icon

Započítava sa do výživného aj plat novej manželky?

14. júl 2022
maciatkolulu
15. júl 2022

Dva víkendy sú nič a na viac decko nedáš... Aha. A on parazit uje na tvojej výchove. Hmm. Počkaj, keď budu mat babo, tak za žiada o ešte o znizenie🤪🤣. Mam osemročného a v pohode na sk sa dá podľa mňa pracovať, družinu máš, snad ho nemáš vážne chore? Proste len zavidíš. Aj svadbu museli mať lek z, aj bývanie, aj všetko. Inak 1100 nie je na dvoch bieda. Ale keď v tom máš zarátané výživné, tak potom by si fakt mohla na sebe popracovať a nájsť lepšie platenú prácu. Decko je už dosť veľké. Ja som ostala sama so 7 a 10nrocnou a bez práce a išlo to...

kate211
15. júl 2022

@lindusss2016 Ja som sice nidky nepochopila, preco je mlieko skodlive (pokial neni preukazatelny zdravotny problem), ale je kazdeho vec ako vari doma. Taktiez nechapem, preco zeny inu zosaliet, ak ich dieta dostane nieco z mlieka (a nema zdravotny problem) - u ex, u babicky, u kamarata na navsteve. Mna raz jedna mamicka (matka od dcerinej spoluziacky) tak zdrbala, ze som jej dala puding z mlieka (a nemala ziadny problem), ze sa normalne toho jej decka bojim. Si neviem predstavit, co zaziva zena od autorkinho ex.

lindusss2016
15. júl 2022

@kate211 tak ja netvrdim, ze mlieko je skodlive, ale snazim sa ho nepouzivat na dennej baze, osobnr mam vacsi problem s pudingom z prasku 😃 nez s tym mliekom. Ale to zas neznamena, ze ho moje deti obcas nezjedia. A ked mne niekto raz za uhorsky rok postrazi deti, tak som vdacna a ani ma nenapadne sondovat, co jedli.

sense
15. júl 2022

Ja by som sa chcela autorke poďakovať za zistenie akasom neschopná matka keďže tak opísala svojho ex, lebo nestudujrm "zázračné knižky o vývoji dieťaťa, žiadne alternatívne čínske a neviem ešte jaké mediciny" a ze mi stači používať zdravý sedliacky rozum, takisto ze mi na výber sedačky tiež stačilo len 20-30 minút a nemusela obetovať mesiace a týždne, nepotrebujem ryžovat na exovi a chvlbohu ten nie je taký vychcnec žeby m svoje dieťa odmietol platiť, lebo môj terajsi chlap zarába 2x toľko ako on a ja pri 60perc práce zarobím toľko co ex atď. A takisto ze ja ako neschopná matka doprajem dieťaťu krúžok kt ho baví a napĺňa a nie kt napĺňa moje ambície. Rovnako ako napriek tomu ze to a ex nevyšlo mu doprajem tráviť čas s jeho dcérou aj viac ako 2 víkendy do mesiaca a je mi úplne jedno či je uvarí alebo jedlo objedná, a ci bude pozerať telku hodínu alebo 5, rovnako ako či ju vezme opäť raz len do najbližšieho lesa alebo do zermatu na hory

autor
15. júl 2022

@kate211 Ty budes rovnako hlupa a nerespektujuca ako manzelka mojho byvaleho. Co je na tom, ze ista skupina matiek nechce davat detom pudingy z prasku a mlieka? Mlienko zahlienuje. Ked su deti tak dlho na istej zdravej strave vdaka matke, musi sa hned tato snaha matky zahodit? Neda sa mamicku respektovat a pudingy z mlieka nedavat? Proste nie. Ziadne pochopenie, respekt, nic. Urobim po svojom a hotovo. Vyber sedacky, obuvi bez totalneho rozmyslu. Ze obycajna topanka skodi, to nevysvetlis. Ze synovi vyhovuje ina zubna pasta, to tiez nevysvetlis, pretoze o zlozeni zubnych past vie ex a jeho novy zjav trt makovy. Poziadavky na zamyslenie sa, preco to matka tak robi, zasa nic. Len vysmiatie a odpoved, ze tak sa to robi 100 rokov. Nech si syna kludne byvaly vezne do striedavky, ale nech si vychovu (stravu, zdravy vyvin) nastuduje a aspon nieco dodrzuje. Ale to on robit nebude. Tak ked nie, musi financne prispiet viac. Ombedzeny narod. Ked niekto robi nieco inak, treba ho vysmiat a nevyhoviet v nicom.

lindusss2016
15. júl 2022

Tiez som kedysi boli hystericka z kazdeho susta, co moje deti jedli, potom som pochopila, ze tie negativne emocie su omnoho skodlivejsie ako to, proti comu tak tvrdo bojujem. Uvolnila som sa a je mi o 1000% lepsie 😁 odporucam 👌

anna_2
15. júl 2022

Ty si obmedzena, a to riadne. Nikto sa ti nesmeje ze nieco robis inak, ale ze si to rozkazujes aj na ex, alebo chces nezakonne z neho vytiahnut prachy. Nenezrana a sebestredna hyena.

lenka9g
15. júl 2022

A aký plat má tvoj ex? Koľko máš teraz výživné? Ty koľko zarábaš? Podaj o zvýšenie ale musíš mať normálne argumenty,medzi to nespadá: ex nech ti na výživné prispeje tvoja manželka

zuzanockamt
15. júl 2022

Autorka: Chudák tvoj ex a jeho žena,že toto musia znášať. Nečudujem sa,že si už ex.

heidy222
15. júl 2022

Autorka: ked ti tu 30 ludi povie, (niekori slusne a v dobrom, niektori menej slusne) ze prehanas s uzkostlivostou, tak je najlepsie sa nad tym a nad svojim konanim zamysliet, a nie opakovat, ze sme obmedzeny narod. Ja zijem v Nemecku a rovnako by ti na Nemeckom fore povedali

kate211
15. júl 2022

A kto sa ti smeje? Si rodic, rovnako ako tvoj ex a rovanko ako xy ludi ma svete. Kazdy rodic si voli vychovu sam - aj ty, aj tvoj ex aj tych xy ludi na svete. Ty si zvolila odborne vsetko studovat, vyberat kvalitne sedacky a obuv, vysadit mlieko, pouzivat zubne pasty s urcite tym najlepsim zlozenim. Tvoj ex a dalsich xy ludi si zvolilo ine literatury, iny pristup a pre nich je ine zlozenie zubnych past lepsie. Ked ty vychovavas syna aplikuj si svoje metody, ked je syn u svojho otca, otec ako rodic bude aplikovat svoje metody a dalsich xy ludi zvoli svoj pristup. Kazdy si rodic si to financuje sam. Comu nerozumies? Kto ta nechape a nerozumie ti? Ved ta nikto nenuti menit tvoju vychovu. Tak ty nenut menit vychovu inych rodicov. Ziadny rodic inym rodicov na nakladnejsie vychovne pristupy neprispieva.

anna_2
15. júl 2022

Autorke, spravna zubna pasta? spravne topanky? A aj priatelov budes malemu vyberat a schvalovat? aj frajerku? Aj manzelku? Len aby sa nestalo, ze ked bude chlapec velky, vykasle sa na system tvojho riadenia a utrhne sa z retaze (chlast, partia, ...). A jediny kto ho pochopi je jeho otec.

kristinka92
15. júl 2022

Bože môj neprehanas ten život trosku? Všetko si študovať jak posadnutá, pritom kto povedal že zrovna ty máš s tými bludmi pravdu? Čim skôr sa uvedom a uvoľní sa, lebo keď tvoj syn zistí že sa ma u otca lepšie, pretože netlačí na pilu za každú malú blbosť tak vyzivne ešte budeš platit ty im.

autor
15. júl 2022

@anna_2 Nie spravne, ale zdrave. Zdrava topanka nedeformuje nohy. V obycajnej ma dieta nohy natlacene a to neni zdrave a moze mat aj nasledky, komplikacie. Ale ludom, ktory odmietaju akykolvek iny nazor, pristup to nevysvetlis. Aj zubna pasta napriklad. Nie kazda je zdrava. To by si chcelo nastudovat a to vacsina populacie proste nezvladne. Ovecky len posluchaju. Ked uz nechce o tom nic sam zistit, mam len jednu prosbu: aby aspon nieco (nie vsetko) dodrzoval. Ale to je o obmezenosti. Proste nie, uz len z principu a na zaklade toho, ze jeho zena alebo lekari tvrdia nieco ine. Prosby, nech si nieco o tom zisti nezaberaju. On nema cas studovat nezmysly, ved on sa radil s doktormi. Tak ten cas musim mat ja. A mne ho nahradi kto? Ked bude syn velky, nech si robi co chce. Teraz je maly a za jeho zdravie a zdravy vyvin je zodpovedny rodic. Jeho zdravie a vyvin ho budu prevadzat celym zivotom.

zorienka333
15. júl 2022

"Ze obycajna topanka skodi, to nevysvetlis. Ze synovi vyhovuje ina zubna pasta, to tiez nevysvetlis, pretoze o zlozeni zubnych past vie ex a jeho novy zjav trt makovy. On nema cas studovat nezmysly, ved on sa radil s doktormi."

Autorka nie je mudrejsia len od vsetkych pravnikov v republike, este vie aj lepsie, ako doktori. Toto neni pravda normalne 😂😂😂

lola6666
15. júl 2022

Sťažuješ sa že 2 víkendy sú malo a potom povieš že k nej syna dat nechceš, ale jej prachy sú Ok. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Prepáč mi to prosím tá, ale ja si myslím že z teba ide iba zlosť že sa majú dobre a závisť.

bessie12
15. júl 2022

@zorienka333 zozrala vsetku mudrost sveta. Nevies o tom ? Tak teraz si sa o tom presvedcila 😝😂😂😂

majka1921
15. júl 2022

Ved topanky mu asi kupujes ty? Ked ide k otcovi, ide v topankach co mu kupis, ci nie? Ci co ma u tvojho ex samostatny satnik, kde mu kupuje veci on?
Akoze - podla mna kus teda prehanas. Ze zje 1 puding v mesiaci, vycisti si par krat zuby inou zubnou pastou - ozaj aka to je? Fakt nemas nic lepsie na praci, len citat studie o zubnych pastach?

kate211
15. júl 2022

Vsetci su debili - doktori, ucitelia, kucharky, chlapi, ex chlapi. Hura tak vsetko si budem studovat sama a chytrejsia budem ako cely svet. Super. Ale tento trend a poziadavka, ze moje mudrosti a studia bude financne komenzovat kde kto, pretoze nemam cas vlastne ani pracovat, sa nejako, mam dojem v poslednej dobe zvysuje.

123andy123
15. júl 2022

Prosím ta už toľko nečítaj a nestuduj internet. Venuj sa radšej malému aktivne. Nerob mu z detstva totalitný režim.

kate211
15. júl 2022

Autorka a kedy od teba tvoj ex zdrhol? Pred pocatim si ho informovala, ze planujes viest zivot plny studii zdravych vyvinov, stravovania a budes v tom najvacsi odbornik? Informovala si ho, ze tento zivot ti bude kompenzovat ci dorovnavat? Suhlasil?

kristinka92
15. júl 2022

Autorka predtým než by si podala návrh na súd si naozaj prosím 🙏🏽 naštuduj právne poradne hoci aj tu na MK, určite to už nejaka chcela podobne riešiť aj pred tebou, určite sú tu aj odpovede rôznych právnikov. Ušetríš peniaze, svoje nervy a HLAVNE by si sa tým zhodila pred novou ženou tvojho ex 🤦🏽‍♀️ veď by sa na tebe smiali doma, prosím ta, vyhni sa tomu vo svojom zaujme, ja by som sa od hanby prepadla

zorienka333
15. júl 2022

@bessie12 "ex a jeho novy zjav" to je tak, ze vacsinou si ludia beru novy zjav po dvoch tyzdnoch 😂 kks ta iracionalna nenavist autorky voci byvaleho zene keby kvitla, tak tu mame visute zahrady ako zo siedmych divov sveta...

kate211
15. júl 2022

@kristinka92 Na nej sa smeju doma asi uz dlhsiu dobu. A ked sa clovek uz nema ako dalej od hanby prepadnut, nic nestrati. Taky clovek skor hlasi svoje mudrosti a studie dalej.

zuzanka.zuzu
15. júl 2022

môžeš sa prosím podeliť o informáciu ktorá pasta, topánky a autosedačka sú najlepšie? 🙏

bessie12
15. júl 2022

@zorienka333 a vies, ze tie zahrady by som si aj pozrela ? 😂😂

zorienka333
15. júl 2022

@kate211 Ja myslim ze skor preto rychlo zdrhol k babe, co ma v hlave mozog a miesto zubnych past a topanok riesi, ako byt sebestacna dospela osoba 🤣

sabinka022
15. júl 2022

Wauuu,normalne som v nemom uzasne. Ono to nefunguje tak,ze ked si exmanzel s novou manzelkou kupi BMW,tak ho musi kupit aj tebe. Ono to znamena,ze v nom odvezie vasho spolocneho syna. Alebo ho zoberie na dovolenku na Hawaii,tebe mozu tak pohladnicu poslat. Ci by si chcela,aby ti aj na toto prispeli? Nemam slov. Ked zavidis,najdi si lepsie platenu pracu a nezdieraj inych pod zamienkou"lepsej zivotnej urovne".

zorienka333
15. júl 2022

@bessie12 Aj ja. Inac piatok pred dovolenkou, normalne si doma otvorim vino a chipsy na tuto debatku 😂

heidy222
15. júl 2022

Inac z psychologickeho hladiska,: ked Si pozriete diskusie, autorka reaguje vylucne na prispevky konfrontacneho charakteru, vobec nie na konstruktivne, dokonca odborne rady napr od @draik, co dokazuje, ze Si prisla hlavne vyliat frustraciu a pohadat sa, kedze nikto nenalozil jej exovi