kruzky (napr. baby plavanie a pod). Medzi tvoje vydavky sa samozrejme zapocitava aj to ak byvas u rodicov a prispievas im na najom, stravu, energie a pod, dalej cestovne, tvoje lieky, tvoja drogeria + kosmetika, oblecenie atd. Sud vacsinou vyzivne aj styk dietata s otcom (pokial je zverene do vychovy matky) tlaci do rodicovskej dohody, my sme mali kvoli tomu dve pojednavania, pretoze na prvom sme sa nedohodli. Ja som mala zastupovanie pravnickou, podla mojich skusenosti beru tak 70-90 eur na hodinu (Zilina). Mne sa to vysplhalo na celkovu sumu okolo 800EUR... Je moznost aj bezplatneho pravnika, skus sa obratit na socialku, tam ti poradia.

lu1812
autor
9. okt 2018

Dakujem. Ano tie kategorie su logicke. Viem určite ze nebude ochotny sa dohodnut,nato je velky lakomec. Určite budem žiadat zverenie mne a aj možnost zeby nam dali zverenie obom? Tak ta hodina cca 80 € sa ešte da zaplatit ale 800 za dve pojednavania je dosť..

janinque
9. okt 2018

@lu1812 Suma bola za dve pojednavania, zastupovanie v komunikacii s jeho pravnikom, riesenie predbezneho opatrenia do pojednavania, atd... bolo toho celkom dost, nakolko ex robil velmi vela problemov. Zverenie do opatery obom rodicom je mozne pri dohode o striedavej starostlivosti. Pokial chces dieta do svojej starostlivosti, tak sud bude este riesit urcenie styku dietata s otcom.

1369640
14. máj 2019

Zdravim , prosim Vas chcem sa opytat ci sa niekto z Vas bohuzial stretol s problemom aky mam ja. Blizi sa mi sud o vyzivne +rozvod. Manzel ma firmu, kde sa splhaju vacsie vynosy. Zistila som mu neveru s mojou dlhorocnou kamaratkou, odisla som z domu, ked som sa po tyzdni vartial s nasim synom naspat 4-rocnym, priviedol si ju tam znovu na noc mimo toho ze ma s nou dokazal podviest ked som pol roka predtym spala s malym v spalni a oni na poschodi a vsetko som sa dozvedela az ked sa mi priznal ked som sa po tyzdni vratila a prekvapila ich tam....ale k veci teda k mojemu danemu probemu. poziadala som o rozvod s moznou dohodu lebo som bola psychicky na dne a chcela som mat od neho uz pokoj a zacat nejaky svoj novy zivot s malym... on po mesiaci ako odpoved na moju ziadost urobil podpasovku a to tym ze si zmenil pravnicku a poziadal on o rozvod ale v tom obdobi ked som poziadala aj ja tak zacal vsetko prepisovat, obidve firmy na svoju matku, takistoaj pozemky a p matka on len majetky na svoju matku, vo firmach si dal minimalny podiel ako iba ciastocny spolumajitel p zo vsetkych ziskov...toto sa vsetko dialo bez mojho vedomia.uviedol si svoj prijem necelych 500 eur lebo sa zamestnal akoze v tej matkinej firme. Od septembra som sa odstahovala a isla byvta k rodicom,,tazko som to znasala a chcela som sa postavit na vlastne nohy nakolko v spetembri som bola v nemocnici a malasom zapal obliciek a zistili mi ze jedna oblicka je na tom horsie a nepracuje tak ako ma... zacala som si hladat pracu po zotaveni na urade prace, tam mi poradili ze mam na rok na pol roka za odrobene roky vo vyske do 600eur, zacala som poberat tuto podporu v novembri kym som vsetky papiere vybavila a nasla som si prenajom aby som mala s malym sukromie a nie len v jednej izbe, zacala so si do toho privyrabat a robit vence. a cez vikendy ked som mu davala maleho som si nasla brigadu s letakmi kvoli prichadzajucim sviatkam atd.ale tam nastala chyba boi sme dohodnuti ze mi odrobene hodiny rozdelia tak aby mi to nezasiahlo na podporu...no buhzial uctovnika na to zabudla a cize mi vzali podporu. musela som z prenajmu odist. este predtym mi vzal auto lebo ze je firemne. cize na dochadzanie tiez dalsie vydavky. v tomto obdobi mi zistili ze mi musia vyperovat zlcnik, ze mam zapal aj slepeho creva takze tiez a cisty na peceni. po odstahovani z prenajmu so isla naspat k rdicom, pri operacii sa to skomplikovalo nasli mi v celej brusnej dutine zrasty a operovali ma niekolko hodin. a ma to trvale nasledky plus do toho stale uzivanie liekov na oblicku aby aspon trocha viac fungovala. vsetko poprepiovane ... zije si v 5000000 tisicovej haciende ma 2 suv bavoraky, zije si v standarde stale zanckove veci vikendy v mestach a uzivania si zivota na volnej nohe. Chcela som len vysvetlit do podrobna ako som na tom teraz a co vsetko sa udialo a ci mi viete poradit o aku sumu vyzivneho pre 4rocne dieta mozem ziadat, moj pravnik mi hovori ze ceny bz sa mala vysplhat nakolko dieta musi udrziavat standard rodicov,,,ale momentalne kvoli mojim zdravotnym problemom nepracujem nikde..podporu mi zrusili ..posiela mi 200 snazim sa vystacit ano som si vedoma toho ze to je len pre maleho ale somfakt v zlej situacii, snazim sa privyrabat domma ale nedokazem az tolko vyrobit. ale zase som odbocila,,,chcela som vediet ci niektora z vas ma nejaku skusenost s tym ze ako to naozaj je v takejto situacii ...ci je naozaj spravodlive ako si on zije a uziva a my kvazi uplny opak a robi prepisy a podovody len aby na malho plail co najmenej a pride mi to nepsravodlive, lebo tieto firmy mu zalozil moj otec ktory ho postavil na nohy. a vdaka nemu sa ma teraz tak dobre. chcela som s aopztat ci ste mali skusenosti s paragrafom o tom ze malolete ma udrziavat standard rodicov. a ako je to s udelenim vyzivneho pri podnikateloch , kedze on sa kvazi dal ze ma prijem len tych necelych 500 e pricom dom len plati uver za vyse 1000 eur plus jeho zivotny standard a auta a podobne.

janinque
14. máj 2019

@1369640 môžeš požiadať aj o výživné na bývalú manželku, z toho čo popisuješ, si v zlej situácii a súd by ti to mal odobriť. To že ex vykazuje 500EUR príjem a má nadštandardné výdavky, súd zaujímať bude. Môj ex to spravil podobne a sudkyňa ho vysmiala. Držím palce!

1369640
21. máj 2019

@janinque dakujem velmi pekne za podporu....vyslo mi to....nedokazal na sude obhajit svoje vedlajsie primy a tym padom sudca rozhodol na vyzivne 500 eur s tym ze manzel na sude povedal so svojou pravnickou ze max co dostanem je 200 auer nakolko si priznal minimalku a zrusil podiely vo firme 🙂

zuzinapipina
21. máj 2019

@1369640 tak to je super, teším sa s vami😁😁😁

janinque
21. máj 2019

@1369640 super, moc gratulujem!

maminuska
21. máj 2019

@1369640 vidím že si zo Žiliny, kto zastupoval tvojho exmanžela ? Inak veľmi gratulujem .

mechurik
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinque
21. máj 2019

@1369640 mohla by som sa aj ja spytat na meno tvojho a jeho pravnika? mozno budem totiz potrebovat zastupovanie v najblizsej dobe... Moc dakujem, ked tak aj cez IP

1369640
21. máj 2019

@janinque mate spravicku 🙂