Ako riešiť opakované poznámky u žiakov?
Prosím vás ako reagovať a riesit problémy ako rodič ak syn a viaceré deti z riedy nosia ustavične poznámky ( 4 ročník ZŠ) typu : ohadzoval spolužiaka papučou, hádzal si fľašu , kričal cez prestávku, klepal nohou pod lavicou cez hodinu, ležal na lavici, valal sa po koberci cez prestávku, jedol na začiatku hodiny ( zazvonilo a mal posledný hryz jablká) , nevie sa správať v škole, klepal spolužiakovi na stoličku počas vyučovania , hojdal sa na stoličke ...takéto poznámky dostávajú denne alebo každý druhý deň asi 8 chlapcov v triede ... Ináč sú to chalani šikovní vždy pripravení do školy dobre sa učia .... Sme na nervy z toho že dohovarame im, samozrejme sa tvária že chápu že to nemajú robiť a vždy niečo .....toto ide stale od prvého ročníka opakovane celé školské roky ....
@keralas tak naša nemotivuje ani ich ničím nezaujme povedala že ona za to platená nie je, má učiť s ona chce učiť a naučiť
@lonely66 si skvelá 👏 kiež by takých bolo viac
Ja by som sa zasmiala. ;DD
A áno niektorí rodičia to majú na háku lebo majú svoje dôležité povolania , s deťmi doma zvládnuteľná situácia , dobre sa učia a chodia pripravení do školy , poznámky berú zlyhanie učiteľky a viac to neriešia
@margaretka selektuj tie prkotiny…proste su deti co v skole neobsedia na povel cely den v skole. Ja tiez neobsedim cely den v praci a aj na meetingoch mam co robit. Ja napriklad tie deti uplne chapem. A nejde o to, ze su nevychovane ako si si tu precitala ale proste maju sa citit v skole prijemne a s tym suvisi aj nejake vymýšľanie cez prestávky. Jasne, nemaju sa bit alebo robit niekomu zle, hojdať sa na stoličke je nebezpecne. Ale potom su veci, ze Ano kricia, valaju sa po koberci, rehocu sa nahlas, doberajú sa. Nejako musi ta energia odist von, ked ju musia pocas hodiny tlmiť. Verim tomu, ze keby im dovolili cez prestávky telefony, sedia na zadku a su ticho 🤣🤣🤣 myslené ironicky
@margaretka Pises, ze deti nezvlada...A vy, rodicia, ich zvladate, ked toto robia na hodinach?
Dobre sa ucia....neviem, co je dobre....ale tak v ramci 4. triedy ma drviva vacsina ziakov 1 a 2 na vysveedceni, takze sa da povedat, ze takmer vsetci sa ucia dobre....A tiez to je relativne, pre niekoho su dvojky super, pre mna nie....
A teda nechcem tvrdit, ze triedna je ok, ale myslim, ze by si mala byt viac objektivna a kriticka k synovi. pises, ze aj dievcata su zle, tak co je to prosim ta ze triedu? My toto v skole absolutne nemame. Chlapci su asi neni velmi vystresovani a neboja sa potrestania ako pises, ked to robia stale.....skor ju ma syn uplne v pazi a teba zjavne bohuzial tiez
@mircalla tiež porovnávame v práci kolegov deti a školy nikto nemá taký problém ako my ... Otázok je viac v čom je problém mi neprislúcha hodnotiť ....
Prepáč ale mňa v PAZI skutočne nemá ! To že učiteľka nedá deťom ani dýchať a riesi hovadiny ja fakt za to nemožem
@1ryba ale prosím ťa, si smiešna. 😀 Že "len" ôsmi robia bordel a sú nezvládnuteľní? Osem detí je podľa teba "len"? Len by bolo jedno dieťa, max. dve, nie osem. Tu má zjavne problém učiteľka, ak nezvláda štvrtinu triedy. Je zaujímavé, že autorkin syn nemá žiadne problémy doma, na krúžkoch, v táboroch, ale zázračne v škole s jednou učiteľkou problém je. Pani učiteľka by to mala zabaliť a ísť na dôchodok, zjavne to nezvláda, keď jej vadia také blbosti za aké dáva poznámky.
@margaretka Nuz vacsinou je dobre si vypocut aj nazor opacnej strany, toto je tvoje hodnotenie a pravda byva vacsinou uprostred. Ale bohuzial je v dnesnej dobe x rodicov presvedcenych, ze x dieta ja najlepsie na svete a peklo su ti druhi. Takze tazko mi to je objektivne hodnotit
@mircalla dámy tak sa bavte na tom ďalej ... Nemyslím však, že máte právo niekoho urážať keď nepoznáte rodiny, situáciu a hlavne vidieť že vám chýba empatia a ludskost. Kto nezažije nepochopí. Hlavne skutočne asi neviete aké sú tieto situácie zložité keď robíte a snažíte sa čo mozte a pani učiteľka si dokazuje svoju moc týmto spôsobom .
@1ryba ja netvrdím, že sú to malí anjelici, to tvrdíš ty. 😅 Ja tvrdím to, že ak má učiteľka problém s ôsmimi (!!!!) deťmi, tak je problém v nej. Problémové môže byť jedno dieťa (dve) a aj tie budú mať problém v iných kolektívoch, ale fakt ma nikto nepresvedčí, že je problém so štvrtinou žiakov. 😀
@1ryba že matka neviem kam z konopí, toto napíše žena ? Áno ani zákaz platya nepomohol, nakoľko to nie je pre neho až tak život ohrozujúce žiť bez neho, divné že ano aj také deti ešte existujú ale to si nepochopila lebo čítaš a chces chápať len to čo ti pasuje ! Dosť trápne .Pekný večer ti praje matka ktorá nevie kam z konopí 😂
@1ryba učiteľku? Ukáž mi kde som učiteľku urazila ?! Iné tu písali že by ju dávno ....
@1ryba áno, sú to žiaci štvrtého ročníka, je normálne, že sa cez prestávku chalani zvalia na koberec. Je to absolútne normálne. Zas nerob tu drámu že sú to mali teroristi čo ked prídu domov rozbijú pol dediny. A áno, tých 30 deti v jednej miestnosti je priveľa. Ja som na základnú chodila pred mnohými rokmi, bola som to tiché snazive dieťa v kúte, mali sme všetci rešpekt a disciplínu, ale to čo opisuje autorka deti aj vtedy bežne robili, nebudeme si tu klamať o starých dobrých časoch. Tu ma dobre časy dávno za sebou učiteľka, to je celý problém.
@1ryba kto ťa oprávňuje súdiť čo som ja mala robiť a obím? Som v nočnej mám nočnú službu na oddelení . To teba ale nemusí zaujímať čo je aktuálne s mojím snom, ver že bolo o neho dobre a s láskou postarané.
Ale akú moc dokazuje? Tebe sa nepáči, že učiteľka zapíše poznámku o tom, čo deti nemajú robiť a napriek tomu robia. Preto napíšeš o nej správu na MK. Prečo to robíš? Si frustrovaná? Nezvládaš situáciu? Máš len jednu učiteľku, ktorá zapisuje poznámky a už riešiš, už píšeš. Predstav si, že ona má 8 takých deciek. Tak snáď môže vás o tom informovať, že vážení, to dieťa treba krotiť. Nijako vám neubližuje. Z tej poznámky sa vám nič nestane. Čo riešiš? Chceš umlčať učiteľku ?Máš viac možností: 1.Povedz synovi, nech tú učiteľku poslúcha. 2.Daj syna na inú školu. 3. Nerieš somariny. 4.Prijmi pravdu a napíš učiteľke, že sa ospravedlňuješ za nevhodné správanie svojho syna.
@loliki aj tebe pekný večer 😉 ďalšia adeptka ktorá si ide kopnúť do mňa
@margaretka Ja som ti len logicky vysvetlila, ze asi tak vystresovani nebudu, ked to robila 4 roky. Sama si protirecis.

Pekny vecer, mali sme v triede podobne ale uz na druhom stupni. Poznamky davala len jedna ucitelka. Permanentne. Nezvladala triedu a chalanov uz vobec. Nevedela s nimi komunikovat, to bolo ocividne. Na inych hodinach problemy neboli. Pisala som otvoreny list pani ucitelke ako aj pani riaditelke. Isla som aj osobne za pani riaditelkou, porozpravali sa a hladali riesenia. Slusne a otvorene. Dost pomohlo, situacia sa vyrazne zlepsila. Ono tie ucitelky niekedy nechapu ze chalani su proste iny. Je narocne aj pre nas dospelych sediet X hodin ticho na mieste. Samozrejme ze sa musia vediet spravat. A budme radi za nasich zivych chlapcov. Niekedy ich staci len motivovat, najst veci co ich trocha viac bavia v danom predmete, hodiny striedat so zaujimavymi exkurziami. Potom v dospelosti sa stazujeme ze chlapi nekomunikuju alebo su malo chlapmi.