Ako postupovať, keď učiteľka odfotila dieťa?
učiteľka odf. dieťa, hoci som nedala súhlas na fotenie. ako ďálej postupovať.
Foto bola ako dôkaz - bezvýznamný. nie pre orgány činné v trestnom konaní.
Syn mal spoluziacku aj spoluziaka na voziku a na akcie ich bravali vlastne mamy a zucastnovali sa vzdy.
Ukončujem diskusiu na túto tému. Okrem urážok som sa nič nedozvedela.
ďakujem všetkých matkám s dokonalými deťmi.
Úplne nerozumiem, na čo tú fotografiu vlastne učiteľka robila? U nás v MŠ bol tiež problém, učiteľky fotili deti pri bežných činnostiach a tieto fotky neskôr rodičom posielali do mailu. Toto samo o sebe problém nebol, len jedna šikovná mamička každú jednu fotku vycapila na svoj verejný profil a to sa viacerým rodičom nepáčilo. Tiež sme boli kravy jebnuté čo im všetko vadí, nakoniec učiteľky s tým fotením sekli a lepšie urobiť nemohli. Doteraz má tá pani fotky našich detí na svojom profile. " "Pekne" dopĺňajú jej fotky v podprsenke čo jej tam lajkujú kadejaký nadržanci. Pod fotkami detí tiež kadejaké komentáre o "pekných dievčatkách"
Ja sa snažím pochopiť ťa, ale naozaj ťažko radiť. Píšeš, že má foto ako dôkaz, dôkaz čoho? Je tá fotka zverejnená? Ak áno, a ty si podpísala nesúhlas, tak učiteľka má problém.
Ja som ti slušne odpísala že jej to došlo, že prišlo k omylu a nabuduce nech si dá pozor.
Nevysvetlíš situaciu vôbec.
Akože nedozvedela? Normálne ti tu ženy odpovedali, tak čo sa odúvaš? A zabila si to orgánmi činnými v trestnom konaní🙈
Zverejnila to foto niekde? Alebo ukázala to foto tebe ako dôkaz niečoho? Odkiaľ vieš ze dieťa fotila za účelom dokazu? Rozprávala si sa s učiteľkou?
Autorka odfotiť môže - ak fotí viacej detí napr. pri nejakej činnosti/ z akcie pre deti, zverejniť s tvárou nie, väčšinou sa to rieši tak, že dieťa buď na fotke vôbec nie je, alebo je otočené naschvál chrbtom, príp. sa dá cez tvár smajlík...a potom sa fotka zverejní a je to potom v priadku.
nechces si to priznat-ale mne z toho vsetkeho co citam vyplyva, ze ty sa v skutocnosti hanbis za svoje hendikepovane dieta..co je smutne...skus to brat aj z jeho pohladu-ze sa moze citit byt vycleneny na okraj, ze ini sa fotit mozu a on, lebo nepekne sedi na voziku, nie-a nie preto, ze by ho tam nechceli ostatni, ale ty...ak sa bojis posmeskov na spolocnych fotkach-ako sa vyrovnate s blbymi poznamkami v beznom zivote? toto asi nemas spracovane...ak sa mylim, tak si to tu mala vysvetlit-preco ucitelka fotila tvoje dieta a ako si sa to dozvedela. ci to bolo niekde zverejnene atd...neurazaj sa, nauc sa komunikovat-ci tu,alebo v realite...s tymi organmi si to podla toho,ake si dala info, prepiskla-hadam si ucitelka nevyfotila tvoje dieta,aby sa na nom zabavala...
Autorka už nereaguje....zrejme rieši orgány činné v trestnom konaní🙈
@mandarinka555 nechápem čo sa tu vysmievaš, autorka napísala, že učiteľka nezhotovila fotku ako dôkaz pre OČTK, nie že ide ona niečo s nimi riešiť.
Nemám sa za co ospravedlniť, ja pracujem s autistami a s kombinovaným zdravotným znevyhodnenim a myslím si aj tak, že sa nič hrozné nestalo, našťastie naši rodicia sú v tomto normálni. Stále si nenapísala pri akej príležitosti bolo dieťa odfotene a kde sa to dalo. Chápem ze je to pre teba ťažké, ale čím skôr prijmes svoje dieťa ze je to dieťa, ktoré za nic nemôže, tým to bude lepšie pre vás obe. Utocenim na učiteľku, alebo tu na nás nič nevyriešiš
@poppy22 Uplne suhlasim! Presne taky isty pocit z autorky mam!
Autorka, skus popracovat na sebavedomi a mozno prehodnot, ako pristupujes k celej situacii. Mozno ostatni vobec neriesia, ci sedi, alebo nesedi normalne na voziku a ako sa tvari. Prave tym mozu viest ucitelia a ostatni rodicia svoje deti k respektu k inakosti. Tym, ze takto reagujes, budu aj teba pokladat za "cudnu".
Na začiatku roka si podpísala nesúhlas so zverejňovaním fotografií. Nie s tým, že ho nemôže fotiť.
Neviem si ani predstaviť ake ťažké musí byť pre teba citat reakcie od takýchto hyen
Ziadna ucitelka si nema co fotit maloleté deti na svoj osobny mobilny telefon. A nie len ucitelka ani nikto. To by vam vazne nikomu nevadilo, ze by si vase Dieta fotil napriklad na plazi??? Hmmm divne. Jedna vec je spolocna fotka z vystúpenia alebo fotené fotografom pri spoločnom fotení a druha vec je je fotit si cudzie deti na telefon. O to je to citlivejšie, ze je dieta ZŤP. Autorka podaj staznost u riaditela a na zriaďovateľa na ucitelku. Žiadaj okamžitú nápravu aby zo svojho osobného telefonu vymazala fotky tvojho dietata a uz nikdy tvoje dieta nefotila.
Foto bola ako dokaz - bezvyznamny. Cize co sa tu riesi? Preco rovno v otazke nepopises kde je problem,ale nechas tu rozputat diskusiu plnu dohadov a este sa urazas,ze nikto nevie,ze mas ZTP dieta. A vies co? Ja mam ZTP surodenca a dokonca som bola na akcii ZTP deti ,kde sa fotilo,natacalo a ziaden rodic,ani dieta z toho nemali traumu. A boli tam teda rozne pripady. Nerozumiem, mas pocit,ze ucitelka si ho fotila,aby si z neho robila srandu,ci?
@betulinka1 tak keď je to učiteľka nebol to cudzí človek ani ulica či pláž 😃 na čo ma deti fotit pri nejakej aktivite? To ma každá učiteľka vyfasovať foťák? Či ako keď na mobil to je trestné
@n3la klasika,pera si ucitelka musi nakupit sama, ale fotak dostane🤣
@betulinka1 kde podla teba ma ucitelka fotit skolske akcie?
Predsa si že mám ztp dieťa a fotil sa aj chodil na akcie školy. Nie na všetky ale chodil.
@n3la to je mne jedno ako co kto vyfasuje. Ale taktiež musia respektovat, ze si nemozu fotit hore dole maloleté deti.
@betulinka1 toto myslis ako sarkzmus, ze?
@aaadkaaa to nie je problem rodicov, kde to ma fotit. To, ze sa to akceptuje je jedna vec ale to, ze aku ochranu tych fotiek ta ucitelka poskytuje je druha vec. Ale evidentne si to ta matka neželala a ta ucitelka to ma respektovat. Je to proste citlivé pre tu matku a nerozumiem tomu, preco by to mala nechat tak a vsetci sa tu čudujú, preco jej to vadi.
@mirage myslim to vazne. Mame v rodine ZŤP a je to proste citliva tema pre daju rodinu, Cize ja ju uplne chapem ako to myslela a preco si to neželá. To, ze to nevadi inym, je v poriadku ale ak to vadi matke, treba to respektovat.
Ja to vidím takto. Ak niekto odfotí niekoho bez súhlasu už.má možnosť tu fotku aj zverejniť. Takže v tom už veľký rozdiel nie je či bola alebo nebola zverejnená.
@betulinka1 čiže na pláži ak budem chcieť fotku, tak decká mám odchádzať aby nedajbože neboli na fotke? 😃😃😃
@misiak7777 Ich rodičia by sa voči tomu mohli ohradiť

Prosím ťa, normálne napíš pri akej príležitosti či činnosti bolo dieťa odfotené. Takto ozaj ťažko poradiť.