icon

Započítava sa do výživného aj plat novej manželky?

14. júl 2022
lady_hurts
15. júl 2022

Stále som sa nedozvedela z akých zdrojov spočíva tvoje "štúdium".

autor
15. júl 2022

@monuska112 To sa nezerie ako hranolky s kecupom kazdy den ako to robi bezna cast populacie. Pouziva sa par kvapiek pri zapaloch, ked treba posilnit imunitu, pri traviacich problemoch. Syn to mal asi 3x za zivot a velmi pomohlo.

prasiatko30
15. júl 2022

@lady_hurts google university of life phd😅😂🤓

monuska112
15. júl 2022

ktora bezna cast populacie toto robi bezne? mna ked boli brucho tiez mi to prejde, aj bez tohto zazraku

autor
15. júl 2022

@monuska112 To bolo myslene tak, ze bezna cast populacie zerie hranolky s kecupom alebo podobne sracky.

bessie12
15. júl 2022

Neviem ako ty, ale ja jem a nie zeriem. Nie som zviera 🤦‍♀️ Aj dnes poriadny domaci hamburger s hranolkami 🍔🍟

nykkushka
15. júl 2022

Autorka ty si pre mňa neskutočne zlý človek. To nezvyknem písať ľuďom ktorých nepoznám ale ty si kus... Nie pre to, aky máš postoj voči ex a jeho novej manželke, to mne je ukulele.
Ale preto, ako tu z každej jednej baby, ktorá nezdiela rovnaký názor ako ty robíš nevzdelane chudery, ktoré nemajú ani základnú ľudovú...
Trošku by si sa mohla ukludnit a akceptovať fakt, že nie každí ma chuť hltal placenty, voziť 8r dieťa v protismere, pchať nohy do BF topánok (náš ich má zakázané od fyzio a ort), nie všetci majú potrebu leštiť si chrup striebrom alebo jest len bio eko raw...

lenkakravcova
15. júl 2022

Joj s tými topánkami.. Však idem do lekárne, kúpim Protetiku a neriešim.

Inak z čoho iného robíš puding? (resp tvoj syn neje nič, čo obsahuje mlieko a kukuričný škrob?)

A keď už o tej výžive, alkohol nie je zdravý. Poškodzuje pečeň a mozgové bunky. Celkovo ak by si chcela z niečoho urobiť niečo zdravé je lepšie vyhnúť sa machaniu toho daného v alkohole. Potom sa to ťažšie rozkladá v pečení a za naša organizmus.

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
autor
15. júl 2022

@lenkakravcova Mlieko nahrazujem vodou alebo rastlinnym mliekom. Asi v 90% pripadoch vodou.

ziarifka
15. júl 2022

@nykkushka najabsurdnejšie na tom je to, že exmanžel (jeho žena) má platiť, lebo si to nenaštudoval s nesúhlasí s tým

mon29
15. júl 2022

Musis sa pozerat na plat otca.. a na vydavky ktore mas na syna z coho polovicu by mal hradit otec+moze setrit ak ma dobry plat.. druha zena s tym nema nic. Aj keby narazil milionarku.. hold to uz je jeho sikovnost.. 😆

kate211
15. júl 2022

Autorka pises tu rozne mudrosti ale stale nemam odpoved na jednu otazku. Ved si rob co chces, rob tinktury aj z mozgu, studuj zdrave vyvoje aj 20 hodin denne. To moze byt kazdemu jedno. Ale preco by ti tento cas mal kompenzovat financne chlap ci jeho zena? Oni maju zabezpecit aby syn mal kde byvat, co jest, v com chodit, zdravotne potreby ci sportove aktivity. Tvoje konicky a uslu mzdu ti financovat nemusia. Neviem, kde studujes zakony. To mozno plati vo vasej skupinke alternativnych mamiciek. Ale nie na normalnom sude. Alebo to je nejake vase dalsie, nove posolstvo? Mat rovnake zivotne urovne ako chlap, ktory deti urobi? A ked to tak nebude, tak co podniknete?

michaela_koc
15. júl 2022

Zienka moja pekna. Necitala som tu prispevky, lebo mi zabehlo vino, ked som videla tvoju otazku. Ano - dieta by malo mat rovnake "financne" prostredie u matky a u otca. Rozdiel sa dorovnava. Ale! Ten rozdiel jednak musi byt priepastny, ad 2. z kade vies kolko ma jeho nova zena? 🙂)) Trosku uchylne nie? 🙂 Ad 3. Aj keby maju prijem do domacnosti 4000 eur a vydokladuju, ze maju naklady 4500, este mu to znizia :D Kazdopadne, nie neuspejes na sude. Ak tak ti da o par stovak viac z milosti, aby sa vyhol trapasu s furiou. Najdi si lepsiu pracu, nezavid, alebo si najdi chlapa co dorovna tych 3000 eur 🙂 Alebo rovno 5 🙂 Poradim ti, chod pred jeho dom a valaj sa po zemi ako to dieta z toho gifu co najdes v messenger 🙂 ine ti neostava

matullienka
15. júl 2022

Keby si namiesto čítania zvastov a blabolov zdvihla svoju lenivu riť mohla si sama zabezpečiť synovu nadštandard ale na to evidentne tvoje mozgové bunky nestačia tak radšej sa snažíš parazitovať na iných ľuďoch, ktorý s tebou nemajú nič spoločné. Iným tu nadávaš do nevzdelancov a hlupákov ale sama si hlúpa ako bedňa gitu lebo teba nezaujíma iný názor ani keď ti odcituje zákon a je právnik tak je asi slabo informovaný podľa teba. Fakt som hlupejsiu ženu ako ty nevidela ty si u, prerazila úplne dno. Normálne ľutujem tvojej dieťa a myslím si, že by mu bolo lepšie u tvojho ex lebo pri tebe evidentne nemôže ani dýchať normálne

oliolijanka
15. júl 2022

Ja sa zastanem autorky, lebo viem, ako to tu na mk funguje.
V normalnom prostredi by to bola zaujimava tema na debatu, lebo naozaj su peniaze novej partnerky aj peniaze autorkinho ex a keby on chcel, tak by ich mohol vsetky dat svojmu dietatu, alebo by ich mohol vsetky minut na automaty, alebo by ich mohol prejest. Keby on chcel a iba dovtedy, kym by to nova zena akceptovala.
Skoda, ze to nefunguje aj v praxi, lebo znova ma autorka pravdu, rozvedena zena s dietatom to ma ovela tazsie v zivote ako rozvedeny chlap, ktory dieta vidi raz za dva tyzdne, alebo vobec, lebo nechce.

Ale modry konik nie je normalne prostredie. Tu sa to vzdy zvrhne na sikanu prispievatela, ktory povie iny nazor ako ma väcsina.

Pred sto rokmi davali chlapi svojim dvanastrocnych synom pit alkohol a odmenovali ich cigaretami. Zena, ktora protestovala, bola okolim oznacovana za hysterku. Dnes by sme boli hysterky vsetky.

Jednoducho spolocnost este nedozrela k tomu, aby si poradila s chlapmi a ich castu neochotu byt zodpovednymi za dieta.

Autorka naozaj spravne uvazuje.
Ak by nove partnerky museli prispievat ex zenam, tak by neschopni muzi nemali nove partnerky tsk lahko a preto by sa tak lahko nevzdavali svojich zien a deti.

autor
15. júl 2022

@kate211 Mila pani. Vy si uvedomte ako dlho sa matka musi starat o dieta a hlavne ked pre nebo chce nieco viac. Lepsiu stravu, lepsie aktvity z odbornych hladisk. A preto tato matka nemoze pracovat tak ako ich muzi. Takze ano, chlap ma zene nahrazovat uslu mzdu, pretoze vychovava jeho dieta a vzdelava sa koli jeho dietatatu. A je jedno ci chlap zije s tou zenou, sam alebo uz ma inu.

autor
15. júl 2022

@oliolijanka Dakujem Vam. Toto dokaze pochopit len malo kto.

zuzanockamt
15. júl 2022

@oliolijanka Ale s touto paňou, žiaľ, nevydrží žiadny príčetný muž, takže rozvedená bude asi svojou vinou.

moonlight1210
15. júl 2022

Berie sa do uvahy ako zivotna uroven len JEHO prijem (zvycajne plat).

Prijem jeho zeny sa zohladnuje len preto, aby sa zistilo, kolko jemu z JEHO prijmu ostane po prispeni na domacnost (a ine povinne vydavky, a dalsie deti, ak by ich mal).

Takze vyzivne na vasho spolocneho syna sa bude ratat len z jeho prijmu.

Nie zo spolocneho prijmu jeho a jeho zeny.

@oliolijanka ale to by si nikto nechcel vziat muza, ci zenu so zavazkami. Radsej by zili nadivoko s pravne oddelenymi prijmami.
Nic by si tym neziskala (ziadnu spolocensku zmenu) a dotycny by zas len mal peknu zivotnu uroven. Ibaze pravne nedotknutelnu.

A pokial by si zakonom este i toto nejak zmenila, tak z ludi so zavazkami by si vlastne urobila spolocensky neziaducich pariov.
Zo zien i muzov.
Kto by chcel seba trestat za to, ze komusi nevysiel vztah s dietatom a doplacat zivotnu uroven zene, co si z dieta/deti urobi dojmu kravu? (Lebo to by sa potom lahko dalo).
Nestaci, ze toto robi nasa mensina?

sparrows
15. júl 2022

@oliolijanka ale veď väčšina žien chce silou mocou decko do svojej starostlivosti🤔 aj keď nemajú také možnosti sa o dieťa starať. Možno je načase zapájať mužov do starostlivosti rovnakým dielom AJ po rozvode, miesto privlastňovania si dieťaťa ako majetok a odmietania ho dávať vlastnému otcovi, lebo však ja som ho porodila 😂

“Ak by nove partnerky museli prispievat ex zenam, tak by neschopni muzi nemali nove partnerky tsk lahko a preto by sa tak lahko nevzdavali svojich zien a deti.”
1. Nové partnerky nemajú abolútne žiadnu finančnú povinnosť voči CUDZÍM deťom, len za to, že matky tých detí sú neschopné urobiť niečo so svojou finančnou situáciou
2. Dobre zvrátená logika. Keď ťa muž chce opustiť, opustí ťa tak či tak. A navyše, vôbec sa nedivím, že autorka je EX. Tiež by som od nej utiekla

kate211
15. júl 2022

@oliolijanka A co mal robit ten chlap? Zivit do 18 rokov decka zenu, ktora sa po porode chova ako z nejakej sekty, je najmudrejsia a najstudovanejsia? Alebo sa ma rozist a zostat sam a nadalej zivit svoju byvalu zenu, ktorej jeblo? O syna tu nejde, na neho plati 280 eur, co neni malo. Alebo zatajit svoju novu zenu, lebo ex ciha na jej plat a majetok? Alebo ma zhrabnut majetok a prijmy novej zeny a dat ich byvalej? Z akeho titulu? Lebo jej jeblo? Opakujem o syna nejde. Na toho plati pekne.

michaela_koc
15. júl 2022

@kate211 krasne si to napisala 🙂 vobec nejde o dieta, tu citi peniaze. lebo z 280 euro moze byt 800 euro 🙂 ale nebude. je mi autorky normlane luto. prerazila uplne dno. apropo, keby uplnou nahodou nieco vysudila, mozu sa papierovo rozviest, on si da trvaly pobyt k rodicom a este ona bude doplacat jemu :D

vevapeto
15. júl 2022

@oliolijanka ono keby jeho otec zarábal nadstardantne, tak je tam miesto na debatu, aby viac prispieval na syna. Neviem prečo by mal dávat viac, zato, ze jeho nová partnerka zarába veľa? On platí na syna 280€, čo je podľa mna pekná suma a je z niečoho vypočítaná. Očividne jeho ex vyhovuje, maly je v jej starostlivosti, lebo otec platí. Veď môže mat striedavku, nemusí otec platiť nič alebo len minimum a autorka môže pracovať koľko chce a nemusí mať mindraky, ze sa musí o syna starať. Ale to sa jej zrejme nepáči, radšej sa bude vyhovárať na otcovu (ne)výchovu a hľadať cestičky, akoby sa mohla dostať k €€€, ktoré zarobí jeho šikovná terajšia partnerka.

kingstonka
15. júl 2022

....mňa tu dostala jej "argumentacia", ktorú chce použiť na súde, ako jej ma ex kompenzovať jej drinu.... mi to príde ako keby otec dieťaťa bol jej zamestnancom a mal plniť pokyny nadriadeného.... normálne by som chcela byť na tom súde...

sofiia87
15. júl 2022

Panabeka, tolko zloby v jednej zene. Tvoj syn potrebuje milujucich rodicov, nie posadnutu nevyrovnanu psychopatku, ktora si mysli, ze ma narok na peniaze cudzej zeny 🤦‍♀️Preber sa, najdi si psychologa aby sinsa vyrovnala s rozvodom a tym, ze tvoj ex zije novy a stastny zivot. Tvoj syn neumrie ak si par krat do mesiaca umyje zuby s inou zubnou pastou,, ani ked zje nieco s cim nesuhlasis( co urcite robi aj bez toho aby bol u otca), ovela dolezitejsie je, ze spolu travia cas. A tebe ak vadi, ze ma zena tvojho ex vyssi plat, tak sa posnaz aby si zarabala viac.

oliolijanka
15. júl 2022

Za malo. Pochopili viacere, ale prave tie su take chapave, ze vedia, ze tu na mk sa neoplati argumentovat😊

Ja ale zaroven tvrdim, ze je to zaujimava tema na normalnu diskusiu. Neviem definitivne povedat, ci by sa to, ze nove partnerky budu platit ex partnerkam/novi partneri ex partnerom, znova neobratilo proti zenach, resp.proti zodpovednejsim partnerom/partnerkam.

Argumentujes rozumne, ale tu naozaj nie je priestor na rozumne diskusie.
Takze ja temu opustam.
Pekny vecer vsetkym😊

ajdika
15. júl 2022

Ty si fakt riadne klepnuta. Keby si aspon polovicu casu venovala pracovaniu a zarabaniu miesto toho, ako sa venujes "literature" a pohrdanim vsetkych ostatnych, hned by sa ti zilo lahsie a nemusela by si zobrat o peniaze navyse. Mna by na tvojom mieste hanbou fackalo...

kate211
15. júl 2022

Autorka, spolocnost speje do sraciek aj vdaka takym ako si ty. Robit sa ti zjavne nechce, tvoj zivotny sen je robit tinktury a studovat kde jake ezo chujoviny. A hladas, kto ti bude tento zivotny sen financne kompenzovat. Tu nejde o starostlivost o syna. Toho ako si pisala, tvoj ex odvezie na florbal (ty florbal nechces), kupi mu topanky (len ine ako chces ty), da mu jest (ine jedlo ako chces ty). A urcite by sa staral aj viac, keby si ho vkuse s tymi ezo chujovinami nebuzerovala.

vevapeto
15. júl 2022

@oliolijanka prosím aspoň jednu vetu kde argumentuje rozumne. Dakujem.