Kde môžem darovať oblečenie po starých ľuďoch?

mizu89
13. jan 2023

Ahojte poraďte kde by sa dali darovať veci.myslim len oblečenie po starých rodičoch.skor také nohavice, košele,kravaty, blúzky, kostýmy.popripade tepláky, tričká.
Okolie RK-LM
Ale skôr LM
Dá sa niekde alebo radšej rovno do koša.Ďakujem

deti95060810
13. jan 2023

skús charita,
aj keď kravaty, kostým, blúzky tam isto nechcú

domireb
13. jan 2023

@mizu89 u nás je v takom zbere oblečenia pre charitu rovno na dverách oznam, že nenosiť staré oblečenie z povaly po rodičoch, že to nechcú ani bezdomovci..pokiaľ to nie sú naozaj nejaké slušné blúzky, košele z tejto dekády,nemá zmysel to niekam darovať, nik to nechce. Inak možno charita, príp nejaký domov seniorov.

mizu89
autor
13. jan 2023

@domireb je mi to jasné.starky chodil len v košeli a nohaviciach.ten tepláky ani nepoznal.ide mi len o to že v skrinkách to trčí už rok čo starký zomrel a svokra nič s tým volako nerobí a keď príde švagor s rodinou tak sa nemajú kde zložiť

mizu89
autor
13. jan 2023

@deti95060810 skúsim zavolať alebo napísať charite do Rk-Lm

hedviga2
13. jan 2023

@mizu89 vies co ani nevolaj. Ja som mala roky rokuce charitu v Ba. Mali sme kopu kontaktov, odbyt. Zrušena je od decembra. Zo skusenosti ti radim zabalit kravaty kosele obleky do igelitiek a vložiť do Eko plechovic. Mozno este teplaky mikiny spodne pradlo pyzamá do osád nejakej komunitnej pracovnicke, ktora im to podeliNik to nechce. Ak chces napis mi spravu

struhanka
13. jan 2023

@mizu89 1. V LM beží každý mesiac v Hory - doly swap (výmena oblečenia). Avšak, priniesť možno len pár kúskov. Teraz fičí medzi mladšími ročníkmi vintage a retro oblečenie, možno by si takto našli majiteľov. 2. Po LM je rozmiestnených pár kontajnerov na oblečenie. 3. Skúsiť nahodiť inzerát tu alebo iné portály za poštovné. 4. Skúsiť si obvolať DSS, či niečo podobného nezháňajú pre klientov. Mnohí starší páni sa radi obliekajú elegantne, len už na to nie sú financie.