icon

7-ročný syn plače v škole

amarilka26
Dnes o 07:31

ahojte mamičky, chcela som sa spýtať či nemáte skúsenosti niektorá. Syn 7 rokov chodí do prvej triedy a rána sú pre nás neskutočne náročné. Prvé dva mesiace ako tak chodil, sťažoval sa síce na družinárku, lebo ma troška zvučnejší hlas, čo on nemá rád, ale síce sa ráno dlhšie lúčil pred školou, ale išiel. Potom sa to začalo zhoršovať. už cestou do školy napláka že nechce chodiť do družiny po škole a v škole je to uplne masaker. Plače, uteká za mnou a neustále sa pýta či pre neho prídem. Som už zúfalá, boli sme aj u psycholodičky, ktorá sa s ním rozprávala, robili nejaké cvičenia a povedala že zatial teda čo videla a počula to vyzerá že je naozaj veľmi citlivý chlapček, že ho máme teda vodiť k triede ak bude škola súhlasiť a že jednoducho mu vysvetliť že už musíme ísť do práce a nereagovať neustále na otázky či pre neho prídeme. Som už v koncoch aj s mužom :/ je to neskutočne náročné na psychiku a bojím sa toho že to neskončí. Pýtam sa ho ako mu môžem pomocť zmierniť tie rána, ale stále rozpráva že nechce do družiny, čo ale žial nejde keďže sme v práci obaja. Neriešili ste niečo také prosím ? Je pravda že to začalo po tom, ako mu údajne družinárka povedala pri akejsi hre, kde nieco pokašlal že je blbec. Chceli sme to aj hneď riešiť, ale zostal chorý, tak sme sa už k tomu nevracali. Zvažovali sme aj zmenu družiny, ale po vianociach si nie som istá či by to pomohlo, lebo cez sviatky na mne doslovne vysel. Keď sme aj boli u sestry, ktorá ma o 3 mesiace staršieho syna (vždy sa spolu hrávali) tak každé 3 minúty za mnou behal aby som mu neutiekla, stále ma kontroloval. Neviem už ako ďalej :( rozprávame sa s ním, vysvetlujem mu že ho nikdy nezabudem v družine a ani ho nikde nenechám, ale nepomáha to.

Strana
z2
anonym_1c39a9
Dnes o 07:40

S posudkom od psych.preradit do inej druziny, mozno mu ina vychovavatelka sadne..

amarilka26
autor
Dnes o 07:46
@anonym_1c39a9

S posudkom od psych.preradit do inej druziny, mozno mu ina vychovavatelka sadne..

@anonym_1c39a9 rozmýšlala som aj nad touto možnosťou, len sa bojím že tam zasa bude niečo iné. A keď vidím ako sa to postupne stupňuje, tak naozaj už neviem či je to len tou družinárkou. Každopádne si s ňou určite nesadol, je to staršia dáma, ktorá je troška ráznejšia, čomu aj rozumiem pri tolkých deťoch, ale zasa iné deti s ňou problém nemajú. Dokonca sa snaži pristupovať inak k synovi, sama prišla za mnou a snaží sa, vždy mi hovorí aký malý bol atd....Malý mal aj začiatok troška ťažsí, nedali ho do triedy s nikym zo školky, sedel chvílu sám, čo mu asi tiež nepridalo.

anonym_f0d0f4
Dnes o 08:16

ja mam 34 rokov a placem v robote, to je normalne

amarilka26
autor
Dnes o 08:20
@anonym_f0d0f4

No psychologicka mi tiez hovorí že je to normálne, že rieši aj stredoškolákov atd...ale ja už to nedávam 🙂 a trápi ma že nemá psychickú pohodu syn, neviem si totiž predstaviť chodiť niekam, kde sa necítim dobre.

anonym_196a29
Dnes o 08:49
@amarilka26

No psychologicka mi tiez hovorí že je to normálne, že rieši aj stredoškolákov atd...ale ja už to nedávam 🙂 a trápi ma že nemá psychickú pohodu syn, neviem si totiž predstaviť chodiť niekam, kde sa necítim dobre.

@amarilka26 no prepáč, ale tu vidím problém vo výchove. Asi ste ho odmalička hyckali, žiadne zákazy, príkazy, hlučné slovo, no proste je zvyknutý ze mu bolo všetko dovolené, a teraz je problém keď musí poslúchať, a a keď mu niekto povie raznejsie, ako napr. ta druzinarka. Proste je to citlivka.

marceeila
Dnes o 08:51

Syn mal spolužiaka a tiež plakal často. Časom to ale prešlo, proste treba malého uistiť že škola je fajn a má tam kamarátov a v družine sa môžu hrať.....verím že to časom prejde. Držím palce.

anonym_d81de3
Dnes o 08:54

Od akeho veku chodil do skolky? Zvykol plakat aj tam?

amarilka26
autor
Autor odpoveď zmazal
amarilka26
autor
Dnes o 08:59
@anonym_d81de3

Od akeho veku chodil do skolky? Zvykol plakat aj tam?

@anonym_d81de3 chodil od 3 rokov do školky. Sem tam plakal, keď išiel po dlhšej dobe, ale nebolo to takéto. Mal také obdobia že sa dlhšie lúčil, ale vačšinou to robieval mužovi, u mňa to bolo viacmenej v pohode.

amarilka26
autor
Dnes o 09:01
@marceeila

Syn mal spolužiaka a tiež plakal často. Časom to ale prešlo, proste treba malého uistiť že škola je fajn a má tam kamarátov a v družine sa môžu hrať.....verím že to časom prejde. Držím palce.

@marceeila veľmi pekne ďakujem 🙂 Ja sa skôr len bojím aby sa mu deti neposmievali, prípadne mu nerobili zle.

anonym_921fa7
Dnes o 09:06
@anonym_196a29

@amarilka26 no prepáč, ale tu vidím problém vo výchove. Asi ste ho odmalička hyckali, žiadne zákazy, príkazy, hlučné slovo, no proste je zvyknutý ze mu bolo všetko dovolené, a teraz je problém keď musí poslúchať, a a keď mu niekto povie raznejsie, ako napr. ta druzinarka. Proste je to citlivka.

@anonym_196a29 a teba ako vychovavali, keď si takáto hnusná?

anonym_fc3b08
Dnes o 09:07

Zaplatit niekoho kto ho vyzdvihne po skole a obede a pojde domov. Daka suseda co je doma,babky,dedkovia atd. Nezvladol by doma sam? Kym by ste prisli z prace?

zara3
Dnes o 09:12

Chapem, pokial este nemate viac deti, moj bol tiez taky mojko, ale jak som zbadala podobne chovanie, uz jak bol este mladsi, nez vas syn, tak som ho pripravila trochu na realitu, ze nie kazdy mu bude tolerovat vsetko a ze my sme tu pre neho vzdy, ale trebars v skole su pravidla. Je to chlapec, uz je velky a chape. Tiez ho treba ucit, ze neni treba sa bat nikoho vonku, ze vzdy ste tu vy a tiez ucitelka, co mu pomoze. Druzinarku mu treba popisat v kladnom svetle a ked nakrici na neho (nie hanlivo !), stat za nou, aby si uvedomil pravidla, ze su pre kazde dieta rovnake.
Kukaj moj 3 rocny, jeho ani postrasit neni mozne, pozeral nieco strasidelne na youtube so starsimi a on ze sa neboji v noci lebo ma svaly (ukazuje) a ze aj pavuka zabije 😁 nenapadlo vas ho prihlasit na nejaky kickbox, judo a tak? Vybuduje si sebavedomie2😉🙂

amarilka26
autor
Dnes o 09:57
@anonym_fc3b08

Zaplatit niekoho kto ho vyzdvihne po skole a obede a pojde domov. Daka suseda co je doma,babky,dedkovia atd. Nezvladol by doma sam? Kym by ste prisli z prace?

@anonym_fc3b08 rozmyslala som uz aj nad tym, muz chodi na dve smeny, tak ked ma poobednu, ze by syna vyzdvihol o pol jednej, zaviezol by ho domov, doma by urcite vydrzal. Len horsi je ten druhy tyzden, ked ma rannu. Ja mam dva dni v tyzdni homeoffice, ale tri dni nemam ako zabezpecit.

anonym_2b1c92
Dnes o 10:04

Ries tu druzinarku. Akože podľa mňa musí byť psycho, keď si na dieťa dovolí povedať, že je blbec. Dcéra je štvrtáčka, spoločenské dieťa, nikdy mi neplakala ani keď chodila do škôlky, tento rok jej zmenili druzinarku, ktorá sa nich stále ziape, na obede musia sedieť tichucko, odmieta do družiny chodiť. Ona je ale veľká, chodí domov sama, pričom bývame blízko školy. Chcem tým ale poukázať na to, že bezproblémové dieťa, spokojná v škole aj v ŠKD, zrazu zmena výchovavatelky a problém. A to pritom ja nie som žiadne tiché žieňa, ale doslova hučiak. Ale je "krik" a "krik".

lukbe
Dnes o 10:07
@anonym_2b1c92

Ries tu druzinarku. Akože podľa mňa musí byť psycho, keď si na dieťa dovolí povedať, že je blbec. Dcéra je štvrtáčka, spoločenské dieťa, nikdy mi neplakala ani keď chodila do škôlky, tento rok jej zmenili druzinarku, ktorá sa nich stále ziape, na obede musia sedieť tichucko, odmieta do družiny chodiť. Ona je ale veľká, chodí domov sama, pričom bývame blízko školy. Chcem tým ale poukázať na to, že bezproblémové dieťa, spokojná v škole aj v ŠKD, zrazu zmena výchovavatelky a problém. A to pritom ja nie som žiadne tiché žieňa, ale doslova hučiak. Ale je "krik" a "krik".

@anonym_2b1c92 @autorka presne tak, nech by bol akýkoľvek a robil čokoľvek, jedna vychovavatelka si nemôže dovoliť povedať dieťaťu, ze je blbec. Toto by som dávno riešila a žiadala zmenu.

amarilka26
autor
Dnes o 10:21
@zara3

Chapem, pokial este nemate viac deti, moj bol tiez taky mojko, ale jak som zbadala podobne chovanie, uz jak bol este mladsi, nez vas syn, tak som ho pripravila trochu na realitu, ze nie kazdy mu bude tolerovat vsetko a ze my sme tu pre neho vzdy, ale trebars v skole su pravidla. Je to chlapec, uz je velky a chape. Tiez ho treba ucit, ze neni treba sa bat nikoho vonku, ze vzdy ste tu vy a tiez ucitelka, co mu pomoze. Druzinarku mu treba popisat v kladnom svetle a ked nakrici na neho (nie hanlivo !), stat za nou, aby si uvedomil pravidla, ze su pre kazde dieta rovnake.
Kukaj moj 3 rocny, jeho ani postrasit neni mozne, pozeral nieco strasidelne na youtube so starsimi a on ze sa neboji v noci lebo ma svaly (ukazuje) a ze aj pavuka zabije 😁 nenapadlo vas ho prihlasit na nejaky kickbox, judo a tak? Vybuduje si sebavedomie2😉🙂

@zara3 toto mu hovorim aj ja stale, ze nie vzdy budu vsetci mili, hodni ako boli pani ucitelky v skolke. Ze musi ratat s tym ze ludia su vselijaky a nie vzdy budu prijemni, tak ako by cakal. Pani druzinarku vzdy obhajujem, vysvetlujem mu ze nekrici na neho priamo, ze ma len taky hlas silnejsi, lebo ma vela deti v triede a nemoze sepkat alebo kazdemu zvlast nieco hovorit,. Ze si skratka musi zvyknut. Ona sama za mnou prisla a snazi sa spolupracovat aby to malemu troska zlahcila. NO bude to asi tak, je jedinacik a tak je taky "mamanek" Ten sport nemusi byt zly napad, pozriem ake su u nas moznosti, dakujem 🙂

anonym_88cd89
Dnes o 10:21

hodinky by nepomohli? ze by si mu povedala, kedy po neho pridete, aby si to odsledoval.

betulinka1
Dnes o 10:37

@amarilka26 nie nie je to normálne, nie je to v poriadku. Tu ide o 7 ročné dieťa, ktoré prežíva úzkosť. Ano nebudu vzdy dobrí ludia okolo neho ale v tomto veku to este nevie tak spracovať. Za mňa v prvom kroku požiadať školu o preradenie do inej družiny. Skočiť za riaditeľkou a družinárkou s tým, že to nie je nič osobné ale je to iba reakcia dieťaťa, ktoré pociťuje úzkosť. Že to potrebuješ vyskúšať v inej družine. Ísť za novou družinárkou a poprosiť ju o jemnejšie jednanie, kým sa nebude cítiť malý v bezpečí. Okrem toho neverím, že má/mal problém s družinárkou iba tvoj maly. To si ale musíš prešetriť sama, aj cez kamošky s vyšších ročníkov. Nikdy to nie je iba jedno dieťa.

nafka0483
Dnes o 10:38
@amarilka26

@anonym_d81de3 chodil od 3 rokov do školky. Sem tam plakal, keď išiel po dlhšej dobe, ale nebolo to takéto. Mal také obdobia že sa dlhšie lúčil, ale vačšinou to robieval mužovi, u mňa to bolo viacmenej v pohode.

@amarilka26 Keby si sa spytala priamo syna co by mu pomohlo zvladnut to? Ze chapes ze do druziny nechce, ale to nie je mozne, takze podme najst sposob akym to zvladnut.
Mozno budes prekvapena. Tiez skus zistit co presne mu vadi, ci ozaj "len" druzinarka.
Mozno postaci malickost ako oblubeny plysak v taske, tvoja satka vo vrecku, alebo spisat dohodu ze urcite po jeho nikdy nezabudnes prist alebo aj zmena druziny - ak je taka moznost a on bude chciet. Veci, z ktorych sa dospeli mozu smiat ale pre neho to moze mat nesmierny vyznam.

Uisti ho ze je v poriadku ako sa citi, ze chapes ze tam nechce ist a ze sa boji ci prides a chces s nim najst riesenie ako by to slo.

Velakrat staci maly detail, pre nas nepodstatny ale u dietata to vsetko zmeni.

anonym_dd0892
Dnes o 10:38

@amarilka26 dcéra mala takéto obdobie tiež je prváčka väčšinou ju to chytí keď má 5 hodín je jej dlho do družiny nechodí som s mladšou doma...
Pomohlo aj pomáha ju uisťovať napr. hneď ak sa odpípneš sadám do auta a idem po teba - majú čipy.
A teda uzka spolupraca s ucitelkou ktorú majú naozaj užastnú tulká ich mojká ...

anonym_921fa7
Dnes o 10:46
@amarilka26

@anonym_fc3b08 rozmyslala som uz aj nad tym, muz chodi na dve smeny, tak ked ma poobednu, ze by syna vyzdvihol o pol jednej, zaviezol by ho domov, doma by urcite vydrzal. Len horsi je ten druhy tyzden, ked ma rannu. Ja mam dva dni v tyzdni homeoffice, ale tri dni nemam ako zabezpecit.

@amarilka26 má v družine nejakého dobrého kamaráta?ale najlepšie bude to lepiť ako píšeš bud s mužom, alebo tebou na HO.Druzinarka vie, ze to prestrelila a teraz zachraňuje situáciu.Moj syn bol taký isty hypersenzitivny a dosť zle znášal podobne situácie..Sú deti, ktorým podobne správanie nevadí môj mi vždy všetko doma povedal a neboli to pekné veci.Na futbale im tiež tréner nadával dala som ho preč čo jedno dieťa neregistruje a nevadí mu to, druhé place.On z toho vyrastie teraz mu pomôž.

kikush182329
Dnes o 10:47

Druzinarka ho mozno aj psychicky depta. Chudak chlapec ma uz traumu sa od teba aj pohnut. Bojis sa, ze ho neochranis. A ani ho veru nechránis ked to takto dlho musi trpiet. Zrušiť alebo zmenit druzinu. Najlepšie keby taky ludia ako druzinarka neboli v skolstve.

amarilka26
autor
Dnes o 11:09
@anonym_88cd89

hodinky by nepomohli? ze by si mu povedala, kedy po neho pridete, aby si to odsledoval.

@anonym_88cd89 skusali sme hodinky, ale nepomaha :( boji sa ze nepridem.

amarilka26
autor
Dnes o 11:11
@nafka0483

@amarilka26 Keby si sa spytala priamo syna co by mu pomohlo zvladnut to? Ze chapes ze do druziny nechce, ale to nie je mozne, takze podme najst sposob akym to zvladnut.
Mozno budes prekvapena. Tiez skus zistit co presne mu vadi, ci ozaj "len" druzinarka.
Mozno postaci malickost ako oblubeny plysak v taske, tvoja satka vo vrecku, alebo spisat dohodu ze urcite po jeho nikdy nezabudnes prist alebo aj zmena druziny - ak je taka moznost a on bude chciet. Veci, z ktorych sa dospeli mozu smiat ale pre neho to moze mat nesmierny vyznam.

Uisti ho ze je v poriadku ako sa citi, ze chapes ze tam nechce ist a ze sa boji ci prides a chces s nim najst riesenie ako by to slo.

Velakrat staci maly detail, pre nas nepodstatny ale u dietata to vsetko zmeni.

@nafka0483 Pytala som sa ho, rozpravame sa neustale s nim, mojkacika ma, brava si ho kazdy den, dokonca obcas povie ci ho moze streknut mojim parfemom, lebo ze potom ked citi mna, tak mu je lepsie. Ale ak sa ho aj spytam ze co by mu este pomohlo, tak povie ze nechce chodit do druziny. Nikdy sme ho nikdy nezabudli nikde, nenechali, tak si hovorim ze ci ho nepostrasil aj niekto v skole, mozno aj ta druzinarka ked ju nevie vystat. Naozaj neviem uz.

amarilka26
autor
Dnes o 11:15
@kikush182329

Druzinarka ho mozno aj psychicky depta. Chudak chlapec ma uz traumu sa od teba aj pohnut. Bojis sa, ze ho neochranis. A ani ho veru nechránis ked to takto dlho musi trpiet. Zrušiť alebo zmenit druzinu. Najlepšie keby taky ludia ako druzinarka neboli v skolstve.

@kikush182329 Je to mozne. Hovorila som aj psychologicke ze ho nazvala blbcom, ze mi hovoril potom ze sa velmi zle citil, lebo sa deti smiali. Tak sama povedala ze sme to mali hned riesit minimalne s triednou ucitelkou a s nou. Ze ani mne by sa nechodilo dobre do prace keby ma sef zhodil pred kolegami. No zial, pochybili sme, zostal hned 2 tyzdne chory a potom sme to uz riesit nechceli. Najhorsie je, ze v druhej druzine je tiez starsia druzinarka a vraj tiez ukricana, tak sa bojim aby to nebolo z kaluze do blata. Buduci tyzden mam stretnutie s triednou ucitelkou, tak sa este s nou porozpravam. Uz fakt zvazujem vsetko mozne, lebo bojim sa aby z neho nebol nejaky outsider casom, ktoreho si budu vsade deti doberat a bude centrom posmeskov.

anonym_921fa7
Dnes o 11:21
@amarilka26

@kikush182329 Je to mozne. Hovorila som aj psychologicke ze ho nazvala blbcom, ze mi hovoril potom ze sa velmi zle citil, lebo sa deti smiali. Tak sama povedala ze sme to mali hned riesit minimalne s triednou ucitelkou a s nou. Ze ani mne by sa nechodilo dobre do prace keby ma sef zhodil pred kolegami. No zial, pochybili sme, zostal hned 2 tyzdne chory a potom sme to uz riesit nechceli. Najhorsie je, ze v druhej druzine je tiez starsia druzinarka a vraj tiez ukricana, tak sa bojim aby to nebolo z kaluze do blata. Buduci tyzden mam stretnutie s triednou ucitelkou, tak sa este s nou porozpravam. Uz fakt zvazujem vsetko mozne, lebo bojim sa aby z neho nebol nejaky outsider casom, ktoreho si budu vsade deti doberat a bude centrom posmeskov.

@amarilka26 družinarka to aj tak poprie, ale triedna to mala vedieť.Neboj sa už si bude dávať pozor, lebo nepotrebuje, aby psychológ a ty ste sa do toho začali starať
stačí sa spýtať doma ostatných detí, alebo na rodičovskom a niekto by si ústa otvoril.Nedavala by som ho družiny, keď sa jej boji.

anonym_412d0a
Dnes o 11:23
@amarilka26

@anonym_196a29 To je dobra blbost! v nasej ex skolke ( obe deti sme v poslednom rocniku davali inam) boli dve ucky, ktore deti nemali rady, niektore kvoli tym dbom skoncili u psychologa. Dieta, ktore chodilo v pohode do skolky, zacalo robit cirkusy. Zmenili sme skolku a vsetko ok.

A dcera do 4.triedy mala.problem chodit do skolky, neskor skoly. Vtlacali sme ju tam. A to chodila do skolky od 3rokov.

@amarilka26 jedine si pohovorit, skusit to, inak skusit zmenit druzinu..... Co na to skolska psychologicka ci spec.pedagogicka?

anonym_412d0a
Dnes o 11:26

@amarilka26 Este mi napadlo - tvoja fotka v peracniku alebo taske? Nam poradili v skolke do skrinky dat moju fotku. To trochu pomohlo.

zazka666
Dnes o 11:33
@anonym_f0d0f4

@anonym_f0d0f4 to teda normálne nie je. Dospelí by už mali byť zregulovaní

Strana
z2