Ako postupovať pri odmietnutí uvoľnenia zo školy?
Chodíte na dovolenku aj počas šk.roka? Dovolí vám to triedna a riaditeľka?
My máme ísť teraz prvý krát v júni na týždeň, kvôli nižším cenám,lebo máme tri deti. S najmenšími problém nie je, odhlásime zo škôlky. Najstarší syn je v šiestom ročníku, triedna dala tlačivo na uvoľnenie žiaka. Stanovisko je od triednej kladné. Riaditeľka nepovolila. Dala že nesúhlasí. Čo mám robiť v tomto prípade? Všetko máme zaplatené,letenky nevystornujem.
Vďaka
Autorka ake je to tlacivo prosim? Ja som myslela, ze iba v Edu sa dava ziadost.
@slavomira236 to tu darmo pridavas... oni tu majú predsa svoje práva a nikto ich nebude len tak obmedzovať. Lebo dieta je ich majetok, nie majetok školy 👌 a podobne bla bla blaaaaa
@lienka.7 my ideme takto prvy krat druhy tyzden jun na 12 dni ale najprv som sa opytala riaditelky ci bude problem ak by sme sli. Povedala ze ano mozme len mam napisat ziadost oficialnu a ona podpise. Ked mi povedala ze mozme kupila som dovolenku a dala jej potom ziadost ktoru podpisala. Ziadost som jej davala 2mesiace pred terminom dovolenky.
@slavomira236 to tu darmo pridavas... oni tu majú predsa svoje práva a nikto ich nebude len tak obmedzovať. Lebo dieta je ich majetok, nie majetok školy 👌 a podobne bla bla blaaaaa
@lienka.7 dieta nie je majetok rodica, ale tym, ze dieta je skolopovinne, ti boli urcite prava ohladom tvojich deti odobrane. A tym, ze tvoje dieta nemusi pracovat a vzdelava, su ludia ochotni akceptovat toto okliestenie ich rodicovskych prav a akceptuju povinnost posielat dieta do skoly (a vybavene, ake si skola zaziada). Ale to nemeni nic na veci, ze vela ludi nesuhlasi s takymto okliestenim ich prav, hlavne, ak ich ratolest pocas 8 rokov dochadzky neslo ani jeden krat na dovolenku pocas skolskeho roka. Toto by sa malo brat individualne a nejakych aj 10 dni s akceptaciou konsekvencii nie je ziadna pohroma, vsak deti maju okolo 300 skolskych dni na hodnotenie. V zahranici toto okliestenie funguje len preto, ze pokuty su naozaj vysoke a pokuta ta stoji na jedno dieta jeden mesacny plat (niekde a niekdy aj dva...), tak to rodicia dodrziavaju alebo obchadzaju az tak, ze v nemecku ti bez papiera dieta v skolopovinnom veku s tp v nemecku ani do lietadla nepustia (a dokonca aj do skoly vyvolavaju...).
@lienka.7 dieta nie je majetok rodica, ale tym, ze dieta je skolopovinne, ti boli urcite prava ohladom tvojich deti odobrane. A tym, ze tvoje dieta nemusi pracovat a vzdelava, su ludia ochotni akceptovat toto okliestenie ich rodicovskych prav a akceptuju povinnost posielat dieta do skoly (a vybavene, ake si skola zaziada). Ale to nemeni nic na veci, ze vela ludi nesuhlasi s takymto okliestenim ich prav, hlavne, ak ich ratolest pocas 8 rokov dochadzky neslo ani jeden krat na dovolenku pocas skolskeho roka. Toto by sa malo brat individualne a nejakych aj 10 dni s akceptaciou konsekvencii nie je ziadna pohroma, vsak deti maju okolo 300 skolskych dni na hodnotenie. V zahranici toto okliestenie funguje len preto, ze pokuty su naozaj vysoke a pokuta ta stoji na jedno dieta jeden mesacny plat (niekde a niekdy aj dva...), tak to rodicia dodrziavaju alebo obchadzaju az tak, ze v nemecku ti bez papiera dieta v skolopovinnom veku s tp v nemecku ani do lietadla nepustia (a dokonca aj do skoly vyvolavaju...).
@vevesh kks, milujem také ako ty, oháňať sa to, na co všetko mas právo budeš medzi prvými, ale keď dôjde na nejaké povinnosti, tak to už neeee.
A ešte raz, na chodenie na dovolenky sú prázdniny, deti ich majú viac než dosť. To, ze tebe je vtedy dovolenka dráha je iba tvoj problém. Nemusíš predsa letieť na Maledivy, dá sa ísť aj do Bulharska (to len ako malý, bezvýznamný príklad, aby si ma netahala zase za slovicka). Ale jasne, s tým by sa nedalo chváliť a "struhat" formu, ze? (myslím s tým Bulharskom). A v pohode by tie pokuty mohli byť aj u nás, či? Vsak stále sa opicime po tom vyspelom západe. Ci to uz zase nie, lebo toto nevyhovuje?
@vevesh kks, milujem také ako ty, oháňať sa to, na co všetko mas právo budeš medzi prvými, ale keď dôjde na nejaké povinnosti, tak to už neeee.
A ešte raz, na chodenie na dovolenky sú prázdniny, deti ich majú viac než dosť. To, ze tebe je vtedy dovolenka dráha je iba tvoj problém. Nemusíš predsa letieť na Maledivy, dá sa ísť aj do Bulharska (to len ako malý, bezvýznamný príklad, aby si ma netahala zase za slovicka). Ale jasne, s tým by sa nedalo chváliť a "struhat" formu, ze? (myslím s tým Bulharskom). A v pohode by tie pokuty mohli byť aj u nás, či? Vsak stále sa opicime po tom vyspelom západe. Ci to uz zase nie, lebo toto nevyhovuje?
@lienka.7 ja som nikdy mimo prazdniny nebola na dovolenke, ale to neznamena, ze ked zijem v takom systeme (v nemecku), ze s tym aj suhlasim. A teda do bulharska na dovolenky nechodime, ale navsteva rodiny by padla vhod aj cez skolsky rok, kedze rodina nemoze vycestovat k nam...a ten jeden den, ktory mame povoleny ani na cestu tam nestaci a viac nedostaneme...🤐
@lienka.7 Prosím ťa, prečo ťa tak veľmi trápi, či bude cudzie dieťa sedieť v škole? Dôležité sú vedomosti a nie počet hodín odsedených v škole, nie?
@lienka.7 Prosím ťa, prečo ťa tak veľmi trápi, či bude cudzie dieťa sedieť v škole? Dôležité sú vedomosti a nie počet hodín odsedených v škole, nie?
@abbey1 myslím, že teba by skôr mali trápiť znicene nechty tvojej 15 rocnej dcéry... ale áno, súhlasím, tie vedomosti najlepsie naberie na spoznávacej ceste okolo sveta 👌 navrhujem uplne zrušiť školu, aspon sa ušetrí na platoch a prevádzke, vsak detičky tam budu chodiť iba na preskúšanie. Ani učiteľov nam v podstate netreba, všetko "sa" predsa naučia bud same alebo od svojich rodičov.
@lienka.7 ja som nikdy mimo prazdniny nebola na dovolenke, ale to neznamena, ze ked zijem v takom systeme (v nemecku), ze s tym aj suhlasim. A teda do bulharska na dovolenky nechodime, ale navsteva rodiny by padla vhod aj cez skolsky rok, kedze rodina nemoze vycestovat k nam...a ten jeden den, ktory mame povoleny ani na cestu tam nestaci a viac nedostaneme...🤐
@vevesh pozri, pokial nemáš pevné nastavene pravidlá, vždy sa nájde niekto, kto si z toho jednoducho bude robiť holubnik. Za mna je hentaky systém už pritiahnuty za hlavu, ale asi to jedine funguje/fungovalo. (?) Neviem posúdiť, ako to tam mate. Nemám nič proti tomu, ako tu písala kočka vyššie, ze chcela ísť, opýtala sa, povolili, tak dovolenku kúpila. Ale je mi fakt proti srsti, ze kúpiš a keď ti nepovolia (lebo naozaj nenusia), prskas okolo seba síru a ohanas sa iba svojimi pravami. Toto mi na tom vadi. Ta arogancia ľudí.
@abbey1 myslím, že teba by skôr mali trápiť znicene nechty tvojej 15 rocnej dcéry... ale áno, súhlasím, tie vedomosti najlepsie naberie na spoznávacej ceste okolo sveta 👌 navrhujem uplne zrušiť školu, aspon sa ušetrí na platoch a prevádzke, vsak detičky tam budu chodiť iba na preskúšanie. Ani učiteľov nam v podstate netreba, všetko "sa" predsa naučia bud same alebo od svojich rodičov.
@lienka.7 Vidím, že teba škola v živote veľmi posunula. Urobila z teba milujúceho a chápajúceho človeka, ktory v živote bez príkazov a zákazov vie jedine urážať ľudí na internete.
Autorka máte Radu školy, zástupcovi rodičov treba povedať aby ti pomohol s vybavenim. Zisti si kto je v rade školy a opýtaj kontakt.
Tiež ma napadlo, že si zaobstaraj papier od lekárky, že ide na odporučenie lekára.
@lienka.7 Vidím, že teba škola v živote veľmi posunula. Urobila z teba milujúceho a chápajúceho človeka, ktory v živote bez príkazov a zákazov vie jedine urážať ľudí na internete.
@abbey1 ono problém je v tom, ze niektorí bez príkazov a zákazov si myslia, ze si môžu robiť čo chcú a mýlia si demokraciu s anarchiou.
A čím som ta urazila? Jaj, ty myslíš ze tými skatedymi nechtami, ktoré si nechala urobiť svojej malej dcére? To je žiaľ fakt. Napísalo ti to tam viacej báb. Ale chápem, zecsa ti to nepáči, ale aspoň si "super" mama. 👌 ja budem radšej za tu "zlu", nemilujucu a nechapajucu... ktorej však závisí na zdravi svojho dieťaťa 😉
@abbey1 ono problém je v tom, ze niektorí bez príkazov a zákazov si myslia, ze si môžu robiť čo chcú a mýlia si demokraciu s anarchiou.
A čím som ta urazila? Jaj, ty myslíš ze tými skatedymi nechtami, ktoré si nechala urobiť svojej malej dcére? To je žiaľ fakt. Napísalo ti to tam viacej báb. Ale chápem, zecsa ti to nepáči, ale aspoň si "super" mama. 👌 ja budem radšej za tu "zlu", nemilujucu a nechapajucu... ktorej však závisí na zdravi svojho dieťaťa 😉
Tak. . .dnes som odchádzala zo školy so SÚHLASOM juhuuu 🎉🫶
@lienka.7 no,podľa reakcií si zabudla užiť svoju dávku liekov, aby ťa neroztrhlo od jedu 😆
A aký bol dôvod nesúhlasu?
Tak. . .dnes som odchádzala zo školy so SÚHLASOM juhuuu 🎉🫶
@lienka.7 no,podľa reakcií si zabudla užiť svoju dávku liekov, aby ťa neroztrhlo od jedu 😆
@autorka no hlavne ze pomohli tebe, aby si zistila, ako máš v zivote riesit veci. 😉 inak zaujímavé, že zrazu všetko "islo". Co len by tu niektoré robili bez kona, ako by ani vlastny mozog nemali. 🙈Asi by spáchali rituálne harakiri👌🤣
A aký bol dôvod nesúhlasu?
@ibrunova napísala som iné ako ozdravný pobyt,ešte mi hovorila, že rodičia zvyknú dávať ozdravný pobyt, chcela to mať takto. Popriala príjemný pobyt a vybavené ☺️
Idem baliť, krásny deň
Urcite sa spytaj na dovod, my akurat koncime dovolenku, aktualne mam 4aka a siedmačku a brala som deti na 11 pracovnych dni, nakoniec kvoli riaditelskemu volnu je to len 10 dni (ja viem ze je to vzdy dost) a riaditelka hned podpisala. Samozrejme ucivo doberame, vikend bude pre dceru na ucenie lebo si potrebuje poopravovat znamky.
@lienka.7 fuha, niekto dnes vstaval zadkom... my sme tiez s detmi teraz na 2 tyzdnovej dovolenke a vies preco? lebo ten strasny slovensky system nam to povolil...neprisli sme sa kúpať ale pozerat, obdivovať, poznávať...v ES by sme to sotva robili v juli ci auguste, kedze v 40tich stupňoch by som asi len lezala na pláži...ale chceli sme objavovat a riaditelka dovolila...chape...dokonca zastupkyna riaditela si natiahla vianočné prázdniny v Thajsku o tyzden...lebo mohla... Vies nie všade su tieto striktne autority...ved načo vlastne? Jasne...aspon aby sme ťa tu nasrali v tom tvojom fantastickom Nemecku.
Zavolala by som riaditeľke objasnila celú situáciu že máte kúpené letenky a zaviazala sa že žiak si učivo doberie pokiaľ jej to bude naďalej vadiť... Tak buď za to dostáva peniaze alebo sa bojí. Ale čoho netuším.
@vivien234 za čo dostáva peniaze? Za to že deti chodia do školy? 😅
@lienka.7 fuha, niekto dnes vstaval zadkom... my sme tiez s detmi teraz na 2 tyzdnovej dovolenke a vies preco? lebo ten strasny slovensky system nam to povolil...neprisli sme sa kúpať ale pozerat, obdivovať, poznávať...v ES by sme to sotva robili v juli ci auguste, kedze v 40tich stupňoch by som asi len lezala na pláži...ale chceli sme objavovat a riaditelka dovolila...chape...dokonca zastupkyna riaditela si natiahla vianočné prázdniny v Thajsku o tyzden...lebo mohla... Vies nie všade su tieto striktne autority...ved načo vlastne? Jasne...aspon aby sme ťa tu nasrali v tom tvojom fantastickom Nemecku.
@katkaseiner Fíha, nechám sa inšpirovať a aj moje kolegyne. Som zvedavá čo povedia rodičia, keď sa hodíme na 2 týždne mimo, počas školského roka. Keď už teda môžeme. Veď dovolenky máme dosť. A dorobíme si to v kľude v lete. Administratívu, upraceme si v pokoji triedy, pripravíme na ďalší rok. Z hľadiska zakonníka práce aj našej náplne práce všetko o.k. A deti nech sa doučia doma. Veď aj tak tí slovenskí učitelia nestoja za nič 😎 Len tak ďalej nech už celkom dorazíme tento vzdelávací systém. A deti nech si chodia do školy a neskôr aj do práce ako do holubníka. Tomu hovorím pracovná kultúra 🤌
Nabudúce na dovolenku počas prázdnin keď máte školopovinné deti. Dá sa to. My učitelia chodíme len takto... a to až do dôchodku. Cez školský rok su čerpáme dovolenku len na vzdelávanie 😏
@katkaseiner Fíha, nechám sa inšpirovať a aj moje kolegyne. Som zvedavá čo povedia rodičia, keď sa hodíme na 2 týždne mimo, počas školského roka. Keď už teda môžeme. Veď dovolenky máme dosť. A dorobíme si to v kľude v lete. Administratívu, upraceme si v pokoji triedy, pripravíme na ďalší rok. Z hľadiska zakonníka práce aj našej náplne práce všetko o.k. A deti nech sa doučia doma. Veď aj tak tí slovenskí učitelia nestoja za nič 😎 Len tak ďalej nech už celkom dorazíme tento vzdelávací systém. A deti nech si chodia do školy a neskôr aj do práce ako do holubníka. Tomu hovorím pracovná kultúra 🤌
@maya_hi ked mohla prvacka ucitelka v Bratislave na ZS vypadnut na zaciatku skolskeho roka v Bratislave, teda treti septembrovy tyzden na 12 dni do Egypta? Este davala na FB ako sa jej nechce vratit spat do skoly a ako jej je dobre. Kolko je takych, len sa o tom verejne nediskutuje. Ja poznam vela ucitelov co takto ide. Quod licet Iovi, non licet bovi. Čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi
Isla by som za riaditelkou osobne. Mne ako rodicovi nejaka riaditelka nebude diktovat kedy mozem a nemozem zobrat dieta na dovolenku
A nie nenecham si skakat po hlave, som priamy clovek takze toto je pre mna ako rpdica neakceptovatelne
@taktotedanie ty ako rodič si potom vzdelávaj dieťa doma a nemaj požiadavky na školu a nebude ti "nejaká riaditeľka " diktovať nič 😏
@vevesh "právo ratolesti aby išlo aspoň raz na prázdniny počas školského roka"... tak to už je iný level 😅🙈 Chúďatá deti učiteľov
@maya_hi u nas ucitelia chodia... netvrdim ze na 2 tyzdne ale na týždeň kludne...a preco by si nemohla? Ja zo nikomu nezavidim, ucitel dá látku na zastupovanie zastupujucemu ucitelovi a ućí sa dalej...netvrdim ze nas skolsky system je nejake terno, raz za rok ale nemyslim ze spravim nieco strašné ked deti vyberiem a stravime cas spolu. Momentalne maju deti v triedach tolko chorych ze lepsie je im tu v Španielsku na slnku a v teple
@taktotedanie ty ako rodič si potom vzdelávaj dieťa doma a nemaj požiadavky na školu a nebude ti "nejaká riaditeľka " diktovať nič 😏
@maya_hi preco? Na co su potom skolky a skoly, moje dieta navstevuje taku instituciu ja niesom ucitelka aby som si dieta vzdelavala sama, na to studoval niekto iny
Len niesom ten typ, ktory si necha skakat po hlave nehakou riaditelkou , ktora nedovoli rodinnu dovolenku
Netreba sa bat otvorit usta a vsetko sa da vyriesit len drvova vacsina ludi stiahne usi
@maya_hi nechodíte len cez prázdniny. Sme veľká škola a učitelia chodia na dovolenku aj mimo prázdnin.
A to ja som z tých ktoré chodia s deťmi len cez prázdniny.
Naša triedna bola tento rok už 3 x niekde počas školského roka. Naposledy Londýn.
Nezávidím, doprajem ale odmietam sa tváriť že tomu tak nie je.