7-ročná dcéra robí všetko naschvál?
Ahojte. Fu no ako začať. Som mladá baba. Z prvého vzťahu mám dcérku. Jej otec ju zamietol. A tým pádom sa robili testy DNA. Pokým bývalý za ňou nechodil krásne si ukladala veci. Všetko robila. Proste top dieťa. Všade mi ju chválili. No ako začal chodiť začala sa zhoršovať. Začala ma ignorovať. Teraz má sedem. Ja som už 2 roky vydatá. A mám ďalších dvoch chlapcov. No ale späť k veci. Čím je staršia tým horšia. Všetko robí proti mne a manželovy. V škole sa pekne učí. Keď príde domov čítame aj 2, hodiny. Lebo aj 50 krát povie slovo zle opravim ju a ona znovu. Je vidno na nej, že to robí naschvál. Napríklad manžel jej podal mlieko a poprosil aby ho dala na linku. Prišiel do kuchyni a mlieko zmizlo. Hádala sa, že ho dala na linku. A nakoniec na druhý deň bolo mlieko zahadzane prádlom v koši na prádlo. X krát som jej povedala aby v škole bola oblečená. Prídem do školy a ona v tričko po vonku. Áno určite si poviete bože ťa rieši blbosti. No keby ste to 3 mesiace opakovali každý deň a aj tak vám behá hoľa vonku tiež by ste mali nervy. Je chorá. Povedala som jej nech pije teplú vodu. Včera si nabrala do pohára ľadovú vodu. A z tehotná sa na mňa dívala a píla ju. Po kúpaní dom ju poprosila aby odložila šampón. A ona išla šampón otvorila a dala ho na ležalo. Ráno ma skoro porazilo keď som skrinku otvorila a šampón po skrinke. Môžem robiť čokoľvek. Ničoho sa nebojí nič ju nezaujíma. Čo by ste vy spravili keby máte také dieťa? A to už nehovorím ako sa správa k svojim surodencom
Len aby tie naše zle vychované 15rocne deti s nami chceli byť, objali nás a povedali nám, že nás ľúbia 🤷 čo obávam sa, že ak nezmeníte svoj postoj, bude u vás problém...ale zas keď jej slubite 5€, možno vás aj objíme ✌️
Práca a láska matky sú dve veci, ty tam dávaš rovná sa. Ak nespravím prácu, tak ma vyhodia, ale ak si neupracem izbu a neodlozim riad, tak mama ma bude stále ľúbiť. Musíš pochopiť ako sa cíti tvoja dcéra. Nie čo si ty myslíš ze je správne. Ona sa cíti odstrcena a nelubena. 7 ročne dieťa je ešte stále dieťa.
@alickapusinka isto skončí v puberte kdekolvek len nie v tomto podmienkovom trestajúcom domove svojej matky…
@prasiatko30 mne ostalo normálne ťažko po prečítaní tých odpovedi autorky. Myslim ze ona naozaj nedokáže pochopiť co sa jej tu snažia ženy vysvetliť, ani co jej radil psychológ.
Len ono ja nemusím prosiť aby mi pomohla, ona mi pomôže tak nejak prirodzene bez podmienok. Ale ak v 15bude vaša dcéra hľadať útechu inde potom bude neskoro.
A Nikto nehovorí, že sa nemáte hrať všetci spolu. Všetci tu píšu to isté a to, že vaša dcéra žiarli a je potreba jej ukázať, že ju ľúbite bezpodmienok. že raz za čas ste tu iba pre ňu, že nemusí robiť úlohy naschvál tri hodiny len preto aby vás mala pre seba, že nemusí vylievať šampón len preto aby ste si všimli, že existuje.
A áno je úplne v pohode niekedy ísť s ňou len sama a ostatné deti nechať otcovi. Predstav si, že moja mamina každý rok ide na dovolenku sama s mojou sestrou a potom so mnou a to už sme dospelé. A potom si to užijeme zasa na dovolenke všetci spolu. A je to tak úplne v poriadku. Proste keď sa chce tak sa dá, ale ty si čakala ako tu bude každý hľadať problém v dcére. Lenže v tej nieje problém.
takže takto, naše deti, ktoré nevyrastajú v tom že musia vždy niečo spraviť, poslúchnuť a za to niečo urobime my pre nich, nevolajú o pozornosť, lebo ju bez podmienok dostávajú, nie sú trestané a zatvárané do izby, aby samé v tej izbe prišli na to čo sa deje, naše deti keď budú mať 15 rokov , aj ked budú mať 20 rokov, sa s nami budú baviť s rešpektom a láskou, tak ako to robíme my doma teraz keď majú 7rokov..
Mala som podobný problem. Pomohol nám tzv. “Zlatý čas” tak to voláme. Je to čas raz do týždňa,keď syn zaspí, my spolu trávime čas podľa vyberu dcérky. Ide asi o dve hodinky.
Tiež som veľmi pracovne vyťažená a nie vždy je to pre mna ľahké, ale uvedomila som si, ako veľmi to potrebuje.
Moja dcéra je už staršia a vyslovene mi povedala, že potrebuje moju pozornosť celú, nie popri bratovi. Tak to riešime takto.
Skúste ❤️
Chod za psychologickou, porad sa, ťažko takto na diaľku sa k tomu vyjadrovať. Ja som za disciplínu, to bez debaty,ale☝️... Vieš ty si si zariadila nový život a tvoja dcéra to asi citlivo vníma, dožaduje sa akýmkoľvek spôsobom tvojej pozornosti. Je naozaj v ťažkej situácii a tie súdne ťahanice skúste ukocirovat bez jej vedomia. Tie rozchody/rozvody sú bežné životné situácie, ktoré môžu nastať, ale je potrebné sa všemožne posnažiť, aby nezanechali jazvy na detskej duši, tie sa nikdy nezacelia a následky si môžu niesť celý život. Pokus sa venovať osamote dcére, vytvoriť jej láskavé prostredie, kde sa bude cítiť lubena a v súčasťou rodiny. Viem je to ťažké, emočné vypäte, ale ty si dospelá, vieš svoje emócie regulovať na rozdiel od dcéry, držím palce🍀
@lujza123 aj mne je z toho čo čítam ťažko, nepochopila vobec čo sa jej snažíme vysvetliť.. je mi velmi lúto toho dievčatka.. 5 psychológov a 15 mamičiek sa mýlia len ona má pravdu.. problém je v dieťati..nedáva tie povely poriadne podla jej predstáv..
Autorka ja uz vyse 15 rocne dieta mam... Nie,moju pozornost si nemusela odpracovat ani zasluzit,proste ju mala..napriek trom dalsim surodencom ju vzdy mala. Je to uzasna mlada zena...pomaha doma automaticky, lebo sa vnima ako sucast rodiny, uci sa samostatne a velmi dobre, ma skonceny poziarnicky vycvik a chodi k zasahom, venuje sa uz aj trenovaniu mladeze...asi sme to tak moc nepokazili,ze mohla byt proste dietatom a milovana bezpodmienecne....
No ak niečo nezmeníš v nastavení, tak v 15 už doma ani nebude. Najprv som chcela napísať niečo o respekte a že si nemôže toľko dovolovat, ale čím viac čítam, tým viac mi je jej ľúto. Ja mam napríklad medzi deťmi 9 rokov rozdiel, aj preto, že viem ze dve malé hneď po sebe by som pri zdravom rozume nezvládla. Ty máš tri, chorú mamu a psa. To je fakt obrovská záťaž, ale dcéra za to nemôže. Skus sa s nou porozprávať rozumne, že vieš ze by chcela aby si na ňu mala viac času ale nech ta skúsi pochopiť a vyclen si len na ňu aspoň 10 minút denne, keď všetko ostatné odložis a venuješ sa len jej (rovnako neskôr synom) ,prečítať knižku ci len tak pokecat.
U nas sa neodhadzuje dieta k ocovi,ale normalne sa otec hra s dietatom. Neexistuje zeby sa 5 clenna rodina s tak velymi odstupmi medzi detmi mohla stale venovat spolocnej hre/aktivite. Ved normalka raz sa zahrame vsetci spolu,potom s kazdym dietatom na jeho mentalnej urovni zvolit primeranu hru. Ja by som sa ako 7 rocna urcite nechcela stale hrat s trojrocnym a babatkom!!!
Dievcata ja keď si čítam komentáre autorky tak si skor myslim že ona ani nerozumie čo jej tu rozprávate. Neviem či nechce rozumieť alebo nemá na to kapacitu ale úprimne mi je veľmi ľúto malej slečny ktorá postojom svojej matky asi nedopadne najlepsie (minimálne trauma do konca života)..
Čakám čo napíše @andreatytler. Ona vždy vie pekne poradiť pri výchovných otázkach. Ja len si myslím, že problém nemusí byt jej otec ale nejaké sebaprijatie alebo prijatie situácií, aké sú. Systém školský je beztak postavený na buzerácii a doma to pokračuje. Tak zdravá osobnosť sa bráni. Sú deti, ktorým ten systém po čase vyhovuje a sú poslušné a chcú. Skôr by som povedal že sa mu prislosobili a nevedia, že môže byt aj niečo lepšie. Ale sú také deti, ktoré sa nepoddajú len tak ľahko. Môže to byť pre ňu v budúcnosti aj výhoda a bude šťastnejšia. Píšem veľmi všeobecne a možno zle. @andreatytler bude konkrétnejšia.
Zahráme sa s bratom ja ti skontrolujem úlohy.Vlastne ty budeš mať len povinnosti a brať ohľad na súrodencov.
Odpovedala si si sama.
Odpinkávate ju lebo to lebo hento.
Sú deti ktoré by to odignorovali a žili by si svoj svet, tvoja dcéra chce pozornosť.
Jedného krásneho dňa tu pozornosť bude hľadať inde.
Je jediná vo vašej rodine ktorá nemá pozornosť ani chvíľu pre seba, stále sa o ňu musí deliť.
@kakalake asi to tak bude... Smutne. Nikto nemá patent na rozum, všetci sa snažíme ako vieme a dúfame, ze investícia do deti sa vyplatí a budú vedieť zužitkovať vsetko v svoj prospech, ze si poradia, budú pripravení na život a zároveň môžu s nami-rodičmi počítať. Ja stále naivne verím, ze ak si niekto pýta radu, tak ju chce aj reálne dostať. Autorka sa mi javí, ze ona ma svoj pohľad na vec a ten je správny a neomylný. Žiaľ obeťou tu je pravdepodobne to dieťa. Snad to prežije bez väčšej ujmy🙏.
Chudak dieta… citi sa byt ignorovana
Nechápem, načo si založila tento príspevok. Odborníci ah cudzie ženy vidia, že malá len žiarli, potrebuje svoju mamku, pozornosť, ale ty si ideš svoje a len ty máš pravdu. Ona nemôže zato, že bývate na dedine, że máš ďalšieho chlapa a ďalšie deti a že ju vychovávaš ako psa. Sadni a dostaneš odmenu. Prines loptu a pôjdeme von. Tvoj chlap chodí o 15 domov z práce a nedokáže sa hodinu postarať o svojich synov, aby si sa ty mohla venovať len dcére? Čo robí denne vonku od 15 do 19? Fakt sa denne viac venuje psovi, ako synom? Tiež kúrime drevom, ale teda raz do týżdna nahádžeme xy fúrikov dreva do pivnice a týždeň máme pokoj. A psov máme 2. Chúďa tvoja dcéra. A teda s tvojou gramatikou a vynadrovaním si neviem predstaviť, ako sa s ňou učíš. Prskáš na všetkých, čo ti povedia pravdu.
To kedy ste stihli vyriešiť zákaz návštev u otca? A súd na základe čoho o niečom takom rozhodol? Celé zvláštne. Čo si si vlastne sľubovala od zákazu stretávania dcéry s otcom? Že sa váš vzťah zlepší? Ale jej správanie? Celé zle! Chúďa dieťa.
Mňa vždy udivuje, že si ženy za otca dieťaťa vyberú nevhodného partnera, následne sa súdia o určenie otcovstva a potom zrazu problém, že sa otec chce s dieťaťom stretávať. Stojí to výživné za to?
Prosím ťa, povedz mi, čo je to podľa teba “top dieťa”. Ja mám 7 ročnú nevlastnú dcéru ktorá je drzá, všetko ofrfle, odvráva, neupratuje si po sebe a rok a pol starú vlastnú dcéru, ktorá sa od narodenia nemá rada so spánkom, každý deň sa 30x hodí o zem, neustále na mne visí a vieš čo ? Pre mňa sú obe top, ľúbim ich, dokážeme sa zahrať, dokážeme sa porozprávať, ísť von, hrať sa, vyrábať si. A psov máme 3, zatiaľ kúrime celoročne drevom, do toho staviame, muž pracuje od skorého rána do večera, ja pracujem popri rodičovskej tiež. To či je dieťa top nezávisí na tom, či poslušne robí co chceš alebo nie. Dieťa má byť “top” už len preto, že existuje. Zvyšok sú blbosti, jasné že má mať disciplínu, ale k tej sa dostaneš príkladom, rešpektom a vzájomnou pomocou. Nie povelmi a 0 časom. Namiesto “choď si upratať” povedz poďme to spolu upratať. Namiesto nadávania že 3 hod robí naschvál chyby skús motiváciu, “keď spolu dorobíme tie úlohy, ostane nám viac času a mohli by sme si spolu MY DVE niečo zahrať, pozrieť, pokecať”. Ty ju nemusíš brať do kina ani na burgre. Sú veci ktoré sa dajú skĺbiť tak, aby aj ona sa cítila užitočná a dôležitá. Zrejme musíš variť, čo tak ju poprosiť, či by ti nepomohla ? Porozprávate sa, pre ňu to bude čas s mamou, niečo jej ukázeš. Upiecť rýchly koláč. Milión vecí ktoré nemusíš robiť sama, ale s ňou, a pre ňu obrovský pocit dôležitosti a miesta vo vašej rodine …
Jasné že to čo robí je volanie o pozornosť a žiarlivosť. Moja nevlastná dcéra tiež za svoje správanie nemôže, doma nemá žiadnu pozornosť od nikoho, presne ako tvoja. Príde ku nám a je ako tornádo, keby vieš čo všetko je schopná spraviť a povedať tak by si si ani nemyslela, že tvoja dcéra má nejaký problém. Na druhý deň sa “zžije”, vie že sme tam pre ňu a berieme ju aká je, nemusí pýtať pozornosť. A neuveríš, vždy keď príde ten druhý deň po príchode, tak na mierne excesy, za ktoré tiež nemôže ona ale zničená psychika z domu, je to super dieťa ktoré chce s nami robiť úplne všetko, hra sa so sestrou, teší sa, v jednom kuse rozpráva .. doslova si užíva to, že konečne ona a to čo cíti a čo si mysli niekoho zaujíma. Keď sa nám podarilo vybojovať si ju na určitý dlhší čas cez prázdniny, ani nechcela odísť domov. Tvoja má tento istý problém. Zmeň to, kým sa dá, posledné čo k tomu poviem je, že kto chce hľadá spôsob, a kto nechce hľadá dôvod.
Choď si napísať úlohu naučiť sa a ako to budeš mať hotové pôjdeme von ,upiečieme koláč ,skúsim ťa namaľovať ,pokecáme len my dve ,pôjdeme si podstrihnúť vlasy ....Veľa možností podľa záujmov dieťaťa a najdôležitejšie nie na poveľ !Niečo za niečo takto to nefunguje ... Milého slová bez rozkazov .Je to len malé dieťa ktoré chce tvoju pozornosť ....
Predsa ešte jednu vec musím dopísať. Dívaš sa na výchovu príliš direktívne, príliš autoritatívne. Nepýtaj sa čo bude robiť tvoje dieťa v 15, “skákať po hlave” a pod. Pýtaj sa čo z nej bude v dospelosti. Chceš aby bola poslušná ovca, ktorá bude za minimalku robiť ako 3 ťažné kone lebo šéf povedal, nájde si muža idiota ktorý ju bude ignorovať a neriešiť jej potreby a city, lebo to je normálka čo pozná z domu alebo ženu, ktorá bude priebojná, bude mať s tebou pekný vzťah, nájde si milujuceho partnera a bude šťastná, vyrovnaná, sebavedomá? A to neznamená, že jej máš hneď teraz všetko strpieť a dovoliť, ale za pozornosť a lásku matky NIKDY nesmie ničím platiť a hranice sa dajú určiť aj s rešpektom.. nemám síce ešte dospelé dieťa, ale sama som mala v detstve direktívnu výchovu, veľmi dlho mi trvalo dať doporiadku následky a viesť šťastný život.
@abbey1 čo sa sudcu týka, tak autorka najskôr povedala že sudca nariadil zákaz a neskôr že povedal, že kvôli trestnému stíhaniu vedému voči ex mu nemusí malú dávať, dokym sa vec neobjasní. Takže tento sudca okrem superrýchlosti očividne spí spánkom spravodlivých a nepozná prezumpciu neviny. Divné, ale proti gustu žiaden dišputát. Ja mám svoj názor, a myslím si, že správny ktorý si určite domyslíš, ako je možné, že sa stretávanie zrazu zastavilo. Ach tie choroby, nečakané udalosti a tak ďalej.
toto je tak smutné až dúfam, že téma je vymyslená 😢🙏 ľúbi tú chudinku aspoň babka? pošli ju kľudne na týždeň k nám, ja som tá panička čo nič nemusí robiť tak sa povenujem tvojej dcérke, pôjdeme do kina, na pizzu, taxíkom, namalujeme sa, bola som výborná študentka tak aj školu zvládneme, ty si oddýchneš, fakt ju pošli... strašne ťažko mi zostalo. 😢

@araavdva presne som toto iste chcela ísť napísať, či sj iná si musí zaslúžiť lásku svojho muža. Toto je kus mimo ženská. A ešte by má zaujimalo, či aj synacik si takto musí lásku zaslúžiť, alebo iba to chuda dievča