6-ročný syn sa správa viac dievčensky
Dobrý deň žienky vedeli by ste mi poradiť prosím vás mám problém môj 6 ročný syn sa správa viac tak dievčenský s mužom sme si to všimli od malička neviem či mám skúsiť psychologickú poradňu máte nejaká skúsenosť taku istú ako ja ? Ďakujem za rady
@jankaconkova chyba je v tom, ze pises, "sprava sa ako dievcata"... ono vo veku "dieta" neexistuje nieco - nemalo by - co moze/nemoze robit len chlapec ci dievca bez toho, aby na neho pozeral niekto divne... Mam z teba pocit, ze ta to neskutocne stve a myslim, ze syn to vnima aj bez toho, ze by si to vyslovila :( Popracuj na sebe, popracujte na tom s muzom obaja, pretoze chyba nie je v dietati...
@jankaconkova mne to nevadi, ale vadi mi, ze je introvert🙂nejako si odporujes.Ty zijes aj v inych rodinach, ze vies ako sa ich chlapci doma spravaju?Mojej kamaratky syn spi s nou v posteli a ma 10 r.Byt introvertom je zle?
Čo ťa čítam, tak on iba robí, to čo vidí. So mnou si všetky deti holili nohy. Hej, aj Teo. Robila som to ja, robili to tiež. A predsa dnes vie, že on si bude holiť bradu a nohy už nechce. 😂
ty si ides stale svoje dokola. chudak dieta. rodicia by mali mat svoje dieta bezpodmienecne radi = bez akychkolvek podmienok, cize vobec neriesit, ze je taky alebo onaky alebo co. vzdy a navzdy. toto vy s muzom nedokazete (a netvar sa, ze ty ano, medzi riadkami citam nieco ine). preto vam baby odporucaju navstevu psychologicky. keby bol gej alebo trans alebo cokolvek, bol by preto horsim clovekom? o tomto ma byt tolerancia, ale ako spolocnost sme to este stale nepochopili.
@jankaconkova moj syn ma 13, trinast!, chodi s velmi dlhou ofinou a bezne pride do kuchzne ze aha mami, sestry mi urobili priberane vrkoce. samozrejme aj s farebnymi doplnkami 😀 alebo dojde s nahrdelnikom, minule mu sesternica nafarbila vlasy na ruzovo. do 3 rokov hovoril o sebe v zenskom rode: ja som papala, robila, spinkala...
kolko zenskych siat mal na sebe ani nehovorim. dcery ho mali ako babiku, vsetko dal so sebou robit. nechty farbit, vlasy cesat.
ked bol v skolke vacsinou sa hral s dievcatkami aj v skole tie prve roky, od tych 10-11 rokov uprednostnuje chlapcov, teray v puberte presiel na cierne veci, smrtky, maskace a podobne typicky chlapcenske oblecenie, ale bezne si ukradne od dcer tricko ci mikinu, zlte, cervene, fialove...
ja doteraz netusim aku on ma orientaciu, to ma uz 13,5 rokov. neskumam. Frajerku nema, je este dost detsky, hravy. Vzdy bol citlivy, dobry pritulny empaticky chlapec a mamkin milacik.
Moj muz , jeho otec ho ma rad. je to jeho prvy syn, /mame este mladsieho, ale ten je cisty maly macho nabity muzskym egom a testosteronom/.
takze su chlapci odlisni, ale moj muz neodlisuje...dokonca so starsim vychadza lepsie, lebo je prisposobivejsi. od mala s nimi muz /aj s dievcatami/ korculuje, hraje hokej, aj dievcatam sme kupili hokejky, my fakt neodlisujeme ani nerobime hysaky ked dieta chyti ci robi vec, co nie je striktne pre jeho pohlavie.
Inak nasi susedia maju 6,5 rocneho chlapceka. teray ide do skoly. Jeho otec je taky typicky vyhraneny chlap, nabite svaly, motorkar, maskace a tielko na napnutej hrudi.. jeho zaujmy su zbrane, psy, vojna, policia... vyhranene nazory aky ma byt chlap a kde je miesto zeny.
Po 10 rokoch sa im konecne narodil vytuzeny syn /on ma dokonca 2 dcery z prveho manzelstva/ tak o to viac sa tesil synovi. Ale chlapcek cintlavy chudunky blondacik s hudobnym nadanim, maly ukecany filozof s nadpriemernou inteligneciou samozrejme uputany na mamku, lebo otcov drsny styl vychovy na "chlapa" ho desil.
hm... no ubehli roky, driloval ho, fyzicke ulohy, nutenie do sportov, otuzovanie, tresty za nesplnenie discipliny, kupoval mu detske zbrane...dnes je decko take militarizovane oblbnute, ze len jaci, "striela" hraje sa na vojnu ...konec toto. a z hudby mu dovolil bicie, i ked maly chcel husle. sak ked uz hudba tak "chlapska". chlap ma co chcel, dieta sa prisposobi. ale je mi ho casto luto.
@jankaconkova napríklad s tou ružovou farbou - čítala som niekde, že ak by sme už od perinky nepodsuvali deťom "chlapčenské a dievčenské" farby, tak deti by inklinovali k ružovej všetky bez rozdielu. Je to proste farba, ktorá evokuje vela prijemnych vecí. A btw. poznám niekoľko chlapcov, ktorí maju a mali radi ružovú. Mala by si si to spravovať, syn ti ukazuje tému, ktorú nemáš spracovanú, tak to proste tak ber, že si to potrebuješ ujasniť, tvoj muž detto. Komunikujte o tom, o vašich strachoch a pod.
@jankaconkova Ano, dovolim synovi nosit sukne aj ked bude mat 6. Ja nie som ani trochu homofobna. Moj muz je homofobny, ale to je mi uplne jedno. Je to nespravne a tak muzovi nedolvolim aby sa spraval ako tupec.
Nastastie nezijem na Slovensku a tak nepocitujem tlak konzervativnej spolocnosti. Prave naopak, je tu osveta o znasnlivosti a tolerancii.
Pred par rokmi som citala pribeh od mami, ktorej syn spachal samovrazdu ked mal asi 14 rokov, lebo syn bol gay a rodicia (hlavne otec) to nedokazali prijat. Ta mama odvtedy venuje vsetok svoj cas osvete a uci inych rodicov prijat svoje deti take ake su. Lebo kazdy (aj ten najkonzervativnejsi rodic) bude mat radsej dieta co je gay ako mrtve dieta.
Ak vas syn je gay, bude sa v zivote trapit najma preto ze ste ho neprijali a nie preto ze je iny.
@jankaconkova vadí ti že je introvert? A prečo? Vieš koľko známych ľudí sú introverti? Deti nepoznajú pojem chlapčenské/ dievčenské
@akvi V Indii je ruzova ako u nas cierna - najoblubenejsia farba.
Nosia ju muzi a zeny bez rozdielu a to aj potom ako sa prestahuju mimo Indiu. Proste sa na tu farbu pozeraju uplne inac.
Naopak biela je farba smutku... nechapu ako sa nevesty obliekaju do bielej... pre nich je to horor byt v bielom v svadobny den.
@negymama Take smutne a sebecke. A tej mame nevadilo ze otec takto drezuruje syna proti jeho voli?
@andreatytler hadali sa ale kto asi presadil svoje, ked je syn jemny po mame...
@andreatytler v staroveku cervena farba bola prisudzuvana pre muzov, cervene farbiva boli vzacne a drahe,... mali chlapci preto nosili ruzovu farbu, bralo sa to ako "zriedena" slabsia cervena.
naopak modra ci svetlomodra bola zenska farba, modre farby boli dostupnejsie, dokonca aj u nas v minulosti chudobne sedliacke domy boli natrete na bledomodro. pamatam si bledomodre "garadiče" ciže vyvýseny ganok so schodami na dome mojej babky...
vsimni si ako napr. aj Jezisova matka, Maria je takmer vzdy zobrazovana v bledomodrom ruchu.
@negymama Ano o tom viem ze v minulosti to bolo prehodene s ruzovou a modrou.
okonca som niekde citala ze v minulosti to boli muzi co nosili sukne a nohavice boli pre zeny. Neviem ci v Europe alebo niekde na svete.
@andreatytler svojim sposobom boli vtedy farby neviazane na pohlavie, ale skor na cenu a nedostupnost. drahe farbiva boli vyhradene pre bohatych a dokonca niektore farby mali vysadu nosit len kralovske kruhy ako purpur ci kralovsku modru. Dokonca aj biela ako farba smutku vlastne odrazala pokanie a skromnost latky nenafarbenej ziadnym farbivom, cize bola to skor rezna farba nez biela v nasom ponimani.
@andreatytler nohavice pre muzov doniesli kocovne narody na konoch, ked sa zacali viest vojny na konoch, pre muzov bolo nepohodlne mat dlhe rucho, najprv sa to len prestrihlo a zosilo v strede, neskor uz tvarovali nohavice podla anatomie...deto dlhe a kratke vlasy... dlhe vlasy zavadzali v prilbe a v boji sa mohli zamotat ci urobit vyhodu pre protivnika...
takze vyzor muza vlastne formovali vojny a boje, racionalne dovody, nic viac v kratkych vlasoch a nohaviciach nebolo. zeny nebojovali tak mohli ostat s dlhymi vlasmi a volnymi ruchami a suknami.
@jankaconkova ak ma staršiu sestru tak mozno aj preto sa tak chová? A aky majú názor učiteľky v škôlke? Je dobré počuť nazor druhého.
@sarahh09 nie po raveze má mladšiu sestru dcérka má iba rok a bol taký od 3 r sme si to všímali keď nastúpil do škôlky a áno pýtala som sa aj učiteľky NATO a hovorila že si myslí že je to v pohode že mala jedného chlapčeka v triede ktorý to fakt preháňal ale že zahráva väčšinou s dievčatami bože baby keby ste mali pravdu každá jedna čo tu píšete ja vám budem veriť a budem dúfať že stojí vyrastie a že sa budem iba smiať NATOm čo robieval keď bol dieťa
Ďakujem pekne žienky za pozitívne odpoveďe bodaj by ste mali pravdu čo tu každá jedna píšete a budem dúfať že stoho vyrastie a že sa budeme s manželom natom už iba smiať že aký bol v detstve no uvidím kedy stojí vyrastie ďakujem ešte raz
@martina1985ba akože kedho vidím tak áno mám priznám sa vám ani jedného chlapca nepoznám že by toto robil ani kamoskine ani sestriny chlapci to nerobia a to ešte veľa veci som tu nepísala nedá sa toho tak veľa písať určite by to bolo divné aj vám krby ste ho tak videli vaše dieťa
@janulik2008 to mi nevadí že je introvert ale to ako sa správa a kcomu viacej inklinuje určite keby si si ma vypočula a čo všetko by som ti hovorila že cirkvi tak by ti to bolo divné ver mi a on to pozná on vie že je chlapec a všetko vie naozaj ale aj tak ho to ťahá ktej zenskosti
@galganka aakosa správa čo nánom vidíš ? Ako matka ? Že je chlapec,? Má už aj chlapské zaujímy aj kamarátov ? So svojím otcom si rozumie ?
@anjelicek26 áno štve ma to až ma to desí keď si maťom pomyslím keby si videla jeho správanie a jeho tancovanie typická dievča proste veľa veci som tu ešte nenapísala nedá sa to tu všetko popísať strašne by mi pomohlo sa sdskym Otom porozprávať kto má taku istú skúsenosť ale každopádne aj keby to tak bolo ho podporím a nikdy neukazem že mi to vadí práveže opak prisaham
@jankaconkova je náš. Tak sa správa. S tatom nemajú problém navzájom si pomaľovať tváre make-upom a hrať sa na karneval, kľudne si aj nechty nalakovať, či dať sponky. Všetci doma zbožňujeme jednorožce a Teo aj plyšové ovečky. V škôlke sa kludne hral na nevesty, na rozlúčke aj s kamošmi prezlečení za dievčatá spievali... noe sme doma homofóbni, takže nevidím nič na riešenie. Má kamarátov, hrá futbal, Minecraft a že sa mi príde potúliť lebo má málo tulivitamínu, ze je ochotný kočíkovať a hrať sa s plyšovými ružovosťami? To je iba plus. Pre mňa, pre jeho budúce deti...
@jankaconkova tieto stereotypy v hlavach ludi su jedno velke zlo... 1/3 dievcat sa nesprava "dievcensky" a nikto s toho dramu nerobi, ale ak je to chlapec, tak vsetkym zvonia varovne kontrolky, ze urcite bude gay ci trans... treba si uvedomit, ze kazde dieta je ine, tvoj syn bude mozno tanecnik, hudobnik, umelec, ucitel v skolke ci skole, kadernik, make up artist, osetrovatel, zachranar, zamestnanec v domove dochodcov... bude z neho tichsi, emotivny, kreativny a vseobecne nadany mlady muz. Jediny problem, co to dieta ma, ste vy ako rodicia, ktorych to "desi". Ale ono to ziaden problem nie je...keby malo tvoje dieta sklony k masochizmu, tyralo zvierata, ine deti, podpalovalo stale nejake veci, klamalo ti 24/7, bolo agresivne v skole, malo psychiatricke diagnozy, ano to, to by bol dovod, kde si poviem, ze "bojim" sa o tvoju buducnost a musime na tom pracovat. Ale co ty popisujes je s tymito vecami neporovnatelne...
Bojíš sa, že bude gej? A čo s tým chceš urobiť? Veď bude mať ešte traumu 🙈 bojíš sa čo povedia susedia? Nové to bude strašné ak by bol gej 😳 Možno lobotómia by pomohla. Prepáč za výlev, ale toto zmýšľanie je hrozné 🤦🤦
@jankaconkova v škôlke inklinuje k dievčatám, na tom nevidim nic zle…ale ak vas to trápi, vo voľnom čase by som si nasla mamičky, ktoré majú chlapcov a trávila s nimi čo najviac casu…nebude to za tyzden, ani mesiac, ale dala by som mu priestor, aby viac casu trávil s chlapcami…postupne možno obkuka správanie chlapcov…a zámerne by som hľadala chlapcov v jeho veku a starších, nie mladších…možno trávi veľa casu s tebou, vidí, ako sa staráš o mladšiu, tak iba preberá vzorce správania zeny😉…možno to nic nevyrieši, ale odobne by dom tomu dala šancu…či bude gay, ty ani manžel neovplyvníte😉…dôležité je, aby bol zdravý a stastny😉

@jankaconkova bude mať osem. Doteraz rád a krásne kreslí, bavia ho trhy a jarmoky so mnou, natrhá mi kyticu, či pomôže v záhrade s kcetmi, s menšou sestrou ochotne opatruje bábiky. Akurát sukne už na seba nedá, to ho už prešlo.