icon

10-ročná dcéra nevníma

26. máj 2023

Ahojte, mali sme rodičovské a učiteľka sa mi sťažuje na moju dcéru, že keď sa jej niečo opýta, tak pozerá na ňu a nepovie absolútne nič alebo zacne rozprávať úplne odveci...proste nevníma svoje okolie a máme ten istý problém aj doma...už sme objednaní ku psychológovi, ani neviem čo sa chcem spýtať l, ale mali ste to podobné? Podotýkam, že nie je to úplne bežne, ráno jej musím napr. 10x povedať, či má ísť za obedom zo školy domov alebo ku babke a aj tak mi zavolá po škole, že kam má ísť....to som uviedla len jeden príklad.. som z toho nešťastná:(

Strana
z2
galganka
26. máj 2023

@janickacrazy nemusí. Ale môže. 🤷‍♀️

zuzulka558
26. máj 2023

Moja len ze sa nehlási a nechce sa ako keby zapojiť ze ona ona ona,,, neznáša byt stredobodom pozornosti a mat svoj pokoj a podla seba si robiť nie sa pretŕčat v triede, medzi ľuďmi atď,,, ale vnímať vníma

nevenka
27. máj 2023

@galganka moj syn to iste, ma 9,5 roka a este, prosim pekne, ide sa vyzliekat, gate na kolenach, sedi a cita si knihu alebo obal od Brumikov, proste ide ma porazit...🙄
Ale teda jeho zaujima totalne vsetko o vede, ked sa bavime o beznych veciach, tma...Aj manzel je taky. Musim sa uistit, ci ma pocuva a az potom zacnem. Ako u debilov. A bude mi 100% tvrdit, ze on take nepocul, no koniec niekedy.
Pri upratovani mu postupne ukazujem, tuto plysak, tuto kocka lega. A tie ponozky si kde dal? Jaaaj, dobre, odlozim. Pridem tam, ponozky na tom istom mieste a on sa hra alebo cita. Ze upratane. Poviem, ponozkyyyy...ahaaa...ide a zaujme ho nieco a konecna. Ale nemusim sa s nim ucit a akousi zahadou mi nosi jednotky s hviezdnickou zo skoly. Ale tvrdia mi, ze je napriemerne inteligentny. A mne pride uplne normalny, ale v bezbych cinnostiach je to na nervy s nim.

galganka
27. máj 2023

@nevenka hej, to je presne to o čom hovorím. 😁 to, čo ich zaujima, to im rozum šrotuje, nové informácie, nové veci, pokrok, jednotky... ostatné ide, lebo však to je tiež v osnovách, ale nie je tam ten "zápal". Lea tak má napr. matematiku. Ja sa ani nesnažím riešiť tých všelijakých Maxíkov, Klokanov a neviem čo, ona by kľudne odignorovala úlohy a robila len matiku. Alebo mala spolužiaka, ktorý dva roky akukoľvek tému stočil na loď Brittanic. Netuším, či sa to tak píše, ani čo to bolo za loď, ale dobre sa ho počúvalo, lebo vedel pútavo rozprávať, aj keď mal len meter a dačo. 💪🏻😁

Strana
z2