icon

Výživné na 1,5-ročné dieťa

12. jún 2022

Ahojte, otec mojej dcéry pracuje ako živnostník, a zarobí cca 3000 +- podotýkam , že nebude platiť nič, nebude mať žiadne výdavky, okrem poistky za auto, a na naftu a mobil, nič viac v podstate. Ja som na rodičáku, ten mám 400 eur, z roho 200eur nájom, 50 elektrika, mobil, sporenie, a už som na 400 eurách, samozrejme bez stravy, bez lekárne, bez drogérie, bez oblečenia.
Dohodli sme na 350 eur, ale podla mňa, je to málo. Na tieto veci, ktoré som popísala. Mohla by som žiadať viac?

matkahelka
14. jún 2022

@zuzsat tak si natrafila na nespravnu sudkynu alebo mala slabeho pravnika. ja mam naopak vo svojom okoli dost zien, ktore su rozvedene a so ziadnou stovkou na mesiac neboli spokojne a vlacili sa po sudoch dovtedy, kym nevysudili vyssie vyzivne. prepac, ale toto nema s hrdostou nic spolocne. preco by som svoje dieta mala oberat o nieco na co ma narok? 100 ci 150€ mesacne kompenzuje cas, energiu, starostlivost, ocr na dieta, ktore vynalozi matka? mam na toto fakt diametralne odlisny nazor. aj tu na koni su zbludili oteckovia, co sa biju do prs ako by sa oni vedeli postarat o dieta a chcu striedavku. to by som teda chcela vidiet, kolki by sa o 18mesacne dieta starali a ako dlho by im ten entuziazmus vydrzal. do prvych soplov, do prvej prebdenej noci kvoli zubom, o teplotach ani nevravim...

pimpulka
14. jún 2022

@liljana Ano odôvodnenie je vzdy ze veď dieta si treba užiť, venovat sa mu, atd. a nie do prace utekať a nedajbože zarábať sama. To je ok, len niekedy mam pocit ze iste matky by boli najradšej na rodičovskej do 30ky svojho dieťaťa a potom vlastne sup na dôchodok😅

liljana
14. jún 2022

@pimpulka Su take, co boli doma s detmi 25-30 rokov. Nepovazuju za potrebne pracovat a odkladat si na horsie casy ako ostatni. Ked sa nieco stane manzelovi, ktory zivil rodinu, zakladaju rychlo ucet pre pomoc "zene v tiesni" a rychlo, posielajte mi prispevky.

zuzsat
14. jún 2022

@matabb73 tie naklady treba este podelit... 600 najom... 300 ja 300 dieta... Ale z tych 300 dietata platim ja 150 a otec 150... Takze len pre vzorec... A na poslednu otazku ci by som pyatala viac uprimne...neviem... Slecna dostava kazdy mesiac peniazky... Takze si na to zvykla... Ja kedze ich nedostavam tak jenm to ine. Viem vyzit aj bez toho 🤷

zuzsat
14. jún 2022

@matkahelka prvy krat suhlasim asi so vsetkym co si pisala ale... Je to take vseobecne... No konkretna autorka na mna zaposobila ako zena ktora vyzuiva dieta pre svoj blahobyt

cicuca
14. jún 2022

@zuzanockamt a niečo také, že matka dáva starostlivosť sa neráta?

matabb73
14. jún 2022

@zuzsat prečítaj si to ešte raz.

zuzsat
14. jún 2022

@matabb73 citam a naklady podla sudkyne sa delia fifty fifty ..
Najom 200/2=100 cize 50 otec a 50 matka
Elektrina 50/2=25 cize 12,50 otec 12,50 matka
Mobil dieta nepouziva. Sporenie je len na dobrovolnom rozhodnuti rodicov.
Takze naklady na byvanie na dieta su 62,50€
A za cca 300€ sa 1,5r dieta musi najest aj osatit aj vsetko...

zuzsat
14. jún 2022

@matabb73 takze stale som toho nazoru ze moze byt spokojna s vyzivnym 350€ a nech nie je chamtiva

silvia2013
14. jún 2022

@akje musela ratat s tym, ze ak tu nueco da, dostane aj negativne komentare.

akje
14. jún 2022

@silvia2013 aj tie sa daju vyjadrit slusne

adaale
Odpoveď bola odstránená
matkahelka
14. jún 2022

@adaale moj radsej pojde do prace, kde mesacne zarobi takmer dvojnadobok toho, co autorkin ex 😉 hold, niektori chlapi vedia zarobit tisice a niektori vedia varit a uspavat deti. nemozeme mat oboje. ja som s tym svojim max spokojna a nevymenila by som ho 😉 prebalit, okupat a nakrmit zvladne a ten zvysok ma odpustene, ze nedokaze 😁

adaale
Autor odpoveď zmazal
gerimka
14. jún 2022

@heleninamama nechce sa mi vás čítať, už to je úplne vyčerpávajúce. Ste mimo a riadne. Dá sa hneď predbežnom, čiže peniaze dostanete hneď, aké určite nie toľko, čo si žiadate. Dostanete ho do mesiaca. Čo sa týka výživného, ano súdili som sa a akurát dnes. Minulý mesiac bol podaný návrh. Takže asi tak. Čo sa týka styku, presne tak isto sa to rieši. Majetkové veci sa riesia dlho, ale toto určite nie. Dokonca si vie spetne vyžiadať Peniaze!!!

gerimka
14. jún 2022

@heleninamama Ste chudera, keď takto urážate tu ženu. Prepáčte, keď je váš bratrancek magor a narcis, tak amen tma a vám prajem, starajte sa o seba, lebo už som si vytvorila vas obraz🤪 .V mojim poňatí ste vy ta troska a nie ta žena, ktorá trpela pri ďalšom magorovi narcisovi, ktorý ju psychicky zničil, spolu aj s matkou manipulatorkou. A pravdaže zneužívali súdnictvo, pretože mali styky. Nech sa im to vráti.

girlie_konik
14. jún 2022

@adaale a ako by stihal tu "dobru veducu poziciu"? Vodil kazde rano a chodil kazde poobedie? Vykryval prazdniny a sople? Podotykam sam, resp. celu polovicu mesiaca, ked uz striedavka, tak poriadne.

matkahelka
14. jún 2022

@girlie_konik tak tak. a este by v noci vstal x krat za noc k dietatu a potom s kludom anglicana odkrutil 8.5 hod.v praci. a teraz tu o cervenej ciapocke...

girlie_konik
14. jún 2022

@matkahelka nepochopia to tie zeny tu proste nijako 😒 toto je pre mna jedna strasliva diskusia, sklamana som z nas zien, aj vidim, aki su ludia proste hlupi a neempaticki, smutno mi je z toho.

llia
14. jún 2022

@renata3131 krásne napísané

adaale
Odpoveď bola odstránená
matkahelka
14. jún 2022

@adaale jaaaj, samostatne jednotky mas, pri samostatnych jednotkach pojde kazdy chlap do striedavky. to sa teda nemas cim chvalit. ale tu je diskysia o 18 mesacnom dietati, coz nie je samostatna jednotka. aj pri 18mes. dietati by tvoj chlap isiel do striedavky? lebo nech zena v noci vstava, nech zabezpecuje full servis, nech funguje so soplami a teplotami na ocr a nech ide do prace, lebo inak je lemra a vyciciavacka.

adaale
Autor odpoveď zmazal
k0l0b3zka
15. jún 2022

@girlie_konik A to vy ako dokazete posudit ci by to zvladol alebo nie? :D Takze vy ako pravnicka , ktora vidi chlapa 15 minut na pojednavani zahlasi na sude "tento chlap sa nevie postarat o dieta v striedavke pretoze je manazer na veducej pozicii, zaraba 6 mesacne, nevie vykryt sople, nevie vykryt horucky a nevie odniest dieta do skolky". Nie je Vam trapne ani trochu, pouzivat nonstop tieto nicim neoverene poucky? :D Ako pisem kym sa spolocnost nezbavi takychto "pravniciek" a otcovia nebudu mat normalne prava, nezmeni sa zakon tak tu nikdy nevymru tieto priblble nazory. A teraz si predstavme velmi zlu situaciu (matka zomrie) a ten isty chlap ktory bol kedysi nekompetentny uz to zrazu dokaze, lebo musi :D Usta otvaram normalne.

dadulkaf
15. jún 2022

Mám kolegyňu, ktorá dieťa vychovávala 20 rokov sama bez finančnej pomoci otca dieťaťa. Starala ako mohla a dnes je z jej dieťaťa vysokoškolsky vzdelaný človek, a dokonca vyštudovali v zahraničí. Takže dá sa to. Len treba chcieť. Kto chce hľadá spôsoby, kto nechce hľadá dôvody. Dnes mám kolegov, ktorí hoci sú na dieťa dvaja, museli dať dieťa do jaslí ako 1,5 ročné a svet sa nezrútil.

akje
Autor odpoveď zmazal
liljana
15. jún 2022

@k0l0b3zka To su klasicke predpojatosti. Muz sa nedokaze postarat o dieta (no akeho nasla otca pre svoje dieta, takeho ma) a vsetkym muzom daju v praci 3-4 tis eur za sparanie sa v nose (kto taku pracu nema, je ovividne neschopak, co nestoji za rec, ked taku nenasiel), zatial co zo zeny v praci "zodru" kozu za 500 eur. A preto radsej do prace ani nejdu.

k0l0b3zka
Autor odpoveď zmazal
akje
15. jún 2022

@k0l0b3zka ak my mame chlapov, co sa nevedia postarat o deti... 🤦🏼‍♀️ ja mam a sme realisti, ktori sa nepotrebuju tvarit, ze ked je dieta tyzden chore v horuckach, ze toho druheho partnera nepotrebujeme, nepotrebujeme spat, v robote nas spanok nedohana a nerobime potom chyby a sme supermani. Len tolko ti k tomu poviem.

Povodny prispevok som vymazala, lebo som ho chcela opatovne napisat inak. Stihol si odpisat. Sorry

silvia2013
15. jún 2022

@akje prečo to pises mne? Piš to tým, ktoré podla tvojho tvojho rozumu pisu neslusne.