icon

Započítava sa do výživného aj plat novej manželky?

14. júl 2022
heidy222
15. júl 2022

Oliolijanka je autorka 🤭

lenkakravcova
15. júl 2022

Ak by mal muž živiť svoju bývalú ženu, tak to sa ani rozvádzať nemusel.
Vlastne, aspoň by z toho niečo mal 😀
Ostal by v takom hareme, polygamickom manželstve, kde by sa prvá žena starala o dieťa a druha bola partnerka 😂 ale museli by ste spolu vychádzať!
Keď už by mal za to tak platiť, tak nech to má pre neho cenu (aj pre tu novu, že jej nebudeš liezť na nervy).

autor
15. júl 2022

@kate211 Spolocnost este bude len v srackach. Ked genarcia dnesnych deti bude v buducnosti obezna, so zdeformovanymi nohami, ochabnutym svalstvom, krcmi, koznymi problemami, krivymi chrbticami, traviacimi problemami, oslabenou imunitou. A to vsetko len koli tomu, ze matkam je zatazko prihodit par eur na vychovu, aby sa im vykompenzovala tvrda drina. Super si to vymyslela.

ziarifka
15. júl 2022

A čo konkrétne synovi chýba, čo si nemôžete dovoliť?

kate211
15. júl 2022

Pocuj a nechces zalozit nejaku politicku stranu? Hlavnym heslom by bolo pridat financie matkam, ktore sa spravne staraju o nohy, svalstvo a imunitu deti (kontrolovat to budu ucastnicky ezo skupin). Financie potom stat nariadi platit vsetkym rodinym prislusnikom otca dietata - kazdemu tak 20% platu a samotnemu otcovi tak 50% platu. Keby to preslo, bola by dnesna generacia deti v poriadku?

ajdika
15. júl 2022

Tak presne si to teraz vystihla: "matkam je zatazko prihodit par eur na vychovu...", presne toto je o tom, ze ty ako matka mas zatazko snahu ist pracovat, aby si mohla prihodit aj TY! Takze mas odpoved na financovanie tvojich rozmarov. Boze, tebe tak zelam, aby ta zivot prefackal a zacala si si vazit bezne veci, lebo inak ti to asi nedojde...

autor
15. júl 2022

@kate211 Politicka strana podobneho nazoru by sa na Slovensku hodila. Mozno by dala do laty aj Vas a podporila by deti Vasho manzela a ich matku. Viac sa s Vami bavit nebudem. Pekny vecer.

kristinka92
15. júl 2022

TINKTURA Z PLACENTY? akože mám dost🤢, ty si padnuta na hlavu alebo platený troll, ktorý tu ma nadhadzovat témy aby ľudia hojne komentovali a klikali.
neverím že by bol niekto tak na hlavu že by konzumoval cudziu placentu zaliatu alkoholom, z teba si musí bývalý riadne robiť posmešky s novou ženou, že ti to preplo na parádu.
chudak chlapec, najlepšie preňho by bolo keby si ho bývalý brával aj častejšie, nech pozná aj normálne prostredie a nie len sibnutu ženskú

monuska112
15. júl 2022

a teraz zaciname dychat nejaky specialny vzduch ze to ma postrehnut akurat buduce deti? v akej buducnosti? ci uz konkretne tie nase?

bessie12
15. júl 2022

@kate211 myslim, ze v politike mame hlupakov viac nez dost a dalsich urcite nepotrebujeme 🙄

kate211
15. júl 2022

@bessie12 Toto by bola topka.

bessie12
15. júl 2022

@kate211 len neviem kto by to volil ? 😀

kate211
15. júl 2022

@bessie12 autorka a mozno nejake alternativne mamicky by sa tiez nasli

pandusica
15. júl 2022

autorka ja mam len jednu otazku, ako si ty predstavujes kolko ti ma manzel prispievat na vyzivne. Zratat jeho prijem, jeho manzelky a tvoj a rozdelit na dva, aby ste obe domacnosti mali rovnako, prip. kolko si predstavujes ty polovicu z ich prijmov pre teba? dakujem

bessie12
15. júl 2022

@kate211 hmm no vela ludi teda asi nie. Ked sa nad tym tak zamyslim a predstavim si, ako by odo mna pytala priatelova exka peniaze na ich deti, ako to robi tato tu, tak by som ju hnala svinskym krokom do ... vies kde. To co si zarobim je MOJE a cudzia zenska nema pravo si na ne narokovat, lebo ona ma evidentne nejaky problem.

autor
15. júl 2022

@pandusica Ano, presne tak. Scitat prijmy a rozdelit medzi dve domacnosti. Zivotna uroven domacnosti otca a uroven domacnocnosti, kde zije syn ma byt rovnaka. Je na to aj zakon. Ja sa staram o jeho dieta, to chce cas a energiu, o mojej snahe a drine ex nic nevie. To je jeho problem, nie moj. Nevidim na tom nic zle: ani moralne, ani pravne.

monuska112
15. júl 2022

@pandusica neodpovedaj, ju bije zivot a pozri jak chuda!

loginexistuje
15. júl 2022

cize ked ty si najdes dobre zarabajuceho chlapa bude si od neho narokovat na jeho oeniaze a posielat otcovi dietata?

autor
15. júl 2022

@loginexistuje Nie. Pretoze v domacnosti otca dietata nebude zit ani moje dieta ani dieta mojho buduceho partnera. V mojej domacnosti zije jeho syn a toho ma povinnost zabezpecit. Logicke.

sonnenshein
15. júl 2022

Životná úroveň je úroveň výživy, odievania, bývania, kultúry, vzdelania, ale aj právo na prácu, dĺžka pracovného času a dovolenky, čistota ovzdušia a vôd atď.; stupeň uspokojovania životných potrieb ľudí a súčasne aj podmienky, za ktorých sa tieto potreby ľudí uspokojujú.

Z toho vyplyva, ze zivotna uroven otca a jeho domacnosti je nizsia, ako Tvoja.
Co s tym?

kate211
15. júl 2022

@bessie12 Ludia, ktori vidia nejaky narok na peniaze su schopni kadecoho. Priklad autorky - asi niekde pocula, ze narok ma a s jej argumentaciou pojde zjavne aj k sudu. Vysvetlit nepomoze. Ten jej ex a jeho zena ju uz podla mna davno vyhodili ak nieco od nich chcela. Asi to nepomohlo.

loginexistuje
15. júl 2022

akozenebude zit ? ved hadam ma otec urcene stretavanie s dietatom
a kludne podaj skoncis so striedavkou a s minimalnym vyzivnym (ak vobec)

autor
15. júl 2022

@sonnenshein Co s tym? Vazne? X-krat som im hovorila, ze by mali dodrzovat aspon nejake pravidla v domacnosti aspon po dobu, ked tam je syn. Co ja mam s tym, ze im sa nechce? Co ja mam s tym, ze maju zanedbanu domacnost plnu chemie, nezdravych potravin, nekvalitnych posteli? Ludi, ktory zle vychovavju deti, vkladaju im nespravne navyky, rezimy, s takymi nic nespravis. Slovensko je oproti svetu mentalne velmi nizko.

petamich
15. júl 2022

ty si dalej ides svoje aj ked ti sem napisal vyjadrenie pravnik 🙈 ze scitat prijmy a vydelit 😂 to by sa vsetky lenive ex a zlatokopky ex tesili, este stastie, ze to tak nefunguje 🫣 ale jedno musim uznat, kreativita ti rozhodne nechyba

prasiatko30
15. júl 2022

@petamich tu sa aplikuje znama to pravna norma - co je tvoje to je moje a co je moje do toho ta nic. Divca preukazuje, ze ma skoncenejo judr a dotiahne to daleko

sticker
sonnenshein
15. júl 2022

No neviem, zila som v tom svete, a nie je to o nic lepsie.
Ja by som skor ako vyzivne riesila dohlad nad starostlivostou, s tym mas vacsiu sancu, ze uspejes, ako s vyzivnym, ked uz, ako vidis podla definicie, mas lepsiu zivotnu uroven ako oni.

matullienka
15. júl 2022

Kokos ani by ma neprekvapilo keby tvojmu ex došla trpezlivosť a poslal k vám sociálku a psychiatra lebo prostredie v ktorom vyrastá tvoj syn je u vás doma doslova toxické. Niekedy stačí aplikovať pri všetkých tých veciach, ktoré tu ty omielaš zdravý rozum len ten u teba evidentne absentuje

vevapeto
15. júl 2022

Ako úplne seriózne, keby ex trval na tvojom psychiatrickom vyšetrení, tak hádam aj malého si vysúdi do svojej starostlivosti.

kate211
15. júl 2022

Ty si s porodom vyprcla aj mozog. Odmrdalo ti komplet, nenavratne. Utekat velmi daleko. Co sa ineho da s takymi ludmi robit. Furt dookola jak radio svoje teorie o vedeckych studiach, zdravom vyvoji. 500x denne. Vypnut na totalku.

michaela_koc
15. júl 2022

@vevapeto amen!