icon

6-ročný syn sa správa viac dievčensky

jankaconkova
16. aug 2022

Dobrý deň žienky vedeli by ste mi poradiť prosím vás mám problém môj 6 ročný syn sa správa viac tak dievčenský s mužom sme si to všimli od malička neviem či mám skúsiť psychologickú poradňu máte nejaká skúsenosť taku istú ako ja ? Ďakujem za rady

marianeta
19. aug 2022

@jankaconkova mám 7 r.syna a keby si videla jeho tance.. Zadkom a bokmi vrtí lepšie než ženská..A čo? Tiež si zvykol z igelitky spraviť šaty ( je to zvláštne , ale pre mňa aj úsmevné, že si ešte aj pindulaka schoval medzi stehná) a predvádzal sa ,že je dievča.. Nerobil to stále , nehovoril a nehovorí o Tom stále..Doonca keď je u sestry tak jej dcére prehrabe všetky šminky a aj sa namachlil pár krát..Zato starší syn keď mal 5 mal obdobie, že sa stále vypytoval prečo sa nenarodil ako dievča , a zopár krát to aj povedal, že chce byť dievča..No áno mala som obavy, myšlienky všelijaké, ale prešlo to..A keby aj nie, nezostalo by mi iné ako zmieriť sa s tým.. Dnes má už 14 a keď mu to spomeniem tak sa chytá za hlavu.. A že sa hrá s dievčatami? Možno si s nimi viac rozumie ako s chlapcami, no neznamená to hneď ,že je inak orientovaný.. Sú aj dievčatá ktore radšej hrajú futbal, zaujímajú sa o auta ,motorky, , v detstve viac inklinovali k chlapcom,neobliekaju si sukne či šaty a v dospelosti majú za partnera muža..

marianeta
19. aug 2022

@jankaconkova nečítala som to tu celé a možno to tu už padlo, ale pozri si dokument Transhood ( nájdeš na HBO Max ak máš predplatené)..Tam uvidíš tu vzorku správania trans detí..Možno tá to upokojí a prestanes sa tým toľko zaoberať..

maryon1
19. aug 2022

@jankaconkova poznám vo svojom okolí viac chlapcov, ktorý sa v takomto (a ešte nižšom veku) hrávali viac s bábikami, ako autami, niektorí z nich už vyrástli, sú z nich úplne bežní pubertiaci, ktorí si toto bábikovské obdobie ani nepamätajú, spomenú si max na nejakých rodinných oslavách, kde sa to vytiahne ako pikoška, a oni pohľadom vraždia rodičov :D

takže nemusí to znamenať vôbec nič - ale chápem ťa, že máš obavy, teraz sa téma " som dievča a cítim sa byť viac chlapec" a naopak rieši vo veľkom, takže človek spozornie už pri čomkoľvek.

negymama
19. aug 2022

@marianeta "panvove tance" 😎...to tiez pozname. ale kym dcery mi to nikdy nerobili, celkove sa nevykrucali, nehrali na herecky ci spevacky...tak syn aj za nich, a pride sa obcas povrtiet predo mnou aj teraz v 13stich

janulik2008
19. aug 2022

@jankaconkova prestaňte riešiť hlúposti podľa mňa. Je to dieťa ktoré sa hrá. Mne trz vďaka @anjelicek26 napadlo kvôli tomu tancovaniu. Tak ja sledujem na IG tanečníčkov z Lord of the dance a dokonca sa tam chalanom smiali že chlapci a tanec, nazývali že sú geyi lebo tancujú a sú to "normálni" muži ktorí majú partnerky.
Ešte raz neni na tom nič zlé ešte keď si povedala že 90% času trávi s tebou ;)

bu1bu
19. aug 2022

Zo všetkých tvojich odpovedi srší len ako dufas, že z toho vyrastie, že je to len obdobie, ale ani raz si nenapísala: Je to moje dieťa, budem ho bezhranične milovať, nech už bude akýkoľvek… A to je na celej tejto tvojej diskusii najsmutnejšie…

negymama
19. aug 2022

@bu1bu presne to uzkostlive zameranie na cokolvek "zenske" v jeho spravani...a darmo bude autorka ubezpecovat ako synovi nic nedava najavo, dieta tu uzkost a neprijatie rodicov vyciti.

maryon1
19. aug 2022

@bu1bu práveže autorka píše v jednom príspevku, žeby ho podporila, aj keby z "toho nevyrástol".

myslím, že asi každá mamina bude svoje dieťa ľúbiť, aj ked by sa ukázalo, že je čo ja viem inak orientované, prípadne teda chlapec sa cíti ako dievča,
len ruku na srdce, túžiť po tom asi netúži žiadna mamina, každá by bola radšej, keby jej deti boli - nechcem použiť slovo "normálne" skôr bežné, ako väčšina, že muž je muž, žena žena, rodina je rodina, nielen preto, že je to niečo neobvyklé, hanba, teraz je práveže táto tematika dosť rozoberaná a už ľudia viac akceptujú iných, alebo majú teda povedomie o tom, že existujú,
len sa možno človek obáva toho, ako jeho dieťa bude prijaté okolím, či nebude šikanované, či mu nebudú pre jeho odlišnosť robiť ostatné deti zle... že nechcú, aby trpelo pre niečo, za čo ono ani nemôže, a čo ostatní ľudia nemôžu/nechcú/nedokážu pochopiť.

lenka2710
19. aug 2022

@jankaconkova nečítala som všetky komentáre, ale napíšem ti ako je to u nás a ze veľa maminiek to tu písalo! Mam staršiu dcéru, ta bola od malička naviazaná viac na môjho muža, proste futbal, hokej, lopty, hokejky, dokonca sme jej kupovali traktory, auta, vrtuľníky atď, nosila futbalové dresy, no proste chlapcisko jak vyšité! Šaty hádam obliekla až v 1 rocniku na základke a vtedy sa úplne zmenila, ako by si začala uvedomovať ze je dievča, že chce cesat vlásky, pekne sa obliekať, na futbal s tatom ešte zájde ale už ju to tak nebaví ako kedysi! A mladší syn je zas "môj" 😂 spolu varíme, pečieme, hra sa s kočíkom, s babikami, proste hračky dievčenské co podostavala malá využíva o 99% viac on ako ona! Veľa kamošiek co mam, tak chlapec má aspoň jednu bábiku, lebo ju chcel 🤷‍♀️ tvoj trávi viac času s tebou, tak ma v tebe vzor, chce byť ako ty a muž sa k tomu zle stavia

jankaconkova
autor
19. aug 2022

@lenka2710 aj ja mám NATO taký istý názor akosi napísala ja som jeho vzor proste áno všetko viem veľa som potom čítala či je to dievča či chlapec zvyknú byť opačný ďakujem pekne za povzbudenie že máš aj ty niečo také podobne ako ja .len dúfam že stoho vyrastie nechcem aby sa trápil v živote ...poznám veľa gayov aj kamošov som mala takých aj moja naj kamoška mala brata gaya a toto isté hovorila presne tak ako sa správa môj malý sa správal aj jej brat aj ty moji kamoši gayovia tak od malička im to začalo že boli taký inaky chlapci tak preto mám strach ale verím že to tak nebude mám aj kamošky čo bola od malička ako chlapec a je lesba proste v puberte si to priznala

jankaconkova
autor
19. aug 2022

@bu1bu určite ho milujem nadovšetko ale mám strach oňho aby v živote netrpel najprv trpia a potom si priznajú asi tak v puberte že sú inak orientovaný mám veľa kamarátov gayov a trpeli dosť a rozmýšľal každý jeden nad samovraždou ale určite by som ho podporila v každom smere

jankaconkova
autor
19. aug 2022

@marianeta áno ?aj vy to tak máte ?no ale a manžel ako NATO reaguje keď ho vidí tancovať? Ale ako ste písali aj vy ste mali všelijaké myšlienky ako ja to každú maminu napadne keď to dieťa už robí nejaké 4 roky môj to robí tak od 2,5 r a má 6 rurcite každá matka by si pomyslela to čo ja ale keď budem vidieť zmenu tak sa určite poteším tomu a dúfam že sa budeme iba smiať barom čo robíeval

markus1
Odpoveď bola odstránená
marianeta
19. aug 2022

@jankaconkova muž na to nič.. Ani mne to nepripadá nijak zvláštne..Proste ma rád hudbu a tancuje.. Tie jeho igelitové šaty mi prišli skôr smiešne ako nejaká obava.. Naozaj si pozri ten dokument..Keby mal pocit ,že sa cíti byť dievčaťom už by sa dávno vyjadril, a to správanie by bolo úplne iné. Tvoj syn je úplne normálny chlapec, ktorého to viac ťahá k dievčenský aktivitám, než k chlapcenskym.. Nezabúdaj, že aj niektoré dievčatá radšej hrajú futbal, než sa hrajú s bábikami.. Áno tie myšlienky prídu okamžite keď dieťa robí niečo čo k jeho pohlaviu,, neprislúcha " , ale treba dať tomu voľný priebeh.. Zatiaľ je stále dieťa ktoré objavuje svet a samé seba..

petraj122456
19. aug 2022

Kiežby mali deti rodičov ktorí ich ľúbia bezpodmienečne. Veľmi smutne…

sarahh09
19. aug 2022

@jankaconkova
@jankaconkova môj syn 3,5r rozpráva v zenskom rode (ma staršiu sestru) keď sa ho spytam si chlapče alebo dievčatko? povie chlapček , hra sa s kočíkom a má rád dievčatá.
Skúste mu mu položiť tú istú otázku a dá vám asi aj odpoveď ...

jankaconkova
autor
19. aug 2022

@marianeta ďakujem pekne za rady zoberiem si ju a hneď som kludnejsia ale prečo poznám gayov čo sa od malička správali tak to ako môj syn a nimi ostali .....🤔🤔

jankaconkova
autor
19. aug 2022

@markus1 áno upravuje ale len to.? Rád sa oblieka? Nechce sa maľovať nepáči sa mu viac to čo robia dievčatá? A má kamarátov? Pri 14 ročnom by som to vedela už na 100 percent to už je puberta riadna ...aj mne bolo povedané od rodiny. Že sa nad tým veľmi zamýšľam a že riešim kraviny že je ešte malý ale čo ak to bude pokračovať ďalej a neprejde to

janulik2008
19. aug 2022

@jankaconkova tak keď to bude pravda tak čo ho budeš menej ľúbiť? 😲

negymama
19. aug 2022

@jankaconkova toto je chore co robis. A co ked to neprejde? alebo co ked to prejde ked bude az po puberte?
dovtedy co? budes ho pozorovat, skumat, analyzovat? Neuzijes si jeho detstvo ani svoje materstvo, premarnis cas "kravinami" ako velmi spravne hovori tvoje okolie.

zo vsetkehoho toho spolocenskeho posmechu ci odsudenia...ty davas jeho spravaniu najvacsi podiel. Lebo podla seba sudis okolie? ze vsetci si to budu tak vsimat riesit a negativizovat ako ty? Najkor nie.

negymama
19. aug 2022

@jankaconkova a houbeles by si to vedela pri 14rocnom na 100percent. kolki boli prekvapeni po dlhom obdobi dospelosti svojich deti, ked vysli s pravdou von.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
jankaconkova
autor
19. aug 2022

@petraj122456 vôbec to tak nieje my ho milujeme nadovšetko a podporím ho v každom rozhodnutí čo urobí len my je to ľúto a bojím sa aby sa v živote netrápil

jankaconkova
autor
19. aug 2022

@janulik2008 nie budem ho ľúbim rovnako a podporím ho aj by som ho prijala takého aký je čím chce byť prisaham

jankaconkova
autor
19. aug 2022

@jabadabadu jasné že by sme ho prijali taký aký je len manžel neviem ako ale určitého ľúbi nadovšetko a prijal by to len časom ale ja určite hneď vo všetko ho podporím a nech si vyberie čím chce byť a ako bude on šťastný len mi je to trošku ľúto určite každá jedna matka aj otec to nechcú ale tak čo už keď sa to stane v rodine musíme to prijať ale je to ťažké ale nech je radšej zdravý celý život to je najhlavnejšie

jankaconkova
autor
19. aug 2022

@negymama myslíš ? Že je to tak ? Ako to vieš? Ty si psychologičká ? Ja si to myslím tiež že to Somna vycítil a čo ho mám podporovať vtom keď ma sukňu alebo sa odlišuje tampónom? Alebo si fenuje vlasy ? Ktoré ani nemá veď je vždy ostrihaný na ježka vždy keď to urobí mu pekne poviem tak podvedomky že on je chlapec a nemá dlhé vlasy že vlády sa mu vysušia aj samé čo také zle mu hovorim? Alebo keď si sa moje šaty a tancuje tak si to nevšímame vôbec iba mu poviem že prečo má šaty či sa mu to páči a on povie že sa hrá ale klame má hanbí sa zato a vidím nájom že sa vtom dobre cíti keď ma niečo ženské na sebe atď. .veľa je toho nemôžem to tu všetko písať

markus1
Odpoveď bola odstránená
marianeta
20. aug 2022

@jankaconkova jedna to že si fenuje vlasy tiež nič neznamená..Ten môj 7 r.si ich aj geloval, a to si mala vidieť aké scény mi neraz ráno robil keď sa mu nedarilo dosiahnuť ním požadovaný výsledok.. A ešte sa aj vonavkuje.. Sestra ho raz vzala do NC kupovala mu šortky a vybral si tam aj vonavku ( pánsku) ..Už som mu ju schovala ,ale nie preto že chce voňať, ale preto ,že má z nej bolela už hlava 😀.. Veď ti nejde do škôlky v sukni či šatách,či?

marianeta
20. aug 2022

@jankaconkova ak máš z toho naozaj zlý pocit a obavu tak vyhľadaj nejakého psychológa a choď sa tam poradiť( dieťa tam brat zatiaľ nemusíš).

anjeleukalyptusu
Odpoveď bola odstránená