icon

Ako riešiť opakované poznámky u žiakov?

margaretka
24. sep 2024

Prosím vás ako reagovať a riesit problémy ako rodič ak syn a viaceré deti z riedy nosia ustavične poznámky ( 4 ročník ZŠ) typu : ohadzoval spolužiaka papučou, hádzal si fľašu , kričal cez prestávku, klepal nohou pod lavicou cez hodinu, ležal na lavici, valal sa po koberci cez prestávku, jedol na začiatku hodiny ( zazvonilo a mal posledný hryz jablká) , nevie sa správať v škole, klepal spolužiakovi na stoličku počas vyučovania , hojdal sa na stoličke ...takéto poznámky dostávajú denne alebo každý druhý deň asi 8 chlapcov v triede ... Ináč sú to chalani šikovní vždy pripravení do školy dobre sa učia .... Sme na nervy z toho že dohovarame im, samozrejme sa tvária že chápu že to nemajú robiť a vždy niečo .....toto ide stale od prvého ročníka opakovane celé školské roky ....

guudy
24. sep 2024

Zeny, nezabudajte, ze vlastne dieta by ste v skole naozaj nespoznali. Vsetky sa spravaju inak ako doma…aj tie, ktorych maminy si to nepripustia ;)

margaretka
autor
24. sep 2024

@30katrusa40 nerozprávala veď nemôžme každý deň riešiť každunkendu vec a je náš veľa to každá keby sme riešila pýtala sa tak ta učiteľka len odpisuje na maily alebo telefonuje celý večer .

30katrusa40
24. sep 2024

@margaretka a syn na tie poznámky čo ? Ako vysvetľuje svoje správanie ?

maminkadeticiek
24. sep 2024

Nevies si poradit s vlastnym deckom?Ako chces reagovat?Dohovoris a das trest s tym ze sa to bude opakovat,tak dostane dalsi.

viestta
24. sep 2024

@margaretka vsak pisem, oni uz maju svoju ligu. Toto poznamky nevyriesia, ani dohovory. Toto si ma riesit ucitelka v skole. Hned ako sa to stane.
@stanulienkat nehnevaj sa, ale poznamka za to, ze sa cez prestavk valal po koberci? Vsak na to su v tych triedach koberce aby deti cez prestavky zrelaxovali. Ci sa mylim a su tam na okrasu a cez prestavku maju deti sediet v lavici? Poznamka za to, ze dieta klepe nohou? Ano, vyrusuje to kazdeho, ale tak som v triede, zjednam napravu. Z tych vymenovanych poznamok stoji za rec len ta s papucou...

adrianap83
24. sep 2024

@margaretka mňa zaujíma prečo sa 4tak váľa po koberci. Véd to je už snáď veľký chlapec, ktorý vie co sa v spoločnosti robí a čo nie. Ešte nie je ani koniec septembra. Takto to nazbiera na fajnové 2-3 zo správania? Chlapci majú ozaj srandu z učiteľky, mi to príde už ako schválnosti. No a keď budu chcieť ísť na 8ročne- keď sa tak super učia, napríklad. Na pol roka zhorsena známka zo správania? Alebo na športové školy, ved tam musí byť disciplína. Učila som žiakov športovcov a takto sa nesprávali. Treba im to vysvetliť aj takto. A učiteľka už má toho asi dosť, tak im to osladí neskôr. Teraz sa smejú oni z nej. Aj s rodičmi.

betulinka1
24. sep 2024

@margaretka prepacte teraz vsetci ucitelia ale poznamky takéhoto typu su sialene a uplne zbytocne. Akoze mal posledny hryz jablka, váľal sa po koberci 🙈🙈🙈🙈 wtf Akoze co maju tie deti robit, chodit ako roboty, sediet, odpovedat iba Ano a potom sa čudujeme, ze nemaju vlastny rozum a vidime to pri voľbách. Autorka prosim ta z tvojej pozície rodica popros deti, ze nech neprovokuju ucitelku , lebo im to vrati. Ze sa v skole musis dodrziavat pravidla. A s ucitelkou si treba pohovoriť, ze Akoze co od teba ocakava, ze spravis, lebo ty si v triede neni a proste pride ti to zbytocne. Moj si kreslí do zošita a do pracovneho zošita. Do knih nikdy. Vies kolko som mala poznamok, kym som neprisla za pani ucitelkou, ze v com je problem. Je ticho na hodine a kreslí si, ked sa pyta odpovedat vie, na hodinu chodi nauceny a ulohy mame spravené. Ze co od toho mojho chlapca realne chce. Pokecali sme o tom, co je pre mna dolezite a co je dolezite pre nu. A poznamky prestali. Uz ostali iba realne typu papuloval, lebo odmietol dvihnut stolicku spolužiačky a neposlúchol ucitelku aby ju zvihol, hoci tam bola aj ta spolužiačka. Takze realne myslim realne Akoze papuloval, dovod bol aj tak p.cu. Nerobila som s tym nic, iba som mu vysvetlila, ze proste tu ucku posluchni. Niektore poznamky som si pofotila aby som ukazala jeho detom 🤣🤣🤣 ucitelke som vysvetlila, ze ak jej papuluje, nech mu da ulohu na viac a vybavene. Lebo s poznámkami, ak nejde o fyzicke nasilie alebo sikanu, pripadne vazne papulovanie, ze nespravi nejaku ulohu na hodine, nebudem nic robit. Cize si musi poradit ona v skole a ak da nejaky trest, ja dohliadnem aby si ho spravil.

guudy
24. sep 2024

@stanulienkat odpisujem tebe, ale pisem vseobecne 🙂
autorka uviedla 10poznamok, mne pridu akurat dve, ktore su nebezpecne (hadzanie papucou, hojdanie sa na stolicke). Zvysne cinnosti mi pridu, ze su normalne vramci detstva. Maju 10 rokov, nebudu cez prestavky sediet so zalozenymi rukami. Pptrebuju sa vyblbnut nez zacne dalsia hodina 🙂

stanulienkat
24. sep 2024

@viestta vieš ...neverím, že pri tom množstve tých poznámok to bude jedno slušné milé dieťa. Asi je už učiteľka z neho zúfala. Píšem vyššie, že dcéra má takého v triede. Všetci učitelia sú z neho chori, deti takisto. Nestíhajú mu písať poznámky, rodičia sa čudujú, že ich jedinečný a geniálny syn by mohol niečo také stvárať. To nebudú len také obyčajné poznámky. Dieťa sa očividne nezmestí do kože.

margaretka
autor
24. sep 2024

@maminkadeticiek ale ako mám ja vychovávať dieťa keď je v škole ? Ako ja riešiť nech nerobí to alebo ono ? Ako pedagóg s 40r praxou by mala vedieť ako získať rešpekt a naučiť ich čo áno čo nie a zakrocit aby sa to neopakovalo . My sme v práci a len pipaju poznámky ...ja má mám postaviť od roboty a riešiť to čo sa deje v škole ?

stanulienkat
24. sep 2024

@guudy ked sa nieco stane, tak prve hystericke su matky tychto chlaocov. Apropo, nevieme presny opis poznamok. To je verzia matky.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
maminkadeticiek
24. sep 2024

@margaretka Ako???Fakt?Aky ma dovod ucitelka klamat?Proste ty mu das zaracha ze sa nevie spravat a hotovo.Dostane zaracha tyzden na telku,alebo vonok,alebo mobil na tyzden alebo cokolvek,kedze sama pises,ze sa to opakuje.Mlady si mysli,ze si to moze uz evidnente dovolit,ma ta na haku.Ty to nebudes vysetrovat.Si rodic a ma byt za to postrestany.Najprv dohovory.Kedze tie vase nepomohli tak ovela raznejsie.Ja tak vychovavam 5 rocneho nezbednika,je to moja rodicovska povinnost a je to velmi uspesne musim povedat.

viestta
24. sep 2024

@stanulienkat kde tvrdim, ze je to poslusne dieta? Pisem, ze chalani su silna partia a hraju to na ucitelku a medzi sebou sutazia, kto bude mat viac poznamok. U nich tie poznamky uz nemaju vobac ale vobac ziadny ucinok. Den bez poznamky sa im ani nerata... Ale rodicia s tym spravia velmi malo, poriadok si musi spravit ucitelka. Na rozdiel od rodicov ona je na hodine

1ryba
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
24. sep 2024

@viestta Súhlasím aj s tým, že aj učiteľka sa musí snažiť. Ale podľa reakcií tunajších mamičiek čo čítam, tak učia deti k dešpektu k učiteľovi, znižujú jeho autoritu. A reálne v dnešnej dobe co môže učiteľ urobiť?? Škaredo sa pozrie na žiaka a hysterické matere už sú hneď nastúpené v škole. Za socializmu sme dostali po hlave, alebo po riti a bolo vybavené. Teraz sa tie deti výškierajú, lebo ich to učia vlastní rodičia, že tá učiteľka im vlastne nič nemôže. Len tie rodičia netušia že aj im sa to raz vráti.

mikadooo
24. sep 2024

@margaretka ja by som na tvojom mieste ešte skúsila vydržať tento rok v pôvodnom móde. U nás pomohla zmena učiteľa 😉. Zrazu poznámky neboli 🤷 (teda - jedna dve za rok boli, aby som neklamala, minulý rok tuším ani žiadna). A nie, nemám doma anjelika, ale ten ďalší učiteľ to proste vedel ináč vyriešiť. Teraz im v ôsmaku odišiel, tak som zvedavá, čo bude ďalej.

margaretka
autor
24. sep 2024

@stanulienkat teóriu všetci zvládame, neviem o akých 2 spratkococh nevychivanych píšeš ale ja mám staršie dve deti úplne v poriadku darí sa im v škole slušne žiadny problem nebo a ak niečo hneď sme riešili a bol pokoj . Každý máme svoju prácu aj rodiny a robíme najlepšie čo vieme a ako vieme . Nebuď vztahovacna že si rodiny nevedia poradiť s deťmi , keby to tak bolo tak tu snad nepíšem a náradím sa ....

stanulienkat
24. sep 2024

@margaretka spratkov som myslela vseobecne. Nie tvojich.

margaretka
autor
24. sep 2024

@mikadooo tak naša sa vyhráža že ďalší rok nás nechce ale vždy sme ju mali ďalej ....

guudy
24. sep 2024

@stanulienkat a co take strasne sa stane, ked doje jablko alebo klepe nohou o zem? 🙂 Skonci ucitelka v base? 🙂
Autorka neznie, ze by bola rovnaky pripad rodica, ako mate v triede vy. 8/10ppznamok je proste na smiech.

margaretka
autor
24. sep 2024

@stanulienkat čo poznám tie rodiny tak spratok nevychivany ani jeden asi nie je pár chalanov boli aj u nás aj na ihriskách aj my u nich na oslavách boli úplne normálni živí chalani so záujmom bežných deti

adrianap83
24. sep 2024

@margaretka vy ako rodicia by ste mali rešpektovať učiteľku. Je za vaše detičky zodpovedná v škole.
Ona co ma s nim robiť, keď sa aktuálne váľa po koberci? ho má fyzicky odtiahnuť z koberca? Je to vaše dieťa a obraz vašej výchovy. V prvom rade ona je platená za výuku, až potom výchova - doplnok. Vychováva hlavne rodina.
Porozprávajte sa riadne so synom, či to takto myslí vážne?
Ôk, jablko bola blbosť. No, nebola si tam a nebola si v jej koží, ako ju už od rána vytočili. A potom mladý chrume jablko na hodine - hold mal jest rýchlejšie. Hodinky ma? Vie kedy konci prestávka? Ma si sledovať toto a nie hádzať veci po triede. A iné lakociny vymýšľať.

margaretka
autor
24. sep 2024

@stanulienkat tak v niečo máš pravdu ale tá naša občas da aj po zadku alebo cez koleno ale nášho zatiaľ nie , ale mamám to nevadilo oni boli spokojné len nech im dá keď si zaslúžia . Takže u nás to nehrozí že by niekto šiel proti nej.

milanemila
24. sep 2024

@margaretka ja neviem, ale mne vacsina tych poznamok pride uplne absurdnych 🙈 akoze no a co, ze sa valal cez prestavku na koberci alebo este dozil ked zazvonilo (co to mal vyplut?) 🤷🏼‍♀️ to mu dava stale ta ista ucitelka, ci viacero?
Ved kolko maju 10-11 rokov a chlapci su duplom este taki hravejsi. Ja suhlasim, ze slusne spravanie v skole je dolezite, cize ziadne narusanie ucebneho procesu, papulivanie ucitelke alebo ublizivanie spoluziakov, ale zas su to deti nie roboti, aby stali v pozore, lebo nejaka ucitelka je podrazdena uz rano ked sa zobudi.

margaretka
autor
24. sep 2024

@milanemila ta istá , triedna majú všetky predmety tú istú . Od vychovavateliek a službukonajúcich je to ok

mikadooo
24. sep 2024

@margaretka aha, vám sa na druhom stupni nemenia učitelia? Hmm, tak potom ti moja rada moc nepomôže... :-/. Tak potom jedine, že by šla učiteľka do dôchodku, alebo mladý fakt vyrastie dostatočne na to, aby sa váľal na koberci a tak 🤷.

oslo1
24. sep 2024

Pani ucitelka ma mentalne problemy. Keby ucila dospelym, tiez by I'm take poznamky pisala?
Mne sa tie poznamky zdaju absurdne.
Ale tak clovek je taky velky, Ake si jeho problemy.

simona20201309
24. sep 2024

@margaretka ona by si s nimi určite raz dva poradila keby mohla. Ale nemoze. Keby raz dostal s tou papucou po ústach, na betón si nabudúce rozmysli, ci bude ešte zo seba robiť debila.
Lenže nemôže dvíhať ruku, nemôže dvíhať hlas, nemôže poslať do kúta, nemôže takmer nič a tie dnešné decka sú si vedome toho, že im nič nehrozí nemajú žiaden strach, rešpekt, úctu, skrátka nič.
Podľa poznámok je to drzý provokatér.
Výchova dietata začína v rodine. Škola ma už len vzdelávať ale väčšinou musí aj vychovávať.
Je to katastrofa co vyrastá z tých deti s tolerantnou výchovou, výchovou nevychovou...A pod ,,uzasne" metódy.
Už to začína....
Už začínajú mat školy, dokonca aj škôlky obrovské problémy s disciplínou, agresivitou u deti. Začínajú sa robiť školenia ako zvládať túto situáciu. Je to výsledok toho, že deti nemajú žiadne hranice.
Držím prsty a užite si to. Je to ešte len ZS. Lepšie to nebude.

margaretka
autor
24. sep 2024

@adrianap83 áno každý hovorí a je to múdra teória že obraz našej rodiny ....som na neho hrdá lebo je fakt šikovný, doma pomáha a o veľa veci sa zaujíma no v škole je to take aké je že keby to bol obraz tak veľmi škaredý obraz 😂 a najradšej by som ho zahludila, obraz zo školy a už vôbec nie našej rodiny lebo ssi nemyslím že ho zle vychovávame a aj ďalší rodičia čo poznám sú úplne v pohode usporiadané rodiny vzdelaní inteligentní ľudia .