Ako riešiť zákaz jedenia cez prestávku v škole?
Dobrý den,
Syn ma od malička problémy s váhou, je veľmi chuducky vyšetrený rýchle trávi. Otec ma 215 cm a syn už teraz vyšší ako priemer, jednoducho všetko ide do výšky nie do bruska 😀.. mame problem s triednou p učiteľkou ktorá mu zakazuje cez malu prestávku jest. Napr štvorček bublaniny krajam na veľkosť pexesa pre predstavu že dva x hryzne. Kam začne hodina ma všetko odložené. Pýtala som sa niekoľko x. Keď je hladný sa zevraj nevie sústrediť. Ako toto riešiť? Učiteľka ostáva v triede na prestávku. Zevraj iným spolužiakom zakazuje aj sladke malinovky a posiela napiť z umývadla ale to neni jeho prípad .. nechcem robiť hneď cirkus v prvej triede. Ale dosť ma to skre. - takáto téma čo nemá reálne nič so školou aby sme mu to neznechutili..
To co je za sibnutu ucitelku? To hranici so sikanou, aby decku zakazovala jest cez prestavku 🤦🏻♀️
@ivik4 sa pamätám že nám zas uč. hovorila aby sme menej púšťali.... vraj bol stále ohromný smradisko v triede...
@deti95060810 no ja si pamätám,že keď sa menili triedy,po Cckaroch bol smrad ako v opiciarni.chapem,že deti rastú a spúšťajú sa hormonálne procesy,ale v triede bolo horúco a na skapanie.
Ako učiteľka nevidím dôvod, aby som zakazovala jesť cez prestávku. To je cieľom prestávok. Pokiaľ neje cez hodinu, nie je čo riešiť. Toto mi príde scestné. Každý má potrebu jesť inokedy, tak nevidím dôvod, aby som ja diktovala žiakom, ktorú prestávku majú byť hladní. Určite treba napísať učiteľke a vysvetliť si to s ňou.
Urcite napis,alebo sa porozpravaj s pani ucitelkou. Ako mu to odovodnuje? Je to velmi zvlastne. Mala som deti, ktore hned po prichode a pripraveni vsetkeho vytahovali jedlo. Rano im doma nechutilo. Ziaden problem v tom nevidim.
Tak prebrala som to ráno s pani učiteľkou. Dôvod je taký že desiata sa ma konzumovať spoločne cez veľkú prestávku tak ako sa obed konzumuje cez obednú prestávku, potvrdila že nedojedal cez hodinu ani nič podobne. Podotkla akoby to vyzeralo keby si každý jedol kedy chce.. vysvetlila som ze otec ma 215 cm a dieťa musí jest častejšie ak treba doložím papier od lekára. Mám vraj doniesť. Teraz som nahnevaná ešte aj na seba samu ze som zo navrhla keďže učiteľku do zdravotného stavu syna absolútne nic
Pre mňa je toto neakceptovateľná požiadavka od učiteľky a zvážila by som návštevu riaditeľky.
To co je za argument keby si kazdy jedol kedy chce? A preco by nemohol? Ved prestavka je na aj obcerstvenie, napitie a priprava pomocok. Ked to stiha, nedojeda cez hodinu tak co jej preboha vadi 🤦♀️
Ked je dieta hladne naje sa v ramci moznosti. ziadny papier od dr nepotrebuje predsa. Co tam akoze dr napise, dieta ked je hladne nech sa naje 🙈🤦♀️ ( chapeme tej hluposti)
@jablkovastrudla to akoze ucitelka kontroluje obsah flias detom? Akoze ano chapem o co ide, ale ja nechapem ako mozu zakazat detom nosit sirupove vody prip sladke napoje. Odporucat ano, ale zakazat?
Presne toto som riešila so synom v prvom ročníku, on neraňajkuje odjakživa, no učiteľka im dovolila jesť len cez veľkú prestávku. Celá desiata mi chodila domov, lebo nestihol zjesť vo vyhradený čas a domov chodil totálne vyhladovaný. Nepomohol ani rozhovor s učiteľkou, ale ona bola vo viacerých veciach priam pribrzdená. Nakoniec sme syna dali na inú školu a dodnes si pamätám, ako prišiel prvý septembrový týždeň a vraví mi - mami, ja môžem jesť, kedy chcem, to je aké super! Ja si neviem predstaviť, že by mne v práci niekto diktoval, kedy smiem a nesmiem jesť, veď každý človek má úplne iný biorytmus.
@miroslava21 Lebo skola podporuje zdrave stravovavie a sirupova voda naozaj nie je nutna. Nikto im nekontroluje flalse, rodicia proste respektuju pravidla co skola urcila. Decka si nemusia nosit nic na pitie, maju k dispizicii filtrovanu vodu. Naozaj s tym nikto nema problem
@wudz ja stale nechapem dovod preco nemozu jest decka cez prestavku
Tiež nechápem, prečo nemôže jesť cez prestávku. Moji synovia mali dokonca odporúčané že majú si priniesť ovocie, ktore jedli hneď na prvej a druhej prestávke a potom desiata a sladkosť az v ŠKD.
Ja by som s ňou hneď robila cirkus. Ju absolútne nemá čo zaujímať, či desiatuje alebo nie. Má sa starať iba o to, aby neporusoval školský poriadok.
Čistá buzerácia.
Určite nie je potrebné nosiť čokoľvek od lekára, každé dieťa ma iné stravovacie návyky a potreby. Pokým neje cez vyučovaciu hodinu, tak by som nedokladala nič od lekára a ak má s tým problém, tak by som ju prizvala na konforntáciu aj s riaditeľom školy a určite by som prišla aj s manželom.
Rozhovor s riaditelom, chod aj s mužom...sorry, ta ucitelka je totalna truba
A nech ti riaditel ukaze kde je to v skolskom poriadku ze nemoze jest cez prestavku
Pokiaľ mňa zdravotné dôvody,potvrdenie od dr a je to. Inak musí dodržiavať ako ostatní,predpokladám,kebyže sa stihne najesť,tak by to učiteľka neriešila. U nás nesmú mať žiadnu malinovky,nič,majú poháre a pekne vodu. A aj to iba cez prestávku. Nie sú v škôlke,že si zmyslia a idú. Nuž a desiatu jedia všetci spolu a vonku. Iba v extrémnom počasí nie.
Učiteľke je do toho hovno kedy on bude jesť a kedy nie . Žiadnu lekársku správu jej ani nedávaj ďalšia vec ja by som cez edupage napísala pani učiteľke lebo takto to majú v systéme a môže to vidieť aj riaditeľ . Že ona nemá právo rozhodovať či cez prestávku si niečo zobne alebo nie ak stíha všetko aj zobnuť aj sa nachystať na nasledujúcu hodinu a potom si popratať čo treba
Inka na úprimne fascinuje s čím všetkým maju rodicia problém na Slovensku... Predpokladám,ze aj keby zdvihli extrémne platy pedagógom,nebude veľký záujem. Lebo už to začína byť extrém. V Rakúsku sú pravidlá a hotovo. Pokiaľ je zdravotný problém doložený lekarskou správou,tak sa to akceptuje a bodka. Zdravé dieťa neumrie,keď zje desiatu o hodinu neskôr. A tobôž bublaninu🙃. Tu by si u nás ani nemohla dať. Keďže žiadne sladké....
@maciatkolulu aj tu su pravidla. Vola sa to skolsky poriadok a nikde sa nepise, ze dieta nemoze jest cez prestavku.
@maciatkolulu on tú " bublaninu " papá aby sa mohol lepšie " sústrediť "
@lonsdaleka88 myslím,že učiteľka to pre niečo povedala,ako som napísala,asi nestíhal zjest,odlozit a naozaj svorcek bublaninu je potrebný ... Nevola sa druhá prestávka desiatova? Ja reálne netuším aký máme školský poriadok,dodržiavame,čo nám povie učiteľka. Má to aj hlavu aj pätu. A opakujem,že teda bublanina nie je práve potrebná po hodine v škole,či pardon 45 min. Ale naozaj,pokiaľ je zdravotný problém,tak riešiť. Inak keď začne opäť Ferko,bude chcieť aj alexko,aj nataska a začnú to vyťahovať a suchtat sa s tým. Naozaj tam nie je vidieť logika? A keď je problém,že deti sú hladné,od toho máte rodička a dôverníkom,aby kontaktovali za všetkých rodičov učiteľku a dohodli sa na zmene.
Ja keď to tu vidím,že učiteľka je chorá čupka,je ju hovno do toho a tak. Nuž,je mi jasné kam speje Slovensko. Len tak ďalej a ideál milé mamičky,hovoriť takto pred deťmi,nech ťa čupka ,čo učí ich decko vie,kde je jej miesto👍
Co je ucitelky do toho kedy je? By som jej hned povedala, predne rozhovor s nou jedine.
@maciatkolulu autorkin príspevok o 11:28 - aj si si ho prečítala? Učiteľka jasne potvrdila, že chlapec nejedol cez hodiny a ani nedojedal, problém má s tým, že neje cez veľkú prestávku, ale cez "malú". Ja zase ked čítam také príspevky ako tvoje písané v duchu, čo je dané zhora, treba akceptovať a čušať (aj keď je to úplná blbosť ako v tomto prípade), tak si hovorím, typická Slovač. 🙂 Prestávka je prestávka a ak ju využije na to, aby sa najedol, tak aký s tým má učiteľka problém? A či je celozrnné pečivo so zeleninou alebo bublaninu, do toho učiteľku nič.
@lalala94 hej? Takže podľa teba,pokiaľ dieťa nezje dva hryzky bublanini,tak je to proti právam dieťaťa? Typická Slovač ..to je zase môj názor. Asi si nikdy nemala viac ako pár detí,asi si nevieš predstaviť,že keď dovolíš jednému,začne ďalších 10. A inak aká typická Slovač? Píšem o rakúskej škole,kde nemá nikto problém vydržať a jesť dokonca v zimných mesiacoch vonku. Zaujímavá Slovač. A neviem,či si si prečítala,ak naozaj tie deti umierajú od hladu po hodine,tak treba slušne s tou čupkou skúsiť komunikovať a ideál naozaj slušne. Tým sa viac vyrieši,ako s tým,že ju je hovno do toho.... Toto je Slovač,ta,ktorá zázračné prekročením hraníc so západom rozozná 30km rýchlosť v obciach a vie zastaviť na prechode atd. Zrazu vie dodržiavať aj nezmyselné (častokrát) nariadenia😉.

@sense my mame sladkosti tiez zakazane. Skola zabezpecuje desiate plus ovocie a obedy samozrejme. Ale sladkosti a cipsy napr su uplne zakazane a ja som za to rada. Voda tiezusi byt cista a ziadne sirupy a podobne