Ako podporiť dieťa, ktoré sa nechce učiť?
Maminky ktorá si tým prešla, mám problém s dcérou ma 11, 5 r., všetko nové, iný systém učenia=naspamať, sme v jednom cykle dookola, neviem z neho von už som vyskúšala veľa, 1. Odmieta sa učiť, nechce sa učiť je schopná to hovoriť celú nedeľu od rana, vysvetľujem jej, pripadne hovorím čitam pomaličky, opakujem vety. Vysvetlila vety, snažim sa na 200%, ona dookola nechcem to, nechcem sa učiť, nepočúva aj keď dookola hovorím, poviem jej nech po mne opakuje opakuje na veľa to je daka pol hodina, dame pauzu a opať sa vratime k tomu, a stale ona to nevie ona to nechce…, 2. kvoli tomu ze nevie, dostane zlu známku a pod. nechce ist do skoly nechce ist na hodiny na kt ma učivo vediet, je to nas obrovsky problem, psychologicka školská ju ma brat raz týždenne, prosim ako taketo dieta podporiť, nepomaha nic.
@anonym_autor vidím, že je tam veľký tlak od učiteľky, ktorý ty prenasas na dieťa, tlak na výkon, motivácia cez skúšanie, zhoršené známky. U niekoho to moze fungovať, ty zial vidíš, že na dcéru to ma opačný efekt. Uci sa len pre povinnosť, prestáva v tom vidieť zmysel (známky jej ho nedávajú, okrem strachu), mat radost, preto to odmieta. Môže za tým byt aj nejaký jej iný problém, no nemusí. Asi by nás tiež dlho nebavilo chodit do takej prace, robiť pod vyhrážkami, v strese, podávať neustály výkon. My dostaneme aspoň výplatu a po robote vieš tráviť čas inak. Možno si skúste určiť, koľko času budete škole a jednotlivým predmetom venovať, vyberte ozaj základne veci, ktoré bude ovládať a tým ostatným sa venujte podľa toho, čo je pre ňu zaujímavé, k comu ma vzťah, formou ucenia, ktorá by ju bavila. Pomaly, postupne po krokoch ale zacni púšťať zodpovednost za učenie na ňu.
@chichua moj je siestak v piatom mali poznamky v zosite aj na 5stran a museli vediet komplet vsetko doslova. Ucitelka posiela na edu doma prepisat a naucit sa komplet. To iste dejepis od slova do slova ina ucitelka jedno slovo vynechaju deti v tom co nadiktuje pol boda dolu🤦na posomke. Z geografie a dejepisu vobec skusaky niesu len pisomky z celkoy a ked dokafre smola. Nema ako opravit..syn to dava hoci mu to trva od slova do slova ale mam mladsiu 3 cku ktora toto neda to uz viem teraz
@slavomira236 úplne choré...

@anonym_7cc259 ano vraj toho nieje vela len presne to co im posle do poznamok. Dobre ze to je na 4_5 stran v malom zosite. A ro mu prepisem ja z edu do zosita lebo keby to mal este pisat pisal by ďalšiu hodinu. 🤦a kde este ucenie.
@slavomira236 ucitelka ide úplne proti súčasným trendom v učení, aj proti zdravému rozumu. Deti absolútne nemotivuje rozmýšľať nad ucivom, na nové poznatky neprichádzajú samé, len to memoruju ako papagáje. Metóda spred 40-50 rokov