icon

Ako dlho píšete s prváčikom?

teta7
18. sep 2015

Ahojte baby. Mam prvacika. Kolko cvicite navyse pisanie? Kamosky okrem uloh pisu aj 2, 3 A4 navyse. Cize pisu aj dve hodky. MY vsetky ulohy mame tak do hodinky. Pisanie najprv na necisto dakych 5 riadkov a ked sa to zacina podobat piseme na cisto. Usilie vynalozene...snaha obrovska...spoteni...vysledok nie je to podla mojich predstav ale neviem ci by to bolo lepsie pisat dlhsie...Aky je Vas nazor?

martinella1
6. okt 2015

@forgacskatarina moja, nezávidím ti, natrafiť na takúto pseudoučiteľku je fakt na zaplakanie. Takéto učiteľky robia ostatným len zlé meno. Určite čím skôr sa informovať a preradiť dieťa ak je to možné na inú školu.

emily76
6. okt 2015

@wetka no ak by sa k tvojmu dietatu takto chovala ucitelka, urcite by si to neriesila, ze? Moj prvy syn ma snad vsetky dis.. na ktore sa da narazit, na stastie nie uplne najtazsi stupen. A prave vdaka ucitelke z prveho stupna nemal v skole ziadne problemy, traumy, nic.... Ak by mi po mesiaci oznamila, ze syn je retardovany a nevzdelatelny, tiez by som neskakala od nadsenia. Ja som s nim uz v prvej triede bola v poradni a tam pani psychologicka po vysetreni dala odporucania ako s nim pracovat a bolo... A nie, v Strasburgu by som sa na ucitelku nestazovala... Zmenila by som skolu aj keby som ho mala vozit do druheho okresu.

forgacskatarina
6. okt 2015

@martinella1 a to o ktore cpppap ma taky pristup skvely to kde sa nachadza?

forgacskatarina
6. okt 2015

@wetka a ty myslis ze test 20 minutovy urci diagnozu?blbost.daj si tovyskusat na svojom a uspokoj sa zo vsetkym,ak ti to postaciriad sa specialnymi potrebami.ak si myslis ze tato ucitelka nie je zaujata voci môjmu dietatu.je krava ucitelka,ja som matka a verim svojmu synovi ze bude lepsi.lebo nato ma,pri tej jeho snahe co vidim,na kazdeho uvahe je co si o svojom dietati mysli a ja viem ze bude dobry a skvely ziak,ma nato a tu vykonstruovanu diagnozu hadzem za hlavu,je to sproste

forgacskatarina
6. okt 2015

@wetka a ty si aka svetaznala ovladas aj potreby ludi,poznas vsetko aj strasburg mozno ze si sa tam stazovala 😀

zajkka
6. okt 2015

@forgacskatarina v ziadnom pripade preradit dieta,ucitelku treba preradit.Moja kamaratka robi ucitelku,dala som jej to precitat,tak ti odkazuje,ze mas ist za riaditelkou a vsetko dopodrobna jej povedat.Vyhodit ju nemusia,ale urcite urobia s nou nejake opatrenia.Ja mam styri deti,ale nic podobne som este nepocula.chudatko tvoje dietatko ...Mam dvojičky,ale oni maju neskutocne dobru ucitelku,kazde rano ju idu vystískat...a to je uz pred dochodkom 😢 😢 😢

forgacskatarina
6. okt 2015

@wetka z akého dovodu by si odporucala stasburg ak by si sa uz nestazovala tam,porad ako nato? 😀

forgacskatarina
6. okt 2015

@zajkka vies co aj ja sa velmi cudujem co sa deje,peco tak zasadla abo co jej vadi,no neviem,strasne,a som myslela ze vsetko bude ok,ale priserne

zajkka
6. okt 2015

@forgacskatarina ved ale prváčik?ani spat nebudem,taka som nas,,,á 😢 .Moje dvojičky sa do školy tešia,ale tvoje bude mat zo školy traumu.Držím ti palce,ale porad sa este s nejakymi mamickami,mozno v tom niesi sama a ubližuje aj inym. 😒 Krava je to a nie učitelka

forgacskatarina
6. okt 2015

@zajkka ja som aj myslela ze zosity zabudaju,ale tolkokrat,nemozne vcera ani dcera ani syn nedoniesli znova zosity,syn uz druhýkrát doniesol novy zosit moje prve ciary do ktorého ma pisat,tamten ktory ma zapisany,mu zobrala.doma mame uz takyto druhy zosit moje prve ciary.potom mu ten zapisany vrati a riadne v nom pokracuje,az kym mu ho nezoberie,nechapem.budeme zbierat zosit MPC?do konca skolskeho roka ich kolko budem mat?

forgacskatarina
6. okt 2015

@zajkka to by som sa musela pytat ich,ale ako?dakedy ludia zvyknu podkopat a potom je horsie

forgacskatarina
6. okt 2015

@zajkka a co ty nato ze my naschvál posle inu stranu slabikara na citanie na domacu a v pondelok im da citat co nevideli,lebo ich skusala ze co sa naucili.poviem jej ze ani to nemozu vediet,ked to ani nevideli a som si ista ze ani na inzernete ta strana nebola napisana.ona ze sapozrie .pozrela a potom mi napisala ze som mala pravdu o tej strane.ale prepacte nikde ale som predvolana na koberec ze ako im vysvetlujem ked to nevedia 😠 ☹

prasiatko30
6. okt 2015

@forgacskatarina to musi byt teda ukazkova pizda ta vasa ucitelka - ja by som podala na nu staznost u riaditela plus s posudkom od psychologa ze taketo dlhodobe deptanie je velmi negativne pre neho - proste nejaky papier od odbornika ktory by nie ze potvrdil jej diagnozu ale naopak by povedal ze vdaka tomu ako ho ona zhadzuje tak je dieta na tom horsie.
U nas ma ucitelka v prvej triede 28 deti a mame v triede aj jedneho chlapceka s autistickymi sklonmi ale taketo spravanie som u ziadnej ucky nezazila cloveku sa to az zle cita

zajkka
6. okt 2015

@forgacskatarina ja som asi tažšia povaha.Ked mam problem,vletím do školy a odmeranym sposobom komunikujem a ked treba aj 3x do tyzdna.Mozno jedna ucitelka ma nemusí,ale s ostatnymi vychadzam,ale po hlave si skakat nedáme.Samozrejme,neriesim to pred detmi...A to som už zazila hocičo.Mam 15, 11 a 6 ročne dvojičky.
Určite si to dorieš aj s tymi MPC,lebo sa do konca roka zblazniš.Nasi si tiez nechavaju pracovny z Matematiky v skole,samozrejme aj niekedy zabudnu,ale nic sa nedeje,ziadny rozruch kvoli tomu nebol...

zajkka
6. okt 2015

@prasiatko30 úplný súhlas s tebou,lepšie si to ani nemohla napisat.

emily76
6. okt 2015

@forgacskatarina pozri, ak by synovi aj diagnostikovali casom nejaku poruchu ucenia, tak to nie je ziadna tragedia, da sa s tym v spolupraci s ucitelkou pekne napredovat. Ale ide o ten styl, akym ho ona odpisala... Spytaj sa pediatra, kde je najblizsia poradna a zober tam deti uplne kludne, na to nepotrebujes odporucanie zo skoly. A ked chodite pre deti do skoly, skontroluj im, ci maju vsetky zosity v taske a ries to hned.

zajkka
6. okt 2015

@forgacskatarina daj si na to dieta bacha,ale ihned,lebo bude neskoro... ☹

zajkka
6. okt 2015

@forgacskatarina kto je predvolany na koberec?to som nepochopila...este raz to napises?
a to o tom slabikari,ze sa pomyli so stranami,no zabila by som ju hádam 😖

martinella1
6. okt 2015

@forgacskatarina myslím, že v žiadnom cpppap nebudú diagnostikovať dieťa v 1.ročníku ihneď nejakou poruchou, pri ktorej treba integrovať. Malo by sa to diať, až keď bude dieťa vedieť čítať a písať a tak sa zistí a odhalí, či má nejakú dys..... alebo proste poruchu učenia a s tým súvisí aj to, čo bude ďalej. Áno, môžem opäť zopakovať, že takáto učiteľka, ktorá nahlas a otvorene pár týždňov od začiatku roka, bez toho, aby sa nejako snažila povie, že dieťa je retardovane......je hnusná krava. Toto si môže maximálne tak pomyslieť, ale nie vysloviť. A ak si wetka myslí, že som ju oslovila nevhodne, tak buď je dotyčnou učiteľkou ona, alebo nemá žiadne detí, alebo nikdy v živote neučila.....Prepáč, ale ja ťa úplne chápem a je mi veľmi zlé z jej prístupu. Sama mám prváčikov a už teraz vidím, že s nimi nebude ľahká práca, najmä s mojim trojlístkom, ako ich volám.....ale tvrdiť, že sú retardi....ufff, príliš silné slová. Určite ako radia baby sa sťažovať u riaditeľa....

forgacskatarina
6. okt 2015

napise mi na internet v sprave ze sa maju ucit str.23,pridu do skoly a ona ich skusa zo strany 24,lebo ze tak to bolo napisane ze to maju na domacu.podotknem tyzden neboli v skole boli vypisany,kvoli tomu ma volala ze to nevedeli a ze ako im to vysvetlujem ked to nevedia precitat velke pismeno A,je to jej zamer tak si myslim ze mi posle zlu stranu.inokedy mi posle domace ulohy na internet o 22:41 hod vecer,co je idealny cas podla mna na odkontrolovanie uloh ci ich mame vsetky.deti uz davno spia ,cize rano som nutena s nimi robit ulohy keby nieco nemali poznacene?je to normalne taky cas posielat co maju na domacu ulohu?

forgacskatarina
6. okt 2015

@martinella1 musim ziskat voci nej dokazy trebárs si ju aj nahrat,musim nieco pouzit aby sa nemohla ohradit,ze to nepovedala,ta zena aj rada zaklame sa mi vidi

wetka
6. okt 2015

@martinella1 Ale že je dieťa mentálne zaostalé predsi napísala psychologička, teda tak to z príspevku vyznieva. ŽIADEN učiteľ sa takto k deťom nespráva, keby to bola pravda, už dávno by učiteľom nebol. Ak má dieťa znateľný problém, už dáno mala matka trvať na vyšetrení. Ak dieťa nie je na integráciu, a problémy sú len prechodného charakteru, špeciálny pedagóg v súčinnosti so psychológom vydajú odborné odporúčanie , ktorého uplatnenie zabezpečí zlepšenie jeho psychosomatického stavu. Všetko sa dá vyriešiť, lenže na správnom mieste, čo je v tomto prípade CPPPaP, a nie medzi modrokoníkovými odborníčkamina všetko.

forgacskatarina
6. okt 2015

@wetka to je na navrh ucitelky po dvoch tyzdnoch chodenia do skoly.dv tyzdne som cakala na spravu a doteraz sasprosto chova ohladom ucenia a vsetkeho.no by trebalo zazit ako nim pohrda a posuva ho dole a nie dalej.no neviem mam zlu skusenost a som sklamana z jej vyjadreni

wetka
6. okt 2015

@forgacskatarina A čo v tej správe? Tam predsi museli byť nejaké odporúčania, ako so žiakom pracovať atď.

martinella1
6. okt 2015

@wetka no bez ohľadu na predošlé informácie a riadky tu napísané, v predošlom zamestnaní som mala žiačku, ktorú psychologička z cpppap zaradila k žiakom so špec.potrebami vzdelávania a to hneď Variant B.....jej brata "uznali zdravým". Učila som oboch a teda riadne sa sekli, dievča-šikovné, pracovala na hodinách, obľúbená v kolektíve, pracujpca na projektoch, zapájajúca sa do aktivít školy. Chlapec-problémový, neučil sa teda vôbec, nevedel čítať, písať, počítal len do 10, po skončení 4.ročníka nevedel ani poriadne, kto je jeho otec ci mama.....preradili ho kdesi. Takže aj majster tesár sa vie predsa len niekedy utnúť.
A čo sa týka diskusii tu na MK, niekedy človek potrebuje počuť aj názor mamičiek. Nie ľudí, čo zjedli všetku múdrosť sveta, ale ľudí, ktorí majú rovnaké skúseností, zažili podobné, sú v tej istej situácií. Človek často ani netuší, koľko ľudí má podobný problém a vcelku dobre padne, keď si práve takýto ľudia pomôžu, poradia.

forgacskatarina
7. okt 2015

@wetka vy asi fakt nemate deti.moj syn nie je mentalne retardovany .nepotrebuje specialne odporucania.ak by ste mala deti chapala by ste.a mozno ani nie lebo z toho mi vychadza ze vy by ste nechala tu diagnozu nechh ju vase dieta ma aspon budete mat od ucitelky pokoj.nie je to chripka z ktorej sa vyliecite za tyzden-dva a nie som ochotna svoje dieta trpiet pre blbost inych.vy ste obmedzena ako ta ucitelka.psychologicka a riaditelka centra dokopy.normalne uvazujuci clovek len tak nenecha prisudit diagnozu svojmu dietatu po 20 minutovom teste.aby sa to s nim tahalo cely zivot.ako pisala martinella deti nevedia pisat citat a poriadne pocitat tak ako psycholog a ucitel vedia ze ma mentalnu retardaciu?mentalnu retardaciu odhaluju specialne testy ktore sa vyhodnocuju 3 mesiace.a nie blby 20 minutovy psychologicky drist a tie ich vyhodnocovacie tabulky

forgacskatarina
7. okt 2015

@wetka vy asi fakt nemate deti.moj syn nie je mentalne retardovany .nepotrebuje specialne odporucania.ak by ste mala deti chapala by ste.a mozno ani nie lebo z toho mi vychadza ze vy by ste nechala tu diagnozu nechh ju vase dieta ma aspon budete mat od ucitelky pokoj.nie je to chripka z ktorej sa vyliecite za tyzden-dva a nie som ochotna svoje dieta trpiet pre blbost inych.vy ste obmedzena ako ta ucitelka.psychologicka a riaditelka centra dokopy.normalne uvazujuci clovek len tak nenecha prisudit diagnozu svojmu dietatu po 20 minutovom teste.aby sa to s nim tahalo cely zivot.ako pisala martinella deti nevedia pisat citat a poriadne pocitat tak ako psycholog a ucitel vedia ze ma mentalnu retardaciu?mentalnu retardaciu odhaluju specialne testy ktore sa vyhodnocuju 3 mesiace.a nie blby 20 minutovy psychologicky drist a tie ich vyhodnocovacie tabulky
@wetka na to je metabolicke vysetrenie a ked niekto chcel ublizit mojmu dietatu len preto ze nanho zasadol uvidi po testoch.pojde pa a uvedomi si co urobil vtedy budu lietat staznosti az budem mat papiere a ukazem kto mal pravdu a nie zaujaty psycholog a ucitel.stasburg mi nebude treba stacia kosice a mam aj dobru pravnicku k tomu.uvidime

puklica13
7. okt 2015

@forgacskatarina ukludni sa, wetka predsa nepise ze mas mentalne retardovane dieta, snazi sa ti pomoct, ale urazkami nic nedosiahnes, na to si este vo svojom veku neprisla?

forgacskatarina
7. okt 2015

@puklica13 urazkami nie precitaj si cele jej reakcie.keby dennodenne vam niekto zneprijemnoval zivot a vasim detom ako by ste reagovali.?

forgacskatarina
7. okt 2015

@puklica13 a ucitelka co dosiahne ponizovanim deti.uci najmenej 10 rokov a z tej svojej praxe uz by tiez mala vediet ako sa spravat k detom,ze?aj oni by sa mali kontrolovat.a nie sprdnut decko ked sa este aj snazi.uz len to mi je uroven