6-ročný syn sa správa viac dievčensky
Dobrý deň žienky vedeli by ste mi poradiť prosím vás mám problém môj 6 ročný syn sa správa viac tak dievčenský s mužom sme si to všimli od malička neviem či mám skúsiť psychologickú poradňu máte nejaká skúsenosť taku istú ako ja ? Ďakujem za rady
@akvi si vezmi, že v Anglicku napr kráľovské deti sú krstene v takom odeve ako šaty 😀
@akvi ale nemôžeš porovnať módu vtedajších čias, keď to bolo prirodzené pre tú dobu, rozumies, ako to myslím, ak chlapci nosili vtedy šaty nosili ich asi v tej dobe všetci a bolo to prirodzene pre vsetkych. Ani v Egypte sa nik nepozastavi nad tým že muži araby nosia tuniky po zem, tak to bolo myslené. Ale dnes nosia muži sukne možno tak v Škótsku.
@jankaconkova ja len drzim palce aby ste nasli vhodnu cestu aby sa citil prijaty taky aky je a bude -teraz je este maly,nevies ako to dopadne.
Dolezita je aj dobra psychologicka s pokrokovymi pristupmi.
@sonnenshein ďakujem za tvoj čas. Neviem kto je Romer, takýchto názorov je ale nespočetné veľa a rovnako veľa je aj opozit, takže to by sme tu mohli riešiť dlhoo. Je pravda že existuje milión výkladov, každý si ju vykladá ako potrebuje, no niektoré veci pochopia aj malé deti: plodte sa a mnozte sa a naplňte túto zem.
@fiffinkaa tu nejde o módu predsa. Ide o to, čo ty tvrdíš a považuješ to za choré. Uvedies argument, ktorý je chybný a teraz ideš vyťahovať módu. Snažím sa ti ukázať, že to, v čom malé decko chodí oblečené je úplne irelevantne k jeho neskoršej sexuálnej orientácii. Sama uvadzas ako príklad Škotov. Podľa tvojej teórie by mal byť v Škótsku zvýšený výskyt homosexuálov. 🤷
@fiffinkaa Ano, a takto by sme opat mohli debatovat - napriklad - neplodni ludia. Co s nimi? Nesmu mat sex?
Inak tu na MK je jedna mamička neviem už nick, dievčatko obliekanie v šatách atď a nakoniec pred pár rokmi dala foto dieťaťa kde je v šatách ako malé dieťa a tuším 11 mala a napísala že je z nej Viktor ale ani za nič si neviem spomenúť na nick tak vidíš že to nie je obliekaním
@akvi v Skotsku vyplýva nosenie sukne u mužov asi z určitých tradicii, neviem či je to uplne bežné alebo je to zachovane len v niektorých regiónoch, neviem aká je aktuálna situácia so sukňami😊..a nie neovplyvňuje to sexualitu ako ani dlhé tuniky neovplyvňujú sexualitu Arabov, lebo je to ich dajme tomu že zvyk...ja myslím že točíme každá o inej veci.
Malý arabský chlapec nosí šaty tuniku, lebo ju nosí otec a považuje sa za mužský odev. Malý slovenský chlapec si oblečie šaty sukňu, ktoré sa považuje za ženský odev, tým sa chlapec pozenstuje. Nevidíš v Tom rozdiel?
@jankaconkova podľa mňa určite choď za psychologičkou, najprv jej opises čo sa deje, ona ti poradí ako máš reagovat a správať sa k synovi.. Povie aj či ísť so synom. Určite ti lepšie poradí ako my tu. Ja by som to určite riešila touto cestou a nech si každý myslí čo chce. Ty potrebuješ svoj pokoj, zjavne sa tým trápiš. A take rady typu "ži a nechaj žiť" a "nechajte deti deťmi" sú v tomto prípade od veci. Je normálne, že chlapci sa hrávajú aj babské hry a s babami a baby naopak. Ale určite by som bola v pozore ak to moje dieťa robí stále - píšeš že sa iba takto hra. Aj nad vzťahom s otcom by som uvažovala... Nechcem robiť unáhlené závery ani ťa zneistovat, práve naopak, máš moju podporu a rieš to aj to tak cítiš. Keby sa stane toto mne, ako matke, nič nepokazím tým že to budem riešiť u psychológa. A podľa mňa je fajn, že to riešiš a zamýšľas sa nad tým. Ja som zažila aj také a nie raz, že chlapec 4-5-6 ročný nalakované nechty. Lebo som chcel a maminka mi nalakovala alebo mal banský prsteň. Ako ok, nechajme deti deťmi, ale ja by som vysvetlila ako to chodí... To len na zamyslenie že aj takí rodičia sú. Držím palceky ❤️
@sarahh09 chlapci zvyknú ked sú mali rozprávať v ženskom rode. To nič neznamená
@fiffinkaa škóti nosia sukne buď ako my kroj alebo pri slávnostných príležitostiach. Môj švagor je Škot, ženil sa v tradičnom odeve a bol v ňom aj na mojej svadbe. Malý slovenský chlapec si oblečie sukňu, lebo sa hrá, lebo sa mu páči, lebo ju nosí mama a absolútne nerieši, či je to "ženské" či "mužské". Sukňa sa stala cisto ženskou záležitosťou, lebo si to niekto kedysi zmyslel. Tak, ako nohavice boli ešte toť nedávno čisto mužskou záležitosťou. Ja ozaj nevidím dôvod robiť z toho vedu. Nemá to vplyv na sexuálnu orientáciu a tým pádom je úplne irelevantne robiť z toho problém.
@jankaconkova a čo robí také dievčenské bežné deti v tomto veku sa hrajú s inými hračkami chlapci bežné s bábikami ,kuchynkou a dievčatá s autami nieje na tom nič divné ,alebo sa správa ešte inakšie nápis čo také robieva
@alanko20 ako to myslíš že kľudne môže byť? Máš dáku skúsenosť stým?
@gertrudaosem ďakujem pekne za radu určite pôjdem najprv ja .....dieťa tam brat nebudem a presne tak veľa som otom čítala že to mám nechať tak nevšímať si to že on stoho vyrastie atď.. ale čo ak nie čo ak to tak ostane ja sa nad tým dosť trápim pretože to čo vidím ja na synovi toto chlapci nerobia aj moje sestry maju synov a dobre si rozumieme stretávame sa ale toto im nerobia 🤔🤔dosť nás to trápi s manželom dúfam že stojí vyrastie a že sa tak nenarodil
@jankaconkova tak podľa mňa to nieje úplne normálne to čo robí môj syn napr si dáva plienku na hlavu a robí si vlasy alebo deku okolo nôh a robí si sukňu koľko krát mi zobral aj šaty moje a obliekol si a tancoval pred zrkadlom a hovorí že sa mu to páči páčia sa mu silonky keď mám alebo keď sa maľujem je primne k manželovi vôbec nemá dobry vzťah odmieta ho od narodenia nechce snim byť je knému maly veľmi protivny a taký nervózny prínom a manžel sa správa knému úplne normálne ako otec len ide naňho chlapsky proste vidím na ňom že je taký inakší od chlapcov mne by nevadilo že sa hráva s dirvcenskymi hračkami skôr to správanie dievčenské mi vadí nánom a prodte je toho veľa to by som tu pisala do rána a ešte je aj introvertny v škôlke nemá kamošov skôr kamošky ☹️
@akvi myslíš? Nevidíš vtom problém? Keby si mala pravdu ...ale to ešte veľa veci som tam nepísala čo robí a ako sa správa syn mňa to veľmi trápi manžel hovorí že sa nad tým veľa zamýšľam ale tak ja som už taká určite to trápi aj jeho žiaden rodič nechce aby dieťa bolo inaké ale hlavne nech je zdravý celý život
@gertrudaosem keby to bolo tak ako píšete tak to tu vôbec neriešim toho je omnoho viac čo robí syn
@janulik2008 boze škoda že nevies nick hneď by som jej napísala 🤔🤔keď ma takú skusenost
@fiffinkaa to naozaj ? Otom som vôbec nevedela myslíte že by to pomohlo?
@jankaconkova skúsim nájsť
@jankaconkova moja staršia dcéra sa vždy obliekala ako chalan šaty si prvýkrát obliekla asi v 11 rokoch ,keď bola menšia chcela som jej dať šaty chytila taký záchvat,že som jej ich hneď vyzliekla a dala rifle,proste chce to čas aj moja dcéra má viacej kamarátov ako kamarátok a to ma už 14 rokov a inklinuje k tatovi jemu dá pusu na dobrú noc mne ju nedala nikdy proste je väčšia partacka s tatom ako so mnou a je to úplne normálne neboj sa časom z toho vyrastie ona má troch starších bratov ,športuje karate a bojové umenie a parkúr žiadny tanec gymnastika proste sa správa ako chalan celý čas len s tím rozdielom má náušnice a dlhe vlasy aj to nikdy nemala cop nikdy a bábiku nemala nikdy len auta proste syn inklinuje tebe neboj sa časom to prejde uvidíš ja mám troch synov a dve dievčatá ale dievky sú radi s tatom viacej ako boli chalani so mnou bude to ok
@jankaconkova pozri sa,mozno uz vyrasta z tejto generacie lepsia ako dnesna,inakost bude ok a tolerovana.
osobne by som nemala problem keby moje dieta by bolo ine,urcite by som bojovala (este viac ako teraz) za vsetky prava mensin. Aby boli mali moznost byt nielen zdravi ale aj stastni vsetci ludia na slovensku.
@jankaconkova ja by som ti odporucila ist za psychologom a ten ti vysvetli, ze v tomto veku ho nikto nezdiagnostikuje aj ked ak je teda toho ovela viac co robi a ešte si sem nenapisala tak je mozne ze vyjadri ze tam je nejaka vyssia pravdepodobnost ze teda za tym je aj nieco viac.. Skor by si so psychologom mala riesit to, ze to ze dieta je ine je fakt mozne a potrebuješ sa teda naucit prijmat inakost pretoze to potom bude tvoje dieťa potrebovat najviac.
@jankaconkova veď a ak by ti niekto povedal, že ok, tvoje dieťa je iné, tak čo akože spravíš? Odvrhnes ho? No asi nie . Potrebuješ jediné, prijať ho.
@jankaconkova osobnú nie. Sledovala som pár trans ľudí, vypočula som si ich príbehy na youtube.
@fiffinkaa ja by som vam napisala moj pribeh, ale evidentne si idete svoje, lebo vasa pravda je ta jedina. mam aj rodinu, aj manzela, ale narodila som sa s inou orientaciou, a nez som si to dokazala pripustit, ze to moze byt v poriadku, preslo 40 rokov. presne pre to, ze je spolocensky prijatelnejsie aby zena mala muza a rodinu, presne preto som zvolila tuto cestu a prinieslo to vela bolesti a zbytocne. som z funkcnej rodiny, moji rodicia su spolu 47 rokov, s mamou som vzdy mala extra dobry vztah,ktory mi zavideli vetci kamarati. so sexualnou orientaciou som sa narodila, nikto ju vo mne nevypestovala, ani som si ju nevybrala. bola by som hlupa, aby som chcela mat homosexualnu orientaciu v tejto nenavistnej dobe. preco by si to niekto dobrovolne vybral? to nie je ziadna moda, ze sa tema politizuje sposobuje tuto nenavist a odmietanie. nikdy by som si nedovolila na niekoho ukazovat prstom a uz vobec nie ho odsudzovat. sudit moze iba Boh, tak sa prosim nesnazme byt niekym viac nez sme.

@fiffinkaa áno, a môj otec bol aj bitý ako žito. A zároveň, predstav si, že moj otec je z generácie, kde deti do cca 2 rokov bez ohľadu na pohlavie chodili všetky v šatách. Áno, dobre čítaš, v šatách. Bolo to praktickejšie aj kôli plienkam a neskôr aj kôli uceniu sa na wc. Tak isto sa dedili veci x-krát v rodine, pretože všetci boli radi, že vôbec majú čo deťom obliecť. Určite nik neriešil, že má dieťa na šatách vyšitý ružový kvietok a olemovane čipkou a pod. Môj syn mal plno "dievčenských" vecí, ktoré mi dala kamoška, ktorá má len dievky. Mám sa pozerať nekriticky na to, ako žili generácie predo mnou a preberať to ako niečo, čo je ok? Súdny človek vie rozlíšiť, čo bolo ok, čo nie, z čoho si vezmem príklad, z čoho nie